Fórum
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Műhelyfelszerelés, szerszám, berendezés, kellékek, gépek új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Búza és árpa vetőmagok a gyakorlatban új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Kalászosok műtrágyázása új
- CLAAS kombájncsalád új
- Diesel motorok új
- Kukorica várhatóan........! új
- S.O.S. új
Cikkajánló
_fill_540x300_0.jpg)
Szankciók jönnek: új szabályozás csökkenti a szabályszegő gazdák támogatását
Már 2025-től pénzügyi hátrányt jelenthet, ha egy mezőgazdasági termelő nem...
831 hozzászólás
Válasz szalayb0511 #627. hozzászólásáraSztem menni fog azon a részen simán szoktak vállalni, egyébként a tápi mgrt gépe.
Válasz .Feco. #629. hozzászólásáraAlul apró betűvel van hogy Salsat kapott egy része gyomirtonak. Ennyi lombtragyat én is túlzottnak tartom. Tavasszal meg két gombaolo (regulator) is elég lehet.
Válasz borda77 (Joe) #628. hozzászólásáraHat en a 12 lombtrágyat/stimulatort kicsit túlzásnak tartom, foleg ha azt mondjuk hogy egy permetlebe nem kellene 3-4-tol tobb anyagnak kerülnie, itt meg van ahol 6 is volt...
De komolyan, a növényvédő szerek kb ugyan azok, mint amit ki is használunk, bar nem látok gyomirtot, de gondolom szerencsés termelő volt. A tápanyag viszont fölöslegesen sok. Ősszel szokott kapni epso top-ot egyszer, meg esetleg bort egyszer. Tavasszal kénes trágyát kap, igy ezt külön mar nem szoktunk, atonik talán ha valamiert nem akar bokrosodni, elagazodni, de az is talán 2-3 évente lehet, illetve tavasszal virágzásban kap meg bort, es kész. Amalgerolt lehet hozza adogatni 1-2 litert permetezesenkent, abból nem lesz baj.
Voltam egy előadáson pontosabban szántóföldi bemutatón ezt a technológiát alkalmazták kíváncsi lennék rá mit szóltok hozzá, mi felesleges vagy frankó e stb....

Válasz gazda001 #622. hozzászólásáraSzia!
Megkérdezhetem, hogy melyik cégé a hidas?
Idén már nem aktuális, mert alacsony fajtám
volt, de jövőre egy magas növésű fajta lesz, igaz, csak 7 hektár. Nem tudom, hogy ilyen keveset is vállalnának-e, és mennyi egy hektár?
Győr fehérvári út felőli oldalán van a terület.
Előre is köszi a választ!
Válasz Czanik Sanyi #623. hozzászólásáraEgyszer még muszály lesz, olyan heterogén elhúzódó virágzás van hogy nem fog egybeérni, muszály lesz ragasztani és deszikkálni is sztem...
Válasz ano #624. hozzászólásáraSzerintem nem,erre minden sokkal előrébb van, szinte az enyémbe volt az utolsó.
Válasz Czanik Sanyi #623. hozzászólásáranem volt korai? már két hete elvirágzóban volt?
Válasz gazda001 #622. hozzászólására
Az enyémbe két hete voltunk hasonlóan,már többször nem akarok bele menni.
Válasz farkasrita80 #620. hozzászólásáraAzért ne lepődj meg ha nem fog válaszolni de egy 5 évvel ezelőtti képről kérdezed.
Fotózd le a repcédet és tedd fel ide talán tud valaki segíteni.
Válasz KékVillám #487. hozzászólásáraTiszteletem! Szeretném megkérdezni, mi lett végül a repcével? Ugyanilyen a repcénk, tegnap vettük észre. Megtudta végül menteni, vagy maradt rajta egyáltalán termés? Használt rá valamit anno, ha igen megkérdezhetem mit, és hogy az használt-e? Elnézést a sok kérdésért, elég nagy területen lett elvetve repce....
Köszönöm előre is a segítséget! :)
Repcére Nurelle-D-t kiszórhatom Amalgerollal?
Válasz tibi16 #616. hozzászólásáraHa jól számolom ez 3.8kg/ha hatóanyag.Ennek a sokszorosát is elbírja a repce,de így keverve még nem próbáltam.Tedd ki külön,a 6 hektárt hamar bejárod kétszer.
Válasz tibi16 #613. hozzászólásáraIgen az miatt kell!
Válasz decsi #615. hozzászólásáraTöbbet tegyek (mennyit) vagy inkább semmit?
Válasz tibi16 #614. hozzászólásáraAz semmi!Kár beletenni.
Holnap fogom fújni a repcét nurel d-vel, karbamidot akarok tenni hozzá, de nem sokat, viszont nem tudom, hogy nem lesz e baja a repcének vagy nem lesz e kihatással a nurel d-nek? 50 kilót akarok csak feloldani 1500 liter vízhez 6 hektárra. Mennyi az a koncentráció ami nem károsít még repcében?
Válasz bobo77 #612. hozzászólásáraA regulátor a több oldalhajtás érdekében kell ilyenkor?
Válasz variox #611. hozzászólásáraHa szép az állomány akkor ne sajnáld tőle!
Ősszel le volt regulátorozva toprex-szel, kell mégegyszer most?
Válasz decsi #609. hozzászólásáraEz igaz, én még odanyomtam neki a toprexet 10.-én + 15 fokban, azóta ma van igazán hideg, holnaptól újra melegszik remélem hatni fog, bár a repce eléggé előre van. bogarat tegnap fogtam először 3 db volt a tálban, ha megjön a meleg a hét vége fele sztem azt is nyomni kell.
Válasz kukaccsosz #608. hozzászólásáraÉn is azért szorgalmaztam volna a fujást mert a régi fotókat nézegetve nemsoká virágba borul 1kép 2014 04.06 2.kép 2015 04.15 szóval virágzásig 20-30 napunk van!?

