Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak610 FtBenzin árak600 FtEUR400.16 FtUSD367.51 FtCHF426.08 FtGBP480.31 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Fórum
Sertéstenyésztés, és felvásárlási árak - minden...
nálam már jövögetnek, a legtöbb meg se lepődik az 500-on. igaz volt olyan, aki azt mondta, hogy 450-ért megy. én meg nem haragszom ha odamegy, ahol 450
Mondták nekem hogy mit akarok én, mikor az a hízó, még az olcsó takarmányon nevelkedett. Mondja már meg nekem valaki hogy ami Áprilisban született malac, melyik olcsó takarmányt ette, mikor a szója május óta 22ezer, a gabona is 6ezer fölött volt háztól, szintúgy a kukorica. B....meg aratásba kombájn alól olcsóbban vettem a gabonát, mint előtte egy hónappal, háztól. Na ilyenkor k....ra elmegy az egésztől a kedvem. De nem adom fel, "majd jön kutyára dér" ahogy szokták mondani.
Meghirdettem a hízókat én is, hívogattak is elég sokan csak mikor azt mondtam hogy 470ft kilója élve a hízónak, még a telefont is lecsapták. Sokan azzal érveltek hogy tavaj 500-ért vágva vették a hízót. Kiröhögtek, mondták majd megy még lejjebb ha nem kell senkinek. Csak éppen azt nem várjuk meg. A vágóhíd veszi most 470-ért, és minden héten emelnek. Na majd lesz nagy sírás-rívás ha karácsonyra nem lesz hízó eladó. Már most sincs. Na majd akkor meg én fogok röhögni.
először indulj el aztán látod a lehetöségeidet meg a piacot mert lehet feléd más piac van......keleti végen sokan a románnak csinálják a hizokat meg malacokat is mikor mi kell nekik mindig van rá vevő
tenyészet az szerintem elég huzos és nem fizetik meg de ez csak az én véleményem...
Még új vagyok a fórumon.Sertéstenyésztéssel kapcsolatban lenne pár kérdésem.Egy kisebb sertéstelepet kívánok létrehozni.A mostani piaci viszonyok mellett szakosodni érdesem?Esetleg a malacoztatást és a hizlalást egy gazdaságban végezni?Tenyész süldő értékesítést milyen módon lehet megoldani?A háztól valóértékesítésről tud valaki valamit?Értékesít így valaki?
A válaszokat és a hozzászólásokat előre is köszönöm.
Válasz #1374. hozzászólásra
Most nézem hogy te is leírtad már ezt..bocs..csak nem vettem figyelembe a többi hozzászólást.De akkor biztos hogy staphilococcus ha egy szakértő mint te leírtad!!
Válasz #1373. hozzászólásra
1.Sajnos az állományodban(ha jó a feltételezésem bár amit leírtál nagy valószínűséggel erre utal) staphhilococcus (törzsed) van.Én ezzel(sajnos) a sertéstelepen találkoztam ott az állatok sebjét ha sebesek lettek cyclo sprével kellet fújni.Védekezni alapos fertőtlenítéssel,meszeléssel és a beteg állatok elkülönítéssel tudsz.A fertőződött állatok külön rakása fontos mivel a még megnem fertőzött disznók elkapják tőlük.2.A bélcsavarodásnak az intenzív stresszhatás és az erős nagy mértékű tak.mányozás is lehet az oka.
3.Nem tudom merre laksz de keresd fel telón Tóth Pétert vagy inkább az egyesületet(Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete,) Debrecen várj asszem meg van a telószámuk :(52)508-436 mail:szabop@agr.unideb.hu
Ritkán szoktam írogatni(lehet most is csak hülyeséget:))
Ha bőr illetve izületi gyulladásról van szó akkor én inkább a streptococcus-ra gyanakodnék.
Fontos a higiénia,valamint a technológia hogy a malackákon semmilyen sérülés ne keletkezzen, így elméletileg nem lesz bemeneti kapu a bacik számára.
Több mint valószínű hogy egy nagyon agresszív staphilococcus törzsed van, nagyon erős, intenzív fertőtlenítéssel, meszeléssel tudsz ellene védekezni, valamint folyamatos vitaminozással, feltétlenül szükséges az állomány fertőtlenítése is az állatokra nem veszélyes fertőtlenítőszerrel, motoros permetezővel begőzölöd, befújod az ólat, az állatokat,a falakat mindent. A beteg állatokat teljesen elkülöníted, folyamatosan fertőtleníted őket. A sebeket antibiotikumos, vitaminos kezeléssel tudod kezelni. És folyamatosan fújni kell cyclo spray-vel. Ez a betegség cseppfertőzéssel terjed, egymásra kenik a disznók. Valószínűleg túl nagy a páratartalom, és a sebekbe bekerülve okoz fertőzést. Nagyon nehéz kiirtani. Ez tipikus nagyüzemi betegség.
