Hali!
Mi ma kezdtük a gombaölőzést+lombtrágyázást, idén rovarölőt nem teszünk.
Egyébként Alert Sun csomag(alert solo+tanos) és Fitohorm Euro öko Olajnövény ment ki.
Véleményeteket szeretném kérni. A napra (neoma) eddig vetés előtt kapott 1,5q 8-24-24-et, vetéssel egy menetben 1q-t, azaz összesen 2,5 q-t. Ebben ugye van 20 kg N hatóanyag. Ezt én elég kevésnek gondolom. Tudom, a naprának nem kell olyan sok N. Szerintetek húzatással adjak még ki 1q amnitrátot? Gombaveszélytől tartsak? 1x fogok Pictorozni + lombtrágyázni.
azt hiszem hogy a Dendrokol(most vagy a szer neve,vagy a hatóanyaga már magam sem tudom)jó választtás lehet,én vagy 3 éve fújtam egy haveomnak,szegélyeztünk vele egy 5 hektáros táblát mert k... drága..
fekete = bortrac + brassitrel + gombaölő (ebből milyet ajánlottok?) - plusz lerendeztem a tábla mellé 40 méhcsaládot, pont mellette van a diósunk bekerítve, így a méhes srácnak sem kell félnie, hogy ellopják.
étkezésire meg (ezzel nemhiszem, hogy foglalkozik szereintem itt senki:D) = bortrac + microbid
a dózist még kigondoljuk, de ha használt már valaki ilyet az leírhatá a tapasztalatait.
Sziasztok!
Yaravita Brassitrel lombtrágyát használt már valaki?, vélemény?Lenne egy 6ha fekete és egy 4ha-os étkezési szotyala ami tökéletesnek mondható kelésben, vadkármentés, és eddig úgy néz , hogy a parlagfüvet is megtudtuk fogni.
Tavaly amalgerol-al permeteztünk meg egy necces étkezési napratáblát, a semmiből 1,2t-ás átlag jött ki. De ebben az én tudásomnak új Yaravita lombtrágyában több nyomelemet látok mint az amalgerolba, abban inkább nitrogén van több.
Szóval full marketingmaszlag a yara honlapja vagy érdemes kipróbálni?
Köszi
60000 lett vetve.kuki és gabona tarloba vetve.Lazitott és szántott területek.Ősszel 1-1q map és káli beszántva.Vetés elött 1,5q mas kiszorva.Vetéssel egymenetbe 1q corn starter.
4 éve keztem a naprát termeszteni.Brio volt 3 évig meg E82.Most csak Neoma van a gyomirtás végett.Felénk ezek a fajták viszik a primet.Tavaly a Brio 4t-át hozott átlagba,soha rosszabat.A pio fajsulyra rosszabb.Ugyan az a kocsi 5-10q kevesebb.Az nk-okat jobb kombájnolni is.Nem szoktunk deszikálni.
Felénk a pios fajtákat nem szeretik annyira a vadak.Az nk-okat jobban legelik.Itt ez atapasztalat.De a tőhiányos brio és neoma igyis jobban termett mint a pios fajták.
Nekem Nk Neoma van több tábla.Vannak olyan helyek ahol nagyon meglegelték,borso van mellette.Van tábla amit abszolult nem bántottak.60000 lett vetve spc-vel.Tavaly Brio volt volt akkor is sok hiány,de aratáskor kellemesen csalódtam remélem bejön mostis.
Ehhez az öt tonnához mennyi tápanyagra és egyebekre lenne szükség?Van tapasztalata valakinek a fajsúly nővelésre,mert én itt láttom a legnagyobb próblémát...
1. hozzászólás, Nabu küldte be 2012-05-08 22:58:37-kor Nagyon nagy károkat okoz a mezei nyúl a napraforgóban az idei évben mifelénk. Ugyanakkor azt figyeltem meg, hogy egyik fajta napraforgót nem annyira eszi míg egy másik fajtát szabályosan legeli. Van-e valakinek tapasztalata, hogy mely fajtákat nem károsítja annyira illetve tud-e valaki olyan vadriasztószert ami igazán bevált
Az biztos,hogy sok van vetve de erre a víznyomott területekre vetett naprák nem fogják elérni a 2 tonnát sőt aminek ideálisak voltak a körülmények azok sem fogják a 3-at. De szerintem is esni fog az ár én is elpasszolom a pluszt amikor tudom
Ez a tipikus naivság esete szerintem. Általában nem a legjobb termésű földeket aratják először. Akik elkezdik a gyengébb helyeken, mert felsült, vagy mert beteg lett, vagy eleve korai volt elkezdik szedni a 2-3 tonnákat, és elkezdik magukat nyugtatni azzal, hogy nem fog elég teremni... De valójában az országos átag olyan 2-2,5 körül szokott lenni, és nagyon sok gyenge napra kellene ahhoz, hogy ettől kevesebb legyen. Ráadásul az utolsó két hónapot leszámítva ideális volt az idő, és borzasztóan sok lett elvetve! Én az elején aratom, és amint a raktárban van hívom rá a kereskedőt, mert szerintem zuhanórepülésben fognak esni az árak, mind napránál, mind kukoricánál...
9869 hozzászólás
Hali!
Mi ma kezdtük a gombaölőzést+lombtrágyázást, idén rovarölőt nem teszünk.
Egyébként Alert Sun csomag(alert solo+tanos) és Fitohorm Euro öko Olajnövény ment ki.
Sziasztok!

