Ezek a tartalom szolgáltatók szempontjából érdekes információk, azaz: érdemes interneten megjelenni, és már az idősebbek is ott figyelnek. De rögtön ott vannak a következő kérdések a mit és a hogyan.
Gondolom, az én szokásaim is valamennyire tipikusak: ha egy információra van szükségem, először jön a Google. Ugyanarról a dologról igyekszem minél több adatot összegyűjteni. Egyrészt, mert a neten többségében nem átfogó információk vannak többségében (ezek inkább könyvekben jelennek meg), másrészt azok megbízhatóságát nekem kell eldöntenem.
Egy könyvet álzalában a témában jártas szerző ír, illetve sokszor szakértők lektorálnak. Ezért egy könyv -legalábbis egy bizonyos szempontból - ellenőrzött tartalom.
Az idősebbek, akik abban nőttek fel, hogy a leírt szónak súlya van, kevesebb fenntartással fogadják a neten megjelent irományokat. Példa erre ez a fórum is, ahol a sok hasznos infó mellett azért van jónéhány hülyeség is, hiszen a liberális interneten mindenki azt jelentet meg, amit akar. De igaz ez rengeteg "szakcikkre" is.
Szóval döntő többségében a hálóról "gúglizom össze" az információkat, de ezek inkább egy konkrét kérdés megoldásai, míg átfogó ismeretekre még mindig jobbnak tartom a valamennyire ellenőrzött könyveket.
Az újságok változó színvonala miatt azok értékét valahová a kettő közé tenném, inkább csak felületes tájékozódásra, és kutya fegyelmezésre tartom hasznosnak. Az internet vált az elsővé, ez vette át a napi újságolvasás helyét.
Én is olvasok még újságot is természetesen, de ezek a trendek elgondolkoztatók:
NRC Piackutató : Gyorsan nő az idős internetezők száma
| 2012-01-17 |
Közel 4,5 millióan netezünk Magyarországon - derült ki az NRC piackutató friss felméréséből. A fiatalok körében szinte már nincs hová nőnie a penetrációnak, de egyre több idős csatlakozik a világhálóhoz.
2011 harmadik negyedévében a magyarországi 15-69 éves lakosság körében az internetpenetráció elérte a 61 százalékot, ami csaknem 4,5 millió 15 évesnél idősebb internetezőt jelent.
A növekedéssel párhuzamosan egy másik tendencia, az internetezés gyakorisága is nagyfokú növekedést mutat. Jelenleg a naponta internetező 15-69 évesek száma eléri a 3 milliót.
Jönnek az idősek
Jóllehet az összes korosztályról elmondható, hogy a dinamikusan növekedett körükben az internethasználat, azonban az idős, 50 és 69 év közötti internezők száma több mint másfélszeresére nőtt az utóbbi 3 évben. Dacára a nagymértékű bővülésnek, ebben a korosztályban még csupán minden harmadik magyar lakos tekinthető netpolgárnak, ami azt jelenti, hogy jelentős növekedési potenciál rejlik még ebben a korcsoportban.
Ugyanakkor a legfiatalabb korosztály lassan kezdi elérni a telítettségi szintet, a 15-24 évesek körében tízből kilencen használják a világhálót.
A 18-49 éves szegmens háromnegyede elérhető az interneten keresztül.
Minden harmadik mobilon
Az NRC mérései alapján a heti rendszerességgel internetezők 24%-a legalább alkalmanként használja a mobil stick szolgáltatást. Folyamatosan nő azok aránya is, akik közvetlenül a mobilkészülékükön interneteznek. Jelenleg a heti internetezők 20%-a böngészi az internetet mobilján legalább alkalmanként. Összességében az internetezők 33%-a használ valamilyen mobilinternet-elérést.
Jók az internetes jegyzetek és szakkönyvek és anyagi minőségük ezeknek nem változik. Ebből a szempontból jól kiválthatják az írott anyagokat.
Ettől függetlenül a nyomtatott anyagokra még ugyanúgy szükség van. Szervízekben, műhelyekben, adminisztrációban a papír alapú szakirodalmat és dokumentálást nem lehet végleg kiiktatni.
Olaj és por tengerbe senki nem fog laptopot vagy számítógépet vinni, hacsak nincs valakinek pénze milliós laposokra.
Dokumentálásnál, meg még a jelenlegi átlag rendszereknél még jó ha megvan papíron is minden. Ezen a téren talán hamarosan lehet változás.
De egy bekoszolható laptop vagy gép ami ott lehet mondjuk a javítandó gép mellett a koszban az nem ma lesz olcsó.
-aztán mikor letekerek a kis kép hogy képbe legyen.....
rákattintok arra
erre nagynehezen átvált de full leugrik az oldal
ahelyett h. ottlenne az emberszájába a kép
mindig tekergethetem mint a majom vissza h. lássam
vagy má finnyásak vagyunk nagyon tényleg?????
semmit nemfogok álligatni
mozzilla 321313ast se instalálok
nasa gépet se veszek
nete se turbósabbat
semmit!
7911 hozzászólás
Válasz #2711. hozzászólásra