A bélcsavarodásnak sok oka lehet. Először is a takarmányt kell megvizsgálnod. Etetsz napra pelletet, és ha igen mennyit?
új vagyok itt, van egy 25-30 kocás telepem.
lenne néhány kérdésem:
1. néhány malac-hízó-kocán gyulladt nagy kiterjedésű foltok vannak, kb. 5-8 cm átmérőjű is lehet, amely megtelik sűrű gennyel. Ezek mélyek, van hogy 5 cm is.lábon, szem alatt, az oldalán jelentkezik, ízületig hatol,senki sem tudja mi ez. Vkinek ötlete?
2. néhány süldőm bélcsavarodástól pusztult el mostanában, ez mitől lehet?
3. mit tudtok a mangalicás génmegőrző programról? érdemes belekezdeni, vagy majd egy lehetséges új kormány bebuktatja az egészet?
Új vagyok a fórumon.
A kedvenc fajtám a duroc. Érdeklődnék, hogy tudtok-e jó minőségű tenyésztőt/tenyészetet, ahol kapok duroc kocasüldőt?
Illetve tudtok olyan valakit, akinek hatalmas duroc kanja van? Nálunk a településen van egy haverom, akinek keverék kanja van és 450 kg-osnak mondja. Én még nem láttam, de majd megnézem.
valami oldószeres kezelés is van a nagyobb olajkivonás végett. a hidegen préseltnek kisebb a fehérjetartalma, de van benne olaj. végülis a rosttartalom korlátozza az etetést
5055 hozzászólás
Válasz #1401. hozzászólásra
a körülményeket meglátod ha eljössz, de nyomok majd képet is fel
Válasz #1402. hozzászólásra
nálam már jövögetnek, a legtöbb meg se lepődik az 500-on. igaz volt olyan, aki azt mondta, hogy 450-ért megy. én meg nem haragszom ha odamegy, ahol 450
Mondták nekem hogy mit akarok én, mikor az a hízó, még az olcsó takarmányon nevelkedett. Mondja már meg nekem valaki hogy ami Áprilisban született malac, melyik olcsó takarmányt ette, mikor a szója május óta 22ezer, a gabona is 6ezer fölött volt háztól, szintúgy a kukorica. B....meg aratásba kombájn alól olcsóbban vettem a gabonát, mint előtte egy hónappal, háztól. Na ilyenkor k....ra elmegy az egésztől a kedvem. De nem adom fel, "majd jön kutyára dér" ahogy szokták mondani.
Meghirdettem a hízókat én is, hívogattak is elég sokan csak mikor azt mondtam hogy 470ft kilója élve a hízónak, még a telefont is lecsapták. Sokan azzal érveltek hogy tavaj 500-ért vágva vették a hízót. Kiröhögtek, mondták majd megy még lejjebb ha nem kell senkinek. Csak éppen azt nem várjuk meg. A vágóhíd veszi most 470-ért, és minden héten emelnek. Na majd lesz nagy sírás-rívás ha karácsonyra nem lesz hízó eladó. Már most sincs. Na majd akkor meg én fogok röhögni.
Válasz #1400. hozzászólásra
Pest közel van hozzánk.
Ismered, amikor a paraszt bácsi szekérrel viszi a napszámost a földjére, hogy dolgozzanak.
Két óra kocsikázás után megkérdi, tőle, hogy messze van még a föld?
Még egy óra és ott leszünk.
Jó messze van a maga földje!
A Te földed hol van Jóska?
Nekem nincs földem.
Na az van messze Jóska fiam.
Minden csak számolás kérdése.
Mifelénk a jó házi disznó, megfizethetetlen.
És ez még az olcsó takarmányon hízott.
Egy Gödöllői továbbképzéssel összekötve, már egész közel van.
Ha nem nagyüzemi körülmények között tartottad, akkor érdekelni fog a dolog.
{:cowboy:
Válasz #1398. hozzászólásra
csepelsziget, pest alatt. nincs tőled egy kicsit messze? ha komoly adok szívesen
Válasz #1398. hozzászólásra
A Mézga pesti paraszt
Válasz #1394. hozzászólásra
Ha nem titok írdd már meg hogy hova kell érte menni. Nekem kell kettő
"Paraszt vagyok"
Elijeszted a vevőt.
