Gázolaj árak 594 Ft Benzin árak 584 Ft EUR 394.94 Ft USD 337.5 Ft CHF 418.59 Ft GBP 457.46 Ft

Fórum

Massey Ferguson kombájnok

Létrehozta: , 2009-02-20 20:25:50

Kedvencekhez Segítség

2643 hozzászólás
#443 Sötét Paraszt
2011-07-22 23:17:59

Válasz #442. hozzászólásra
Akkor te meg minek kérdezgeted?
Ha nem akar veled beszélni nem akar hehe.

#442 szanberg
2011-07-22 23:13:41

Ne nézzetek már hülyének, régen megvan a száma még gondolatban sem voltatok.

Csak nem akarnám lerohanni meg kellemetlen helyzetbe hozni, majd ha Ő megadja az elérhetőségét, illetve ezzel jóváhagyja hogy hívhatom akkor keresem majd.

Semmi tapintat nem szorult beléteksmile nononosmile lol

A számot meg kikéne modizni modertorok!!!!!

Nincs profilkép
#441 .grün
2011-07-22 23:10:30

Válasz #440. hozzászólásra

mondjuk ezt lehet nem kellett volna smile thumbdownsmile thumbdownsmile thumbdownsmile thumbdownsmile thumbdown

MODI ha jár erre törölje !!!!!!!

#440 Sötét Paraszt
2011-07-22 23:08:05

Válasz #438. hozzászólásra

Ezt próbáltad?hehe

Moderálta: Czanik Sanyi (1178) 2011-07-23 05:09:34

Nincs profilkép
#439 .grün
2011-07-22 23:04:25

Válasz #438. hozzászólásra

ne szerencsétlenkedjél már
a gugli tud mindent , PRÓBÁLKOZZ

#438 szanberg
2011-07-22 23:02:43

Válasz #437. hozzászólásra

már írtam volna neki ímélt de azt dobta a gép hogy érvénytelen email cím.

bakkersmile cursing

Nincs profilkép
#437 .grün
2011-07-22 23:01:21

Válasz #436. hozzászólásra

guglizdmámegazimélcímétéshivdfelneszégyelősködjél

#436 szanberg
2011-07-22 22:58:38

Válasz #434. hozzászólásra

csörgess meg az alábbi számon és visszahívnálak holnap!
fontos kolega!!!!

#435 szanberg
2011-07-22 13:27:08

Válasz #434. hozzászólásra

de lassú is kicsit, pedig felül már áttételeztem rajta, de kell az alsót is vakerálni majd kisebbre hogy többet forogjon.
Meg a törőhegereim is kopottasak csak a környéken senki sem újít fel ilyesmit Te hol csináltattad?

Egyébként így sincsen gond mert a szárító korlátozza be a teljesítményt, de ha gyorsabban menne akkor naponta kevesebbet vágnék, reggel később indulnék, többet maszekolnék ésatöbbi.

ideírom a számomat egyszer csörgess már meg, felhívnálak egykét dologban kikérném a véleményedet, régi fergás vagy úgylátom.

Moderálta: Czanik Sanyi (1178) 2011-07-23 05:09:10

Nincs profilkép
#434 Pilátus
2011-07-21 23:16:12

Újjítasd fel a töröhengereket,fillérekért csinálják...Nem lassú véletlenül az adpter??? Az oldalán hajtásnál egy fogas kerket lehet cserélni és minjárt "haraposabb",hívd fel az "orosékat" mond be az adapter széria számát és már küldik is a fogaskereketsmile cowboy

#433 szanberg
2011-07-21 23:04:30

Válasz #432. hozzászólásra

nem hanem mert az asztalom xart sem ér főleg ha nedves a szár és az korlátoz le de nagyon. Oros 6011 SA...

Egyébként 120mázsa fölötti kukoricában volt amikor jó szárazban tudtam menni, porzott rendesen az anyag és 7km/h-nál is tudott még dolgozni a vágóasztal, no ilyenkor kezdődött el a normális kukorica aratás és ment le igazán a fogyasztásom!
Egy Geringhoffal kegyetlen volna!

Nincs profilkép
#432 Pilátus
2011-07-21 23:00:52

Ne má ,búza rostával...Persze,hogy át van rakva a kukorica rosta...Ja azért volt eddig elég neked a búza rosta mert az alsó miatt "fél gázon" mentélsmile biggrin

#431 szanberg
2011-07-21 23:00:28

Válasz #430. hozzászólásra

tudom mert tavaly így arattam, régebben meg vagy teljesen kinyitottam az alsó rostát vagy beraktam a 20-as lyukfuratos rostákat az sem fogott rajta semmit szinte.