nekem csak 1 sikerült
Válasz #2710. hozzászólásra
Háromnál többet egyszerre igaz nem próbáltam, de annyit engedett.
Nem is!
Válasz #2709. hozzászólásra

az a baj, hogy csak 1-et enged feltölteni
Válasz #2707. hozzászólásra

Miért baj? Szerintem így nem rosszabb... Nem kell kattintgatni, ha meg szeretnénk nézni, hogy mit is rejt valójában a miniatűr.
Válasz #2701. hozzászólásra

Nincs miért haragudnom - örülök, hogy mosolyt varázsoltam az arcodra.
Válasz #2706. hozzászólásra

Miért nagy képet illeszt be?
Válasz #2705. hozzászólásra
Ilyen bárányokból többre is nagy szükség van! 
Válasz #2704. hozzászólásra
Csak oda ne írd, hogy egy birkától hallottad.
Válasz #2687. hozzászólásra
Bárány, ko
moly visszajelzést adtál! Köszi, nagyon érdekes amit írsz.
Ne csodálkozz ha még idézve viszont látod valahol:)
Válasz #2702. hozzászólásra

Visszatette kollégám Húsmarhatartás a Kárpát-medencében topikot.
Válasz #2694. hozzászólásra

fogalmam sincs
...akinek meg reszket a keze, az vigyázzon, h hova nyúlkál!!!!!
Válasz #2697. hozzászólásra

Szia,ne haragudj, de ez nagyon ült.
Válasz #2699. hozzászólásra

portálfejlesztési javaslatod van agrobagolyanyó?
perverzkedésre amott vagyunk kaphatóak
lehet mindig jelentkezni
Válasz #2698. hozzászólásra

Van is mitűl!!!
Válasz #2697. hozzászólásra

fillekkkkk
Válasz #2696. hozzászólásra

Teee!!! Beágyazok én Neked, ha egyszer a kezem közé kaplak!!!!
Válasz #2695. hozzászólásra

be kell vállalni ilyen gondolatok leirását
legalább a beágyazódott rekeszizmod megmoccant
Válasz #2694. hozzászólásra

Megint nagyondiliiiiiiiiiiiiiis!!!!
Válasz #2691. hozzászólásra

reszket a markolójuk má
mindenre deletet nyomnak a noo delete helyett
igaz van előnye is ha reszket a kezük----------
találd ki mi
biztos mellé nyúlt a MODI

Engem is érdekelne...

Hová tűnt a húsmarhás topic?

