Válasz Toxi #5572. hozzászólásáraHa valódi 4 levélben van(4 levél teljesen kiterült, tövén megjelent a fülecske), és még nem túl fejlettek a gyomok, akkor jobb ha vársz és egyben. Viszont ha a kukorica még csak a lábszáradig ér, de a gyomok(egyszikűek, acat) nyomják magukat keményen, talán jobb megosztani.
Mindjárt megyek szétnézni mennyire fogta meg kiskorában az acatot, nádat. A többit szinte biztos, h megfogta, kapott elég csapadékot. Majd beszámolok :)
Erről, kinek mi a véleménye?
Mit lehet tenni, a terület egyötöde nagyon elgyomosodott.
Egyrészt pipacs, a másik gyomot még keresem mi lehet.
Adengo-t kapott 1 hete, úgy tűnik késő volt.
Válasz #5548. hozzászólásra
Jobb lett volna ha csendbe maradsz. Azzal a szakemberrel vitatkozol aki már régóta sokunknak segített, és nem szokott arcoskodni.
Válasz #5542. hozzászólásra Azért szeretem a fórumot, mert vannak olyan emberek, akik szerint, mivel nekik van diplomájuk, Ők az egyedüli szakemberek. Sőt, mindenható, mindent tudó szakemberek.
Persze másnak nem lehet diplomája... Sőt véleménye, és gyakorlati tapasztalata sem...
Azért lenne jó, ha a fórum arról szólna, hogy kinek mi a tapasztalata, milyen gyakorlati problémákat sikerül(t) megoldani, vagy tapasztalni, és esetleg ezt másokkal megosztani. Ha valakinek más a véleménye, azt meghallgatni, "neadjisten" akár még megfontolni a használatát és kipróbálni. Nem pedig "arcoskodni", mások véleményét lehurrogni. Ez a NO KOMMENT!
És nagyon hálásak vagyunk érte, amiért ilyen segítőkész, próbál mindig mindenre válaszolni, hogy okosodjunk kicsit mi is! A többiek nevében is nagyon köszönjük a segítségedet Kukaccsősz!
Válasz #5538. hozzászólásra
Nem butaság. Igaz, hogy pendimetalin a hatóanyaga, de nem csak pree, hanem post szerként is jó. A kukoricában akár 4 lombleveles koráig kijutható, igaz csak takarmánykukoricában és 1 alkalommal tenyészidő alatt. Gyakorlati tapasztalat, hogy viszi az acatot, 2-3 lombleveles koráig.
A PPG megfogja majd az ebszikfüvet is. Ha már nagy akkor azért ne számíts megsemmisítő hatásra. Más anyag sem tudja igazán mert a keskeny levelein nehezen tapad meg a permet.
Ilyen butaságot ne írjatok már!!!!!!
A Sharpen 330 EC hatóanyaga a pendimetalin vagyis az eredetije a Stomp!
Ez egy preemergens anyag, talajon keresztül hat a magrólkelők ellen, azok közül is főleg az egyszikűeket viszi.
Rossz a vízoldékonysága ezért 20-25mm kell a jó hatáshoz.
Szia! Próbáld ki a Sherpan 330 EC, azt most kell kijuttatni, és elvileg jól viszi a acatot, és az apró szulákat is. 4 liter/ha a dózisa. Bár szerintem a parlagfű nem csírázik még...Az inkább a fekete üröm lesz, kiskorában hasonlítanak nagyon egymásra. A későbbiek során pedig a Colombus-t javasolom, 4 - 5 leveles korig lehet kijuttatni, 1 liter/ha dózisban.
ha most volt felétek eső akkor 8-10 nap mulva kint lesz az összes magról kelő is és akkor még simán szórhatod stellar-al ki fogja vinni a nagyobb acat-ot is, de ha most akarod akkor fúj rá adengót+valami hormont ennek tartamhatása is lessz 3-4 levélig mehet
Sziasztok tudnátok nekem segíteni hogy mivel kéne fújnom a kukorica táblámat! 04.20.-án vetve nagyon kijött a mezei acat és a parlafű, de már kezd jönni az aprószúlák is.
Én Stellaral akartam volna fújni, de mire elég fejlett lesz a kukorica hozzá akkora már a gyomok túlfejlett állapotban lesznek szerintem. nem tudom milyen erős szer a stellar + dash + 5 kg amonnianitrát
Mit ajánltok mivel kellene fújnom.
ha felületkezelőt keresel ADENGO 0,33-0,44l/ha, nem olyan kedvelt/az ára miatt/4l successor-t magában csoda egy anyag de ne akarj csak valami tavaszit vetni utána.
8967 hozzászólás
Válasz Toxi #5572. hozzászólásáraHa valódi 4 levélben van(4 levél teljesen kiterült, tövén megjelent a fülecske), és még nem túl fejlettek a gyomok, akkor jobb ha vársz és egyben. Viszont ha a kukorica még csak a lábszáradig ér, de a gyomok(egyszikűek, acat) nyomják magukat keményen, talán jobb megosztani.
Válasz Toxi #5572. hozzászólásáraisteni jó anyag ,egymenetben kijuttatni 6-7 levélig hybridtől függően.
Hali
A kukoricám most 4 leveles Principal Plus Gold-dal tervezem gyomirtani.
Szerintetek az osztott kezelés,vagy az egyszeri teljes dózis a megfelelőbb??
Válasz #5566. hozzászólásra
szerintem magról kelők ellen korai posztba a legjobb szer, csak aszályos időben nem bomlik le rendesen
Mindjárt megyek szétnézni mennyire fogta meg kiskorában az acatot, nádat. A többit szinte biztos, h megfogta, kapott elég csapadékot. Majd beszámolok :)
na tehát valaki aki használt elumis peak-et
megosztaná velem tapasztalatait?
Válasz #5557. hozzászólásra
kombinátor elmaradt?
vagy karmolás volt?
Mi csak azt használjuk. Nálunk bevállt.
Adengót tartjátok valamire költ erre valaki?
Válasz #5564. hozzászólásra

