Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak601 FtBenzin árak590 FtEUR401.77 FtUSD366.84 FtCHF428.08 FtGBP479.39 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Fórum
Sertéstenyésztés, és felvásárlási árak - minden...
Válasz #1347. hozzászólásra
Én is úgy szoktam,fogazás,oltások(vassal,vitaminnal,farokvágás.Nekem az átlag az 1,7 lett mivel 1 picike van(újra kellet élezteni,de úgylátszik megmarad)12 kb egyforma és egy naGY.a MÁSIK alom meg 1,8.Lassan fial a másik kocám is ami duroccal van rakva hát..abba se lehet kevés malac..
Válasz #1340. hozzászólásra
Az már nem annyira jó:-(.Nekem most fialt meg két koca 1.16-ot,a másik meg:13-at.Az egyik nagyfehér alom a másik meg topigs.jövőhétre várok egy duroc almot
Szia!
Igen megvan mindenki, kedden lesznek két hetesek, több benne a durock, nem lett jó az osztrák nagyfehér sperma, és így nem is lett annyi malac, kocánként csak 10.
Válasz #1321. hozzászólásra
Üdv
Tegnap Ónodon lehetett kapni már 10,5 eFt-ért is, de ezek elég csúnyácskák voltak. 13 e Ft környékén már egész szépeket lehet kapni.
fellapozod a hirdetésket és számolsz egy átlagot a malac kategoria sok mindent takar attol is függ hány kilosak.....mennyi kell mert ha egy egész falkát megveszel az olcsobb mint ha 2 db ot.... 30kg osokat 20-25e ft ért is veszik a választási 12-13-15e ft között mozog de függ még attól is hogy merre laksz és még sorolhatnám........megnézed a hirdetéseket a megyédben vagy közledben és megkapod a választ.......
ma találtam hirdetést aki legmagasabb napi áron veszi a hizokat......na mondom legalább megtudom mennyi a napi legmagasabb..... azt mondta ha extra minőségű akár 430ft ot is fizetnek érte....
le is tettem gyorsan mert már kezdtem a telefonba is hangosan röhögni de ugy beszélt mint akinek kellene vagy 200 hizo mert nincs sehol........ nincs az országban elég és akkor még hülyének nézik az embert és adja oda ár alatt...
akik szeretnének is hizohoz jutni azok már 500-520ft felett fizetnek.............
Én úgy gondoltam, hogy árpa-búza kb. fele-fele, és veszek hozzá szóját+premixet, vagy valami márkásabb koncentrátumot. Kiegészítve zölddel és ételmaradékkal. Ez így működne szerintetek?
Sziasztok!!!
A kukorica feltétlenül fontos takarmánynövény az állatok számára.De ezen felül pótolható, legjobban az árpával lehet helyettesíteni. Nincs olyan befolyásoló szerepe, mint a baromfi tartásban. Kiegészítésként korpát, hús-, hallisztet is célszerű nekik adni.Tehát pótolható, megfelelő anyagokkal.
Abban szeretném kikérni a kedves fórumozók véleményét, hogy kukorica nélkül, árpára-búzára alapozva hogyan lehet sertést hízlalni (háztájiban, néhány hízóra gondolok)? Előre is köszönöm a segítséget!
5055 hozzászólás
Válasz #1353. hozzászólásra
nem tom minek méregetitek kiskorába nekem elég amikor viszik elfele nagsúllyal a többi nem számit
Válasz #1349. hozzászólásra
zegers és 10 maradt
Válasz #1347. hozzászólásra
Én is úgy szoktam,fogazás,oltások(vassal,vitaminnal,farokvágás.Nekem az átlag az 1,7 lett mivel 1 picike van(újra kellet élezteni,de úgylátszik megmarad)12 kb egyforma és egy naGY.a MÁSIK alom meg 1,8.Lassan fial a másik kocám is ami duroccal van rakva hát..abba se lehet kevés malac..
Osztrák nagyfehér spermát melyik cégtől szereztél be?
Válasz #1342. hozzászólásra
Az a malacka jól meg nőt "odabent".A mieinkből 6 átlagos volt 3 kisebb lett de majd megnőnek.
Válasz #1348. hozzászólásra
Nem mértem meg őket. Már csak 12-en vannak, de még menni fog ki belőlük. Nem tudtam dajkásítani, mert a többi kocánál 14 + almok vannak/ voltak.
Válasz #1344. hozzászólásra
Szépek!Milyen fajták?hány,db?Hát már húsvétra biztos nagyok lesznek!!
Válasz #1345. hozzászólásra
És mekkora súllyal lettek? Meg van még mind? El tudtad rakni őket másik koca alá?
Válasz #1342. hozzászólásra
Az szép, azok a malacok amikben a vörös fejű van 1,9kg volt a születési átlag. Ládástól lemértem őket fogalás előtt a piacos digitális mérlegen.
Válasz #1343. hozzászólásra
Semmi bajuk. Ma reggel készült a kép és kinn az akolban huzat volt és 8 fok, meg meg is ijedtek tőlem.
2 hete fialt egy kocám 23 db malacot, magyar nagy fehérrel volt rakva.
pár naposak ugy látom husvéti hizo is lesz mindekinek amik most születtek azok husvétre igen csak nagyok lesznek
Válasz #1332. hozzászólásra
egyenes a farkuk nagyon is valami nem stimm....
