Esö elötti hetekbe jo nagy szelek fujtak szinte viharos nagy széllökésekkel akkor mindenki ment mint a töketlen kutya két napig szélcsend álltak a gépek én szépen kihasználtam a jo idöt és remek munkálya lett.Nekem is megszorták a neomámat jo 3 sor kifekütt az anyagtol.Ha muszály menni szeles idöbe inkább 1 sort elhagyok a szélin és leengedem a keretet nehogy kárt tegyek a szomszédéba de ez nem mindenkinél meg yugylátszik sajna.
LE25 le lett nyomva 2 hete pulsárral a napraforgónak semmi baja
gyomok elpusztultak mi várható???Valaki járt már így,és meg hagyta
mi lett belőle aratásra?
Haveromnak sikeres lett a gyomirtása csak a szomszéd kukoricagyomirtása nem,mert nem az ő kukoricáján landolt a gyomirtó hanem a napra táblán 8 sor totál kész kb 0,2 ha.
Látszik, hogy meddig hagyományos, és honnan IMI-s.
Az IMI-s napraforgón még dilemmázom. Alap kezelésre 2 liter Successor 600-t kapott. Alig van benne gyom. Egyenlőre kár lenne ráfújni a Pulsart. Árvakelésű napraforgó miatt meg kell kultivátorozni. Így most meghúzatjuk, aztán majd meglátjuk.
Azt azért vedd figyelembe, hogy ha akkorára nő, letakarhatja úgy a gyomokat, hogy hiába fújod, nem fogja azokat a vegyszer érni.... Viszont ha időben gyomírtod, és elpusztítja a gyomokat, mire újak nőhetnek akkora lesz a napra, hogy leárnyékolja, és elnyomja őket.... Persze a csapadékos idő most nyilván kedvez a gyomosodásnak, de ennek ellenére - vagy éppen ezért - én nem biztos, hogy csak és kizárólag a gyomok fejlettségére figyelnék....
Azt nehéz igy megmondani.Nézd a gyomok nagyságát,és ahhoz kell időzíteni.A napra szerintem relatív,hogy mekkora.Volt egy pár éve,hogy nagyon vegyesen kelt és volt abban 2-4 leveles,olyan ami 4-6 leveles,és nem volt baj vele.
Üdvözlet uraim! Ti mikor nyomjátok rá a Pulsar - t a Neoma - ra? Mekkora a forgó kb? Félek hogy el fogok késni vele mert egy hete rossz idő van aztán szerintem már kellene fujni.. Köszi az infot előre is...
9-10 napos a "pulsar hatásom"(yellow flash) rémisztően sárga volt ma délelőtt. Lehet fázott is egy kicsit,anyagcsere lassulás stb....Jön a meleg és beindul(remélem)
Tudom hogy nem tőlem kérdezted de elmondom én ha velem is beéred, na szóval a pantera nem keverhető semmilyen rovarölővel (ezt fogja mondani a területi képviselő is)
5362 hozzászólás
Válasz #2811. hozzászólásra
Az meg hogy lehet? Elvileg a Pulsarnak ki kell seperni az SU-rezisztens naprát.
Válasz #2810. hozzászólásra

Esö elötti hetekbe jo nagy szelek fujtak szinte viharos nagy széllökésekkel akkor mindenki ment mint a töketlen kutya két napig szélcsend álltak a gépek én szépen kihasználtam a jo idöt és remek munkálya lett.Nekem is megszorták a neomámat jo 3 sor kifekütt az anyagtol.Ha muszály menni szeles idöbe inkább 1 sort elhagyok a szélin és leengedem a keretet nehogy kárt tegyek a szomszédéba de ez nem mindenkinél meg yugylátszik sajna.
LE25 le lett nyomva 2 hete pulsárral a napraforgónak semmi baja
gyomok elpusztultak mi várható???Valaki járt már így,és meg hagyta
mi lett belőle aratásra?
Válasz #2808. hozzászólásra
de nem az hogy egy éven hanem mindig
Sajnos ez felénk is előfordul mert egy egyik cég mindig akkor vegyszerezik mikor a legnagyobb szél van
Válasz #2808. hozzászólásra
az gyenge 6 m...tornádóba dolgozott az ember?vagy a keret magasságot emelte plafonig?
szép
Haveromnak sikeres lett a gyomirtása csak a szomszéd kukoricagyomirtása nem,mert nem az ő kukoricáján landolt a gyomirtó hanem a napra táblán 8 sor totál kész kb 0,2 ha.

Válasz #2805. hozzászólásra
1 hét elég én is így szoktam
Válasz #2800. hozzászólásra
1hét -10 nap elég kellene hogy legyen a két kezelés között.
Válasz #2804. hozzászólásra
Nem.Azon gondolkodom,hogy később kinyomom a karate-t Tytanit-tal egyben.
Válasz #2792. hozzászólásra

Kifújtad egyben?? Holnap én is Pulsar-oznék és van egy tábla ami tetves, belenyomnám én is a Karate-t ha lehetséges
Válasz #2802. hozzászólásra
Én átgondolnám.... Lehet egy húzatással többre mennél....
Válasz #2801. hozzászólásra
Azért kérdezem,hogy valakinek van-e ezzel kapcsolatban tapasztalata.
Válasz #2800. hozzászólásra
Nem lesz sok a stresszből?
A Pulsar és a spec. egyszikűirtó között szerintetek mennyit várjak?Van egy új táblám,és kijött benne a perje.
Válasz #2798. hozzászólásra
Fejlettségtől függően emelni kell a dózist és viszi.
Válasz #2797. hozzászólásra
Tudom, én h bármelyik jó. elvileg.. :) csak olyan kellene, ami tényleg viszi is... :)
Válasz #2796. hozzászólásra
Pl pantera,de más egyszikűírtó is megfelel,van jó pár féle bár árban nem tudom melyik a legkedvezőbb.
Valakinek van ötlete nád írtásra naprában?

