Nem kell magyarázkodni,+ hülyeségeket se előadni!!Az Spc nem világmárka,de már jó pár éve,bizonyít.Rendes talajművelés mellett,és kellő hozzá értéssel szépen lehet vele dolgozni!(És nem 1vagyonba kerül)
A Szabolcs által felvázolt állással vetetem én is de igy nem tetszett .
A tapasztalatom szerint a Furio-t, KWS ill a Pioneer magokat jobban kiveti . De szerintem minden tipúsú
maghoz állítani kell a lesodrokat !
Különben én 5,5-ös furatú tárcsával vetem a kukoricát .
Feri!!
nem mindenki milliomos gazda vanakinek megteszi az spc! aki jó körökben mozgott annak van sok földje jó gépe stb etől a szegény embert nemkell lenézni!!!!!!!
Szabolcs!
Ezt az álást amit irsz még nem hallotam de mindig tanul az ember.amit én mondtam álást azzal észrevettem hogy dk471 78.000 szemel vetetem a pioner p85 79-80.000 jött ki az idén megszeretném próbálni a 10 fog keréken 22 a nagyon és még nemtudom hányas tárcs 70.000-nél többet nemszeretnék vetni legalábis próbaképen.
TTom-nak 30-16 fogaskerék 16 lyuku tárcsa. Katalogus nincs elöttem de nekem igy 75000 a tőszám.katalogus szerint többet kellene vessen de nekem igy vált be. Laposszemü kukoricát (DK471) pontosan kivetette a gömbölyüt szemüt DK440 nem tette ki pontosan.Tapasztaltatok ilyet? Vetötárcsára kisebb lyukakkal megprálom.
Tamás ! Olvastam ,hogy van egy eladó SPC monitorod.Tervezem egy műszer beszerzését eladó-e 40000Ft-ért .Ha igen holnap küldöm az árát.Üzenj vagy hívj ! Tel:06203381089
Mf pisti nekem is mond meg légyszi hogy mit kóstál egy alap/mütrágyaszórós,mikrogaranulátumszórós ,vetésellenőrzös/ szemenkénti vetőgép?!
panjabi@citromail.hu
A millák a kereskedők zsebében vannak. Képzeljétek mennyit fognak a monosemen ,konténerben szállitják mo-ra nehogy a drága francia munkaerő rakja össze, majd összerakja szerencsétlen magyar éh-bérért utánna megveszi drága pénzért!
Ha valakit érdekel van egy 1-évet használt Digitroll vetésellenőrző monitorom, hektárt is mér, ha érdekel valakit címem vargat@keletnet.hu /ár 60.000 Ft./
Eladtam a vetőgépet a Románoknak és a monitort nem adtam vele. Naponta a vetésellenőrzővel másfélszer nagyobb területet vetettünk el ,ha valami miatt nem vetett egyből jelzett , felszerelése nem igényel szakértelmet.
Savany
Köszönöm megfogom próbálni mondjuk én edig ugy csináltam hogy huztam a két anyát és a 12-es csavart amig megnem szorult a tárcsa és utánna viszaengedtem kicsit hogy szépen szaladjon de a 12-es kilazult vetéskor,tárcsa ujj a kamrát leszabályoztam ugyhogy remélem jólesz,köszi a segitséget ha vkinek van jó ötlete szivesen fogadnám.
3608 hozzászólás
Jopek,JD, ne törödjetek vele harag hatalom nélkül nem ér semmi!
Köszönöm,és viszont kivánom!Csináljuk Mi,így-is,úgy-is,midegy milyen"ócskavas"!Nagyobb baj nekünk,h utáll Minket a kormányunk!!!!
Jó egészséget és sok tonnát kivánok!
Én elhiszem,és jó pár éve vetek(&remélem még jó pár évig fogok is)
Jopek Vess úgy ahogy akarsz, én jót akartam!
Nem kell magyarázkodni,+ hülyeségeket se előadni!!Az Spc nem világmárka,de már jó pár éve,bizonyít.Rendes talajművelés mellett,és kellő hozzá értéssel szépen lehet vele dolgozni!(És nem 1vagyonba kerül)
Magyarázzam el a vetés fontosságát,mondjam meg a vetőmaqg árát, vázoljam a késői i vetes termésspotenciát, én magyarázkodjáak?
Üdv!Ha a semmibe vetett, az a Te bénaságod!BOCS!
Miért a emmibe?
Polli ! nem volt ilyen szándékom ,.csak az fáj hogy nagy éértékű magvakat vetette el a semmibe!
T Tom
A Szabolcs által felvázolt állással vetetem én is de igy nem tetszett .
A tapasztalatom szerint a Furio-t, KWS ill a Pioneer magokat jobban kiveti . De szerintem minden tipúsú
maghoz állítani kell a lesodrokat !
Különben én 5,5-ös furatú tárcsával vetem a kukoricát .
Feri!!
nem mindenki milliomos gazda vanakinek megteszi az spc! aki jó körökben mozgott annak van sok földje jó gépe stb etől a szegény embert nemkell lenézni!!!!!!!