Véleményeteket szeretném kérni. A napra (neoma) eddig vetés előtt kapott 1,5q 8-24-24-et, vetéssel egy menetben 1q-t, azaz összesen 2,5 q-t. Ebben ugye van 20 kg N hatóanyag. Ezt én elég kevésnek gondolom. Tudom, a naprának nem kell olyan sok N. Szerintetek húzatással adjak még ki 1q amnitrátot? Gombaveszélytől tartsak? 1x fogok Pictorozni + lombtrágyázni.
Szerintetek? Köszi!!
Válasz #1514. hozzászólásra
Én addig el szoktam húzni az időt amig a géppel károkozás nélkül még el lehet menni.. pictor SC 0,4 l/ha
Válasz #1515. hozzászólásra

az ára is
Válasz #1512. hozzászólásra
Ha nem javított,görbült,csavarodott,akkor nagy bukta nem lehet.Főleg,hogy homokra viszed.Amúgy az LD sorozat komolyabb szerintem.
udv mindenkinek, a napraforgot mien gombaolovel kel kezelni es mien alapotban
Válasz #1501. hozzászólásra
azt hiszem hogy a Dendrokol(most vagy a szer neve,vagy a hatóanyaga már magam sem tudom)jó választtás lehet,én vagy 3 éve fújtam egy haveomnak,szegélyeztünk vele egy 5 hektáros táblát mert k... drága..
Válasz #1510. hozzászólásra
nézek egy olyan kverni ekét, mint ami neked volt. mire figyeljek különös tekintettel?
Válasz #1502. hozzászólásra

Válasz #1509. hozzászólásra
Gondolkodom rajta.
Algafix-et próbál valaki idén?Naprába,kukoricában?
fekete = bortrac + brassitrel + gombaölő (ebből milyet ajánlottok?) - plusz lerendeztem a tábla mellé 40 méhcsaládot, pont mellette van a diósunk bekerítve, így a méhes srácnak sem kell félnie, hogy ellopják.
étkezésire meg (ezzel nemhiszem, hogy foglalkozik szereintem itt senki:D) = bortrac + microbid
a dózist még kigondoljuk, de ha használt már valaki ilyet az leírhatá a tapasztalatait.
Válasz #1506. hozzászólásra
Régen Alert...
Tavaly Trezor+Bór(de nem volt semmi különös tőle)
Idén Amistar vagy Pictor(ez jobban tetszik) + Bór...
Válasz #1505. hozzászólásra
Köszi szépen,ti mit használtok.
Válasz #1504. hozzászólásra
Kb nettó 7200 /ha
Asszem az Amistar Xtra is hasonlóan jó , de lehet nem olcsóbb az se . Ezek a Prémium kategória.
Aztán a végén mindenki az Alert Sun -nál köt ki...
KATT ALERT SUN
Aztán van még egy alja kategória is Kb ez: MIRAGE KATTKb nettó 6000
Pictor,Tresor helyett olcsób vegyszert tudsz ajánlani?
Csak Puli van kéznél.
Válasz #1501. hozzászólásra

2 Angol agár a föld végein 1 héten keresztül...
Nyulak ellen van valakinek bevált praktikája?
(A szappanos víz tényleg segít?)
Szerintetek kifújjam a naprára,majd az Amistart? Búzára vettük, de arra már sajnos nem látom értelmét.
Válasz #1498. hozzászólásra
Nem,de este amikor vettem röpködtek rendesen..
A fácán is csinál ilyet,de azt alig látni
Válasz #1497. hozzászólásra

annyira trágyás a földed
Válasz #1496. hozzászólásra
Ez földszint eszi,a nyúl az csak kiharapja a közepét és megy a soron tovább..
Válasz #1495. hozzászólásra

két füle van!!
Lótetyü eszi a napraforgót??Valami földszint elrágja..
Sziasztok!
Yaravita Brassitrel lombtrágyát használt már valaki?, vélemény?Lenne egy 6ha fekete és egy 4ha-os étkezési szotyala ami tökéletesnek mondható kelésben, vadkármentés, és eddig úgy néz , hogy a parlagfüvet is megtudtuk fogni.
Tavaly amalgerol-al permeteztünk meg egy necces étkezési napratáblát, a semmiből 1,2t-ás átlag jött ki. De ebben az én tudásomnak új Yaravita lombtrágyában több nyomelemet látok mint az amalgerolba, abban inkább nitrogén van több.
Szóval full marketingmaszlag a yara honlapja vagy érdemes kipróbálni?
Köszi
Szép.
A naprára milyen lombtrágyát ajánlotok és mikor?
Telóvan fényképezett, klikkelj a képre jobb lesz.