Területi képviselők azt szokták mondani hogy ne tegyünk a Pulsarhoz semmit...
De szerintem nem lenne semmi baj belőle, nem tudom.... próbáld ki

Erre én is kíváncsi lennék
Látszik, hogy meddig hagyományos, és honnan IMI-s.

Az IMI-s napraforgón még dilemmázom. Alap kezelésre 2 liter Successor 600-t kapott. Alig van benne gyom. Egyenlőre kár lenne ráfújni a Pulsart. Árvakelésű napraforgó miatt meg kell kultivátorozni. Így most meghúzatjuk, aztán majd meglátjuk.
Pulsar mellé mehet rovarölő(karate zeon)?
Válasz #2786. hozzászólásra
Azt azért vedd figyelembe, hogy ha akkorára nő, letakarhatja úgy a gyomokat, hogy hiába fújod, nem fogja azokat a vegyszer érni.... Viszont ha időben gyomírtod, és elpusztítja a gyomokat, mire újak nőhetnek akkora lesz a napra, hogy leárnyékolja, és elnyomja őket.... Persze a csapadékos idő most nyilván kedvez a gyomosodásnak, de ennek ellenére - vagy éppen ezért - én nem biztos, hogy csak és kizárólag a gyomok fejlettségére figyelnék....
Válasz #2789. hozzászólásra
lehet
hali olyan kérdésem lenne hogy brio és alexandra forgóba lehet használni panterát cirok ellen?
Azt nehéz igy megmondani.Nézd a gyomok nagyságát,és ahhoz kell időzíteni.A napra szerintem relatív,hogy mekkora.Volt egy pár éve,hogy nagyon vegyesen kelt és volt abban 2-4 leveles,olyan ami 4-6 leveles,és nem volt baj vele.
Én fújtam 4-6 valódi leveles állapotban mert a gyomok már azt kívánták.
Üdvözlet uraim! Ti mikor nyomjátok rá a Pulsar - t a Neoma - ra? Mekkora a forgó kb? Félek hogy el fogok késni vele mert egy hete rossz idő van aztán szerintem már kellene fujni.. Köszi az infot előre is...
Válasz #2783. hozzászólásra
Ha sodrott (karfiolos) a levele szinte biztos, hogy tetves legfeljebb nem találod a tetűt!
Válasz #2781. hozzászólásra

Nekem is sárgult két éve ilyen hideg idöbe aztán bejött a meleg idö kirugta magát és adott 4.5t/ha-ként.
Válasz #2782. hozzászólásra
6 napja szórtuk, de még nem igazán látom a "gyilkolást" . Ellenben sodrott a Neoma levele, pedig nem is tetves.....
Ja ,és a gyomok,a szerbtövissel az élen fekszenek
Válasz #2778. hozzászólásra
. Lehet fázott is egy kicsit,anyagcsere lassulás stb....Jön a meleg és beindul(remélem)
9-10 napos a "pulsar hatásom"(yellow flash) rémisztően sárga volt ma délelőtt
Válasz #2777. hozzászólásra
Tetvektől...
Válasz #2778. hozzászólásra
kb.1 hét
A Pulsar hatása mennyi idő alatt érzékelhető?
Válasz #2775. hozzászólásra
A tetvektol, vagy a gyomirto stressz hatasatol kunkorodik?
Válasz #2771. hozzászólásra

Ha élnek akkor nem viszi le

Szerintem nem, a napra levele összekunkorodva ezek a kis tetvek meg a legbelső zugba....
Válasz #2773. hozzászólásra

há most nem be kell szarni ? mikvannak
Válasz #2772. hozzászólásra
Nekünk olyan nincsen.
Gyomosodások milyenek?
Szerintetek Ivett leviszi a levéltetűt a napraforgóról?
Válasz #2768. hozzászólásra
Látom ott a háttérben a nád is jön felfelé elég szépen!
Válasz #2766. hozzászólásra

Tudom hogy nem tőlem kérdezted de elmondom én ha velem is beéred, na szóval a pantera nem keverhető semmilyen rovarölővel (ezt fogja mondani a területi képviselő is)
Válasz #2766. hozzászólásra
Sajnos ebben nincs tapasztalatom. Érdemes lenne felhívni a chemturás területi képviselőt.
Ha megvan a válasz tedd közzé!
Válasz #2765. hozzászólásra

Lenne hozzád egy kérdésem!! A PANTERA az keverhetö e valamilyen rovar ölövel?? Két problémát oldanék meg egyszerre
Válasz #2763. hozzászólásra
2732 és 2736 hozzászólásokat olvasd el!
Válasz #2755. hozzászólásra
Elvileg attól csak jobb lesz. Keress rá arra hogy: Kyleo