Köszi
Ezen a totálison már én is gondolkoztam, de most du néztem és kel a kuki, , ugyhogy buktam. Sokáig tököltem vele.
A földekre, meg böven rá lehet menni, söt porol mint állat.
"A Dual Gold 960 EC elsősorban a magról kelő egyszikű gyomnövények ellen hatékony, magról kelő kétszikű gyomnövények, valamint évelő egy- és kétszikű gyomfajok ellen kombinációban kell alkalmazni, a kombinációs partner technológiai paramétereinek betartása mellett."
Merlin flex még kellene mellé, így vinné a kétszikűeket is.
szevasztok
Dual Gold kinek hogy vált be?
most fozátozni szeretném vetés után 2 nappal perje ellen, aztán 2 levelesen ezt mit menyyire visz ki?
köszönöm a segítséget
0,4l/ha
Az Adengo azt is kiviszi ami holnaputan ki kell, mert tartamhatása van.
A mechanikai gyomirtás jó, csak nálunk nem müxik, nem fogja kibirni oktoberig., az elmúlt évek szakszerütlen mg technikák miatt túl sok gazmag van a földben, ismerem a földjeimet
A kultizás se nagyon müxik, mert hülye háromszög alakú a föld és nagy lenne a taposási kár
Mi különbség van a mechanikai és a vegyszeres gyomirtás között?
Mivel a vegyszert mindig a föld végén illik bekeverni, a szavatossága meg általában fagymentes helyen több év, akkor hagyd meg jövőre és már spóroltás is.
A "gereblye" ugyanazt a gyolmot viszi mint a vegyszer?
nem
Azt is viszi, ami holnapután fog kijönni.
Na a vegyszered ezt nem tudja megölni.
Legalább káét sort kell neki adni vegyszerből.
mos tidőben vagy és a berena, majd két hét múlva a vegyszer, majd huzatás (kultivátor)
Ha van egy óra eső nélkül a faludban és rá lehet menni a földre trakival, akkor szórd meg egy liter/ha totállal még kelés előtt, csodád művel!!! Csak ne legyen kint a kucca, mert akkor gáz lesz nagyon!!
Sziasztok
Egy kezdő kérdés.
Az Adengot akkor elvileg vetéstől kezdve 3-4 leveles korig bármikor ki lehet szórni?
Mert a kuki még nem kelt ki de elég jó zöldül a vetés a gaztól és minél hamarabb le akarom nyomatni. De mire ez sikerül az idö miatt addigra valamilyen kelési stádiumban lesz a kukorica.
Válasz #4992. hozzászólásra
ha csírába van nem gond de ha a felszin közelébe(1-2centi) van akkor már nem fujnám
azért írtam,hogy figyeljetek mert mert jó időt mond és ilyenkor a kukorica hamar ki tud kelni,és ráadásul esőt is mond
jobb lenne megszórni minél hamarabb
Válasz #4988. hozzászólásra
szerintem most még mehet de ha megcsúszol eső miatt pár napot akkor glifo helyett valami hormont rakjál
most már melegszik a talaj a kukorica gyorsan kiugrik
kis okosság kellene elvetettem a kukit picit gazos volt adengót s totálissal szeretném megszórni de vagy öt napos a vetés nemlessz baja a kukinak??,
ja s a kettőt egymenetbe kiszórhatom ? KÖSZI.
Ma lett elvetve a kukorica. A terület régebben elő lett készítve és most úgy néz ki hogy totál tele van szikleveles parlagfűvel és 2 leveles napraforgóval. Erre kéne valami megoldás. És még sok van kelőfélben. Vetés után meddig érdemes glifozáttal próbálkozni?
Igen, tavaly kipróbáltam, nem volt kultivátorozva, de betakarításig megfogott mindent (napraforgó árvakelést, egyszikűeket, mindent).
A termés 10 tonnás volt (nem szokott ennyi lenni), szóval nem gondolom, hogy fitotocitást okozott volna a szer, egyébként meg 4 liter az engedélyezett dózisa (elég szelektív kell legyen, mert hibrid kukorica előállításban is engedélyezett). Persze, ha csakpreemergensen nyomom le, akkor lehet, hogy 10,2-10,5 tonna lett volna, de ha kap még egy esőt, akkor viszont így-is úgyis lehetett volna akár 110q, amilyen meg még sohasem volt...
Válasz #4979. hozzászólásra
Ha talaj tartam hatást akarsz, miért nem fújod kelés előtt. Akkor viszont talán vannak olcsóbb vegyszerek is.
Ha viszont állományba fújod, akkor gondolkodni kell azon is, hogy termés csökkenést is okozhat és minél kevesebb vegyszer felhasználásara kell törekedni.
ha erős az évelő egyszikű fertőzés akkor lehet jobb lenne napraforgóval bevetni abból könnyebb kiszedni az egyszikűeket
vagy Duo system kukorica
vagy ha mindenféle képen hagyományos kukoricát akarsz bele tenni és a vetőmagod is megvan akkor egy monson mustang kombinációval meglehet próbálni 15- 20cm-es egyszikűeknél,de nem szokott hatékony lenni.
inkább csak megfogják a gyomokat utána nőnek tovább
Szia . Ezt így már próbáltad? Csak mert nem e azért van benne ilyen kevés sucessor mert a többi hatóanyagot nagyobb mennyiségben már befolyásolná. Mondjuk nekem az 1 literrel is kifogástalan volt
8967 hozzászólás
Válasz #5017. hozzászólásra
Én is Március elején zártam a szántást boronával, de 5 cm-nél nagyobb gyom nem volt benne egy hete. (akkor csináltam a magágyat. )
Egy kis darab föld nézett ki hasonlóan felénk, az kora őszi szántás volt, és 5 napja kapta az első művelést (tárcsa ) az idei évben.
Válasz #5016. hozzászólásra
Őszi szántás, márciusban szántáselmunkálás nehézboronával. Vetés után totálozva lesz.
Válasz #5014. hozzászólásra
Ez hogy tudott ennyire begyomosodni ? Milyen művelést kapott és mikor ?
Válasz #5014. hozzászólásra