Válasz #2688. hozzászólásra
zeter proxima 2010-es 2.7 millió az nem az???
Válasz #2688. hozzászólásra

Top-Farm !!!!????
Megint hirdetnek a zsiványok pl:kubota M7040

Válasz #2686. hozzászólásra
Ezek a tartalom szolgáltatók szempontjából érdekes információk, azaz: érdemes interneten megjelenni, és már az idősebbek is ott figyelnek. De rögtön ott vannak a következő kérdések a mit és a hogyan.
Gondolom, az én szokásaim is valamennyire tipikusak: ha egy információra van szükségem, először jön a Google. Ugyanarról a dologról igyekszem minél több adatot összegyűjteni. Egyrészt, mert a neten többségében nem átfogó információk vannak többségében (ezek inkább könyvekben jelennek meg), másrészt azok megbízhatóságát nekem kell eldöntenem.
Egy könyvet álzalában a témában jártas szerző ír, illetve sokszor szakértők lektorálnak. Ezért egy könyv -legalábbis egy bizonyos szempontból - ellenőrzött tartalom.
Az idősebbek, akik abban nőttek fel, hogy a leírt szónak súlya van, kevesebb fenntartással fogadják a neten megjelent irományokat. Példa erre ez a fórum is, ahol a sok hasznos infó mellett azért van jónéhány hülyeség is, hiszen a liberális interneten mindenki azt jelentet meg, amit akar. De igaz ez rengeteg "szakcikkre" is.
Szóval döntő többségében a hálóról "gúglizom össze" az információkat, de ezek inkább egy konkrét kérdés megoldásai, míg átfogó ismeretekre még mindig jobbnak tartom a valamennyire ellenőrzött könyveket.
Az újságok változó színvonala miatt azok értékét valahová a kettő közé tenném, inkább csak felületes tájékozódásra, és kutya fegyelmezésre tartom hasznosnak. Az internet vált az elsővé, ez vette át a napi újságolvasás helyét.
Válasz #2685. hozzászólásra
Én is olvasok még újságot is természetesen, de ezek a trendek elgondolkoztatók:
NRC Piackutató : Gyorsan nő az idős internetezők száma
| 2012-01-17 |
Közel 4,5 millióan netezünk Magyarországon - derült ki az NRC piackutató friss felméréséből. A fiatalok körében szinte már nincs hová nőnie a penetrációnak, de egyre több idős csatlakozik a világhálóhoz.
2011 harmadik negyedévében a magyarországi 15-69 éves lakosság körében az internetpenetráció elérte a 61 százalékot, ami csaknem 4,5 millió 15 évesnél idősebb internetezőt jelent.
A növekedéssel párhuzamosan egy másik tendencia, az internetezés gyakorisága is nagyfokú növekedést mutat. Jelenleg a naponta internetező 15-69 évesek száma eléri a 3 milliót.
Jönnek az idősek
Jóllehet az összes korosztályról elmondható, hogy a dinamikusan növekedett körükben az internethasználat, azonban az idős, 50 és 69 év közötti internezők száma több mint másfélszeresére nőtt az utóbbi 3 évben. Dacára a nagymértékű bővülésnek, ebben a korosztályban még csupán minden harmadik magyar lakos tekinthető netpolgárnak, ami azt jelenti, hogy jelentős növekedési potenciál rejlik még ebben a korcsoportban.
Ugyanakkor a legfiatalabb korosztály lassan kezdi elérni a telítettségi szintet, a 15-24 évesek körében tízből kilencen használják a világhálót.
A 18-49 éves szegmens háromnegyede elérhető az interneten keresztül.
Minden harmadik mobilon
Az NRC mérései alapján a heti rendszerességgel internetezők 24%-a legalább alkalmanként használja a mobil stick szolgáltatást. Folyamatosan nő azok aránya is, akik közvetlenül a mobilkészülékükön interneteznek. Jelenleg a heti internetezők 20%-a böngészi az internetet mobilján legalább alkalmanként. Összességében az internetezők 33%-a használ valamilyen mobilinternet-elérést.
Válasz #2683. hozzászólásra
Jók az internetes jegyzetek és szakkönyvek és anyagi minőségük ezeknek nem változik. Ebből a szempontból jól kiválthatják az írott anyagokat.
Ettől függetlenül a nyomtatott anyagokra még ugyanúgy szükség van. Szervízekben, műhelyekben, adminisztrációban a papír alapú szakirodalmat és dokumentálást nem lehet végleg kiiktatni.
Olaj és por tengerbe senki nem fog laptopot vagy számítógépet vinni, hacsak nincs valakinek pénze milliós laposokra.
Dokumentálásnál, meg még a jelenlegi átlag rendszereknél még jó ha megvan papíron is minden. Ezen a téren talán hamarosan lehet változás.
De egy bekoszolható laptop vagy gép ami ott lehet mondjuk a javítandó gép mellett a koszban az nem ma lesz olcsó.
Válasz #2683. hozzászólásra

