tudod hogy ertem jancsika,de szeretem a vicces fiuka,es mond ha a dualt vagy a stomp-ot vegyitem a racerel az kielegito volna a tiszta fold eleresehez??
Szia!!!Boccs de van barátnőm...
Amúgy a parlagfővel és a maszlaggal vannak problémák a stomppal kapcsolatban..őket nem bántja...a paprikagazat,és a paréféléket,fekete ebszőlő,ezeket mind viszi...
de ezek szerint nem! azt, hogy mennyit kell mixelni azt én pl honnan tudjam.
nekem nem megy a távgyógyítás, hogy milyen gazos a terület, és az is előfordul, hogy 3szor kell lefújni akkora fokú a gazosodás, de még az sem biztos, hogy utána is valami ....-gépsort kell ráengedni
De ő kotyvasztóművészeket keres itt a fórumon...
Arra aztán én is kíváncsi lennék VANE a Kárpátoki medencének olyan figurája , aki már mixelgette a stompot meg az afalont ..... hehehehehe
na latod ocsih,azert tart ott az orszagotok ahol.mert alandoan kerkedtek a magyarsagotokkal kozbe meg eszre se vetetek hogy az orszag mar reg nem a tietek..............es tudod hogy miert??ezt is elarulom,mert nektek a .... ,arab magyarab volt mint az erdelyi vagy a tobbi magyar a szomszedsagbol.amugy en erthetoen irtam le,de nem csodalkozok azon hogy az agyad mindezt nem fogta fel,nem ertesz te semmihez se
Engem ne sajnálj hehehe aki 2010 ben minden nap tud vigyorogni, azt nem köll hapsikám.
1 jótanács, próbáld magyarul megfogalmazni mit akarsz talán akkor megértik........ hahahahahahaha
majd ha egyszer valami erdemlegeset is mondasz akor szivesen lereagalom a hulyesegeidet heccmester............csak sajnalni tudom a te fajtadat aki alandoan csak kotozkodik
nahat ez az,mire eler a repa hogy gyomirtozhassam poszt............addigra megno a gyomnoveny.pontosabban a paprikafu,engem az erdekel hogy milyen ketsziku gyomirtoval mehetek stomp utan vegig az alomanyba,hogy ne legyen veszes a poszt permetezes,nem hiszem el hogy olyan bonyolultat kerdeznek:(:(::(
A Stompot ne keverd semmivel, az Afalon pedig 3 -4 valódi leveles állapottól mehet, kis adagokban, felhős időben vagy este előtt, valaha volt a Malloran, az igazi bomba volt, de az már a múlté.
El kell érned, az egyöntetü kelést, ellenkezőleg foghijas lesz az állományod, mert a gyomirtó kiviszi a gyönge egyedeket.
mf-es a neten letezo osszes forrast vegig bongesztem,tobbek kozot ezt is,azert koszonom szepen....de ez meg mindig nem valasz a kerdesemre tutira akarok menni,es azert kertem azt hogy tapasztalatbol segitsenek
A gyökérzöldségek növényvédelmében kulcsfontosságú a gyomirtás és a kártevők elleni védelem. A sárgarépa a legtoleránsabb gyökérzöldség a gyomirtó szerekre. Ezért a dózisok meghatározásánál a talaj szervesanyag tartalma mellett ezt is figyelembe kell venni. Szerencsére olyan készítményeket lehet alkalmazni, amelyek az egész tenyészidőszakban biztosítani tudják a gyommentességet. A legjobb technológiaként a vetés utáni, de kelés előtti kezelések jöhetnek szóba. A KITE ZRT. az alábbi készítményeket javasolja:
Készítmény Dózis Kijut. Forg. Kat Kakaslábfű, muharok Disznóparéj fajok Libatop fajok Vadrepce Varjúmák Parlagfű Keserűfű fajok
Stomp 330 4-6 Pre III +++ + + + --- --- +
Dual Gold 960 EC 1,4-1,6 Pre III +++ + + + --- --- ---
Racer 2 pre II --- +++ +++ +++ ++ ++ +++
Afalon Dispersion 1,5-2,0 post II --- +++ +++ +++ +++ --- +++
Tudod nálunk itt a tanyán kétlábú brigád szokta gazolni ha berosál a technológia.
Nemjópofa is ezt alkalmazza azt írta.
LEHET H. UGYANAZON A TANYÁN LAKUNK?????????
adorex nagyon szepen koszonom a segitsegedet,de tudod a post mermetezes azert nem mukodot mert mire permeteztem volna sok volt a kinem kelt vagy epen sziklevelbe valo zoldseg,es azokat kiviszi ha lepermeteztem,azert erdekelt hogy keverhetek e a stompot ketsziku irtoval kezelni es ha igen melyik az????afalonal lehet e.mindossze enyi volt a kerdesem
Ne kinlódj már annyit Stomp, vetés után, kelés előtt, 4-5 l hektáronként,kétsziküek ellen post 1,6-1,9 l Gesagard, de szerintem már nem szerzel, aztán ajánlatos 0,5-0,7 literes Afalon adagokkal 7-8 naponta max 3x egymás után lombleveles állapotban.
Egysziküek-bármely graminicid mehet, mert magasan szelektivek a répában.
aha
na de én beleuntam a répázásba, ha lesz is akkor max fél hektár, majd mtzre répalazító és kész
rohadt munkaigényes akinek nincs pár milliós répaszedője
attól függ éppen hány lábon kell állni
ja, van olyan aki ásógéppel lenyomta a darabot olyan 50 cm mélységben
sőt igényelné a milliós répavetőket, ami még egy kis talajfertőtlenítőt odabasz neki
gabona után nyomtátok ? mert mi úgy tapastaltuk, hogy ha nem gabona volt előtte akkor az egy nagy szar lett
735 hozzászólás
Válasz #84. hozzászólásra
valószínű!!!És állományba pedig pantera,vagy fusilade egyszikűre tökéletes...
tudod hogy ertem jancsika,de szeretem a vicces fiuka,es mond ha a dualt vagy a stomp-ot vegyitem a racerel az kielegito volna a tiszta fold eleresehez??
Válasz #8. hozzászólásra

