Nálunk is van egy garnitúra Titan két éve de még nem volt gond velük. Igaz nem bírják addig mint a Taurus. Lassan nekem is kéne egy garnitúra de ha lehet nem Titán.
Válasz #1777. hozzászólásra
Az tuti hogy a RÁBA sem a túlterhelést sem a meleget nem szereti de igy együtt meg pláne... Nekem elsőre a régi jól bevált mondás jut eszembe amit még a régi 4630 kézelői könyvben olvastam-CSÖKKENTSE A TERHELÉST-VAGY KAPCSOLJON ALACSONYABB SEBESSÉGI FOKOZATBA.. ÉS MÉG JAVASOLNI TUDOM AZ ÉJSZAKÁS MÜSZAKOT IS... vAGY NETÁN VÁRHATSZ IS ADIG AMIG SZŰNIK AZ A KIBB NAGY MELEG!!tartósan NAGY HÖ TERHELÉSSEL NE HASZNÁLJÁTOK A Rábát MERT BAJ LESZ BELŐLE NEM IS KICSI ÉS NEM IS SOKÁ!!!!Én 80 fok fölé nem szoktam és nem is szeretem engedni..Igy legalább viszi még egy jó ideig...
Még új vagyok itt, de máris számtalan kérdést szeretnék feltenni...
Rába 250-esünk van, érdeklődnék, hogy nektek mennyire melegszik fel a hűtővíz ebben a kánikulában? A miénk 6 méteres tárcsát 5-6 sebességben bírja húzni, de a vízhőfok 88 celsius fokra is felmegy, akkor meg már az olajnyomás is csökken... A hűtő új (AXIÁLos) a motor se régi, bár egy kicsit füstöl.
Skacok valaki segítene?
Van a cégünknél 2 Rába és mindig bajlodunk a gumival mivel nem kapunk már sehol 20.8 r 34 est!
Mult héten kaptam 2 Titánt abbol az egyik 3 kerülöt birt ekével és szanaszét durrant a felni mellet!
Probáltuk a speedwayt is de annak meg elszakadt a drót és kiszurta a belsöt javitani persze nem lehet!
Nincs ennek a 20.8 r34-esnek valami váltómérete?(520/70,520/75,520/85 ajánlották de akárhol nézem sehol nem írják a méretét (magasság miatt jo lenne tudni)
Elöre is köszi!
Én nagyon gondolkodom ezen a verzión..De ha továb romlanak a kilátások akkor végsó és szinte tökéletes megoldás képen lehet hogy egy multi till lesz belölle...Mondjuk ha fel lehetne spécizni egy véderes vas hengerel a hátulját kész lenne a tökéletes magágy készitö ebben a bitang kemény és száraz idöjárásban!!!
Lehet az is úgy 40-en, mint itt az állat szomszédék megmérték a cultus munkáját....és 40 cm-ert mutatott......első soron.........rögtön vettek is egyet.......
A nagy 4,2-es Fralaz-on 60centis a késosztás és bitang nagy vasdarab.
Én abból indulok ki hogy a szomszédok a 3késest Rábával húzzák évek óta de néhány nyírócsavaron kívül semmi baja, persze a kapó papucs alul kopik rajta.
50centitől mélyebben is húztam énis kétéve azt, az újjal amit most hoztam 45centin járatom, de legyen 40 mert mindjárt megszól ezért is Szabi
Ezt mos nem értem miért.
Akkor legyen 200 vagy 180 bánja a fax, nem a számokban van a lényeg.
Hanem abban hogy feszt hallani innenis onnanis hogy a 3késes lazítót 120-160as trakinak kellene húznia.
de 10tonna alatti és 200alatti gép a szívós helyeken megsem bírna mozdúlni vele
Nekünk a 275-ös mögé nagy a 7 késes, idén. 30 cm-en tudja csak vonszolni!
Nem csak a nyírócsavarok, hanem az egész kések szakadtak le, a váz elrepedt, stb.
Carrier 650, 6,2 IH.
Fralaz? Nem tetszik h alul vannak a kések. Meg olyan IH -szerűnek tűnik. Milyen a késosztása? Minkamélység?
jaaaa azthittem nagyobb a quadtrac bocsi!
Milyen nagy tárcsáid vannak?
A 9kést azért írtam mer Feco annyit húz a nagyződdel.
Szerintem a Fra-Laz 4,2-es 7késsel nekvaló lenne és bírni meg bírja az már biztos!
215lóval 3késsel megyünk, van olyan hol majdnem xarik előtte, meg a 11tonna is majdnem kevés mert jár keze lába pedig száraz a főd most.
De kegyetlen mocsok összetaposott nyirok a főd.
A gyári 8,8-as nyírócsavarokat 10.9-re cseréltem ebből már nem szakad el csak néha-néha
A tavalyi nem volt jó. Az idei jobb lesz. kopp-kopp.
Egy nehézkultivátor megy utána(topdown, vagy Centaur), de abból is csak 4 méteres h elhúzza 30 cm-en. És vigye gyorsan. Ha 12vel húzza, akkor kb 4 ha/óra, az 24 óra alatt kb 100 ha!!!!
Ez NDP-n belül támogatott gép lesz. 2 héten belül saját talajon lesz nyúzópróba, nyerjen a jobbik.
És jövőre talán egy nagy lazító megy mögé. Addig csak megtalálom a legmasszívabb lazítót a piacon! 9 késes? Talán. De Túrkevén is 7 késest VN XXS-t vettek a 700-as challenger után, mondván h a nehéz talajon levesznek 2 kést!!!!!
Van már 2 nagy tárcsám, egyelőre elég. Amúgy megy a 370 paci nem lenne elég a 12 méter elé!
meg is veszed?
bakker Neked igen jó volt akkor a tavalyi éved
Az a baj egy ilyen géppel,hogy nem is megvenni a sok hanem eszközparkot keríteni utána!
Mert amid mostvan mindent összekötve is elhúzza kb
Mondjuk egy nagy 9késes lazító, egy Framest szupernehéz tárcsa, vagy az a Condisk mármint diskripper valami 12méteres borona, 12-es Carrier....
Nekem nincs, de láttam hogy van egy eladó. De a másik csornai 300-as rábát tavaly vette meg valaki és tudom hogy nagyon nehezen,vagy egylátalán nem tudták a motorját felújítani. Minden cég azt mondja minden van, de amikor kell nincs. Neked mi a tapasztalatod 300-as motor ügyileg?
3128 hozzászólás
Válasz #1774. hozzászólásra
Nálunk is van egy garnitúra Titan két éve de még nem volt gond velük. Igaz nem bírják addig mint a Taurus. Lassan nekem is kéne egy garnitúra de ha lehet nem Titán.
Válasz #1776. hozzászólásra
Az hülyeség akkor legyen a ballonos kerék annyi a felfekvési területe annak is.
Válasz #1777. hozzászólásra

