Kedves Kollégák!
Szeretnék tapasztalati tanácsot kérni,hogy az ambroziát valamilyen uton módon vissza tudom-e szoritani naprában LE25 fajta az első kezelésen már túl vagyunk!Van e olyan szer ami működik vagy működhet segítsetek légyszives!
Köszönöm!
Hagyják meg decsi!
Mi jártunk egyszer így igaz csak kis területen de átlagos termés lesz betakarítható róla! Sőt erről még rekord is akár, nem is látszik rajta szinte hogy baklövés áldozata lett.
Én sem bántanám! Tavaly kis mértékben lustaságból, nagy mértékben rosszindulatból egyik "ismerősnek" nem takarítottam ki vetéskor a vetőgépet az LE25 után. A forgóba tuti az került neki, és a Pulsárt is meg kapta 1,2l/ha dózisban, mégsem voltak meddő tövek, vagy torz fejek. De nyilván mindenki maga fogja eldönteni mit csinál, nem játék 70 ha termése.
Valakinek nem maradt 1L Biscaya Szabolcs megyében? 5 hektárra nem akarok megvenni 3 litert de a növényvédős szakember ezt ajánlja igazán ár érték arányban..Ha valakinek van a környéken átvenném ha lehetne..
Köszi a segítséget előre is..
Csak az a problémám hogy napraforgónak még kell 3-4 hét legalább míg sort zár és lehet lesz új kelés és nem lett alapkezelve így talán osztottba megoldhatnám én úgy gondoltam először 0.8 majd 1-2 hét múlva 0.5-el a gyomok kettő levelesek és naon korai stádiumban vannak!!
Csak az a problémám hogy napraforgónak még kell 3-4 hét legalább míg sort zár és lehet lesz új kelés és nem lett alapkezelve így talán osztottba megoldhatnám én úgy gondoltam először 0.8 majd 1-2 hét múlva 0.5-el a gyomok kettő levelesek és naon korai stádiumban vannak!!
A helyedben nem felezném meg! A nagyobb gyomokat a felezett mennyiség nem biztos hogy viszi, ha nem nagy a gyommal való fedettség tedd ki egyszerre. Mi is egyszerre tesszük és nem bántja a naprát.
Régebben írogatott itt egy emberke,ha jól emlékszem pécs környéki.Ő írta,hogy lehet fújni,csak fordítva nem.Calastrának ismerőse.Majd jelentkeznek.Ha túl élte,én nem bántanám,teremni fog.Beugrott a neve,ha jól emlékszem pilátus néven írt.
szerintem ki fogja bírni a napraforgó, nem lesz 100%-os, de ilyenkor már nem vetnék újra. Lehet, hogy érdemes lenne valami csodaszert rátenni Amalgerol, Megafol, ilyesmit
Gondolom van neki növényvédőse,mert annak a ..csáját kellene szétrúgni.Ekkora szarvashibát elkövetni ,hát........!Gondolom,ha idáig nem bántotta,akkor nagy kárt nem fog okozni,mert már ekkorra jelentkezni kellett volna valamilyen hatásnak.
Az egyik ismerősöm járt így 70 ha nem játék.Azért lennék
kíváncsi konkrét esetre ha valaki járt már így.Egyébként 99%
hogy újra lesz vetve nem meri bevállalni.(én se merném)
Párnap különbséggel vetett alap kezelt szotyi kalászos és kukorica elöveteményel oriási különbségek vannak hasonlo tápanyag ellátottság mellet.A kukoricás legalább 2x akkora és zöld a levele semmi perzselés pedig 30mm körüli esö volt a másik tábla kis hitvány és még szenved a vegyszertöl.Érdekes.Ugy látom a tengeri után vetett naprák szebbek erösebbek felénk mint a kalászos után vetettek.A gyomirto szépen dolgozik semmi gaz nincs benne de a szotyit is kivitte majdnem.
5362 hozzászólás
Kedves Kollégák!
Szeretnék tapasztalati tanácsot kérni,hogy az ambroziát valamilyen uton módon vissza tudom-e szoritani naprában LE25 fajta az első kezelésen már túl vagyunk!Van e olyan szer ami működik vagy működhet segítsetek légyszives!
Köszönöm!
Válasz #2861. hozzászólásra
Most már úgy néz ki, hogy marad úgy ahogy van.!
Válasz #2860. hozzászólásra

hány hektárt akarsz újravetni a 70-ből?
Válasz #2859. hozzászólásra
Igen! Van még 40ha ami nem lett elszórva. Ugyvolt újra vetjük, vagy csak egy részét.
Válasz #2858. hozzászólásra
Tán tied a napra?
Válasz #2857. hozzászólásra
Köszi mindent!!! 
Olyan sose lesz, de sebaj legyen egy átlagos évünk!!!! Kell ilyen is,olyan is. AMI NEM ÖL MEG AZ ERŐSEBBÉ TESZ!!!
Válasz #2851. hozzászólásra
(vagy jobb)
Csak nyugi!Olyan lesz ez is mint 2012-ben
Válasz #2844. hozzászólásra
Hagyják meg decsi!
Mi jártunk egyszer így igaz csak kis területen de átlagos termés lesz betakarítható róla! Sőt erről még rekord is akár, nem is látszik rajta szinte hogy baklövés áldozata lett.
Válasz #2852. hozzászólásra
Minek erre pulsár?
mire várjak ?
hogy még nagyobb legyen a parlagfű, szerintem ezt sem fogja tökéletesen kitakarítani..
Ennyire stresszben lévő naprára ráfújod a pulsart??
ma megkezdtem a pulsarozást ..

