Tény ami tény a Smyky "storj" nem rossz a szlovákok ügyesek,de 5 milliót nem adnék egy "simítóért"...De ha neked nem akkor nem...Heccikém keres nekem mégegy Nz-ét 7,5-10m-ig légyszííí...akinek meg kell valami Skandiból valami szóljon mert megyek egy "kis jávor nézőbe"
LÁTOD TE IS AZT MONDOD AMIT ÉN MÁR SZÁDBA RÁGTAM...NZ Agressiv kell és nincs semmi szívás...ne sajnáld már magadtól a jót,ha meg nincs meg még a rá való (mint a hátsó gumiknál) akkor menj be a Véderesekhez és megkapod részletre(majd én is bemegyek a jutalékomért)...Jaaa 6 hát látom "leesett"
Van egy fődönhúzós simítónk 6méter körüli, egy fix nagy I-vas utána két félből álló kisebb I vasak, utána meg boronalevelek. Ja és ez az egész láncon húzós sztori.
Ez egyébként iggenjó talajokat csinál minden xar szántást is elmunkál, csak vonúlni iggen rossz vele, van ahová nem is lehet.
Ott meg rövidtárcsa, hankó, kombinátor, igaz e kettő utóbbi 4,5méteresek régen amikor megjött a 6497-es ezekkel dolgoztunk üresen ment a gép de nem volt más, páréve az 5455-ös húzza ezeket szépen.
Idén tavasszal egy 12méteres nagy csehszlovák simítót húztam ami tök jó volt éppen a gépnek való kegyetlenül haladtunk, csak éppen ebből a borona változat kellene nekem.
Egy ilyet akarnék még beszerezni mert a simítósboronán kívül nincsen igazi tavaszi eszközünk, a rövidtárcsa igenjó a közhittel ellentétben, de nagyon nagy az amortizációja mármint amit elvégez azt egy olcsóbb eszközzel is meglehetne oldani. Ezen még dolgozni kell.
Csak most azvan, hogy ha sikerülne egy jó kultivátort beszerezni akkor mulcsosan művelnénk a fődeket akkor tavasszal csak a rövidtárcsát húznám ügyesen.
Ettől függetlenül egy jó nagyboronára vevő lennék! Mert szántás is mindig lesz az is biztos!
van amikor nem működnek ezek a talajkímélő tehenkaparók szerintem...
A xarakodás nem a tárcsa végett volt elsősorban, hanem azon hogy nagygép legyen...
6480 meg 6490-eket mutogattatok itt, meg T180-as Valtrát, de ezek mind könnyű középtraktorok, hiba lett volna ilyenből választani.
Szempont volt, hogy a rövidtárcsával ne essen hanyat a gép, de azis hogy a 6,2-est húzza partnak felfelé is ahogy kell!
Szóval jó lett a választás, mert nagygép lett belőle!
Miről beszélsz?
Amióta ez van semmi gondunk, nincs süllyedés vízfoltok kiművelve, ésha kombájnt kellet kihúzni a traktor 105mázsájához még hozzáment 39 azthiszem...
Olyat fog mint az állat mindent kiszedtem vele!
Plusz jó a munkája, ügyesen lehet forogni vele.
Persze van hátránya, mint pl legócsóbb rongy gumi nem bírná a kiképzést alatta azért nem is olyan lesz rá véve...
Ja akkormég a tárcsán nincsen defekt sem nem alszik a fődön ésatöbbiésatöbbi....
Amúgy igen drága a gyári vonókocsi.
Meglehetne csinálni amúgy, csak ilyenekre télen lenne idő, de ilyenkor meg hideg van, fűtött helyre meg ez a nagy bitang cucc nem fér be seholsem
Ha ERmike eladná akkor enyém volna a kizárólagos elővásárlási jog, de én letettem a kistraktorról, mert olcsóbban 240-es traktort hoztam, és ez jobban kellett mert ez dolgozik!
A kicsit megkapta volna egyik öreg aki már nem nagyon termel inkább csak vegetál és ha néha van egy kis lájtos munka utána jajjgat kéthétig hogy a ő lába az ő dereka az ő......
Nagygép kell meg fiatal erő és nincsenek akadályok
Itt ínységesebb a helyzet mindig is az volt.
Ha valamit nem könnyen megvásárol egy ember vagy cég azt használja az utolsó lehelletéig életen át.