Válasz #1335. hozzászólásra
Szépek!!Képzeld a tegnapi fialásnál világra jött egy 2,3kg malacom(meg is mértem mert kíváncsi voltam mennyi lehet)
Az már nem annyira jó:-(.Nekem most fialt meg két koca 1.16-ot,a másik meg:13-at.Az egyik nagyfehér alom a másik meg topigs.jövőhétre várok egy duroc almot
Válasz #1334. hozzászólásra
Szia!
Igen megvan mindenki, kedden lesznek két hetesek, több benne a durock, nem lett jó az osztrák nagyfehér sperma, és így nem is lett annyi malac, kocánként csak 10.
[kep1][kep4][kep5][kep3]
Nekünk ilyenek lettek.Itt egy naposak.
Válasz #1332. hozzászólásra
Megmaradt minden malacka?
Válasz #1331. hozzászólásra
Szépek!
Az újoncok, most egy hetesek.
A karácsonyi hízónak valók
http://www.baon.hu/.../meddig-csokken-a-sertesallomany-46...
Nálam most ettől híznak a malackák.
29db van, napi 3 üst főtt krumpli fogy. Nyelik mint kacsa a nokedlit.
Válasz #1324. hozzászólásra
nálam is lesz pár db oktober novemberbe ....... de lehet addigra tul is lépi bőven.........
Válasz #1326. hozzászólásra
az gazdaságos
Válasz #1325. hozzászólásra
Ma néztem konc árakat..........ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
süldő/hízó purina nettó 20, malacstart 30...........ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
Válasz #1324. hozzászólásra
pl. nálam novembertől
Válasz #1320. hozzászólásra
Hol lehet kapni 500 magyar forintért hízót?
Üdv
Tegnap Ónodon lehetett kapni már 10,5 eFt-ért is, de ezek elég csúnyácskák voltak. 13 e Ft környékén már egész szépeket lehet kapni.
fellapozod a hirdetésket és számolsz egy átlagot a malac kategoria sok mindent takar attol is függ hány kilosak.....mennyi kell mert ha egy egész falkát megveszel az olcsobb mint ha 2 db ot.... 30kg osokat 20-25e ft ért is veszik a választási 12-13-15e ft között mozog de függ még attól is hogy merre laksz és még sorolhatnám........megnézed a hirdetéseket a megyédben vagy közledben és megkapod a választ.......
de mégis kb mennyi egy malac, fingom sincs milyen áron megy most 1,5 éve nem vettem már
Válasz #1316. hozzászólásra
ma találtam hirdetést aki legmagasabb napi áron veszi a hizokat......na mondom legalább megtudom mennyi a napi legmagasabb..... azt mondta ha extra minőségű akár 430ft ot is fizetnek érte....
le is tettem gyorsan mert már kezdtem a telefonba is hangosan röhögni de ugy beszélt mint akinek kellene vagy 200 hizo mert nincs sehol........ nincs az országban elég és akkor még hülyének nézik az embert és adja oda ár alatt...
akik szeretnének is hizohoz jutni azok már 500-520ft felett fizetnek.............
Válasz #1318. hozzászólásra
Amennyiért elviszik...
milyen áron megy most a malac ???
Válasz #1316. hozzászólásra
Ez engem is érdekelne!
Friss hízó felvásárlási árakat, tud valaki?????
Válasz #1314. hozzászólásra
47euró és valószinüleg emelkedni fog!
Tud valaki nagyüzemi malacárat?
Moderálási elveink miatt törölve.
Adorex (20695)
2012-09-02 10:55:44
Válasz #1311. hozzászólásra
ez így kicsit drága...... nem azért veszed a koncentrátumot hogy ne kelljen bele fehérje???? meg vitamin???
Kezdetben malactáp.
Később saját keverés:
Hízó süldő koncentrátum. 15-20 %
Kukorica 50%
Búza 10 %
Árpa 10 %
Borsó max 10 % ez nem lehet több mert ....
Na most még ha van fehérje az nem árt. Nekem nincs, külön de a koncentrátum 35 %-ot tartalmaz.
Önetető és víz. Egyikben fürdik, másikat issza, mert nem fér bele.
Ha a zöldre rászokatod, akkor rendszeresen kell neki adni.
Amikor sok krumpli volt főztük nekik. De ha elkopik akkor el se kezd az etetést, mert .....
Tuti jó variáció!!!
Válasz #1308. hozzászólásra
igen
Köszönöm a választ!
Én úgy gondoltam, hogy árpa-búza kb. fele-fele, és veszek hozzá szóját+premixet, vagy valami márkásabb koncentrátumot. Kiegészítve zölddel és ételmaradékkal. Ez így működne szerintetek?
Köszönöm a segítséget!
Sziasztok!!!
A kukorica feltétlenül fontos takarmánynövény az állatok számára.De ezen felül pótolható, legjobban az árpával lehet helyettesíteni. Nincs olyan befolyásoló szerepe, mint a baromfi tartásban. Kiegészítésként korpát, hús-, hallisztet is célszerű nekik adni.Tehát pótolható, megfelelő anyagokkal.
Tisztelt Fórumozók!
Abban szeretném kikérni a kedves fórumozók véleményét, hogy kukorica nélkül, árpára-búzára alapozva hogyan lehet sertést hízlalni (háztájiban, néhány hízóra gondolok)? Előre is köszönöm a segítséget!