a területek vegyesen gyomosak
alapgyomírtás gola duplo
Volt és van ideg rendesen!
Azt mondjátok, hogy ennyi idő után már látszani kellett volna valaminek?
Válasz #2847. hozzászólásra
Én sem bántanám! Tavaly kis mértékben lustaságból, nagy mértékben rosszindulatból egyik "ismerősnek" nem takarítottam ki vetéskor a vetőgépet az LE25 után. A forgóba tuti az került neki, és a Pulsárt is meg kapta 1,2l/ha dózisban, mégsem voltak meddő tövek, vagy torz fejek. De nyilván mindenki maga fogja eldönteni mit csinál, nem játék 70 ha termése.
Valakinek nem maradt 1L Biscaya Szabolcs megyében? 5 hektárra nem akarok megvenni 3 litert de a növényvédős szakember ezt ajánlja igazán ár érték arányban..Ha valakinek van a környéken átvenném ha lehetne..
Köszi a segítséget előre is..
2012-ben pulsar rov-őlővel ment eggyűtt semmi gond nem volt nem tudtuk hogy nem lehet.De most már nem merném .
Válasz #2845. hozzászólásra
A pioneer beoltotta hogy most jól néz ki,de nem hoz termést.
Elvileg szombat-vasárnap vetés megközölve,hétfőn glifo.

Szerintem simán kiheverte/kiheveri, ezt nagy hülyeség lenne újravetni
Nem normálisak,ha ezt újra akarják vetni.Vagy valami pénzmosás van a háttérben.
Így néz ki most,12 napja lett fújva pusárral. újra akarják vetni.
Én meghagynám.
Okéés köszönöm szépen!!!
Okéés köszönöm szépen!!!
Okéés köszönöm szépen!!!
Okéés köszönöm szépen!!!
Okéés köszönöm szépen!!!
Okéés köszönöm szépen!!!
Okéés köszönöm szépen!!!
Válasz #2835. hozzászólásra
így van
1.2l kettő a gyomokhoz igazítva és inkább 2x húzd meg a sorközt és akkor már zár is a napra
Okés köszönöm akkor nem ajánljátok akkor maradok az 1.2l-nél!!
Válasz #2832. hozzászólásra
és ha ellenőriznek akkor cummi
a 0,5 l-t meg minden kiröhögi ergó nincs értelme
a 0,8 l is egyébként karcsú
Válasz #2825. hozzászólásra

Szakmailag sem indokolt, amúgy meg nem engedélyezett pulsar esetében az osztott kezelés.
Egyébként 2*1 l-el kezeltet láttam úgy nézett ki nyár végére mint az őserdő és bő 15 q adott
A helyedben nem felezném meg! A nagyobb gyomokat a felezett mennyiség nem biztos hogy viszi, ha nem nagy a gyommal való fedettség tedd ki egyszerre. Mi is egyszerre tesszük és nem bántja a naprát.
Válasz #2811. hozzászólásra
Régebben írogatott itt egy emberke,ha jól emlékszem pécs környéki.Ő írta,hogy lehet fújni,csak fordítva nem.Calastrának ismerőse.Majd jelentkeznek.Ha túl élte,én nem bántanám,teremni fog.Beugrott a neve,ha jól emlékszem pilátus néven írt.
Válasz #2809. hozzászólásra
A szél legalább 40-60 km/h val fújt.
És mennyi idő telt el a két kezelés között ha megkérdezhetem?
Válasz #2825. hozzászólásra
Mi csináltuk 2 éve, kétszer 0,75-0,8. A parlagfű és muhar maradt, a napra másfél hónapig citromsárga volt és egy centit sem nőtt!
Sziasztok segítségeteket szeretném kérni pulsart osztott kezelésről szeretnék véleményeket és tapasztalatokat kapni??Ki csinált ilyet milyen dózisokkal!
Válasz #2821. hozzászólásra

Szerintem se lesz baja eddig ha nem volt ezután se lesz biztos kap egy kis sokkot de fog annyit érni mint amit újravetne
szerintem ki fogja bírni a napraforgó, nem lesz 100%-os, de ilyenkor már nem vetnék újra. Lehet, hogy érdemes lenne valami csodaszert rátenni Amalgerol, Megafol, ilyesmit
Válasz #2819. hozzászólásra
Gondolom van neki növényvédőse,mert annak a ..csáját kellene szétrúgni.Ekkora szarvashibát elkövetni ,hát........!Gondolom,ha idáig nem bántotta,akkor nagy kárt nem fog okozni,mert már ekkorra jelentkezni kellett volna valamilyen hatásnak.
Válasz #2820. hozzászólásra
Nekem kellett volna permetezni a maradék 40ha és kérdeztem milyen
mag milyen vegyszer és ott derült ki a gebasz.
Válasz #2819. hozzászólásra

Akkor nem te jártál így?
Az egyik ismerősöm járt így 70 ha nem játék.Azért lennék
kíváncsi konkrét esetre ha valaki járt már így.Egyébként 99%
hogy újra lesz vetve nem meri bevállalni.(én se merném)
Válasz #2817. hozzászólásra

Igazad van

még mindig jobb mintha a napra pusztult volna a gyomok meg élnének

Az nagyon komoly hogy bennmaradt
Párnap különbséggel vetett alap kezelt szotyi kalászos és kukorica elöveteményel oriási különbségek vannak hasonlo tápanyag ellátottság mellet.A kukoricás legalább 2x akkora és zöld a levele semmi perzselés pedig 30mm körüli esö volt a másik tábla kis hitvány és még szenved a vegyszertöl.Érdekes.Ugy látom a tengeri után vetett naprák szebbek erösebbek felénk mint a kalászos után vetettek.A gyomirto szépen dolgozik semmi gaz nincs benne de a szotyit is kivitte majdnem.

Erre kiváncsi lennék én is.