Persze jelképesen mondom ezt, de itt még mindig több a régi gép mint az új. Néhány éve vannak itt jobb újabb gépek és eddig csak az adta el aki nagyon beszívott vele.
Nekünk is mostmár hogy kettő nagy van, így ha hozzák az elvárásokat és jól fognak viselkedni a megoszlott munka végett, akkor ezek ittfognak kamaszkorba lépni, csakúgy mint a kombájnok is így vannak, csak azok már nem ma kezdték, mármint a kamaszkort
Légfék van benne de GTA nincs...Váltó az Dyna 6, nem lenne rossz gép 14 misiért, de nekünk nagy Egy jóképű 45/55-ös lenne a fasza 48000/52000 juróért, de ilyen euróval... Inkább megvárjuk a tavaszt lesz ami lesz. Hátha eladja Ermike és még előtted lecsapunk rá
légfék rendszer? kocka GTA monitor? elektromos kiadószelepek? táblavégi fordúló? dyna 4 vagy Dyna6???
Ha dyna 6 meg ezek mind bennevannak akkor 15-öt is megér, főleg ha nem traktoros fog dolgozni benne hanem a gazda maga, mert ezek bizony kényelmi funkciók javarészt ami aranyat ér
(én most érzem ezt, mert a 6497-es fullos a 8270 meg ahhozképest alap, jobból primitívebbe visszaűlni érzi az ember, hogy mivan)
Fogadni mernék hogy 6 fejjel is tudnék szántani!
FOGADNI MERNÉK komolyabb összegben is!
komolyan
Te még nem szántottál 4km/h-val én elég sokat itt a mocsokban az évek során, szóval attól hogy most vissza kellett tenni 2-es csoportba attól még nem áll meg a világ
Az már nem rossz gép de én sokallom.
A 6497-ért nemtudnánk ennyit kapni, igaz most a jó használtgépek árai fölértékelődtek.
De akkoris ez egy 217 lovas fullra felszerelt traktor fiatalabb is igaz többet futott, de most új gumit is kap.
Szóval én sokallom azt ebből kifolyólag, egyébként naggyon jó traktor! és aki megveszi sem fog rosszúl járni annyi órával az ha megvan kímélve új traktor szinten kell hogy legyen
na Máté fiam, ha nyernél és mégis jönnél szántani, akkor vegyél le egy fejet arról a kondorról. ma beálltam szántani 3 táblába és ki is álltam. mentem a lazítottba
Az 5455-ös ma bérbe szántott egyik ismerősnek.
4hektárt, 22 literes fogyasztással kb 25centi mélyen. Voltak roszabb részei is igaz de még szerencsések is voltunk ezzel a melóval, mert a sajátot már nemtudja csak a nagygép ekézni ittmeg elég jól elboldogúlt a 110 lovas is. Igaz 1métert fog az eke mögötte úgyvan állítva
Kollégák!! Ma felhívtam egy emberkét akinek van egy eladó
fergája. A gép 145le,2006-os,2800üó,és 15+áfa az ára, szerintetek reális. Én egy kicsit sokallom. Remélem MÉZGA
jövőre piacra dobja a gépét....
Kész lett a generátorom és a többi aprósággal is végeztem, holnap lazítok meg hétvégén is!
Rádcsörögk azért és egyeztetünk.
Ma a kisebbik nagygép kiment szántani és szétszakadt rajta a jobbelső gumi...
Na jó annyira nem de egy hasadás lett olyan hogy felsem lehet fújni.
Felvolt töltve kalciumkloridos vízzel, elfolyt az is.
Trakisom hívott milegyen, mondom neki KALAPÁCS!
és bejött 3keréken eke orrsúly minden rajta, szépen beevickélt.
Rendeltem is két újat holnap kihozzák és feldobjuk rá.
Kopottak voltak a gumik de jövő őszön szántás előtt akartam volna átgumizni dehát ezvan.
Idén ez lesz a 7. komoly nagy drága gumi amit megkell/-ett venni, hátra ezért nem is lesz már most, mert akkor már 9-nél tartanánk baxus..
Ja igen plusz két új elsőgumi 24-es a Turbós MTZ-re.
24499 hozzászólás
Tény ami tény a Smyky "storj" nem rossz a szlovákok ügyesek,de 5 milliót nem adnék egy "simítóért"...De ha neked nem akkor nem...Heccikém keres nekem mégegy Nz-ét 7,5-10m-ig légyszííí...akinek meg kell valami Skandiból valami szóljon mert megyek egy "kis jávor nézőbe"

