Nem akarok belemagyarázni de túl sokat permeteztek feleslegesen. Ez az állandó rezezés is.... full lefogja a papit főleg mikor még csak a szárat növeszti a növény. Pár napig megáll a növésben mikor befestitek kékre.
Idén paprikában permetezővel csak akkor jártam mikor a commandot kifújtam palántázás után.
Telcsi, szép az állományod. Ki lett ritkítva, vagy úgy hagytad, ahgoy el lett vetve? Én az enyémben ma fejeztem be a permetezést, van pár növény ami már hónaljig ér. Nem tudom meddig fog még nőni, talán az égig?
Elvileg úgy kellene minden védekezést, hogy kontakt mellé egy felszívódó szert társítani. Tehát Cu+Kasumin. Ahyogy kiskertész is írta a réz megelőz, a kasumin gyógyít, de a cu csak akkor az igazi, ha teljesen befedi a leveleket a kontakt hatás miatt.
Szia!
Ne haragudj, hogy beleszólok a szekemberek dolgába, de valami nem stimmeleht ott. En amatőr kertész vagyok, idén kezdtem főszerpaprikát, 2x fújtam réz hidroxiddal azt hiszem (champion), párszor wuxallak, meg 2 hetente Linzi tápsőval, néhány paprikán van csak folt, már rég érik. Sajat magam csináltam a palántákat. Valamit át kellen egondolni. Elővetemény, vagy hasznos növénytársításokkal gondolkodni. Nekem kukorica után ment. Szóval kizért, hogy ennyit kelljen vele foglalkozni.
a beteg leveleid nem fognak meg gyógyulni,lehullanak, jön rá az eső, felveri a növényre, újra fertőz, ezért nehéz megszabadulni tőla, ha megteheted , eső után egyből fujjad, akkor is ha nem telt el a 7-10 nap.
7-10 naponta, de mivel a tied beteg, neked a 7, a dupla tózisu rézzel meg több kárt csinálsz mint hasznot, persze lehet majd a "kolléga" mond vmi okosabbat.
a jó isten áldja már meg, mennyit kell még ezt a nyomorult paprikát szórnom
1 rézoxiklorid
2 kénpor+dithane
3 rézoxiklorid
4 cuproxat
5 cuproxat
6 rézoxiklorid
7 cuproxat
jól van, ügyes vagy (csak annyit sántit, hogy a benalaxil az nem réz, de az igaz hogy felszívódik, viszont a paprikában semmi értelme, akkor már inkább amistar)de mostmár tényleg kiszálok.
Hatóanyag: 4 % benalaxil + 33 % rézoxiklorid
Ja igazad van! rézoxidklorid ++ benalaxil! eeeeeeeeeeeez a kombináció eggyüt már be is szívódik a növénybe!! ennnyi......
Kolléga, ha gondolod akkor nyugodtan permetezzél csak cuprxattal, de csak az eredmény az átmeneti lesz. A felszívódó réz, amilyen mondjuk a galben, az a sejtekbe szívódik be, " belülről " gyógyít és megelőz, s szerintem én itt megálltam, mert nem kiokítani akarlak...
A kontakt szerek lemosódnak , meg csakis úgy fogják a védelmet ellátni, hogy a teljes levélfelületet beborítják. De ez kivitelezhetetlen. Na ennyit.
Kolléga, és mégis mire kell az a galben a paprikára? a papit kevéssbé a gomba, inkább a baktérium cseszteti, a réz mindkettőt viszi nincs szükség semmi hókuszpókuszra, csak nem akkor kell kezdeni permetezni mikor már benne van, hanem megelőzésképpen... kb ennyi a titok.
Milyen dózissal nyomod? (akárhányszor mehet egymásután a réz, mi csak azt használunk, semmi mást, és az idén még nem láttam bacit), persze a mienk nem fűszer, hanem étkezési...
cuproxattal való permetezés a paprikánál hasztalan pénzkidobás. Az csak sima réz semmi felszívódó tartalma sincs. A sima kontakt szerek csak is kiegészítésre valóak, az igazi növényvédelemre sajnos önmagában kevés.
Ha jót akar minden paprika termesztő kolléga , akkor az én receptem szerint fog eljárni: galben / a rezessel / szerrel 2 -szer 15 nap elteltével, majd a szer rotáció miatt 2-szer ridomil gold / szintén rezessel/ .
Hát ennyi a titokról, ha eddig még ezt a kombinációt még nem próbáltátok, akkor bátran fogom ajánlani mert nálam már régóta bevált, semmi vírus és fertőzés !!!!
Ja!!! még annyit, hogy ezek a szerek nem olcsóak! Kimondottan méreg erősek, de megéri.. én csak jót akarok mindenkinek aki paprikát termeszt.
Sziasztok!!!!!!!!!!
egymás után háromszor nem ajánlott ugyanaz a szer,pedig a cuproxat kiváló és nem árt virágzáskor sem.Keverj hozzá Kasumint!Nincs mese,nyomj rá dupla adagot!
Kihat,mert a levélhullással csökken a fotoszinzézist biztosító felület.De az igazi nagy baj ilyenkor,hogy hullik a virág szárastól és az apró bogyókezdemények is.
6390 hozzászólás
Válasz #1988. hozzászólásra