szerintem simán !
Már ha van állandó internet kapcsolat...
Mert a könyvet bármikor felkapod a polcról , de ha elmegy a net , akkor szívás ha már a könyvet eltüzelted...
Válasz #2681. hozzászólásra

Igen, de nem szoktam nézni. Viszont most találtam ott egy ilyen kérdést, hogy:
Véleménye szerint az internet kiválthatja-e a szakkönyvekből, szaklapokból szerezhető információkat?
Ezek szerint eszükbe jutott ez a kérdés
Ti mit gondoltok erről?
Egyébként olvastam ma egy tanulmányt miszerint a 15 és 69 év közötti lakosság 61 %-a használt internetet.
Válasz #2681. hozzászólásra
Ezzel remek reklámot csináltál nekik...
Szia Bence!

Nézted már a www.mmgonline.hu-t?
Válasz #2679. hozzászólásra

minek nagyobb mint ami a laposon van?
plazmával csaknem kötjük össze Te
Válasz #2677. hozzászólásra

Nekem kb 30-35 centis az átlója és nem kell kicsinyítgatni meg nagyítgani sem és működik 

Akkor be kell ruházni egy nagyobb monitorra
ami tegnap lett létrehozva sertéstartás tenyésztés topicot kéretik törölni mert van már ilyen !
persze ha lekicsinyitem az oldalt jó kicsire

akkor fullfullul működik
csakhát a vakegereknek ez nem felel ám meg
nekünk meg pláne nem
Válasz #2660. hozzászólásra

De betűleütést Szanberg hajtott végre !
Válasz #2672. hozzászólásra

-idegesit h. nem azonnal váltja a képet
-aztán mikor letekerek a kis kép hogy képbe legyen.....
rákattintok arra
erre nagynehezen átvált de full leugrik az oldal
ahelyett h. ottlenne az emberszájába a kép
mindig tekergethetem mint a majom vissza h. lássam
vagy má finnyásak vagyunk nagyon tényleg?????
semmit nemfogok álligatni
mozzilla 321313ast se instalálok
nasa gépet se veszek
nete se turbósabbat
semmit!
Postaláda..........

Jah itt is minden okés
Válasz #2671. hozzászólásra

nem értem miröl van szó itt minden okés
az apró képei ugrálmnak vagy mi ? mennyit ittál tegnap ?
tényleg nem idegel senkit a képváltogatás a apróknál tényleg?????

hát katasztrófa
még ugrik is egyet
vigemvan---------
Válasz #2661. hozzászólásra

hátmégha 10700 vót az
ne alacsonyitsuk le itet azé
Válasz #2667. hozzászólásra

én mindent kell tudjak
Válasz #2667. hozzászólásra

viszi mint héja a csibét
Válasz #2665. hozzászólásra

mit érdekel az tégedet?HE?
Válasz #2665. hozzászólásra

Naaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Mán kísz is van?
Válasz #2664. hozzászólásra
ezneppere?
Válasz #2663. hozzászólásra

Vagy még annyi se,mert mindíg a heccccccc!
Bár már korántsem annyi,mint 2009-ilyentáján.
Lehet öregsziik.
Válasz #2660. hozzászólásra

Na jó oké , tényleg övé a legtöbb hozzászólás...
De neki ám nem mind szakmai.
harmada Flört a lányokkal
harmada Hecc
és csak a harmada szakmai !