Válasz #12798. hozzászólásra
Szóljál rá a jóságos Heccmmasterre hogy nézzen körbe felvidéken.
A gép már megvan, csak egy ILYEN kellene utána még
(Trakiugyanez)
de baxus most készülök nem szántani amit csak lehet, akkor rendezkedjk be szántáselmunkálásra?
kombinátor amúgyis rossz eszköz, felrögel plusz összehúzza kukorica szárat feszt.
Egy jó csehszlovák ilyn nagy 11méteres Smyk-et szerzek majd
Válasz #12793. hozzászólásra
...NZ Agressiv kell és nincs semmi szívás...ne sajnáld már magadtól a jót,ha meg nincs meg még a rá való (mint a hátsó gumiknál
) akkor menj be a Véderesekhez és megkapod részletre(majd én is bemegyek a jutalékomért
)...Jaaa 6 hát
látom "leesett"

LÁTOD TE IS AZT MONDOD AMIT ÉN MÁR SZÁDBA RÁGTAM
Válasz #12794. hozzászólásra

Ezt húztam idén csak régebbit, de tök ugyanez a cucc!
bazzeg 3millió egy ilyen vasdarab.
Akárhová nyúlna az ember minden 3-4-5milla ésmég csak egyszerű vasdarabokról beszélünk
Egyszer SKandiban 2000euróért majdnem hoztam egyet csak elvitték orrom elől
Válasz #12793. hozzászólásra
Ez kell neked öreg!!!
Válasz #12791. hozzászólásra
Mikor mivel!
Van egy fődönhúzós simítónk 6méter körüli, egy fix nagy I-vas utána két félből álló kisebb I vasak, utána meg boronalevelek. Ja és ez az egész láncon húzós sztori.
Ez egyébként iggenjó talajokat csinál minden xar szántást is elmunkál, csak vonúlni iggen rossz vele, van ahová nem is lehet.
Ott meg rövidtárcsa, hankó, kombinátor, igaz e kettő utóbbi 4,5méteresek régen amikor megjött a 6497-es ezekkel dolgoztunk üresen ment a gép de nem volt más, páréve az 5455-ös húzza ezeket szépen.
Idén tavasszal egy 12méteres nagy csehszlovák simítót húztam ami tök jó volt éppen a gépnek való kegyetlenül haladtunk, csak éppen ebből a borona változat kellene nekem.
Egy ilyet akarnék még beszerezni mert a simítósboronán kívül nincsen igazi tavaszi eszközünk, a rövidtárcsa igenjó a közhittel ellentétben, de nagyon nagy az amortizációja mármint amit elvégez azt egy olcsóbb eszközzel is meglehetne oldani. Ezen még dolgozni kell.
Csak most azvan, hogy ha sikerülne egy jó kultivátort beszerezni akkor mulcsosan művelnénk a fődeket akkor tavasszal csak a rövidtárcsát húznám ügyesen.
Ettől függetlenül egy jó nagyboronára vevő lennék! Mert szántás is mindig lesz az is biztos!
van amikor nem működnek ezek a talajkímélő tehenkaparók szerintem...
Válasz #12789. hozzászólásra
A xarakodás nem a tárcsa végett volt elsősorban, hanem azon hogy nagygép legyen...
6480 meg 6490-eket mutogattatok itt, meg T180-as Valtrát, de ezek mind könnyű középtraktorok, hiba lett volna ilyenből választani.
Szempont volt, hogy a rövidtárcsával ne essen hanyat a gép, de azis hogy a 6,2-est húzza partnak felfelé is ahogy kell!
Szóval jó lett a választás, mert nagygép lett belőle!
Válasz #12790. hozzászólásra
szántáselmunkálást tavasszal mivel csináljátok?
Válasz #12788. hozzászólásra
(amúgy elég kuka már) megmég egy csomó vasholmi régi eszközök...
van egy Weimar pár mtz egy claas ranger, igaz ez a világ legjobb rakodógépe
Válasz #12787. hozzászólásra
Tárcsa miatt is szarakodtál annyit a traktorvásárláson mivel van egy kis pehely súlya a gépnek... No meg nem akármilyen gumit vehetsz...
Válasz #12787. hozzászólásra