Neoma március 21.-én vetve. Ilyen.
Válasz #1490. hozzászólásra

60000 lett vetve.kuki és gabona tarloba vetve.Lazitott és szántott területek.Ősszel 1-1q map és káli beszántva.Vetés elött 1,5q mas kiszorva.Vetéssel egymenetbe 1q corn starter.
Válasz #1489. hozzászólásra
tőszám, és milyen ennivalót adsz neki?
Válasz #1488. hozzászólásra
4 éve keztem a naprát termeszteni.Brio volt 3 évig meg E82.Most csak Neoma van a gyomirtás végett.Felénk ezek a fajták viszik a primet.Tavaly a Brio 4t-át hozott átlagba,soha rosszabat.A pio fajsulyra rosszabb.Ugyan az a kocsi 5-10q kevesebb.Az nk-okat jobb kombájnolni is.Nem szoktunk deszikálni.
Válasz #1487. hozzászólásra
Én 7 zsák E82,7 zsák E25,4 zsák Trisan,meg 2 zsák LG.vetettem.A piósak jobbak felénk.
Felénk a pios fajtákat nem szeretik annyira a vadak.Az nk-okat jobban legelik.Itt ez atapasztalat.De a tőhiányos brio és neoma igyis jobban termett mint a pios fajták.
Válasz #1483. hozzászólásra
Én 20 zsák naprát vetettem 46 ha-ba.Van ahol 70 ezer felett vetettem.Nyúl most nemigen volt.
Válasz #1484. hozzászólásra

van olyan parcella, aminek felében 80%leettek, szépen látszik a kikelt napratorzsa vagy minek is nevezzem, másikfelében csak 30-40%-ot sikerült nekik
Válasz #1482. hozzászólásra

Azok segítkeznek itt is.
Nekem Nk Neoma van több tábla.Vannak olyan helyek ahol nagyon meglegelték,borso van mellette.Van tábla amit abszolult nem bántottak.60000 lett vetve spc-vel.Tavaly Brio volt volt akkor is sok hiány,de aratáskor kellemesen csalódtam remélem bejön mostis.
Válasz #1481. hozzászólásra

a mienk még emelett is gyászos, nem elég, h gyengus volt a kelés, meg nem egyenletes, arra még a nyúlak meg az őzek is besegítettek
Válasz #1480. hozzászólásra

Ritka szép!
Most néztem szerintetek milyen ?
Válasz #1470. hozzászólásra

már azt hittem ideire gondoltál
Válasz #1475. hozzászólásra

A legkirályabb vadriasztó szer: 36gramm cuccal nyakon lőni a delikvenst. Csak a döglött nyúl nem rágja a szotyit.
Válasz #1469. hozzászólásra
Ehhez az öt tonnához mennyi tápanyagra és egyebekre lenne szükség?Van tapasztalata valakinek a fajsúly nővelésre,mert én itt láttom a legnagyobb próblémát...
1. hozzászólás, Nabu küldte be 2012-05-08 22:58:37-kor Nagyon nagy károkat okoz a mezei nyúl a napraforgóban az idei évben mifelénk. Ugyanakkor azt figyeltem meg, hogy egyik fajta napraforgót nem annyira eszi míg egy másik fajtát szabályosan legeli. Van-e valakinek tapasztalata, hogy mely fajtákat nem károsítja annyira illetve tud-e valaki olyan vadriasztószert ami igazán bevált
Válasz #1472. hozzászólásra
Az ilyen ökörségeket te találod ki,vagy hallod valakitől?
Válasz #1470. hozzászólásra
Az biztos,hogy sok van vetve de erre a víznyomott területekre vetett naprák nem fogják elérni a 2 tonnát sőt aminek ideálisak voltak a körülmények azok sem fogják a 3-at. De szerintem is esni fog az ár én is elpasszolom a pluszt amikor tudom
Válasz #1469. hozzászólásra

És ha lufi fejű lesz a gyereked a génmanipulált napra miatt akkor mit fogsz mondani?????
Válasz #1468. hozzászólásra

Ha nekm tavaly kicsik lettek volna a tányérok egy szót sem szóltam volna, de sajna ki sem kelt!!!
Válasz #1467. hozzászólásra
Ez a tipikus naivság esete szerintem. Általában nem a legjobb termésű földeket aratják először. Akik elkezdik a gyengébb helyeken, mert felsült, vagy mert beteg lett, vagy eleve korai volt elkezdik szedni a 2-3 tonnákat, és elkezdik magukat nyugtatni azzal, hogy nem fog elég teremni... De valójában az országos átag olyan 2-2,5 körül szokott lenni, és nagyon sok gyenge napra kellene ahhoz, hogy ettől kevesebb legyen. Ráadásul az utolsó két hónapot leszámítva ideális volt az idő, és borzasztóan sok lett elvetve! Én az elején aratom, és amint a raktárban van hívom rá a kereskedőt, mert szerintem zuhanórepülésben fognak esni az árak, mind napránál, mind kukoricánál...