Fórum
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Kukorica terményárak új
- Poénok új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Műhelyfelszerelés, szerszám, berendezés, kellékek, gépek új
- Öntözés új
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
Cikkajánló
_fill_540x300_0.jpg)
Az agrárminiszter szerint ez a megállapodás komoly veszélyt jelentene
Figyelmen kívül hagyja az uniós termelési normákat és súlyos veszélyt jelent az...
241 hozzászólás
oda tartunk ahol 5-600 ft romániában pl
Válasz #89. hozzászólásra
380
én 320ft/kg vettem
mennyi most a házi vágásra valo disznyó?
Válasz #84. hozzászólásra
a fehérje emészthetőségén van a hangsúly !!!!
Válasz #84. hozzászólásra
költői volt a kérdés .
bocs
Válasz #74. hozzászólásra
Nekem is volt régebben több ,de a hízómarhára tértem át jobban,meg nem ma kezdtem.
Válasz #83. hozzászólásra
Választás után,a malacba a táp belesavanyodik a belébe ,és a belébe elkezd rohadni a takarmány,az a vérből megköti a toxint ,és a malac megfullad szép lassan,először úgy veszed észre hogy,a szemhéja dagad meg ,majd elkezd dülöngélni ,egyensúlyzavara van,ekkor ,rántottlevest kell neki csinálni ,meg puracidot adni ,és nem lesz vele gond ,illetve még a kakaspor is jó.
Válasz #76. hozzászólásra
mi okozza az ödémát?
Válasz #77. hozzászólásra
Én csak 4 hónapos koráig míg meg nem indul addig adok neki,tápot,utánna kuki ,árpa ,zab ,összedarálva,illetve,btl,vagy korpa még rá,szóját ritkán adok neki mert kurva drága,én még búzacsírát adok neki ,de az nem mi ndig van,állatorvos az nekem se minden nap jár ,de ha egy szer kijön 10 alatt nem szokott kérni.
Én csak 4 hónapos koráig míg meg nem indul addig adok neki,tápot,utánna kuki ,árpa ,zab ,összedarálva,illetve,btl,vagy korpa még rá,szóját ritkán adok neki mert kurva drága,én még búzacsírát adok neki ,de az nem mi ndig van,állatorvos az nekem se minden nap jár ,de ha egy szer kijön 10 alatt nem szokott kérni.
Van puracid,2 kg-os,és nekem még az ödémást is kigyógyítja igaz nem mindig.
Válasz #78. hozzászólásra
Ja, hát én nem értek hozzá. Én veszem:))
választás után 1 hónapig nemszabad túletetni.
Arról nem is beszélva, h. a nem tápozott disznóból van a legjobb szárazkolbász. Monjuk nem is lesz belölle félév alatt 150 kg:))
Válasz #72. hozzászólásra
ödéma ellen csak a koplalás a megelőzés.
Válasz #73. hozzászólásra
Másik meg tényleg az,hogy szóját etettem.próbáltam több félét,de a szóját szereti a disznó legjobban.
Úgylátszik akkor még nem értetek a hizlaláshoz,én évente 70db.is meghizlaltam,állatorvos sosem járt nállam.Nem azt mondom,hogy nem volt beteg,csak magam gyógyitottam van 4-5 fajta injekció,az minden betegségre jó.Malacherélést magam csinálom,sőtt még sérveset is csináltam.
Válasz #72. hozzászólásra
Mindjárt beírja valaki a nagy ötletet, hogy nem kell malactápot venni, meg egyéb kiegészítőket, szóját, megtermett a kukorica majd felnől rajata a disznó. Lehet hogy úgy is lehet, de akkor mangalicát kell tartani.
Válasz #71. hozzászólásra
Akkor te fasza gyerek vagy ha egy 120kg-os hízót 5 mázsa kukoricából elő tudsz állítani.Most jön az én PARASZT VERZIÓMÓM:Én 6 hetesen 8-10.000-ért vettem a malacokat,igaz kell neki malactáp,meg egyéb ásványianyagkiegészítők,ha nem akarod hogy ödémás legyen,és elpusztuljon,ez db-onként 4 hónapos koráig,legalább,15000ft,de nem számoltam vastagon,énnekem a 25 db hetente eszik meg 6-8 mázsa terményt,és nem számoltam az egyéb költségekkel se,mint állatorvos,purinás takarmány stb
Válasz #70. hozzászólásra
Levezetem,a régi paraszt számitást:
100kg hizó előállitásához,hagyományos takarmányból kell 5 mázsa.ha 2500/mázsa a kuki,ez 12500ft.
A malac most 7000ft ez kb.20 kg-os akkor 12500+7000=19500FT/120kg-os hizó,mivel a malac már 20kg-ról indult.Leadáskor levonás 5kg.
kb.20000ft/115kg=174FT/KG,az önköltség,egyébb járulékokkkal kb 200ft/kg,és most 310ft/kg.