Ilyet nem is láttam még. Ez a 178-as mag is fertőzött volt már szerintem. 
Jáááj.
Válasz #1984. hozzászólásra

semmi rossz szándékból, de kérdezem tőled, ha tiéd is így nézne ki akkor mit csinálnál vele?? szerintem te is fújnád
bánom már annak idején miért nem kombinátoroztam ki
tönkretesz ez a paprika anyagilag, de legfőbb idegileg
nem elég a xhantoma, még ilyen is lett
.jpg)
.jpg)
.jpg)
ez mi korság már?
hihetetlen hogy 2 nap alatt hogy tönkreteheti a xhantoma
Válasz #1986. hozzászólásra

Pfff.
Én is reggel óta kapálok, kb. 30%-a kész. Most pihenek egy kicsit, aztán neki ugrok megint. Betöltöm, mint a krumplit.
de gondolom neked nem ez a szar szegedi 178-as van
mert nekem az életemben nem lesz többet ilyen, van még2 kg vetőmagom, még azt is elpusztítom a háztól
ma reggel ismét mentem kapálni
egy sor után hazmanetem és kimentem lefújni
tiszta xhantoma-s, az alsó levelek hullanak le és egy csomó bogyó is már le van hullva
most szórtam 8.jára

Ezért nem vagyok híve annak se, hogy virágzáskor rézzel permetezzünk. Én csak akkor védekezek, ha van mi ellen. kékre még sosem fújtam a paprikát.
Nem akarok belemagyarázni de túl sokat permeteztek feleslegesen. Ez az állandó rezezés is.... full lefogja a papit főleg mikor még csak a szárat növeszti a növény. Pár napig megáll a növésben mikor befestitek kékre.
Idén paprikában permetezővel csak akkor jártam mikor a commandot kifújtam palántázás után.
Válasz #1981. hozzászólásra Csaba nem lett ritkítva, sokat segített az öntözés.
Válasz #1981. hozzászólásra Csaba nem lett ritkítva, sokat segített az öntözés.
Telcsi, szép az állományod. Ki lett ritkítva, vagy úgy hagytad, ahgoy el lett vetve? Én az enyémben ma fejeztem be a permetezést, van pár növény ami már hónaljig ér.
Nem tudom meddig fog még nőni, talán az égig?
Válasz #1979. hozzászólásra
Ja igen ezt kifelejtettem: hiába fújod dupla vagy tripla dózissal, ha maradnak olyan levelek, amelyek nem kapnak a jóból.
Válasz #1978. hozzászólásra
Elvileg úgy kellene minden védekezést, hogy kontakt mellé egy felszívódó szert társítani. Tehát Cu+Kasumin. Ahyogy kiskertész is írta a réz megelőz, a kasumin gyógyít, de a cu csak akkor az igazi, ha teljesen befedi a leveleket a kontakt hatás miatt.
és ha minden nap vagy 2-3 naponta van eső akkor mindig kéne fújni ?
persze nincs eső, csak egy kérdés volt
Válasz #1973. hozzászólásra
Szia!