Válasz decsi #606. hozzászólásáraMi is most fújtuk ki!
A nurell az hidegben is dolgozik és már elég sok ormányos volt az állományban. Ilyen időben meg van 10 napos hatástartama így a további betelepülők ellen is hatni fog.
A regulátornak már egy kicsit hideg van, de holnaptól megint 10 fok feletti hőmérsékletet mond. Már így is elég fejlettek az állományok és ha később rakod ki akkor meg a repce fejlődési állapota miatt nem fog úgy hatni. 22-es csapdája........
Válasz decsi #606. hozzászólásáraItt meg szakad a hó!
Válasz kukaccsosz #599. hozzászólásáraKukaccsosz!
Szerinted kidobott pénz volt az a blakon amit most kifujtam?
Nurell+tebukonazol.(hideg van)
Válasz Dinnyés Laci #603. hozzászólásáraIgen.Dupla gabona sortávra 380e mag/ha
Válasz decsi #601. hozzászólásárarapid-al van vetve?
Válasz decsi #601. hozzászólásáraSzép az állományod!
Regulátor letudva
Válasz kukaccsosz #599. hozzászólásáraKöszönöm
Válasz tibi16 #598. hozzászólásáraCsak egyszer lehet használni a nurellt ősszel és tavasszal, tavasszal csak rejtett bimbós állapotban, igen többek között a méh veszélyessége miatt.
Fénybogár ellen bimbós állapotban virágzás előtt ott van az Avaunt, Proteus és a sima piretroidok, virágzásban meg mehet a Biscaya, Mavrik, Mospilan.
Bóros lombtrágyát érdemesebb virágzás előtt használni mert a bór nem nagyon mozog a növényben és főleg a virágzatban a termés kötődéshez szükséges.
Nurelle D-vel szeretnék védekezni az ormányosok ellen amint az idő engedi.....(a jövő hét vége felé valószinüleg).....úgy terveztem, hogy majd virágzás előtt is evvel fújom megint bogarak ellen, de olvastam, hogy nem szabad használni link , bocs az amatőr kérdésért, először van repcém, keveset tudok még róla.....szóval a nurelle D-t a méhek véget nem szabad virágzás előtt használni vagy esetleg más okba van neki? Másik kérdés, ha bóros levéltrágyát akarok adni neki, akkor az mehet most a közeljövőben már a repcére a nurelle d-vel ki, lassan bimbós állapotba ér a repcém. Szívesen fogadok minden tanácsot.
Válasz gazda001 #595. hozzászólásáraÉn meg ki sem tettem a sárga tálat hanem a növényeken keresem a dögöket.
Nem gondoltam, hogy öt tövet megnézve kettőn ott volt a nagy repce ormányos.
Időjárástól függően jövő hét elején permetezni kéne.
Én is ma néztem a sárga tálat,de semmi nem volt benne!
Válasz kukaccsosz #594. hozzászólásáraBiztosan van, de nem jön elő, nálunk ma reggel dér volt, du-tán is csak gyenge 10 fok körül. Tálban bogár nem volt, lehet hogy külön megy a regulátor+ jello, aztán később a rovarölő????
szerinted??
Kinél, hogy állnak a repceormányosok?
Ma a szegélyen nem nagyon kellett keresnem, hogy találjak néhányat.
Válasz #592. hozzászólásra
nekem gazelle bejött nagyon
Mivel permetezek mert a f-om tele az ormányosokal van bimbó ahol egy se mellete 8-10. Egy hete nurell-d pénteken Mavrik ma meg rengeteg bogár?
Válasz #590. hozzászólásra

Ma már láttam 1-2 ormit, kezd virágozni a fővirágzat, az oldalhajtások még nem virágoznak, figyelni kell aztán 2-3 nap múlva meglátjuk, elkapozni nem akarom, már csak eccer szeretnék belemenni tavasszal már 3szor voltam. Jó lenne ha megázna előbb
Válasz #588. hozzászólásra
És most nincs egyse? Betelepülő sincs?
Válasz #588. hozzászólásra
Válasz #587. hozzászólásra
3-8 ig kb. de volt olyan növény hogy 1 sem, de volt amiről 7-8 db is kipottyant a bimbóból.
Válasz #586. hozzászólásra

čs növényenként hány fénybogarad volt?
Ma néztem a repcét levitte a fénybogarat a Gazelle, még hírmondójuk sem maradt

Válasz #584. hozzászólásra
Apropo, mennyi idő múlva hat a gazelle, és mennyi a hatástartama? Van-e ezzel kapcsolatban valakinek infoja, tapasztalata?
Válasz #583. hozzászólásra
Mint a fénybogár, de a kártétel arányos a méretekkel, tegnap én lenyomtam Gazelle-vel kíváncsi vagyok a hatásra
Sziasztok!
Bundásbogár mekkora kárt okozhat virágzó repcében? A már virágzó növényeket eléggé meglepték a dögök, van amelyiken 3 is van, és ahogy látom "elég jól dolgoznak..."
Válasz #581. hozzászólásra
De azért a lónak se akarok átesni a túloldalára ha nem muszáj nem kezelem
Ezt én is így gondolom inkább előtte kell fújni többször mint utánna