Szerénység, Virág elvtárs, szerénység.
Válasz #1395. hozzászólásra
miért is ?
nem jók az árak?
PICI
Csitujj má.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Válasz #1393. hozzászólásra
én adok 500-ért. lehet jönni novembertől
ma halottam hogy már van aki kifizetné az 550ft ot a hizokért de nincsen jászapáti vásárban pedig 600 ért adták a hizót!!!!!!!!!!!
Válasz #1391. hozzászólásra
először indulj el aztán látod a lehetöségeidet meg a piacot mert lehet feléd más piac van......keleti végen sokan a románnak csinálják a hizokat meg malacokat is mikor mi kell nekik mindig van rá vevő
tenyészet az szerintem elég huzos és nem fizetik meg de ez csak az én véleményem...
Üdvözölök mindenkit!
Még új vagyok a fórumon.Sertéstenyésztéssel kapcsolatban lenne pár kérdésem.Egy kisebb sertéstelepet kívánok létrehozni.A mostani piaci viszonyok mellett szakosodni érdesem?Esetleg a malacoztatást és a hizlalást egy gazdaságban végezni?Tenyész süldő értékesítést milyen módon lehet megoldani?A háztól valóértékesítésről tud valaki valamit?Értékesít így valaki?
A válaszokat és a hozzászólásokat előre is köszönöm.
Válasz #1389. hozzászólásra
Szerintem jó ár lehet, ha nem tudsz érte többet kérni.
Az Ónodi vásárban 550 ft/kg áron mentek a hízók (1-2 db) , igaz nem tudom hány kilósok.
Sziasztok szerintetek, 160-180 kg os, jó háztáji hizó félbe vágva mit ér most.
Az élősúly 500 ft kg.
Válasz #1381. hozzászólásra
Most 500 ft/kg. Debrecenben
Válasz #1385. hozzászólásra
haJDÚ-BIHAR
Válasz #1384. hozzászólásra
150 kg-osakat
Válasz #1383. hozzászólásra
Hol is van ez helyileg(Hajdúság?)
Válasz #1383. hozzászólásra
Hány kilóst?
Válasz #1382. hozzászólásra
Tőllem 550 ér vittek egy hete kb.Aztmondják hogy még fejjebb fog menni.Hát reméljuük..
Válasz #1381. hozzászólásra
próféta szóljon belőled 500 körül van most hó végére meglátjuk!
Sziasztok!
Ti mennyiért adjátok, fogjátok adni a hízókat? Ft/kg.
én 550-580-ra számítok.
Üdv.
Sziasztok!
Köszömöm a válaszokat.
Hát remélem, sikerül kiirtanom ezt a betegséget.
Vmilyen antibiotikum hat ezekre?
Nem etetek pelletet. Lehet, hogy sokan vannak egy helyen és a stressz teszi.
Köszi
Üdv.
Válasz #1376. hozzászólásra
nem kizárt..
Most nézem hogy te is leírtad már ezt..bocs..csak nem vettem figyelembe a többi hozzászólást.De akkor biztos hogy staphilococcus ha egy szakértő mint te leírtad!!
1.Sajnos az állományodban(ha jó a feltételezésem bár amit leírtál nagy valószínűséggel erre utal) staphhilococcus (törzsed) van.Én ezzel(sajnos) a sertéstelepen találkoztam ott az állatok sebjét ha sebesek lettek cyclo sprével kellet fújni.Védekezni alapos fertőtlenítéssel,meszeléssel és a beteg állatok elkülönítéssel tudsz.A fertőződött állatok külön rakása fontos mivel a még megnem fertőzött disznók elkapják tőlük.2.A bélcsavarodásnak az intenzív stresszhatás és az erős nagy mértékű tak.mányozás is lehet az oka.
3.Nem tudom merre laksz de keresd fel telón Tóth Pétert vagy inkább az egyesületet(Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete,) Debrecen várj asszem meg van a telószámuk :(52)508-436 mail:szabop@agr.unideb.hu
Sziasztok!
Ritkán szoktam írogatni(lehet most is csak hülyeséget:))
Ha bőr illetve izületi gyulladásról van szó akkor én inkább a streptococcus-ra gyanakodnék.
Fontos a higiénia,valamint a technológia hogy a malackákon semmilyen sérülés ne keletkezzen, így elméletileg nem lesz bemeneti kapu a bacik számára.