Csak a gyári lemezeim nincsenek meg hozzá, maszekoltam egyet de nem jó csak félmegoldás volt.

Nincs profilkép
#430 Pilátus
2011-07-21 22:56:52

Ilyenkor olyan mint az Ih axiál F ,nem tudod "megetteni,csak úgy zabálja a kukoricát...De a monitorba ha rá mész a kukorica beállításra ott sem írja az "alsót"...

#429 Claastra
2011-07-21 22:55:58

Válasz #428. hozzászólásra

nekünk nem + lemez van ,hanem át kell helyeznünk ami benne van

#428 szanberg
2011-07-21 22:54:11

na nekem ezket a letakaró lemezeket Pilátus lefotózhatná, enyimhez nem kaptam sajnos.

és Pilátus felülre is beteszed a gyári kukorica rostát vagy marad az amit nyáron is használsz?

Nekem van mindkettőből, van amikor kicserélem van amikor nem, mert mondjuk rossz az idő és nincs kedvemsmile lol
teljesen ugyanúgy dolgozik, kinyitva a gabona rosta is megeszik mindnet

Nincs profilkép
#427 Pilátus
2011-07-21 22:52:23

40-es...Pont akkor van rajta sok súly amikor az alsó is tele van...Ez a dúpla rostázás azóta divat amióta egyből kamionba rakva adják el és ott fontos(?) ,hogy tökéletesen tiszta legyen,de szárítónál ez nem lényeg...

#426 Claastra
2011-07-21 22:50:40

Válasz #425. hozzászólásra

perzse,hogy ki,visszahordó rés letakarva azt uzsgyismile thumbupcoolsmile thumbupcoolsmile thumbupcool

#425 szanberg
2011-07-21 22:48:46

Válasz #424. hozzászólásra

megából medionból is kiveszed?

#424 Claastra
2011-07-21 22:43:47

Válasz #423. hozzászólásra
figyejj mán,nem kell bele az-az alsó rostasmile lolsmile lolsmile lolsmile lol

#423 szanberg
2011-07-21 22:39:37

Válasz #422. hozzászólásra

Válasz #422. hozzászólásra

milyen évjáratú a Tied?
38 vagy 40?

Ezeket tudom és értem, csak arra voltam kíváncsi hogy nem e okoz kárt benne, vagy kiegyenlítetlenséget hogy az alsó rosta nincs benne, nincs súly bennne rajta felül meg van sok ilyenek.

Nincs profilkép
#422 Pilátus
2011-07-21 22:34:38

Kukoricában mindig egy rostával mentünk és amióta kijött a gyárból az előző tulaj is egy rostával dolgozott,de mindehol volt a szárítóknál tisztító ezért ha nem piaci tisztaságú volt nem volt gond...A teljesítmény meg maximális ,ha nem két rostázol ...

#421 szanberg
2011-07-11 23:34:10

jól hasítassz! kis asztalod van, mennyi ez méterre?

én egyébként a beállításokra voltam kíváncsi, de holnap megnézem a fergakombájn monitorában mit ír ja és ki is nyomtatom hogy megmaradjon a zsebbesmile tonguepsmile cowboy

Nincs profilkép
#420 .grün
2011-07-11 23:18:24

Válasz #419. hozzászólásra

kérdezted a múltkor , hogy kell borsót vágni igy, csak tudnám minek kell a motollasmile coolsmile cool

#419 szanberg
2011-07-11 23:13:37

Válasz #417. hozzászólásra

ja tényleg az átalakító illetve elzáró lemezről nem készítenél nekem néhány fotót különböző oldalairól???
leszeretném másolni ha segítenél ebben.
Szoktál kukoricát aratni egyébként? Ezzel nyomod rosta nélkül?
Valaki azt mondta nemjó ha nincs benne a rosta mert nem merevíti a szekényt. Szerintem ha a rosta merevíti és nélküle szétesne akkor már régen rossz.
Az viszont gondolkodtat, hogy ilynkor az alsó rostán ottvan marhasok anyag amit rángat mozgat a gép, ha pedig őszel kiveszed akkor üresen súl nélkül fog járni, persze a felső meg teherrel. Nem e okoz ez kiegyenlítetlenségi poblémát????
Feco írta ha jól emlékszem, hogy azoknál ahol az elsó felső egyszerre mozog egy irányba mint pl Mega204 ott jó egy rostával de ahol különkülön ott nem.
Szerinted?