Itt is lesz dolga a glifónak!
Idén a preposzt a sláger, kaszálnak a glifozát gyártók.. :D
Az adengo,még a 20centis kukoricát sem bántja.Ritka jó anyag.
Az adengo,még a 20centis kukoricát sem bántja.Ritka jó anyag.
Válasz #5000. hozzászólásra

Köszi
Ezen a totálison már én is gondolkoztam, de most du néztem és kel a kuki, , ugyhogy buktam. Sokáig tököltem vele.
A földekre, meg böven rá lehet menni, söt porol mint állat.
Válasz #5006. hozzászólásra
"A Dual Gold 960 EC elsősorban a magról kelő egyszikű gyomnövények ellen hatékony, magról kelő kétszikű gyomnövények, valamint évelő egy- és kétszikű gyomfajok ellen kombinációban kell alkalmazni, a kombinációs partner technológiai paramétereinek betartása mellett."
Merlin flex még kellene mellé, így vinné a kétszikűeket is.
Válasz #5002. hozzászólásra

Azt csinálsz amit akarsz, én így fogom hamarosan, és jól működik!!
Válasz #5005. hozzászólásra
Köszi!
szevasztok
Dual Gold kinek hogy vált be?
most fozátozni szeretném vetés után 2 nappal perje ellen, aztán 2 levelesen ezt mit menyyire visz ki?
köszönöm a segítséget
Válasz #5002. hozzászólásra
0,4l/ha
Az Adengo azt is kiviszi ami holnaputan ki kell, mert tartamhatása van.
A mechanikai gyomirtás jó, csak nálunk nem müxik, nem fogja kibirni oktoberig., az elmúlt évek szakszerütlen mg technikák miatt túl sok gazmag van a földben, ismerem a földjeimet
A kultizás se nagyon müxik, mert hülye háromszög alakú a föld és nagy lenne a taposási kár
Válasz #5003. hozzászólásra
Persze, preemergens, ill korai poszt 3-4 leveles korig
Tehát adengo kelés után is jó!??? Én. Sem tudok földre menni!
Válasz #5000. hozzászólásra