Abban az udvarban egyáltalán van valami rossz is ???????
Válasz #12786. hozzászólásra
Miről beszélsz?
Amióta ez van semmi gondunk, nincs süllyedés vízfoltok kiművelve, ésha kombájnt kellet kihúzni a traktor 105mázsájához még hozzáment 39 azthiszem...
Olyat fog mint az állat mindent kiszedtem vele!
Plusz jó a munkája, ügyesen lehet forogni vele.
Persze van hátránya, mint pl legócsóbb rongy gumi nem bírná a kiképzést alatta azért nem is olyan lesz rá véve...
Ja akkormég a tárcsán nincsen defekt sem nem alszik a fődön ésatöbbiésatöbbi....
Amúgy igen drága a gyári vonókocsi.
Meglehetne csinálni amúgy, csak ilyenekre télen lenne idő, de ilyenkor meg hideg van, fűtött helyre meg ez a nagy bitang cucc nem fér be seholsem
Válasz #12785. hozzászólásra
Bazzeg amennyit szopsz azzal a kibaxott rövidtárcsával... Helyedben megcsináltam volna félfüggesztettre...
Válasz #12784. hozzászólásra
Így van!
Ne nevess, mert egy Michelin gumi hátra 1.200.000Ft/ darab +ÁFA
persze nem ilyen lesz rajta, bár nemtudom, hogy az ócsóbb hogyan bírná a függesztett rövidtárcsát!?!?!?!
Mondjuk most az ócsóbbnál Firestone vagy ilyesmire kell gondolni nem a leg rongyabb ruszkira
Válasz #12783. hozzászólásra

Gondoltam hogy neked nem kell ha már két hátsó gumira nem futotta...
Válasz #12779. hozzászólásra

Ha ERmike eladná akkor enyém volna a kizárólagos elővásárlási jog, de én letettem a kistraktorról, mert olcsóbban 240-es traktort hoztam, és ez jobban kellett mert ez dolgozik!
A kicsit megkapta volna egyik öreg aki már nem nagyon termel inkább csak vegetál és ha néha van egy kis lájtos munka utána jajjgat kéthétig hogy a ő lába az ő dereka az ő......
Nagygép kell meg fiatal erő és nincsenek akadályok
Itt ínységesebb a helyzet mindig is az volt.
Ha valamit nem könnyen megvásárol egy ember vagy cég azt használja az utolsó lehelletéig életen át.
Persze jelképesen mondom ezt, de itt még mindig több a régi gép mint az új. Néhány éve vannak itt jobb újabb gépek és eddig csak az adta el aki nagyon beszívott vele.
Nekünk is mostmár hogy kettő nagy van, így ha hozzák az elvárásokat és jól fognak viselkedni a megoszlott munka végett, akkor ezek ittfognak kamaszkorba lépni, csakúgy mint a kombájnok is így vannak, csak azok már nem ma kezdték, mármint a kamaszkort
Válasz #12780. hozzászólásra
6018 óra. új gumik. 32-es váltó
Válasz #12778. hozzászólásra
A tiéd 6280-as??Mennyi óra van benne és milyen felszereltségű??
Válasz #12777. hozzászólásra

Eddig nagyon úgynézki
Válasz #12776. hozzászólásra
azt elfelejtettem, hogy a két gépet nemigen lehet összehasonlítani. az biztos, hogy nem ér többet 8 millával
Válasz #12776. hozzászólásra
ezek a borsodiak nem adnak el semmit! csak hülyítik az embert
Válasz #12774. hozzászólásra
Egy jóképű 45/55-ös lenne a fasza 48000/52000 juróért, de ilyen euróval... Inkább megvárjuk a tavaszt lesz ami lesz. Hátha eladja Ermike és még előtted lecsapunk rá

Légfék van benne de GTA nincs...Váltó az Dyna 6, nem lenne rossz gép 14 misiért, de nekünk nagy
Akkor érdemes lesz megvizitelni azt is a Mézga úréval egyetemben. És győzzön a jobbik, no persze csak ha aktuális lesz...
Válasz #12768. hozzászólásra
légfék rendszer? kocka GTA monitor? elektromos kiadószelepek? táblavégi fordúló? dyna 4 vagy Dyna6???
Ha dyna 6 meg ezek mind bennevannak akkor 15-öt is megér, főleg ha nem traktoros fog dolgozni benne hanem a gazda maga, mert ezek bizony kényelmi funkciók javarészt ami aranyat ér
(én most érzem ezt, mert a 6497-es fullos a 8270 meg ahhozképest alap, jobból primitívebbe visszaűlni érzi az ember, hogy mivan)
Válasz #12769. hozzászólásra
nem. azt a masinát már én is néztem. ha néhány milkával olcsóbb lett volna már itt dübörögne az udvarba
Válasz #12766. hozzászólásra
4-el nem szántok
Válasz #12768. hozzászólásra
Akkor alakúl a dolog!
Felszereltsége jó ára lejjebb ment eggyel.....alakúl
Végülis mittudomén. Ha ilyet akarsz venni kérdezd me Pistabátyjád hogy milyen a gép és ha jóváhagyja megkell venni!
Válasz #12767. hozzászólásra