#418 szanberg
2011-07-11 22:15:59

Válasz #417. hozzászólásra

akkor korosodó dán kombájnok általános problémái ezek. Jó mert pénzbe alig kerül és javítható mindez!
Holnap megvan a villamos doboza hozzá nekem is, egyébként egy egyszerű áramkör ez, ha valami százezres tétel volna akkor megcsinálnám direktre és kész.

Motolládnál neked is megragadt? és tudtál-bartál tekerni a gép jobboldalán a variátor motor alatt lévő szelepen?
Én alig bírom hajtani plusz hozzá sem férni, ezért is nehéz ugye hajtani, kicsit jobb lett de még tekerni kell rá mert kitolt karral egyesben 7körül megy akkor már lassú.

Ma arattam délután 6-tól, előtte nem nagyon lehetett, 7kor porzott a legjobban. Tegnap 15mm eső sok volt neki.
Nagyon jó fajsúlyos a búza de kevés van belőle. Az EB7-es egytengelyesekre 78-79mázsákat eresztek és nincsen eligazítva sarkakaba meg semmi, csak ahogy megürítem aratásközben. 72mázsától nehezebb kocsira nem nagyon emlékeznek a többiek sem. Kár hogy ritka meg kicsi, kár hogy nem kapott esőt amikor kellett volna.
Az üdébb helyeken simán adja az 50mázsát de a dombtetőn, napsütötte száraz helyeken meg 20-at is talán. 30mázsás átlag azért lesz kb ezen a táblán is, ennyit legalább szeretnék.
Szúrj már be egy fotót a gépedről! kíváncsi vagyok milyen! kerek kabinos már? 97utáni?
szilentekkel rángatóval volt már gondod?
ózemóra? hektár?

Nincs profilkép
#417 Pilátus
2011-07-10 21:55:54

Igen megvan az átalakító a rosta toldat alatt zárja le a visszahordóba az anyag útját...Kukoricánál teljesen felesleges a alsó rosta,még ha furatos is,csak terheled vele a rostaszekrényt...A leg gyengébb láncszem az MF-nél ez a cséplő ékszíj feszítő,ennek az elktronikáját lehet cserélni mi is kidobtuk már rég...A motlla meg pepitában úgyan azt játszotta itt is aztán kapott egy középállást és úgyvan hagyva,de ez más asztaloknál is előfordul,főleg amelyet nem fedett helyen tárolnak...(a fék meg egy nagy rakás ....,nálunk is beízott régen peddig újra volt ferrodoloztatva meg minden kézbe véve ahogy kell,elég a linde mível felénk nincsenek domboksmile rolleyes

#416 szanberg
2011-07-10 21:41:04

Válasz #413. hozzászólásra

Válasz #413. hozzászólásra

kukoricák szépek abban bízom de többet kellett volna ültetni, csak az a bolond vetésforgó tudod...pillangós is kell meg minden lótúró.........................

Búza volt vetve is meg szórva is. A jobbik anyag az szórva volt és kb ez lesz a környék legszebb búzája, másik gyenge táblát is szórtuk, itt mondjuk a víz is kinyomott belőle azért is gyengül az átlag sok vízfolt van benne ami lefelé húzza, de arattam vetőgépeset is ami 25mázsás. Tegnap egyik rokonnak 30mázsásat azis vetett volt.
Nem ezen múlott. Aszály volt de keményen majd júniusban jött meg a májusi eső. ami nagyon jó volt de a búzán már nem segített. Már nem is szilárd műtrágyát szórtunk rá mert semmitsme ért volna eső nélkül, hanem nitrosolt, folyékony műtrágyát hozattam köbös tartályokba és azt nyomtuk. Ez segített nekik de a vízet semmi sem pótolja.

#415 Bankós István
2011-07-10 21:38:07

Válasz #412. hozzászólásra

Nem mai gép de teszi a dolgát.Mostnem dolgozik mert nem vetettem gabonát és nem bér munkázok vele.Így át sem szereltem könnyeben indulok neki a kukinak őszre.

