A por úgy berakódik a beburkolt dob belsejébe hogy vésővel kell kiverni belőle. Egy talicskányi volt benne az előző alkalommal. A tisztítás után teljesen jól működött minden és nem remegett semmi.
Sziasztok!
Kicsi segítséget szeretnék kérni!
A TC 56-os kukorica aratáskor elkezdett remegni. A dob elvesztette az egyensúlyát. Szétszedtük és a dob belseje tele volt porral. Már kétszer jártunk így az elmúlt időben, előtte meg évekig semmi gond nem volt.
Mi lehet a gond?
Elnéztünk valamit?
Dobfordulat 600,nem lóg semmi, minden jónak néz ki.
hát azért nem egészen, szerintem egy 400 ha gazdaságot pont kiszolgál!!!! 100 búza 100 napra 100 szója 100 kukorica pont jó neki és ki is van használva a gép, még kis maszek is belefér persze ha az idő engedi!
Én nem bántam meg, hogy ezt a típust választottam, nekem eddig bevált!!!! nem mondom hogy nincs tőle jobb de soha rosszabbat!
Tud nekem valaki segíteni?
Naprában könnyen megfogja a dobot, amikor megáll a kulcsával nem túl nagy ellenállással tudom visszafelé forgatni, a dobszíj föllazul újraindítás után minden rendben a szíj feszes, kihány magából egy kis szárat mehet tovább.
Terhelésre miért lazul föl a dobszíj?
Mi also rosta nélkül megyünk, mert olyan nyers a kukorica hohy berakja és nem gyözöm takaritani. Utolso dobot csak lassitani birom. Magtartályban a csiga nyillást menyire kell kinyitni?
sok mindentől törheti. dobhézag elől 25 mm hátul 30 mm alapbeállás.
utána addig növeled a dobhézagot még éppen leszedi a szemeket a csőről.
dobfordulatot csökkent ha még bírod. nekem tx 66 van ott a utocséplőben is ki lehet cserélni az ellendarabot simára. nem tudom a tcnél hogy van. de nh-t szépen be lehet állítani főleg amikor még ilyen vizes a kuki. alsó rostán nyitni minél kevesebb menjen a utócséplőre ha nem gazos.
Hello. Segitséget kérek. Tc56om van és elkesztük a kukorica betakaritást, és a gazdámnak nem tetszik, hogy a töröm a szemet. Claas is vágja,neki 4 a szemétje nekem 8százalék. Hogy kell a kosarat beálitani? Megköszöném ha segitenétek.
Ma átszereltem a gépet kukoricára. Továbran is segítségeteket kérném a harmadik dob fordulat beállításhoz, mikor kell lelassítani? Kukorica napraforgó?
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, Tc56-hoz(rotari), dobhézag adatokra(kukorica ,napraforgó, búza) lenne szükségem, mert ez a fórumot olvasva rájöttem az én könyvem régebbi típushoz való és elég nagy hülyeségeket ír. Válaszokat előre is köszönöm.
Akkor a komám vaksi vagy süket hogy a müszereket nem figyelte az jelezte neki hogy több megy ki mint be.514-nél nincs semmi müszer néha kiszállok megkotrom a szalmát megnézem hogy mizu ok és mehet tovább,ha grimbusz van álligatok kissé.Az anyag meg jo van nagy szalma akkor lekapcsolom az utánégetöt.
253 hozzászólás
Válasz #202. hozzászólásra
próbáld meg 4-5 ször elindítani szép lassan
Válasz #201. hozzászólásra

Valaki esetleg tud segíteni ezzel a cséplődob problémával kapcsolatban?
Válasz #200. hozzászólásra
A por úgy berakódik a beburkolt dob belsejébe hogy vésővel kell kiverni belőle. Egy talicskányi volt benne az előző alkalommal. A tisztítás után teljesen jól működött minden és nem remegett semmi.
Én a kis tc-vel 450 a dob fordulat és olyan 5km/h az átlag haladásom 6 os aztallal zuzva a portol nem kéne beremegnie szerintem
Válasz #197. hozzászólásra
Tudom hogy attól is függ, de én úgy emlékszem hogy a tc-be is 600-as dob van.
Válasz #193. hozzászólásra

