Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak589 FtBenzin árak584 FtEUR401.61 FtUSD364.03 FtCHF427.9 FtGBP478.7 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz kukaccsosz #6039. hozzászólására2-3 levelesbe bele lehet menni vele? mert elvileg a hét második felébe sok eső jön... lenne tartam hatás is és acat is kipurcanna...
Válasz flarni #6027. hozzászólásáraLaudis , adengo -n gondolkodom hatóanyag alapján. Viszont mindkettő ebből a szempontból nem túl izmos ( 9-es skálán 3-as erősségű mindkettő).
Én meg azt szeretném megkérdezni a kollegáktol valaki ADENGO-zott már 4-5leveles kukoricát? hitalosan 3levélig kikel juttatni csak egy csepet elkéstünk!
Válasz Szeni #6016. hozzászólásáraFöldibolhák. Majd kinövi a kukorica. Ha egy kicsit tartósabb anyaggal akarsz rámenni akkor ott a karate zeon. Szerintem ez bőven elég.
Válasz Szeni #6015. hozzászólásáraVolt már ezekkel bajom, még valamikor az olajretek másodvetésben. Azt mondta a növényvédős, h. adjak neki egy fendonát. Lehet h. gyérített rajta, de nem volt 100 % -os az eredmény. Ismét felszaporodtak, ismét egy fendona, aztán harmadikra már nem kellett, mert elfogyott a levele teljesen.....szóval valami jobb kellene. A fendona ha rámegy a levélre, majd azt a bolha megeszi, akkor nem döglik bele?
Most nézem a kelő félben lévő kukoricát, és rendesen meg van hámozva a levele. Mikor hozzáérek, 5-6 pici bogár ugrik el róla. Olyan, mint a bolha, de nem teljesen fekete, hanem a hátán van sárga csík, talán kettő...... ha jól látom. A kérdés, mivel lehet agyoncsapni?
Mi már ma fujtuk. Van amelyik kukorica 3 leveles, van amelyiknek még kell 2-3 nap hogy kibujjon. De csinálni kell, mert sok parcella van és kifutunk az időből.
Válasz szelindi sándor #6006. hozzászólásáraott élek 8 hektáros tábla azt ujravetni hát nem az én pénztárcámhoz való dolog. lefújom majd egyszerre hátha esik az eső és a kis kuki beindul..
Válasz kicsi bihari #6005. hozzászólásáraterületfüggő,lehet ha egységesítenéd jobban járnál/teljes újravetés/,majd totál.nem kerül mindenestől többe mint reckírozni az állományt kétes eredménnyel.ha kelet-magyarországon élsz felejtsd el amit írtam.
sziasztok olyan problémám van hogy van ahol 4-5 leveles a kukoricám de ugyan abban a táblában még csak most sorol,kapott kis esőt és most kel ki. volt ahol rá vetettem ujra mert kidurták a disznók de az sem kelt ki még most kezd.. van ahol gazlik keményen,máshol meg ahol kokorica nem kelt ki ott semmi. az a baj hogy 10 méterenként változik a méret,várjam meg mig kikel és aztán fujjam,nem lesz baj hogy lesz ahol már araszos lesz a kuki? megint ilyen fos évem lesz már utálom a kukoricát.
Válasz Senkialfonz #6000. hozzászólásáraHa az elmúlt napban nem volt és nem is várható fagy akkor elvileg mehet rá. A gyomok fejlettsége is fontos szempont. Nálunk meg nagyon kevés a gyom, így pont jó mert kukorica is erősödhet még.
Elindultam, hogy táblát leszórok Lumaxxal korai posztba, de annyira megtúrták a vaddisznók, hogy korai poszt gyomirtásként kikombinátoroztam inkább és elvetettük újra!
sziasztok!egyszer olvastam,hogy létezik kukiba gyomirto,ami riasztó hatással van a vaddisznók ellen.esetleg nem tudná valaki a nevét vagy tapasztalatot mondani???
Mi csak akkor szántunk búza alá kukoricát ha ősszel elegendő eső esik és könnyen megy, szóval mostánában nem sokat inkább csak tárcsa. De minden parcellát Adengóval szórunk és eddig még sosem volt gond. Ugyan ezt hallottam már a Pulsarról is, ugyan az van mint a kukoricánál csak tárcsa és megy a búza. De még ott sem volt gond.