#414 szanberg
2011-07-10 21:34:09

Válasz #408. hozzászólásra

holnap meg amíg elmegyek anyagbeszerezni ráállítom az inasokat cseréljék ki a kaszaujjakat pengéket amennyi új van, mert ma felidegesített tisztára. Tarra vágtam a búzát és a főd még nedves azért az alsó harmada a szalmának is. A szem vize 13,5-15között volt az jó de a fogós szalma, a kis gyom felnövés az utóbbi idő esőzéseitől, és a szétkopott kaszaujjak elsímult lekopott pengék többször megragadtak és megállt a kaszám. A többi rész forgott tovább, de a kasza amikor az ujj meg a penge közé szorította gyűrte a fogós szárat képes volt megállni, pedig pengősre spanoltam a szíjját.
Van vagy 15-20kaszaujjam új, 20lesz az inkább mert anyuszi kombájné is jó rá és abből is van egy csomó, penge is van új dögivel, szegecsek meg csavarok is.
Ahová meg nem jut ott megköszörülöm az ujjakat ahogy a kezelési is írja, élt kell neki flexezni ha kerekedik.

Idegesített mert a gép repült a genge anyagban, de meg meg állogattam ilyenek végett. tolat lenyom fődre közben az asztalt majd újra kapcsol és mehetek tovább.
De lekorlátozza a gép teljesítményét az ilyen

Nincs profilkép
#413 .grün
2011-07-10 21:31:09

Válasz #411. hozzászólásra

ezek a gyenge búzák műtrágyaszóróval voltak vetve?

de jó ott a dombok között ott a semmiböl is tud esni ...bezzeg itt smile unsuresmile unsuresmile unsure
ha ennyi esőtök volt akkor majd a kukorica kárpótol smile thumbupcool

#412 szanberg
2011-07-10 21:27:09

Válasz #409. hozzászólásra

6ládás?

egy képet nem löknél róla?!

#411 szanberg
2011-07-10 21:25:36

Válasz #408. hozzászólásra

beindúlt, ma lezsedtem délután jó húsz hektárt, de 18:30-kor kivert az eső illetve a szelénél már beindúltam magamtól és még éppen csk elkapott a víz mielőtt az autóhoz értemsmile cowboy
Búzát vágtam, repcéknek még kellene egykét ilyen 35fok feletti meleg nap de már azok is határeseten vannak.
Az eső meg a semmiből jött, kegyetlen volt viharos szél, zuhi nagy banzáj.

A búza meg xar. Egy kis 4hektáros tábla az igen jó lett, 45mázsa felett jött le róla, de a többi meg 25mázsás. A 45mázsásnak hasig ért nekem a szalmája, tarra vágtam kell a szalma róla, meg a többiről is lebálázzuk most ami a telephel körül van. Lesz rá egy kis bót, aztán sosem adjuk el csak saját használatra vagy 100-at szoktunk tekerni szalmát, mindig megy vissza szecskázva a fődre, de most kiegészítés vagy kompenzációképpen kicsit hozhat úgy néz ki aztán muszály mert 25mázsa búzából nem élünk meg.
Az elsőfoko vetőmg táblám az is jó lesz, 40-50közé sorolom a mai tapasztalatok alapján, de az vető anyag meg nem is sok hektár. A többit 3tonnának azért szeretném lesz roszabb is már látom, lehet picit jobb is akad majd.
Keves a 3tonna is dehát ezvan, legalább ennyi legyen azt remélem.
Kibaxott velünk a tavasz, április-május eső híjján elég xar ügy volt

#410 szanberg
2011-07-10 21:18:41

Válasz #405. hozzászólásra

mennyi üzemóra után kopott el neked a kosár plusz lecek?
egyébként használtan vetted avagy újonnan a gépet?
Milyen terményeket vágsz vele?
most kicsit komolyan beszélgessünk már róla, kíváncsi vagyok ott mit mutat a gépezet.