Válasz #67. hozzászólásra
Na igen ,de ez még a tavalyi drága kukin hízlalt,és azt 5500-ért tudtam volna eladni ,mázsáját a kukinak,hát nagyvaternek ma már nem állná meg a mondása ,hogy mindent a bőrébe kell eladni ,mert érdemesebb a terményt eladni mint megetetni ,és úgy eladni ,nembeszélve ugyanígy vagyok a húsmarhával is az is ingyen kéne,amúgy nekem 10 db-ot egy hentes venne meg 360/kg-ért ,de én legalább 380-at akarok érte,mert mondom itt a kuki ,szezonba 600-ért ment ,de volt hogy 7500-ért is el tudtam volna adni tavaly,a mostani terményár esetleg jövőre lesz megfigyelhető,de lehet akkor sem mert legalábbis itt borsodba 2 ismerősöm is abbahagyta a hizlalást és 100 anyadisznójuk volt ,szóval az elég sok hízó már alapból kiesett,és még kisebb ternelők akinek 5-8 dbvan már 410-430 at is mondanak kilójára.
fütenni sem lenne rosz
Válasz #67. hozzászólásra
Lehet, de ennek is az lesz a vége, hogy mégolcsóbb lesz, Persze lehet h. rosszul sejtem!
Válasz #66. hozzászólásra
ilyen kuki ár mellett megéri hizlalni.
Válasz #65. hozzászólásra
Bakker! Azt is ingyé viszik?
Válasz #64. hozzászólásra
310ft/kg.
Sziasztok!!!!!!
Mennyiért megy az élősertésnek kilója kisüzemileg,én terményen nevelem őket,úgyhogy ezt is kalkuláljátok be,nekem most 25db van olyan 110-180kg-ig.
Válasz #62. hozzászólásra
50 km kb
Válasz #36. hozzászólásra
Hát akkor mi nem vagyunk túl messze egymástól légvonalban, mert én is úgy jártam, hogy eltököltem az április elejét, 9-én meg kimentem, és fél tábla elvetése után leszakadt az ég. Rá egy hétre mikor mepirult kicsit a föld teteje, befejeztem azt a táblát, de a másikat csak 24-én tudtam elvetni. Úgyhogy most az eleje 2x akkorar, mint az utólja. Na de majd lesz valahogy. Szeptemberig még lesz ideje nőni. Feltéve, hogy addig a nyúl nem rágja ki. Mert már elég jól elhaladtak vele a rohadékok.
Válasz #58. hozzászólásra
alego és es artimis
Válasz #59. hozzászólásra
most egy se de örülök ha megéri az állataenyészőknek is birkáim vannak
Válasz #57. hozzászólásra
látom neked vannak kocáid
milyen imis napraforgód van?
Válasz #56. hozzászólásra
legalább fölverték a szar árakat
Válasz #55. hozzászólásra
a pest megyei piacokon is ott vannak
egyébként a románok támogatást kaptak a hízóbeállításra kb 8000 ft ot állítólag azért takarították ki a békési piacokat
sok muhar jött ki a sok esővel ami a vetés óta volt és emiatt kellet perenal is azok is sárgulnak
Válasz #51. hozzászólásra
még a virágzó vadrepcét is kupánvágta az már nem érlel magot kis gyomok meg gata
Válasz #49. hozzászólásra
ja és téged is beetettek a mesével?
Válasz #50. hozzászólásra
lohad
Válasz #49. hozzászólásra
és a gaz milyen az expressz-ben?
Válasz #45. hozzászólásra
imi most először de elhittem a mesét aztán várok a z expresseseim (ők vanank többen) átvészelték a postot pedig kaptak egyben 06 l perenalt is
Válasz #43. hozzászólásra
A kukira wuxal cinket szortam
Válasz #46. hozzászólásra
pldge-es volt már nekem is két éve én is leperzseltem, de ez a pulszaros nagyon cudarul néz ki
Válasz #44. hozzászólásra
volt már neked?
Válasz #42. hozzászólásra
Szerintem kiheveri,mint irtam már volt olyan megrendelőm aki kétszer szoratott pledge-t,nagyon csunyán nézett ki most már kezd észheztérni
Válasz #42. hozzászólásra
az imi sárgul majd kiheveri én ezért nem nézem azért se majd két hét múlva akkor már remélem az eleje a tőkőmig ér
Válasz #40. hozzászólásra
a yarást vagy a szummitagrós-tí?
mennyiért vetted literét?
a kukira meg rendeltem zintrakot
Válasz #37. hozzászólásra
de idén lehet, hogy beszopom a naprával, mert az már most szarúl néz ki, mi lesz ebböl még