Még nem szúrtam el mert még nem volt alkalmam az idén,de nem is szokásom elszúrni hogy utána kapálni kelljen!!!!
Válasz #5563. hozzászólásra
Markolgasd is a fanyeles keményvégű ....kapádat
Mert lehet csak ezzel oldod meg az idei gyomirtást ha elszúrtad a spriccentést....
Válasz #5562. hozzászólásra

Ma te fasza gyagya!
Válasz #5561. hozzászólásra
Oszt apa, a markodban mikor volt utoljára 1 fa-- ..... -a kapa?
Válasz #5560. hozzászólásra
Kapa
Válasz #5558 hozzászólás
Jól látod, igen..
Még mindig én, ez a sebforrasztó zsombor lesz
De, hogy menthető-e még a kukorica valamivel ezen a részen vagy eke lesz a vége. van valami ötlet?
Válasz #5557. hozzászólásra
jól látom, hogy ikersoros kuki?
és a kép. :-(

Erről, kinek mi a véleménye?
Mit lehet tenni, a terület egyötöde nagyon elgyomosodott.
Egyrészt pipacs, a másik gyomot még keresem mi lehet.
Adengo-t kapott 1 hete, úgy tűnik késő volt.
Köszönöm a segítséget és jó munkát mindenkinek!
László
Válasz #5552. hozzászólásra
Commandhoz nitrosol?
Passz!
Elméletileg ha keverési próbát csinálsz és nincs gond akkor mehet.
Válasz #5551. hozzászólásra
Adengo hivatalosan 3 levélig mehet. Négyben még elbírja.
Drenthe lelépett, ha Kukaccsőszt is elüldözitek akkor növényvényvédelem témában nem marad egy értelmes ember sem akinek adni lehet a szavára .
Válasz #5542. hozzászólásra
Command-hoz lehet tenni nitrosolt???
Tisztelt Kollegák,
Az Adengo-t a kukorica milyen fejlettségi állapotáig lehet kijuttatni?
Várnám az esőt amíg lehet, de a kuki meg szépen ki van sorolva.
Köszönöm.

Diploma + ezer vagy több ezer hektáros tapasztalat
A többiek csak szerényen
A szakmádban, ha neked ír valaki egy hülyeséget, azt Te is kijavítod.
. Azzal a szakemberrel vitatkozol aki már régóta sokunknak segített, és nem szokott arcoskodni.
Jobb lett volna ha csendbe maradsz
Válasz #5542. hozzászólásra Azért szeretem a fórumot, mert vannak olyan emberek, akik szerint, mivel nekik van diplomájuk, Ők az egyedüli szakemberek. Sőt, mindenható, mindent tudó szakemberek.
Persze másnak nem lehet diplomája... Sőt véleménye, és gyakorlati tapasztalata sem...
Azért lenne jó, ha a fórum arról szólna, hogy kinek mi a tapasztalata, milyen gyakorlati problémákat sikerül(t) megoldani, vagy tapasztalni, és esetleg ezt másokkal megosztani. Ha valakinek más a véleménye, azt meghallgatni, "neadjisten" akár még megfontolni a használatát és kipróbálni. Nem pedig "arcoskodni", mások véleményét lehurrogni. Ez a NO KOMMENT!
Válasz #5546. hozzászólásra
ha nem a tűző napon van hagyva, akkor 1 hétig is, csak kevertesd jól fel a géppel mielőtt fújod.
Szepnapot! Egy kerdesem lenne! Meddig lehet tartani tarolni a bekevert anyagot, meddig hasznalhato fel? A valaszokat elore is koszonom szepen!
Válasz #5543. hozzászólásra