Nekem alapvetően semmi gondom vele, eltekintve a korától és ebből kifolyólg mindig van valami kis bütykölnivaló rajta. Pl motollavariátor motorját meghajtását megcsináltam menne szépen de most az a hidraulikus szelep szorul amit ez hajtana. Kicsit lassú a forgása 6felett aratva plusz sebesség kellene a motollának de nem tudtam ma variálni. Kintről csőfogóval hajtottam ki a szelepen valamennyit talán picit gyorsabb lett de nem biztos, hajtok majd még ki, mondjuk nem olyan egyszerű mert szorul rendesen és alig van hely rátenni kulcsot, de ha jó lesz akkor így marad egyenlőre, majd őszi átszereléskor ha volna idő szétszedném.
Másik meg egy relé is megadta magát, nem tudom kikapcsolni a cséplőt. Kintmaradt és úgy van azóta is. Áramot megkapja, a feszítő motorja működik szorulás mentesen, hanyomom neki be vagy ki kapcsolásra akkor meg moccan de meg is áll úgy mint amikor végállásba ér és leold az elektronikája hogy ne égjen le a motorja a feszítőnek. Szabadon forog a motor nyársa de ha kicsit is ráfogok kézzel rögtön leold.
Nem érdekes mert aratok így, most messze nemkell vonúlni mehet a cséplő aztán majd jön hozzá az alkatrész, de ilyen kis buzzancs dolgok akadnak, de ennyi baj legyen.
A lamellás alsó rostám is elkészül mindjárt és akkor jön ki a körfuratok házigyári belőle. Jó ez egyébként ez nemtud romlani amortizálódni és bizonyos gazokná kimondottan jobban rostál mint a lamellás, nem véletlenűl opcióban vannak hozzá ilyenek pl repcéhez más aprómagvakhoz...
IDeiglene megoldásnak jó volt, egy tábla perforált lemezt kellett vennem az itthoniak mellé meg 30x30-as szögvasat és szépen megcsináltam Józsibácsival őket, harmadik éve ezekkel aratok, kukoricában ezután is csak körfuratosat rakok be. De ilyenkor amikor összejön a búza repce majd zab ilyenkor nemjó cserélgetni főleg napközben a rostákat, jobb a lamellás meg azért nagyobb a teljesítmény is vele, az jobban átharapja az anyagot kevesebb megy a toklászvisszahordóra és még jól is tud dolgozni.

Neked kukorica szett van a géphez pilátus? Hátul a visszahordó rendszert lezáró lemezek megvannak hozzá esetleg? amivel a toklász csúszdáját lehet elzárni, így ki lehet iktatni ősszel ezt a rendszert pl kukoricában, ott felesleges is gyakorlatilag.

Szóval ha ez megvan fotót kérnék róla ha szabad, megcsinálnám magamnak, nekem masek megoldás van erre, de most kicsit meg is nyúztam hogy vettem ki, megcsinálnám gyárira ha úgyvan. köszi

#409 Bankós István
2011-07-10 21:13:32

Válasz #407. hozzászólásra
620-as120lovas 6ládás1370 dob méret kb 514 méretű. én azokra a láncokra gondoltam ami a kuki asztalon vannak. igazábol csak azért kellene legalább 1db hogy ha valami fémet vagy karót fogok és szakadna legalább egy tartalék legyen.

Nincs profilkép
#408 .grün
2011-07-10 21:09:21

Válasz #407. hozzászólásra

mi a helyzet kaptatok ma esőt?
az aratás beindult már?

#407 szanberg
2011-07-10 21:04:06

Válasz #406. hozzászólásra

Neked milyen is a Ferga kombájnod?
mondtad már csak elfelejtettem, ugan rávagyok koncentrálva pilátuséra de baxik megírni pontosan mi a helyzetsmile lol
Én a ferdébe gyári láncokat vettem, másnapra megvoltak igaz félpatentből nemvolt raktáron csak a fele azmeg rá kétnapra érkezett meg. Árban nem sokkal ltt volna olcsóbb a valami más lánc, és ahhoz mintát kellett volna vinnem leméretezni, hiába mondtam telefonba a láncon lévő méretet márkát kódot stbstb... Szóval idő aztán rendelni aztán a többi.
Jövőre nekem is kellessz magfelhordó és toklászvisszahordóba láncokat cserélni, kivannak spanolva teljesen és éppen jók, idényt kikell még bírnia előző évek tapasztalata alapján.
Ilyenkor érdemes új gumi lapátokat is venni rá? enyémek jó állapotúak nem szétkopottak, de ha nem túl nagy lóvé szerintem érdemes és akkor jópár évig megint csendben van mindenki.

#406 Bankós István
2011-07-10 20:58:17

Válasz #405. hozzászólásra
m
Mennyi lehet egy ilyen varázsolás? én inkább valami alkatrész kereskedésre gondoltam,érdekelne még MF hez a kanalas lánc lelőhelye is.Bár még jók, de egyszer lessz az még rossz is,Remélem hogy minnél később.