Az tuti hogy a RÁBA sem a túlterhelést sem a meleget nem szereti de igy együtt meg pláne... Nekem elsőre a régi jól bevált mondás jut eszembe amit még a régi 4630 kézelői könyvben olvastam-CSÖKKENTSE A TERHELÉST-VAGY KAPCSOLJON ALACSONYABB SEBESSÉGI FOKOZATBA.. ÉS MÉG JAVASOLNI TUDOM AZ ÉJSZAKÁS MÜSZAKOT IS... vAGY NETÁN VÁRHATSZ IS ADIG AMIG SZŰNIK AZ A KIBB NAGY MELEG!!tartósan NAGY HÖ TERHELÉSSEL NE HASZNÁLJÁTOK A Rábát MERT BAJ LESZ BELŐLE NEM IS KICSI ÉS NEM IS SOKÁ!!!!Én 80 fok fölé nem szoktam és nem is szeretem engedni..Igy legalább viszi még egy jó ideig...
Sziasztok!
Még új vagyok itt, de máris számtalan kérdést szeretnék feltenni...
Rába 250-esünk van, érdeklődnék, hogy nektek mennyire melegszik fel a hűtővíz ebben a kánikulában? A miénk 6 méteres tárcsát 5-6 sebességben bírja húzni, de a vízhőfok 88 celsius fokra is felmegy, akkor meg már az olajnyomás is csökken... A hűtő új (AXIÁLos) a motor se régi, bár egy kicsit füstöl.
Előre is köszönöm a kérdéseket/válaszokat!
Válasz #1774. hozzászólásra
Itt a tsz-be 18.4x34-est tettek rá jóval olcsóbb mint a 20.8x34, a belsők erőssítettek mert szántáshoz le szokták venni a külsőket
Válasz #1761. hozzászólásra
Itt felénk a 300as rába 3késest húz 60-70centi mélyen... nem könyörög a negyedik kicsit se.
Skacok valaki segítene?
Van a cégünknél 2 Rába és mindig bajlodunk a gumival mivel nem kapunk már sehol 20.8 r 34 est!
Mult héten kaptam 2 Titánt abbol az egyik 3 kerülöt birt ekével és szanaszét durrant a felni mellet!
Probáltuk a speedwayt is de annak meg elszakadt a drót és kiszurta a belsöt javitani persze nem lehet!
Nincs ennek a 20.8 r34-esnek valami váltómérete?(520/70,520/75,520/85 ajánlották de akárhol nézem sehol nem írják a méretét (magasság miatt jo lenne tudni)
Elöre is köszi!
Ja és hogy aktuálisak is legyünk a topic -hoz a rába tudná is szépen üzemeltetni!!!