Valaki esetleg járt már így?
Egyenlőre nincs ötletem, de az tuti hogy nem fogunk leállni a ferdefelhordóról naponta!
Válasz #196. hozzászólásra
Függ a kerületi sebességtől,tehát a dob átmérőjétől.
A 600 as dobnak elég a 400,a 450 esnek 600.
Válasz #195. hozzászólásra
Nekem nem tc van, nem is ismerem annyira csak sokaltam kissé, nekem a CWS-nél elég a 350-400.
Válasz #194. hozzászólásra
Könyv szerint 550-650 a kukira.
Mennyit javasolsz?
Válasz #193. hozzászólásra
Miért kell azt 600-al forgatni?
Sziasztok!
Kicsi segítséget szeretnék kérni!
A TC 56-os kukorica aratáskor elkezdett remegni. A dob elvesztette az egyensúlyát. Szétszedtük és a dob belseje tele volt porral. Már kétszer jártunk így az elmúlt időben, előtte meg évekig semmi gond nem volt.
Mi lehet a gond?
Elnéztünk valamit?
Dobfordulat 600,nem lóg semmi, minden jónak néz ki.
Válasz #191. hozzászólásra
itt gabona van,meg napraforgó,a többi felejtös...
Válasz #190. hozzászólásra
"Ez" alatt kire vagy mire gondolsz????
Válasz #189. hozzászólásra
Mit nem értesz...
Válasz #188. hozzászólásra
???????
Ezt nem értem....
Válasz #187. hozzászólásra
Ez szóját meg kukoricát életében nem látott...
Válasz #185. hozzászólásra
hát azért nem egészen, szerintem egy 400 ha gazdaságot pont kiszolgál!!!! 100 búza 100 napra 100 szója 100 kukorica pont jó neki és ki is van használva a gép, még kis maszek is belefér persze ha az idő engedi!
Én nem bántam meg, hogy ezt a típust választottam, nekem eddig bevált!!!! nem mondom hogy nincs tőle jobb de soha rosszabbat!
Válasz #185. hozzászólásra
Majd vesznék másikat,van miböl.Igaz vezetni se tudják...
Válasz #184. hozzászólásra
Annyi területre nagy gép a menö.Tc-56 egy feltuningolt 514-es.
Válasz #182. hozzászólásra
Több száz hektár,ez zsir új volt jó pár éve mikor vették...
Válasz #179. hozzászólásra
Ez állítólag így jó!! Lásd 157. hozzászólást!
Válasz #181. hozzászólásra
Nagy cég és ilyen kis gépe van?????????Itt versenyeznek a nagyok kinek van lgnagyobb és leg ujabb.
Válasz #180. hozzászólásra
Belül volt szél,nagy vállalat,nem számit...
Válasz #179. hozzászólásra
Vagy sietett?
Szeles idoben vagta?
TC 56+NAS 676 munkában...
Válasz #177. hozzászólásra
A dobvariátor tárcsa belöl tele van porral,meg a zsír is belekeményedik,le kell venni és ki kell takarítani.
Tud nekem valaki segíteni?
Naprában könnyen megfogja a dobot, amikor megáll a kulcsával nem túl nagy ellenállással tudom visszafelé forgatni, a dobszíj föllazul újraindítás után minden rendben a szíj feszes, kihány magából egy kis szárat mehet tovább.
Terhelésre miért lazul föl a dobszíj?
Tc 56 ból mikori a legfiatalabb?Durumbúzát mennyire
Bírja vágni?
Válasz #173. hozzászólásra
még van 140 ha napra. a kukoricák olyan vizesek hogy szerintem okt 10 előtt nem nagyon lesz vágás. kuki zúzva 20.
Válasz #168. hozzászólásra

helo kukoricát mennyiért vágjátok mostanság ? 4 heki lenne
Válasz #170. hozzászólásra
Az én könyvem is elöl 25- hátul 30mm ír, de én fordítva állítottam be. A fordulat 400, igy nekem szép tisztára vág.
Válasz #170. hozzászólásra
Elöl hátul egyforma ...
Válasz #168. hozzászólásra

Nem fordítva kellene! elöl 30 hátul 25!!!
Mi also rosta nélkül megyünk, mert olyan nyers a kukorica hohy berakja és nem gyözöm takaritani. Utolso dobot csak lassitani birom. Magtartályban a csiga nyillást menyire kell kinyitni?
Válasz #167. hozzászólásra
sok mindentől törheti. dobhézag elől 25 mm hátul 30 mm alapbeállás.
utána addig növeled a dobhézagot még éppen leszedi a szemeket a csőről.
dobfordulatot csökkent ha még bírod. nekem tx 66 van ott a utocséplőben is ki lehet cserélni az ellendarabot simára. nem tudom a tcnél hogy van. de nh-t szépen be lehet állítani főleg amikor még ilyen vizes a kuki. alsó rostán nyitni minél kevesebb menjen a utócséplőre ha nem gazos.
Hello. Segitséget kérek. Tc56om van és elkesztük a kukorica betakaritást, és a gazdámnak nem tetszik, hogy a töröm a szemet. Claas is vágja,neki 4 a szemétje nekem 8százalék. Hogy kell a kosarat beálitani? Megköszöném ha segitenétek.
mindkettőnél mehet lassan, !!! és a szóját is úgy vágom
Wendetrommel...
Ma átszereltem a gépet kukoricára. Továbran is segítségeteket kérném a harmadik dob fordulat beállításhoz, mikor kell lelassítani? Kukorica napraforgó?

Válasz #162. hozzászólásra
A rotari dobot mikor lassítod le?
Válasz #161. hozzászólásra
a 2. és hetedik ellenlécnél:
búzában 10 mm és 10 mm
kukoricában 25mm és 25mm
napra ugyan az
ezt fejből írtam azért majd még megnézem könyvbe is!
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, Tc56-hoz(rotari), dobhézag adatokra(kukorica ,napraforgó, búza) lenne szükségem, mert ez a fórumot olvasva rájöttem az én könyvem régebbi típushoz való és elég nagy hülyeségeket ír. Válaszokat előre is köszönöm.
Válasz #157. hozzászólásra
az kb. 1 q/hektár veszteségszint,
Az sem mindegy hogy 30 vagy 80q volt a tábla átlaga.
Nem semmi!

Akkor a komám vaksi vagy süket hogy a müszereket nem figyelte az jelezte neki hogy több megy ki mint be.514-nél nincs semmi müszer néha kiszállok megkotrom a szalmát megnézem hogy mizu ok és mehet tovább,ha grimbusz van álligatok kissé.Az anyag meg jo van nagy szalma akkor lekapcsolom az utánégetöt.
Így arat egy izsáki Tc!!!

Válasz #154. hozzászólásra

már nagyon várom
Válasz #153. hozzászólásra
nyomást az asztal tartó munkahengerekben , 100 bar ha emelve van az asztal ha a földre ér akkor leesik a nyomás így lehet kopírozni mondjuk szójában!
Válasz #152. hozzászólásra

Akkor ha megjön a jóidő lehet pirítani