" egy liter/ha"
Melyiknek ennyi a dózisa?
Mi különbség van a mechanikai és a vegyszeres gyomirtás között?
Mivel a vegyszert mindig a föld végén illik bekeverni, a szavatossága meg általában fagymentes helyen több év, akkor hagyd meg jövőre és már spóroltás is.
A "gereblye" ugyanazt a gyolmot viszi mint a vegyszer?
nem
Azt is viszi, ami holnapután fog kijönni.
Na a vegyszered ezt nem tudja megölni.
Legalább káét sort kell neki adni vegyszerből.
mos tidőben vagy és a berena, majd két hét múlva a vegyszer, majd huzatás (kultivátor)
Válasz #4999. hozzászólásra
Köszi
De gyomirtozni mindenképp kell a gyomirtó meg már meg van, akkor meg toljuk ki amikor lehet.
Válasz #4998. hozzászólásra

Ha van egy óra eső nélkül a faludban és rá lehet menni a földre trakival, akkor szórd meg egy liter/ha totállal még kelés előtt, csodád művel!!! Csak ne legyen kint a kucca, mert akkor gáz lesz nagyon!!
Válasz #4998. hozzászólásra

"Mert a kuki még nem kelt ki de elég jó zöldül a vetés a gaztól és minél hamarabb le akarom nyomatni."
mint tudod, a vegyszer fogja a kukoricát is.
Volt már többször, hogy könnyű boronával (lovas), az éppen kelő kukoricát megboronáljuk. Úgy tanultuk, hogy szegben van a kukorica.
Ha éppen két fele ágazik akkor is lehet, csak ne nézz hátra.
Ez ér annyit, mint a vegyszer.
Amikor lehet meg kell húzatni. Ez sokat segít a vegyszernek is.
Sziasztok
Egy kezdő kérdés.
Az Adengot akkor elvileg vetéstől kezdve 3-4 leveles korig bármikor ki lehet szórni?
Mert a kuki még nem kelt ki de elég jó zöldül a vetés a gaztól és minél hamarabb le akarom nyomatni. De mire ez sikerül az idö miatt addigra valamilyen kelési stádiumban lesz a kukorica.
Válaszokat elöre is köszönöm
colizoli
Válasz #4996. hozzászólásra
Gázosodó hatása miatt a rögök között elrejtőző egyedeket is eléri!
Válasz #4995. hozzászólásra
Csak a klórpirifosz hatásos ellenük?
Válasz #4994. hozzászólásra
Klórpirifoszt neki!
Mai képek

Válasz #4992. hozzászólásra
ha csírába van nem gond de ha a felszin közelébe(1-2centi) van akkor már nem fujnám
azért írtam,hogy figyeljetek mert mert jó időt mond és ilyenkor a kukorica hamar ki tud kelni,és ráadásul esőt is mond
jobb lenne megszórni minél hamarabb
köszi de csak akkor van gáz ha már kibujt nem de. vagy az erős csira is gond ???????
Válasz #4990. hozzászólásra
igen
Válasz #4987. hozzászólásra
És a lumax/adengo sorközművelés után is fog még működni?
Válasz #4988. hozzászólásra
szerintem most még mehet de ha megcsúszol eső miatt pár napot akkor glifo helyett valami hormont rakjál
most már melegszik a talaj a kukorica gyorsan kiugrik
kis okosság kellene elvetettem a kukit picit gazos volt adengót s totálissal szeretném megszórni de vagy öt napos a vetés nemlessz baja a kukinak??,
ja s a kettőt egymenetbe kiszórhatom ? KÖSZI.
Válasz #4986. hozzászólásra