Válasz #1771. hozzászólásra

készitö ebben a bitang kemény és száraz idöjárásban!!!
Én nagyon gondolkodom ezen a verzión..De ha továb romlanak a kilátások akkor végsó és szinte tökéletes megoldás képen lehet hogy egy multi till lesz belölle...Mondjuk ha fel lehetne spécizni egy véderes vas hengerel a hátulját kész lenne a tökéletes magágy
Válasz #1769. hozzászólásra
Mi évek óta csináljuk így. Kicsit tud rázkodni nem annyira kényelmes munka de ha jó a főd utána akkor más nem számít!
Válasz #1762. hozzászólásra
és így hogy nem szántassz mitveszel észre termésben, megtakarításban gyomírtásban talajminőségben munkálhatóságban stb?
Válasz #1767. hozzászólásra

Én pedig valami hasonló dolgon töröm a fejem öszre..Szerinted???
Válasz #1765. hozzászólásra
hát jól a fődben van az biztos de annyi az annyi!
Válasz #1766. hozzászólásra

IH után carriereztem a minap.........hát nem szeretnék a következő 100 évben ilyent csinálni........
Válasz #1764. hozzászólásra
itt vettek nálunk 2 fradicset, de az axiál állandóan itt van, mert nem tudják beállítani. Visszasírják az IH-t! Már vissza akarják küldeni!
Válasz #1764. hozzászólásra
....és 40 cm-ert mutatott

......első soron

.........rögtön vettek is egyet
.......
Lehet az is úgy 40-en, mint itt az állat szomszédék megmérték a cultus munkáját
Válasz #1760. hozzászólásra

A nagy 4,2-es Fralaz-on 60centis a késosztás és bitang nagy vasdarab.
Én abból indulok ki hogy a szomszédok a 3késest Rábával húzzák évek óta de néhány nyírócsavaron kívül semmi baja, persze a kapó papucs alul kopik rajta.
50centitől mélyebben is húztam énis kétéve azt, az újjal amit most hoztam 45centin járatom, de legyen 40 mert mindjárt megszól ezért is Szabi
Válasz #1757. hozzászólásra
Mi is cibáltuk a 820asz a 7710-essel, de pl idén tavasszal 650es is elég volt a mostani gépeimnek!
Mondjuk van belőle 925-ös is.
Válasz #1755. hozzászólásra
Ahogy a talaj kívánja. De a szántás felejtős már néhány éve.
Válasz #1756. hozzászólásra
Ezt mos nem értem miért.
Akkor legyen 200 vagy 180 bánja a fax, nem a számokban van a lényeg.
Hanem abban hogy feszt hallani innenis onnanis hogy a 3késes lazítót 120-160as trakinak kellene húznia.
de 10tonna alatti és 200alatti gép a szívós helyeken megsem bírna mozdúlni vele
Válasz #1754. hozzászólásra
Nekünk a 275-ös mögé nagy a 7 késes, idén. 30 cm-en tudja csak vonszolni!
Nem csak a nyírócsavarok, hanem az egész kések szakadtak le, a váz elrepedt, stb.
Carrier 650, 6,2 IH.
Fralaz? Nem tetszik h alul vannak a kések. Meg olyan IH -szerűnek tűnik. Milyen a késosztása? Minkamélység?
Válasz #1756. hozzászólásra

Lasan tényleg eljutunk oda mint az usa-ban hogy a 200 lovas gépe már csak szálitani meg vetni fogjuk használni..