Mindenkinek szép napot!
Üdv!
Sertés termékek(füstőlt termékek) értékesítéssel szeretnék foglalkozni.Valaki tudna valamilyen informácioval szolgálni ezzel kapcsolatban?
Több mint valószínű hogy egy nagyon agresszív staphilococcus törzsed van, nagyon erős, intenzív fertőtlenítéssel, meszeléssel tudsz ellene védekezni, valamint folyamatos vitaminozással, feltétlenül szükséges az állomány fertőtlenítése is az állatokra nem veszélyes fertőtlenítőszerrel, motoros permetezővel begőzölöd, befújod az ólat, az állatokat,a falakat mindent. A beteg állatokat teljesen elkülöníted, folyamatosan fertőtleníted őket. A sebeket antibiotikumos, vitaminos kezeléssel tudod kezelni. És folyamatosan fújni kell cyclo spray-vel. Ez a betegség cseppfertőzéssel terjed, egymásra kenik a disznók. Valószínűleg túl nagy a páratartalom, és a sebekbe bekerülve okoz fertőzést. Nagyon nehéz kiirtani. Ez tipikus nagyüzemi betegség.
A bélcsavarodásnak sok oka lehet. Először is a takarmányt kell megvizsgálnod. Etetsz napra pelletet, és ha igen mennyit?
Sziasztok!
új vagyok itt, van egy 25-30 kocás telepem.
lenne néhány kérdésem:
1. néhány malac-hízó-kocán gyulladt nagy kiterjedésű foltok vannak, kb. 5-8 cm átmérőjű is lehet, amely megtelik sűrű gennyel. Ezek mélyek, van hogy 5 cm is.lábon, szem alatt, az oldalán jelentkezik, ízületig hatol,senki sem tudja mi ez. Vkinek ötlete?
2. néhány süldőm bélcsavarodástól pusztult el mostanában, ez mitől lehet?
3. mit tudtok a mangalicás génmegőrző programról? érdemes belekezdeni, vagy majd egy lehetséges új kormány bebuktatja az egészet?
4. gabonát keresnék, kukorica, búza, triti érdekelne.
olvasom a hozzászólásokat, nekem egy kocám 17-et fialt, 15 cseccsel neveli mindet, most 3 hetesek.
jó tenyésztgetést.
Üdv.
valaki használ babolna malac startert? ha igen melyiket és mennyire elégedett????
http://youtu.be/pc5hFlr9FhY
Válasz #1368. hozzászólásra
http://youtu.be/pc5hFlr9FhYhttp://
Válasz #1367. hozzászólásra
szépen nézhet ki
Válasz #1366. hozzászólásra
Szpisják Imrének 600 kilós Béla disznaja van.
Válasz #1366. hozzászólásra
nekem meg van egy 300 khg-os vietnámim
Sziasztok!
Új vagyok a fórumon.
A kedvenc fajtám a duroc. Érdeklődnék, hogy tudtok-e jó minőségű tenyésztőt/tenyészetet, ahol kapok duroc kocasüldőt?
Illetve tudtok olyan valakit, akinek hatalmas duroc kanja van? Nálunk a településen van egy haverom, akinek keverék kanja van és 450 kg-osnak mondja. Én még nem láttam, de majd megnézem.
Válasz #1364. hozzászólásra
Válasz #1359. hozzászólásra
Pici, Az oldal második felében van egy táblázat: http://bekebeliarany.hu/allattartoknak.html
Válasz #1362. hozzászólásra
valami oldószeres kezelés is van a nagyobb olajkivonás végett. a hidegen préseltnek kisebb a fehérjetartalma, de van benne olaj. végülis a rosttartalom korlátozza az etetést
Válasz #1361. hozzászólásra
az extrudált meg a hidegen sajtolt között csak a hőkezelés a különbség????
Válasz #1359. hozzászólásra
20-ba mehet 70 kg fölött
Válasz #1358. hozzászólásra
Ez egy hülye, nem győzik a modik kitörölni a hirdetéseit!
Hirdessen az apróban.
valaki etet vagy használ napraforgó pelletet hidegen sajtolt napraforgót??????? hány% ba lehet max keverni??? vagy jobb az extrudált?
Válasz #1357. hozzászólásra
Nem kell minden topicba beleírni azt a mondatot...
Moderálási elveink miatt törölve.
(575)
2012-10-10 16:09:07
Válasz #1355. hozzászólásra
Így kell ezt csinálni