8741 hozzászólás
Válasz kukaccsosz #6039. hozzászólására2-3 levelesbe bele lehet menni vele? mert elvileg a hét második felébe sok eső jön... lenne tartam hatás is és acat is kipurcanna...
Válasz Sz_Pisti #6036. hozzászólásáraIgen az az
Válasz borda77 (Joe) #6038. hozzászólásáraAcat ellen ki kell egészíteni dikambával ahogy a laudist.
Válasz Sz_Pisti #6036. hozzászólásáraaz acat ellen jó? amúgy jónak nézne ki ez az új szer...?
Válasz apuci #6035. hozzászólására? mi az?
Válasz apuci #6035. hozzászólásáraCapreno?
Válasz Berente Antal #6032. hozzászólásáraVan már egy új szer ami ennek a kér szernek a kombinációja de nem jut eszembe a neve
Válasz borda77 (Joe) #6033. hozzászólásáraa hormonnal pont a laudis előnye veszik el más gyomirtókhoz képest. drága ahhoz, hogy hormonozzuk
Válasz Berente Antal #6031. hozzászólásárahozzá mondjuk még 2,4d-t... vagy laudis 2,4d vel?
Válasz flarni #6027. hozzászólásáraLaudis , adengo -n gondolkodom hatóanyag alapján. Viszont mindkettő ebből a szempontból nem túl izmos ( 9-es skálán 3-as erősségű mindkettő).
Válasz borda77 (Joe) #6029. hozzászólásáraAdengo
Válasz Berente Antal #6026. hozzászólásáraTarlón ősszel glifozáttal.
Korai postban aminek utóhatása is van eső után mint ajánlanátok árvakelésű naprára, acatra és köles, muhar stb.. gazokra.... ??
Válasz Berente Antal #6026. hozzászólásáraSzerintem reménytelen...
Válasz Berente Antal #6026. hozzászólásáraMi idén Laudis-al próbálkozunk.
Állományban nád ellen ki mit használ?
köszönöm
Válasz Tommy 7# #6023. hozzászólására0,4 liter/ha nyugodtan mehet...
Én meg azt szeretném megkérdezni a kollegáktol valaki ADENGO-zott már 4-5leveles kukoricát? hitalosan 3levélig kikel juttatni csak egy csepet elkéstünk!
Válasz bandigh #6019. hozzászólásáraegy kimondott jo eső megoldaná a problémát! ezekszerint ottse volt!
Válasz kukaccsosz #6020. hozzászólásáraMárpedig ez a Diabrotica hungarica (Eastern european rootworm)
Najó nem
Válasz bandigh #6019. hozzászólására"Jobban megnézve ezek már kukoricabogár imágók"
Ezt most ugye viccnek szántad
Válasz kukaccsosz #6017. hozzászólásáraJobban megnézve ezek már kukoricabogár imágók
Egyre nőnek a kukorica nehezen hagyja le, ma ment a karate rá.
Válasz kukaccsosz #6017. hozzászólásáraKöszi.
Válasz Szeni #6016. hozzászólásáraFöldibolhák. Majd kinövi a kukorica. Ha egy kicsit tartósabb anyaggal akarsz rámenni akkor ott a karate zeon. Szerintem ez bőven elég.
Válasz Szeni #6015. hozzászólásáraVolt már ezekkel bajom, még valamikor az olajretek másodvetésben. Azt mondta a növényvédős, h. adjak neki egy fendonát. Lehet h. gyérített rajta, de nem volt 100 % -os az eredmény. Ismét felszaporodtak, ismét egy fendona, aztán harmadikra már nem kellett, mert elfogyott a levele teljesen.....szóval valami jobb kellene. A fendona ha rámegy a levélre, majd azt a bolha megeszi, akkor nem döglik bele?
Most nézem a kelő félben lévő kukoricát, és rendesen meg van hámozva a levele. Mikor hozzáérek, 5-6 pici bogár ugrik el róla. Olyan, mint a bolha, de nem teljesen fekete, hanem a hátán van sárga csík, talán kettő...... ha jól látom. A kérdés, mivel lehet agyoncsapni?
Kukaccsősz, lenne egy kérdésem hozzád, ha ráérsz.