Nekem egy is elég. Csak az legyen benne amit keresek.
Válasz #12765. hozzászólásra
Kedves Mézga csak nem veled beszéltem????
Válasz #12764. hozzászólásra
Az is fullos van rajta fronthidró valamint híd és fülkerugós, autodrive meg sok elektromos ketyere. Gumik olyan 60-70 körül lehetnek.
Válasz #12763. hozzászólásra

Akkor figyelj!
(szerintem kétnapig nemlátunk van mit bújni)
Válasz #12762. hozzászólásra

Fogadni mernék hogy 6 fejjel is tudnék szántani!
FOGADNI MERNÉK komolyabb összegben is!
komolyan
Te még nem szántottál 4km/h-val én elég sokat itt a mocsokban az évek során, szóval attól hogy most vissza kellett tenni 2-es csoportba attól még nem áll meg a világ
Válasz #12755. hozzászólásra
az a 15 az csak 14. de az fix!
Válasz #12760. hozzászólásra
Az már nem rossz gép de én sokallom.
A 6497-ért nemtudnánk ennyit kapni, igaz most a jó használtgépek árai fölértékelődtek.
De akkoris ez egy 217 lovas fullra felszerelt traktor fiatalabb is igaz többet futott, de most új gumit is kap.
Szóval én sokallom azt ebből kifolyólag, egyébként naggyon jó traktor! és aki megveszi sem fog rosszúl járni annyi órával az ha megvan kímélve új traktor szinten kell hogy legyen
Válasz #12761. hozzászólásra

???? Az én lennék.
Válasz #12759. hozzászólásra
na Máté fiam, ha nyernél és mégis jönnél szántani, akkor vegyél le egy fejet arról a kondorról. ma beálltam szántani 3 táblába és ki is álltam. mentem a lazítottba
Válasz #12757. hozzászólásra
JAMO!!!!!!!!!!!
Válasz #12758. hozzászólásra
Az 6480-as.
Az 5455-ös ma bérbe szántott egyik ismerősnek.
4hektárt, 22 literes fogyasztással kb 25centi mélyen. Voltak roszabb részei is igaz de még szerencsések is voltunk ezzel a melóval, mert a sajátot már nemtudja csak a nagygép ekézni ittmeg elég jól elboldogúlt a 110 lovas is. Igaz 1métert fog az eke mögötte úgyvan állítva
Válasz #12756. hozzászólásra
Hát én már meg nem mondom Szanbergkém hogy, melyik széria
a kétkata hazsnált gépei között találtam...
Válasz #12756. hozzászólásra
Ide nem jött.
Üdv!
Küldtél emilt?
Válasz #12755. hozzászólásra
Micsodaaaa?????
Az marhasok.
Milyen traktor az? 6000-es legalább?
15-ért 8400-es szériából is lehet kapni nem rosszat, igaz nem túl sokat adnak el
Kollégák!! Ma felhívtam egy emberkét akinek van egy eladó
fergája. A gép 145le,2006-os,2800üó,és 15+áfa az ára, szerintetek reális. Én egy kicsit sokallom. Remélem MÉZGA
jövőre piacra dobja a gépét....
Válasz #12753. hozzászólásra

Nem irigyellek !
Nem jó móka ez a gumizgatás se árban se munkában
Gergő!

eke orrsúly minden rajta, szépen beevickélt.
Kész lett a generátorom és a többi aprósággal is végeztem, holnap lazítok meg hétvégén is!
Rádcsörögk azért és egyeztetünk.
Ma a kisebbik nagygép kiment szántani és szétszakadt rajta a jobbelső gumi...
Na jó annyira nem de egy hasadás lett olyan hogy felsem lehet fújni.
Felvolt töltve kalciumkloridos vízzel, elfolyt az is.
Trakisom hívott milegyen, mondom neki KALAPÁCS!
és bejött 3keréken
Rendeltem is két újat holnap kihozzák és feldobjuk rá.
Kopottak voltak a gumik de jövő őszön szántás előtt akartam volna átgumizni dehát ezvan.
Idén ez lesz a 7. komoly nagy drága gumi amit megkell/-ett venni, hátra ezért nem is lesz már most, mert akkor már 9-nél tartanánk baxus..
Ja igen plusz két új elsőgumi 24-es a Turbós MTZ-re.
Jópár évig kussnak kell hogy legyen gumitéren
Válasz #12751. hozzászólásra

Válasz #12748. hozzászólásra

hahó Mester! E-mail lesz?