LUMAXOT szoktam ilyenkor ráfújni, + 3-4kg nitrogén mellé aztán megoldva probléma egész szezonra.
Vagy korai posztban leghamarabb mit lehet rátenni ami a kukoricát nem bántja nagyon, de ezeket a kétszikűeket kiüti?
Ma lett elvetve a kukorica. A terület régebben elő lett készítve és most úgy néz ki hogy totál tele van szikleveles parlagfűvel és 2 leveles napraforgóval. Erre kéne valami megoldás. És még sok van kelőfélben. Vetés után meddig érdemes glifozáttal próbálkozni?
ez jó ötlet, köszönöm akkor megis rendeltem a gyomirtót vetés utánra.

Válasz #4980. hozzászólásra
Igen, tavaly kipróbáltam, nem volt kultivátorozva, de betakarításig megfogott mindent (napraforgó árvakelést, egyszikűeket, mindent).
A termés 10 tonnás volt (nem szokott ennyi lenni), szóval nem gondolom, hogy fitotocitást okozott volna a szer, egyébként meg 4 liter az engedélyezett dózisa (elég szelektív kell legyen, mert hibrid kukorica előállításban is engedélyezett). Persze, ha csakpreemergensen nyomom le, akkor lehet, hogy 10,2-10,5 tonna lett volna, de ha kap még egy esőt, akkor viszont így-is úgyis lehetett volna akár 110q, amilyen meg még sohasem volt...
Válasz #4979. hozzászólásra
Ha talaj tartam hatást akarsz, miért nem fújod kelés előtt. Akkor viszont talán vannak olcsóbb vegyszerek is.
Ha viszont állományba fújod, akkor gondolkodni kell azon is, hogy termés csökkenést is okozhat és minél kevesebb vegyszer felhasználásara kell törekedni.
Válasz #4978. hozzászólásra
Én ezt nem kötekedésből kérdeztem, csak hogy volt e úgy tapasztalatod vele.
Válasz #4970. hozzászólásra
korábban írtam azt is, a Principalt azért írtam, mert az a dikamba miatt erősebb lesz az acat ellen
Válasz #4972. hozzászólásra
próbáltam, már 3 literrel is, de most már csöndben maradok, mert látom kevés az én tudásom
Válasz #4976. hozzászólásra
ha erős az évelő egyszikű fertőzés akkor lehet jobb lenne napraforgóval bevetni abból könnyebb kiszedni az egyszikűeket
vagy Duo system kukorica
vagy ha mindenféle képen hagyományos kukoricát akarsz bele tenni és a vetőmagod is megvan akkor egy monson mustang kombinációval meglehet próbálni 15- 20cm-es egyszikűeknél,de nem szokott hatékony lenni.
inkább csak megfogják a gyomokat utána nőnek tovább
gyomok nem nagyon vannak kint. simítóztunk, aztán megkapta műtrágyát, most pedig meg van kombinátorozva
Válasz #4971. hozzászólásra
milyen talajmunkát végeztél és mikor?
Gyomok kint vannak?
Glifozát, és pár nap múlva vessed.
A többi csak visszafogja, meg nem öli
Válasz #4971. hozzászólásra
vetés után glifozát ha kivannak hajtva az évelő gyomok
vagy duo system kukorica
vagy napraforgó
Válasz #4968. hozzászólásra
Mondjuk nekem az 1 literrel is kifogástalan volt
Szia . Ezt így már próbáltad? Csak mert nem e azért van benne ilyen kevés sucessor mert a többi hatóanyagot nagyobb mennyiségben már befolyásolná.
nagyon durván perjés földbe lesz kukorica. mivel irtsam és hogyan ha 1szer akarom permetezni?
köszönöm a segítséget
Válasz #4968. hozzászólásra
akkor ne a principált ajálgasd hanem az adengo-t
Válasz #4967. hozzászólásra
és a csattanó maszlagra