én meg csak t130ra engedem feltenni mert az se viszi rosszabbul mint a t180,és fele annyi nafta
Válasz #1753. hozzászólásra
Szerintem elviszi a nagy carriert egy ilyen gép már.
.Szabi. mesélte hogy a 270-es kocka IH-val a 850-es Carrierrel vígan dolgozott.
Bele betegednél ha ezt a 215 lovat nem erőltetnéd ????
Búza alá is 30centin akarsz kultizni?
vagy szántást kiváltani abszolút?
jaaaa azthittem nagyobb a quadtrac bocsi!
Milyen nagy tárcsáid vannak?
A 9kést azért írtam mer Feco annyit húz a nagyződdel.
Szerintem a Fra-Laz 4,2-es 7késsel nekvaló lenne és bírni meg bírja az már biztos!
215lóval 3késsel megyünk, van olyan hol majdnem xarik előtte, meg a 11tonna is majdnem kevés mert jár keze lába pedig száraz a főd most.
De kegyetlen mocsok összetaposott nyirok a főd.
A gyári 8,8-as nyírócsavarokat 10.9-re cseréltem ebből már nem szakad el csak néha-néha
Válasz #1752. hozzászólásra
A tavalyi nem volt jó. Az idei jobb lesz. kopp-kopp.
Egy nehézkultivátor megy utána(topdown, vagy Centaur), de abból is csak 4 méteres h elhúzza 30 cm-en. És vigye gyorsan. Ha 12vel húzza, akkor kb 4 ha/óra, az 24 óra alatt kb 100 ha!!!!
Ez NDP-n belül támogatott gép lesz. 2 héten belül saját talajon lesz nyúzópróba, nyerjen a jobbik.
És jövőre talán egy nagy lazító megy mögé. Addig csak megtalálom a legmasszívabb lazítót a piacon! 9 késes? Talán. De Túrkevén is 7 késest VN XXS-t vettek a 700-as challenger után, mondván h a nehéz talajon levesznek 2 kést!!!!!
Van már 2 nagy tárcsám, egyelőre elég. Amúgy megy a 370 paci nem lenne elég a 12 méter elé!
Válasz #1748. hozzászólásra

meg is veszed?
bakker Neked igen jó volt akkor a tavalyi éved
Az a baj egy ilyen géppel,hogy nem is megvenni a sok hanem eszközparkot keríteni utána!
Mert amid mostvan mindent összekötve is elhúzza kb
Mondjuk egy nagy 9késes lazító, egy Framest szupernehéz tárcsa, vagy az a Condisk mármint diskripper valami 12méteres borona, 12-es Carrier....
kuuvasok della!
Válasz #1750. hozzászólásra
,mittudomén milyen tipus azt mondta a traktoros 605 ló,klima cuccra vártak amerikábol
Válasz #1749. hozzászólásra
Majd akk grat, ha a portámon lesz!
Milyet próbáltál, mi volt vele a baj?
Válasz #1748. hozzászólásra

de problémák voltak már

gratula ,egy Chalt kipróbáltam(beleültem)
Válasz #1747. hozzászólásra

Válasz #1745. hozzászólásra

talán azt bótóltad?
Válasz #1744. hozzászólásra
vajon miért?
Válasz #1742. hozzászólásra

tudom.
Válasz #1743. hozzászólásra
boly rt kicserélte chalengerre őket
Válasz #1741. hozzászólásra
Hát, ha már lúd......
Válasz #1740. hozzászólásra
Szolnokon is hirdetnek egyet magtar nal ha jól tudom...
Válasz #1740. hozzászólásra
Nem aprózod el az már igazi nagy gép
Válasz #1739. hozzászólásra
Szóban állapodtam még csak meg. Quadtrac.
Válasz #1738. hozzászólásra
Szeva
mit veszel már megint ?
Válasz #1735. hozzászólásra

Amúgy köszi a segítséget, megalkudtam a gépre!
Válasz #1735. hozzászólásra

Pedig elég jól muzsikál benne!
Válasz #1731. hozzászólásra
Nekem nincs, de láttam hogy van egy eladó. De a másik csornai 300-as rábát tavaly vette meg valaki és tudom hogy nagyon nehezen,vagy egylátalán nem tudták a motorját felújítani. Minden cég azt mondja minden van, de amikor kell nincs. Neked mi a tapasztalatod 300-as motor ügyileg?
Válasz #1732. hozzászólásra
Á nem hiszem.
Válasz #1733. hozzászólásra
Tárcsáztam. Partra felfele szólalt meg, olyan 2000-es perdületnél.
Válasz #1730. hozzászólásra
szántott vagy lazitott?? közben?
Válasz #1730. hozzászólásra
megy bele a JD motor?
Válasz #1729. hozzászólásra
Neked van?