És nagyon hálásak vagyunk érte, amiért ilyen segítőkész, próbál mindig mindenre válaszolni, hogy okosodjunk kicsit mi is! A többiek nevében is nagyon köszönjük a segítségedet Kukaccsősz!
Válasz #5536. hozzászólásra
igen arra gondoltam csak hallomásról irtam le
milyen amugy?
Válasz #5541. hozzászólásra

Az szép akkor, ha az acatot viszi.
Amúgy akivel vitatkozol ő szakember. Ebből van diplomája és nem kicsit benne van a dolgokba.
Válasz #5541. hozzászólásra

No comment.
Válasz #5538. hozzászólásra
Igaz, hogy pendimetalin a hatóanyaga, de nem csak pree, hanem post szerként is jó. A kukoricában akár 4 lombleveles koráig kijutható, igaz csak takarmánykukoricában és 1 alkalommal tenyészidő alatt. Gyakorlati tapasztalat, hogy viszi az acatot, 2-3 lombleveles koráig.
Nem butaság.
Válasz #5539. hozzászólásra
A PPG megfogja majd az ebszikfüvet is. Ha már nagy akkor azért ne számíts megsemmisítő hatásra. Más anyag sem tudja igazán mert a keskeny levelein nehezen tapad meg a permet.
Válasz #5532. hozzászólásra

Ilyen butaságot ne írjatok már!!!!!!
A Sharpen 330 EC hatóanyaga a pendimetalin vagyis az eredetije a Stomp!
Ez egy preemergens anyag, talajon keresztül hat a magrólkelők ellen, azok közül is főleg az egyszikűeket viszi.
Rossz a vízoldékonysága ezért 20-25mm kell a jó hatáshoz.
Az évelőket nem irtja pl: acat, szulák stb.
Válasz #5522. hozzászólásra
nem fújtam még állományban sem csak kelés előtt a tartamhatás miatt nem kell aggódni megújuló szer de csak magról kelők ellen.
Válasz #5533. hozzászólásra Szia! Az valószínűleg az Elumis Peak nevű gyomirtó szerre gondolsz. Igen, én használtam.
Válasz #5518. hozzászólásra
ordax az jó
Válasz #5521. hozzászólásra
nálunk a legszárazabb föld tiszta nád.
csak a totál gyomirtó viszi ki majd szeptember elején kb.
valaki használt már elumi speek-et?
Szia! Próbáld ki a Sherpan 330 EC, azt most kell kijuttatni, és elvileg jól viszi a acatot, és az apró szulákat is. 4 liter/ha a dózisa. Bár szerintem a parlagfű nem csírázik még...Az inkább a fekete üröm lesz, kiskorában hasonlítanak nagyon egymásra. A későbbiek során pedig a Colombus-t javasolom, 4 - 5 leveles korig lehet kijuttatni, 1 liter/ha dózisban.
2 nap alatt 12 mm eset szóval még fognak kijönni gyomok
Válasz #5527. hozzászólásra
ha most volt felétek eső akkor 8-10 nap mulva kint lesz az összes magról kelő is és akkor még simán szórhatod stellar-al ki fogja vinni a nagyobb acat-ot is, de ha most akarod akkor fúj rá adengót+valami hormont ennek tartamhatása is lessz 3-4 levélig mehet
Sziasztok tudnátok nekem segíteni hogy mivel kéne fújnom a kukorica táblámat! 04.20.-án vetve nagyon kijött a mezei acat és a parlafű, de már kezd jönni az aprószúlák is.

Én Stellaral akartam volna fújni, de mire elég fejlett lesz a kukorica hozzá akkora már a gyomok túlfejlett állapotban lesznek szerintem. nem tudom milyen erős szer a stellar + dash + 5 kg amonnianitrát
Mit ajánltok mivel kellene fújnom.
Válasz #5519. hozzászólásra
Ja, és kukiban tapasztalatom szerint a laudis fogja, lesárgítja, de nem öli ki. Később újra kihajt.
Üdv.
Mi tarlón hagyjuk kihajtani, majd totál.
4-5 év alatt lassan visszajön.
Válasz #5520. hozzászólásra

Adengo-val fújtál már 5-6 leveles kukoricát?
A gyártó 3 levélig ajánlja!!
nemigen tudsz mit csinálni vele vigasztaljon hogy ahol nád van víz is van.
Válasz #5518. hozzászólásra
ha felületkezelőt keresel ADENGO 0,33-0,44l/ha, nem olyan kedvelt/az ára miatt/4l successor-t magában csoda egy anyag de ne akarj csak valami tavaszit vetni utána.