Szia!!!Boccs de van barátnőm...
Amúgy a parlagfővel és a maszlaggal vannak problémák a stomppal kapcsolatban..őket nem bántja...a paprikagazat,és a paréféléket,fekete ebszőlő,ezeket mind viszi...
nyugati traktor,neked megkoszonom szepen a segitsegedet.sokat segitettel
szerintem a gunyolodas nem eppen ereny egy embernel...........de hagyjuk is a temat,mast nem tudtok csak a szekalni aki segitseget ker..............

Válasz #78. hozzászólásra
azt, hogy mennyit kell mixelni azt én pl honnan tudjam.
de ezek szerint nem!
nekem nem megy a távgyógyítás, hogy milyen gazos a terület, és az is előfordul, hogy 3szor kell lefújni akkora fokú a gazosodás, de még az sem biztos, hogy utána is valami ....-gépsort kell ráengedni
Moderálta: (3932) 2013-11-15 11:37:56
Válasz #78. hozzászólásra

De ő kotyvasztóművészeket keres itt a fórumon...
Arra aztán én is kíváncsi lennék VANE a Kárpátoki medencének olyan figurája , aki már mixelgette a stompot meg az afalont ..... hehehehehe
Válasz #77. hozzászólásra

Pedig szerintem megkaptál minden infót, maradéktalanul..........................
ugy lattom,itt senkise termelt vagy termel gyokerzoldseget...............azert kosz a segitsegeteket
Válasz #75. hozzászólásra

Nyomj ide lécci vlmi infót: adorexagro@centrum.sk
Köszi
Válasz #74. hozzászólásra

keresd a honlapján,itt sokan sasolnak,nem akarok gondot!
Válasz #72. hozzászólásra
Nekem az utolsó adagom 2008 ban lengyelországból jött, az is izraeli gártmány volt Prometrex néven
Válasz #71. hozzászólásra

Tavaly még volt! Agroyált kérdezd! Itt szokott lenni,vagy az agroyal.hu-n
Válasz #71. hozzászólásra
(ukrajna : pivot triflurex gesagard )
csak meg kell keresni a forrást
Válasz #70. hozzászólásra

Tudsz még gesagardot szerezni????
Próbáljatok ki egy szürke technológiát gyomirtásban:levélzöldségben alkalmaztuk,DUÁL,RACER,GESAGARD mindegyikből fél dózis!
De nem én mondtam!
Válasz #68. hozzászólásra