Nincs profilkép
#405 Pilátus
2011-07-10 11:38:45

Legolcsóbb a Röss Csabáéknál Jután,minden van náluk és mindent javítank a Lexionig...Nekem is ők újították fel az MF-en a dobléceket(cserélték) kosarat síkba köszörülték törö léceket,lapokat is újjra varázsolták...Fillérekért...(minden új rajta és mégsem használom,aranytartalék)...

#404 Bankós István
2011-07-10 10:25:29

Válasz #403. hozzászólásra
Szanberg te holszoktál lécet venni a géphez?

#403 szanberg
2011-07-10 04:57:18

Válasz #401. hozzászólásra

MF 40 RS???
Enyém nem RS csak síma egydobos, de nem is baj, ritka az amikor szükség van a többire, még inkább ez eggyel is túlcsépelne a gyári instrukciók szerinti kosárállást is a tartomány tágabb oldalára vagy a fölé kell nyitni mert különben töri a szemet szalmát...igaz a verőlécek újszerűek benne plusz a kosaram első két sorában, cséplőlece között van betolva két lemezcsík és ezzel meg is van oldva minden. Ja meg a gyári értékekre állítom átszereléskor a kosárhézagot meg ilyenek.
Az új beták okosak, ott jó szárazban simán felhajtod a hátsó két dob alól a kosarat és aratsz eggyel gazdaságosabban kisebb energiaigénnyel.

Tegnap 6,5-el arattam igaz 30mázsát adott 1hektár de így kényelmesen ment a gép nagyon, egyesben kitolt karral prímán fog az menni 7körül ott még figyelni is bírok.
Lesz hevederem holnap megjön, úgyhogy ne menj utána köszönöm az eddigi informálást.
részleteket akkor mondom ha konkrétan írod milyen a géped, évjárat üzemóra ...

Nincs profilkép
#402 paso
2011-07-09 11:28:35

Válasz #401. hozzászólásra

7.5 m-es asztalról ,mindig a haver jut eszembe .Ha megfordul a táblán ,mindig átkapcsolja Robotra és sms-ezik , és hát úgy belemerült ebbe az sms-be , h nem vette észre , h átment az úton és a szomszédos táblát kezdte el vágni.Sípolt ill. minden hangot adott a Lexion , de Ő ugye fejhallgató a fején és dance mjuzikot hallgat!smile lolsmile lol

Nincs profilkép
#401 Pilátus
2011-07-09 11:21:37

Milyen ,milyen(pirossmile devilsmile biggrin)...De ezen a kérdésen kicsit elgondolkoztam ,mert az van az oldalára írva RS,"ezért" lehet,hogy magyar???smile lolsmile lolsmile lol...Ha a tiéd ennyire megy akkor igazán elbírná az én asztalomat mert csak hét és fél méter...(hogy baxa meg aki kitalálta,mert ekkorát mindig végig látnismile scared...smile pimp

#400 szanberg
2011-07-09 08:30:32

Válasz #396. hozzászólásra

de milyen kombájnod van kolega?

#399 szanberg
2011-07-09 08:08:28

Válasz #397. hozzászólásra

Helló!
Még sehogy, szerintem jövőhét elejére lesz vágható és nem 16 feletti nedvességű a búza, repce sem hamarabb.
Mint írtam ma egy próbavágást lehet megejtek egy kis parcellán rokonnak, de ennyi.

Gép kész, klíma feltöltve, még hétfőn kicserélek egy powerflow szallagot az asztalban addig ha kell vágni kis maszekot esetleg a sérült még csak elfut, régóta lyukas már és megy.

Ja meg írtam régebben, hogy alul nekem körfuratos rosták vannak pár éve, amiket csináltunk bele mert az egyik gyári alsórosta eltörött, de most megrendeltem ezt, ha megjön a hét közepére akkor még ezt fogom átdobni bele egyik reggel.

A körfuratossal egyébként semmi gond alul, lehet picit fog a teljesítményen, de az itteni gyengébb terméseknél nemszámít ez nagyon.