Ne haragudj, hogy beleszólok a szekemberek dolgába, de valami nem stimmeleht ott. En amatőr kertész vagyok, idén kezdtem főszerpaprikát, 2x fújtam réz hidroxiddal azt hiszem (champion), párszor wuxallak, meg 2 hetente Linzi tápsőval, néhány paprikán van csak folt, már rég érik. Sajat magam csináltam a palántákat. Valamit át kellen egondolni. Elővetemény, vagy hasznos növénytársításokkal gondolkodni. Nekem kukorica után ment. Szóval kizért, hogy ennyit kelljen vele foglalkozni.
Válasz #1975. hozzászólásra
Nekem is ez a tapasztalatom!Jól beszélsz!
a beteg leveleid nem fognak meg gyógyulni,lehullanak, jön rá az eső, felveri a növényre, újra fertőz, ezért nehéz megszabadulni tőla, ha megteheted , eső után egyből fujjad, akkor is ha nem telt el a 7-10 nap.
Én a dupla dózist úgy gondoltam:teljes adag réz és teljes adag kasumin egyszerre.Nekem ez bevált!
Válasz #1972. hozzászólásra

kárt ?
csezhetem a dulpa dózist mégis beteg, ha normál dózist adnék akkor meg milyen volna
Válasz #1971. hozzászólásra
7-10 naponta, de mivel a tied beteg, neked a 7, a dupla tózisu rézzel meg több kárt csinálsz mint hasznot, persze lehet majd a "kolléga" mond vmi okosabbat.
már 7 alkalommal permeteztem a paprikát

a jó isten áldja már meg, mennyit kell még ezt a nyomorult paprikát szórnom
1 rézoxiklorid
2 kénpor+dithane
3 rézoxiklorid
4 cuproxat
5 cuproxat
6 rézoxiklorid
7 cuproxat
azt ugyan hol lesz a vége a számoknak
Válasz #1969. hozzászólásra

na látod, az a lényeg, hogy ne veszítsük el a jókedvünket, meg egészség legyen...a többit meglehet venni a bótban
jól van, ügyes vagy (csak annyit sántit, hogy a benalaxil az nem réz, de az igaz hogy felszívódik, viszont a paprikában semmi értelme, akkor már inkább amistar)de mostmár tényleg kiszálok.
Válasz #1964. hozzászólásra
igen van felszívódó réz!!!
Válasz #1964. hozzászólásra
igen van felszívódó réz!!!
Válasz #1961. hozzászólásra
Hatóanyag: 4 % benalaxil + 33 % rézoxiklorid
Ja igazad van! rézoxidklorid ++ benalaxil! eeeeeeeeeeeez a kombináció eggyüt már be is szívódik a növénybe!! ennnyi......
Felszívódó réz
, egyre jobb, inkább kiszálok, nem akarom azeszet osztani
Válasz #1961. hozzászólásra
a kontakt része réz oxiklorid, van benne felszivódó is, perenoszra..
Válasz #1959. hozzászólásra

akarlak...
Kolléga, ha gondolod akkor nyugodtan permetezzél csak cuprxattal, de csak az eredmény az átmeneti lesz. A felszívódó réz, amilyen mondjuk a galben, az a sejtekbe szívódik be, " belülről " gyógyít és megelőz, s szerintem én itt megálltam, mert nem kiokítani
A kontakt szerek lemosódnak , meg csakis úgy fogják a védelmet ellátni, hogy a teljes levélfelületet beborítják. De ez kivitelezhetetlen. Na ennyit.
most nézem a gugliba
ez a galben = rézoxiklorid
meg nem is írja hogy paprikába felhasználható
Válasz #1959. hozzászólásra