Tudod tőlünk a portáról
NEM SZOKOTT SEMMI KIMENNI AMI MÉG ........
Válasz #62. hozzászólásra
Atveszem, mennyi az annyi?
Válasz #66. hozzászólásra
Ahhoz képest elég jól eléldegélek a semmihezse értésből.....hehehehe
Szóval a répaaaa.........
na latod ocsih,azert tart ott az orszagotok ahol.mert alandoan kerkedtek a magyarsagotokkal kozbe meg eszre se vetetek hogy az orszag mar reg nem a tietek..............es tudod hogy miert??ezt is elarulom,mert nektek a .... ,arab magyarab volt mint az erdelyi vagy a tobbi magyar a szomszedsagbol.amugy en erthetoen irtam le,de nem csodalkozok azon hogy az agyad mindezt nem fogta fel,nem ertesz te semmihez se
Moderálta: (3932) 2013-11-13 13:05:27
Válasz #64. hozzászólásra
Engem ne sajnálj hehehe aki 2010 ben minden nap tud vigyorogni, azt nem köll hapsikám.
1 jótanács, próbáld magyarul megfogalmazni mit akarsz talán akkor megértik........ hahahahahahaha
majd ha egyszer valami erdemlegeset is mondasz akor szivesen lereagalom a hulyesegeidet heccmester............csak sajnalni tudom a te fajtadat aki alandoan csak kotozkodik
nahat ez az,mire eler a repa hogy gyomirtozhassam poszt............addigra megno a gyomnoveny.pontosabban a paprikafu,engem az erdekel hogy milyen ketsziku gyomirtoval mehetek stomp utan vegig az alomanyba,hogy ne legyen veszes a poszt permetezes,nem hiszem el hogy olyan bonyolultat kerdeznek:(:(::(
Válasz #61. hozzászólásra

jó mi? 
Hagyjad má úgyis semmibe veszi,semmi se jó neki, ne erőltesd magad......
Amúgymeg még van itthon pár kg Maloranom hehehhehehe
Válasz #56. hozzászólásra
A Stompot ne keverd semmivel, az Afalon pedig 3 -4 valódi leveles állapottól mehet, kis adagokban, felhős időben vagy este előtt, valaha volt a Malloran, az igazi bomba volt, de az már a múlté.
El kell érned, az egyöntetü kelést, ellenkezőleg foghijas lesz az állományod, mert a gyomirtó kiviszi a gyönge egyedeket.
mf-es a neten letezo osszes forrast vegig bongesztem,tobbek kozot ezt is,azert koszonom szepen....de ez meg mindig nem valasz a kerdesemre tutira akarok menni,es azert kertem azt hogy tapasztalatbol segitsenek
Válasz #52. hozzászólásra
CSak ennyit.....Kőszönöm ADOREX
SÁRGARÉPA GYOMIRTÁSA
A gyökérzöldségek növényvédelmében kulcsfontosságú a gyomirtás és a kártevők elleni védelem. A sárgarépa a legtoleránsabb gyökérzöldség a gyomirtó szerekre. Ezért a dózisok meghatározásánál a talaj szervesanyag tartalma mellett ezt is figyelembe kell venni. Szerencsére olyan készítményeket lehet alkalmazni, amelyek az egész tenyészidőszakban biztosítani tudják a gyommentességet. A legjobb technológiaként a vetés utáni, de kelés előtti kezelések jöhetnek szóba. A KITE ZRT. az alábbi készítményeket javasolja:
Készítmény Dózis Kijut. Forg. Kat Kakaslábfű, muharok Disznóparéj fajok Libatop fajok Vadrepce Varjúmák Parlagfű Keserűfű fajok
Stomp 330 4-6 Pre III +++ + + + --- --- +
Dual Gold 960 EC 1,4-1,6 Pre III +++ + + + --- --- ---
Racer 2 pre II --- +++ +++ +++ ++ ++ +++
Afalon Dispersion 1,5-2,0 post II --- +++ +++ +++ +++ --- +++
Javasolt technológia:
Preemergensen vetés után, de kelés előtt:
Egyszikű gyomok ellen:
Dual Gold 960 EC (III) 1,4-1,6 l/ha
Stomp 330 (III) 4,0-6,0 l/ha
Kétszikű gyomok ellen:
Racer 2,0 l/ha
Posztemergensen:
A haszonnövény 6-8 cm-es és a kétszikű gyomok 2-4 leveles állapotában kell a kezelést elvégezni
Afalon Dispersion 1,5-2,0 l/ha
Válasz #55. hozzászólásra