Válasz sirhanzoltan #6011. hozzászólásáraMost kapott már esőt 14-15mm-t a napokban és holnapra mondanak még némi esőt. Ha kijön a jó idő megnézem mit dolgozott.
A Laudist lehet kombinálni Dicopur Top-al, vagy azért nem ajánlja a Bayer mert amit irt a D. azt irtja a Laudis is?
Válasz Sz_Pisti #6004. hozzászólásáraKell neki kb 2 hét. Csapadék függő. Ha kap esőt sokkal látványosabb a hatás.
Válasz kicsi bihari #6007. hozzászólásáraigazad van kicsit sok a jóból 8 ha-t BALDER oltárán feláldozni.
Tapasztalta esetleg más is hogy a hormon (DMA6) nem nagyon mutatja hatását a területen?
Azzal vigasztalom magam, hogy biztos a hideg, mert napránál a totál is lassan indulgat csak.
Mi már ma fujtuk. Van amelyik kukorica 3 leveles, van amelyiknek még kell 2-3 nap hogy kibujjon. De csinálni kell, mert sok parcella van és kifutunk az időből.
Válasz szelindi sándor #6006. hozzászólásáraott élek 8 hektáros tábla azt ujravetni hát nem az én pénztárcámhoz való dolog. lefújom majd egyszerre hátha esik az eső és a kis kuki beindul..
Válasz kicsi bihari #6005. hozzászólásáraterületfüggő,lehet ha egységesítenéd jobban járnál/teljes újravetés/,majd totál.nem kerül mindenestől többe mint reckírozni az állományt kétes eredménnyel.ha kelet-magyarországon élsz felejtsd el amit írtam.
sziasztok olyan problémám van hogy van ahol 4-5 leveles a kukoricám de ugyan abban a táblában még csak most sorol,kapott kis esőt és most kel ki. volt ahol rá vetettem ujra mert kidurták a disznók de az sem kelt ki még most kezd.. van ahol gazlik keményen,máshol meg ahol kokorica nem kelt ki ott semmi. az a baj hogy 10 méterenként változik a méret,várjam meg mig kikel és aztán fujjam,nem lesz baj hogy lesz ahol már araszos lesz a kuki? megint ilyen fos évem lesz már utálom a kukoricát.
LUMAX mennyi idő alatt hat?
Múlt héten kiszórtam, ma kocsiból benéztem a táblára és zöldül itt-ott a sorok köze... Szóval mennyi idő?
Köszönöm a válaszokat, kiszórtam majd kiderül.
Válasz Senkialfonz #6000. hozzászólásáraHa az elmúlt napban nem volt és nem is várható fagy akkor elvileg mehet rá. A gyomok fejlettsége is fontos szempont. Nálunk meg nagyon kevés a gyom, így pont jó mert kukorica is erősödhet még.
Válasz Senkialfonz #6000. hozzászólásáraÉn már másnap rátoltam. Igaz, itt nem volt fagy.
A múltheti hidegtől jól megsárgult kukoricára mikortól mehet az Adengó? Most 2-3 leveles de nagyon sárga.
Válasz Berkó_ #5998. hozzászólására"Csak" 1,5 hektár
Válasz Sz_Pisti #5997. hozzászólásáraMekkora területet érintett ez a probléma? Sajnálom.
Elindultam, hogy táblát leszórok Lumaxxal korai posztba, de annyira megtúrták a vaddisznók, hogy korai poszt gyomirtásként kikombinátoroztam inkább és elvetettük újra!
9412ft+afa ajánlatot kaptam! de álltalába ugy szokott lenni hogy még lehet ebböl is faragni!
Válasz blink #5989. hozzászólásáraFujtam én már ötleveles kukika is és kutya baja.Ebbe tuti
sziasztok!egyszer olvastam,hogy létezik kukiba gyomirto,ami riasztó hatással van a vaddisznók ellen.esetleg nem tudná valaki a nevét vagy tapasztalatot mondani???
Válasz blink #5989. hozzászólásáraMég várj, szerintem.
Mi csak akkor szántunk búza alá kukoricát ha ősszel elegendő eső esik és könnyen megy, szóval mostánában nem sokat inkább csak tárcsa. De minden parcellát Adengóval szórunk és eddig még sosem volt gond. Ugyan ezt hallottam már a Pulsarról is, ugyan az van mint a kukoricánál csak tárcsa és megy a búza. De még ott sem volt gond.