hmmmm, a virust azt meg nem gondolod komolyan, hogy galbennel, meg ridommillal..., esetleg gázperzselővel
Válasz #1956. hozzászólásra
Kolléga, és mégis mire kell az a galben a paprikára? a papit kevéssbé a gomba, inkább a baktérium cseszteti, a réz mindkettőt viszi nincs szükség semmi hókuszpókuszra, csak nem akkor kell kezdeni permetezni mikor már benne van, hanem megelőzésképpen... kb ennyi a titok.
Válasz #1953. hozzászólásra
Milyen dózissal nyomod? (akárhányszor mehet egymásután a réz, mi csak azt használunk, semmi mást, és az idén még nem láttam bacit), persze a mienk nem fűszer, hanem étkezési...
Válasz #1950. hozzászólásra

cuproxattal való permetezés a paprikánál hasztalan pénzkidobás. Az csak sima réz semmi felszívódó tartalma sincs. A sima kontakt szerek csak is kiegészítésre valóak, az igazi növényvédelemre sajnos önmagában kevés.
Ha jót akar minden paprika termesztő kolléga , akkor az én receptem szerint fog eljárni: galben / a rezessel / szerrel 2 -szer 15 nap elteltével, majd a szer rotáció miatt 2-szer ridomil gold / szintén rezessel/ .
Hát ennyi a titokról, ha eddig még ezt a kombinációt még nem próbáltátok, akkor bátran fogom ajánlani mert nálam már régóta bevált, semmi vírus és fertőzés !!!!
Ja!!! még annyit, hogy ezek a szerek nem olcsóak! Kimondottan méreg erősek, de megéri.. én csak jót akarok mindenkinek aki paprikát termeszt.
Sziasztok!!!!!!!!!!
Válasz #1954. hozzászólásra
ez nem hiszem el hogy ez a rohadt betegség mindig gyötri a paprikát meg engem is
Válasz #1953. hozzászólásra
Akkor imádkozz,hogy legyen egy hét meleg,száraz idő!Az is gyógyítja.
Válasz #1952. hozzászólásra
így is mindig dupla dózissal nyomtam a cuproxatot
kasumint nem tudok venni, nincs
egymás után háromszor nem ajánlott ugyanaz a szer,pedig a cuproxat kiváló és nem árt virágzáskor sem.Keverj hozzá Kasumint!Nincs mese,nyomj rá dupla adagot!
Lehet nem csak 1 félével kéne lefújni!
cuproxattal szórtam az utolsó 3 alkalommal, még most is látom sok helyen tiszta kék a paprika levele és még is megtámadja a betegség

jaa, és Trend tapadót is használok mindig
Válasz #1948. hozzászólásra
Szép Tejcsi!Egészséges,erős,darabos termések lesznek.
sziasztok így néz ki most a papim

holnap délutánra esőt igér
, ha reggel leszórom akkor lemossa így csak leghamarabb hétfőn szórhatom

Válasz #1944. hozzászólásra
Kihat,mert a levélhullással csökken a fotoszinzézist biztosító felület.De az igazi nagy baj ilyenkor,hogy hullik a virág szárastól és az apró bogyókezdemények is.
mármint úgy értem, hogy a xhantoma tud kárt okozni a termésekben ??
délután voltam kint kapálgatni

megint kezd foltosodni a levele, a xhantoma újra támadja
ezt nem hiszem el
ha ilyenkor lehullik a levele, az kihat majd a termésekre ???
Válasz #1942. hozzászólásra

Kedves ZZ!
Majd később ha ráfújod a leírt koktélt paprira írd meg a tapasztalatodat. Nagyon érdekel!
Válasz #1940. hozzászólásra
eldobálni biztos nem fogja a virágot, meg termést ennyi nitrogéntől, nem fog vegetatív irányba eltolódni a fejlődése.