Tudod nálunk itt a tanyán kétlábú brigád szokta gazolni ha berosál a technológia.
Nemjópofa is ezt alkalmazza azt írta.
LEHET H. UGYANAZON A TANYÁN LAKUNK?????????
adorex nagyon szepen koszonom a segitsegedet,de tudod a post mermetezes azert nem mukodot mert mire permeteztem volna sok volt a kinem kelt vagy epen sziklevelbe valo zoldseg,es azokat kiviszi ha lepermeteztem,azert erdekelt hogy keverhetek e a stompot ketsziku irtoval kezelni es ha igen melyik az????afalonal lehet e.mindossze enyi volt a kerdesem
Válasz #51. hozzászólásra
Ne kinlódj már annyit Stomp, vetés után, kelés előtt, 4-5 l hektáronként,kétsziküek ellen post 1,6-1,9 l Gesagard, de szerintem már nem szerzel, aztán ajánlatos 0,5-0,7 literes Afalon adagokkal 7-8 naponta max 3x egymás után lombleveles állapotban.
Egysziküek-bármely graminicid mehet, mert magasan szelektivek a répában.
Válasz #53. hozzászólásra

mer megint okoskodsz,pont te aki mindenkivel kotozkodik,egyre nevetsegesebb vagy.semitse tudsz csak beszologatni
Moderálási elveink miatt törölve.
2010-02-25 21:11:23
lattom ,beloled is sut a kultura,kossz a semmit
Válasz #49. hozzászólásra
Apa!Ha ezt kevésnek találod,tanuld meg,a saját károdon agyomirtózást.
lattom a beszolasokon kivul,semmi kezzel foghato segitseg nem jott
Gyomírtásról ódázzatok, mert lelesztek senkiházizva ti is hahahahahahaha
Válasz #44. hozzászólásra
nem nagy területen mert nem jó adottságúak a földek .
de azért megéldegélünk
Válasz #45. hozzászólásra
Rumpstad, 4x75 cm es bakháthúzó
Válasz #40. hozzászólásra
Infót írjál ne kíváncsiskodj.
Mivel bakhátoltatok hö?
Válasz #43. hozzászólásra
Mekkora területen garázdálkodsz?
Válasz #42. hozzászólásra

nem csak a répa
ha nem lenne ilyen rohadtul kényes akkor még valahogy
lassan nem lehet tudni már mit kellene ebbe a rohadt földekbe tenni
Válasz #41. hozzászólásra
A lengyelek azok az okai,hogy mifelénk befuccsolt a répa.
Válasz #39. hozzászólásra

aha
na de én beleuntam a répázásba, ha lesz is akkor max fél hektár, majd mtzre répalazító és kész
rohadt munkaigényes akinek nincs pár milliós répaszedője
attól függ éppen hány lábon kell állni
Válasz #38. hozzászólásra

Hecci,titeket jól kiiktattak, mi vót a téma?
Válasz #37. hozzászólásra
A vetésforgó nem volt rázós, mert a Gesagard meg a Malloran kivitt mindent, csakhogy ezek a szerek már a múlté.
Válasz #36. hozzászólásra
eszkád aztán költöttél rá?
Hallod tesvérem úgy vettetted?
Vagy akkor is sok volt már az
Válasz #36. hozzászólásra

ja, van olyan aki ásógéppel lenyomta a darabot olyan 50 cm mélységben
sőt igényelné a milliós répavetőket, ami még egy kis talajfertőtlenítőt odabasz neki
gabona után nyomtátok ? mert mi úgy tapastaltuk, hogy ha nem gabona volt előtte akkor az egy nagy szar lett
Válasz #35. hozzászólásra
klasszikus 30-33 cm szántás, tavaszon bakháthúzó, 75 cm es sortávolságra, aztán ha megülepedett ikersoros vetés.És ezután jött a neheze.............