#398 szanberg
2011-07-09 08:01:06

jajjajjajjjjj tsávóóóóók!

mit nem gondoltok itt bakker. Látszik ráérteksmile devil

nyugi holnap itt a heveder, én csak azt akartam,hogy amí elfut a régi és lehet még kétévet is elmenne, addig kihasználom költségtakarékossági szempontokból...
Hogy nem bírjaaaaa?! nálunk itt a 2-3-4tonnás búzában meg a 15-25mázsás repcében majdnem kicsi is rá, főleg árpában meg ilyen kultúrákban ahol alig van szártömeg.
Viszont amikor teli a tartály és szecskázó megy és süllyedős a főd a gumi süpped a gép meg nem gurúl olyankor tudom fogatni a motort benne. Tavaly volt ilyen, még laposon is ha süppedt visszább esett a fordólat és a 40-es búzában 5,5-el tudtam ilyenkor csak menni, igaz annak pont jó nagy szalmája volt, derékig ért meg szerintem nedvesebb is volt a kelleténél, az is fog a gépen.
Egyébként parton tudok fgatni rajta, vagy 150-et visszább esik a fordúlata, de ha kicit visszább veszek a sebességen és nem akarom neki tolni 6 felett ilyenkor akkor megy simán mint egyenesen.

Majdnem kész a gép! Értem azalatt, hogyha menni kellett volna neki akkor már régebben is arathatott volna csak közben még egykét apróságot is befejeztem rajta. Ma felveszem a ferdefelhordót asztalt és lehet fődre menni, délután estefelé egyik rokonomét le is kapom, 1hektárocsak búza. Szerintem 16-os lesz tuti, de vágatja, hát egye fene kis próba vágásnak jólesz, kipucolja a kombájnt legalábbsmile cowboy meg lelöki ittott a rozsdát róla

#397 ATIS78
2011-07-09 07:56:22

Válasz #394. hozzászólásra

Szia,Máté !!

Hogy haladtok az aratással???

Nincs profilkép
#396 Pilátus
2011-07-08 01:49:25

Válasz #395. hozzászólásra

Ja,ja és még azt is meg akarja felezni,mert "ki sajnálja" belőle a szőnyegetsmile lol...De van essze nem mondom,mert helyette inkább "szőnyegre" tenné az egészetsmile devilsmile lolsmile lol...De,hogy lásd kivel van dolgod elcserélhetjük az enyémre "NEM BÁNOM"smile devilsmile devilsmile devilsmile whistling

#395 Czanik Sanyi
2011-07-07 07:06:11

Válasz #394. hozzászólásra

Mond úgy hogy nem bírja már a nagy asztalt.smile lolsmile lolsmile lolsmile biggrinsmile lolsmile lolsmile lol

#394 szanberg
2011-07-07 06:49:30

Válasz #393. hozzászólásra

Nocsak! smile whistling

Kezdjük azzal, hogy milyen kombájnod is van pontosan?

Mesélj már róla légyszíves, eddig igencsak megbújtál ezzel a sztorivalsmile cowboy

Minden érdekel, nagy ferga kombájn hekker vagyok ám.
Ha nem írsz róla normálisan ezentúl mindig baxtatni foglak vele hogy tájékoztasssmile lol

Persze csak viccelek, de tényleg beszélgessünk már kicsit róla.

Milyen mikori mennyit futott ésatöbbi.
A másik ,hogyha esetleg 5,6-os asztalod van akkor cseréljük el a 6,2-esre! jó volna nemkellene akasztgatni nekem annyitz asztalkocsirasmile aikido

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló

Kihirdették a dátumokat! Ekkor lesznek a hivatalos szünetek!
Kihirdették a dátumokat! Ekkor lesznek a hivatalos szünetek!
Ezeket a dátumokat már most érdemes feljegyezni!
Sajtóközlemény
Elismerés és kiállás: A magyar gazdák számíthatnak a nemzeti kormányra
Elismerés és kiállás: A magyar gazdák számíthatnak a nemzeti kormányra
A kormány kiáll a gazdák mellett az EU-ban is, az idei nyári aratás eredményei...
Erdő eladó Mekényesen
Erdő eladó Mekényesen

143.600.000 Ft

MTZ 892.2 eladó cseh turbóval
MTZ 892.2 eladó cseh turbóval

7.200.000 Ft

Eladó 300 literes műtrágyaszóró takaró ponyvával
Eladó 300 literes műtrágyaszóró takaró...

160.000 Ft

Dízelmotor, 1 hengeres, 1962-es, régi magyar gyártású, hiányosan, alkatrésznek Tapolcán
Dízelmotor, 1 hengeres, 1962-es, régi...

78.800 Ft

Minden jog fenntartva.
© 2025 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]