Nézetek már hátrra mi vann utáánna, tiszteletem minden gazdának ! várjátok meg a kelést,utzánna meg a termést!
Szabolcs!
Ezt az álást amit irsz még nem hallotam de mindig tanul az ember.amit én mondtam álást azzal észrevettem hogy dk471 78.000 szemel vetetem a pioner p85 79-80.000 jött ki az idén megszeretném próbálni a 10 fog keréken 22 a nagyon és még nemtudom hányas tárcs 70.000-nél többet nemszeretnék vetni legalábis próbaképen.
TTom-nak 30-16 fogaskerék 16 lyuku tárcsa. Katalogus nincs elöttem de nekem igy 75000 a tőszám.katalogus szerint többet kellene vessen de nekem igy vált be. Laposszemü kukoricát (DK471) pontosan kivetette a gömbölyüt szemüt DK440 nem tette ki pontosan.Tapasztaltatok ilyet? Vetötárcsára kisebb lyukakkal megprálom.
Szabolcs!
Te menyivel veted a kukoricát? én 11 ,22 ,16-os tárcsa.
Köszönöm az informáciot fiuk !
22 es elöl 9 es fogszámu fogaskrék hátul és 14 db furat van a vetötárcsán. furatok 2 mm átmérőjüek 55000 tő/ha. Savanyának.
Savanya
én a napraforgot keréken 10-es nagylánckerék 22-es a tárcsa 14 furat igy vetem.
Tamás engem érdekelne a vetésellenőrző írtam neked emailt nézdd már meg majd!
Ha használtan tudtok egy fullosat eladót esetleg 8-10 éves korig, akkor értesítsetek. Mármint nem spc-t !
wital@freemail.hu
Köszi
megkell néznem holnap megirom
Szabolcs !
És a lánckerekek milyenek ?
Savanyának.HAjol emlékszem 14 furat van a tárcsán és 3.5átméröjüek a furatok a lyukakat mi furtuk.
Nincsmit Fiúk!:))))))
Kösz az infót MFpisti!
Tamás ! Olvastam ,hogy van egy eladó SPC monitorod.Tervezem egy műszer beszerzését eladó-e 40000Ft-ért .Ha igen holnap küldöm az árát.Üzenj vagy hívj ! Tel:06203381089
Köszöntem !
ifjjakab@petecom.hu
Mf pisti nekem is mond meg légyszi hogy mit kóstál egy alap/mütrágyaszórós,mikrogaranulátumszórós ,vetésellenőrzös/ szemenkénti vetőgép?!
panjabi@citromail.hu
ha írsz emilt,megmondom az MF(white),meg egy adott speckós accord árát.
MfPisti! Én is igy látom optimát választottam sok extrával .10g mütrágyaszóró feltöltő csiga stb -nem bántam meg!
Nen vagyok most képben de valamelyikötök megmondhatná mennyibe kerülnek a vetőgépek .
Mono-Gaspardó-Akkord-Sfoggia stb.
Érdekes amit írtok!
Nálunk még a műtrágyaadapterrel felszerelt,mikrogranulátumszórós,majdnem fullos vetőgép is olcsóbb!Ami dirktvetésre alkalmas.
Pár évekkel ezelőtt nagyon sok optimát üzemeltem be.Hálás munka volt.Szuper kis gép,irtó precíz!
A millák a kereskedők zsebében vannak. Képzeljétek mennyit fognak a monosemen ,konténerben szállitják mo-ra nehogy a drága francia munkaerő rakja össze, majd összerakja szerencsétlen magyar éh-bérért utánna megveszi drága pénzért!
Savanya én is kb így számoltam ! De hol a többi három milla?
B Karesz! A gaspardo hobbi vetőgép. A mono is sokkal jobb tőle!
T. JD
Nézd a név kb. 1,5 millát ér
Mert a Monosem mármint maga a gép csak 2 millát !
srácok azt mondjátok meghogy a 6 soros monosemen mi a bűdös franc kerűl 6,5 millióba!
Na Feri akkor most vegyél egy Gaspardo -t probáld meg azt is !
SPC-m volt 10évig ,monosem volt5 évig. Kverneland-optimánál tartok. 1-10-ig osztályozva SPC=2 .MS=5, Otima=8
Akkor milyet,szerinted? A monosemet inkább hagyjuk.
Spct nem szabad venni!
Szabolcs !
Ti milyen tárcsával (lyuk szám ill. furatátmérő)
szokjátok a napraforgót vetni ?
Jopek megprobálok a vetötárcsa furatával varjálni fogaskerékáttételen nem akarok variálni.Furatátméröt megváltoztatom kisebbre napraforgonál bejött.
Ha valakit érdekel van egy 1-évet használt Digitroll vetésellenőrző monitorom, hektárt is mér, ha érdekel valakit címem vargat@keletnet.hu /ár 60.000 Ft./
Eladtam a vetőgépet a Románoknak és a monitort nem adtam vele. Naponta a vetésellenőrzővel másfélszer nagyobb területet vetettünk el ,ha valami miatt nem vetett egyből jelzett , felszerelése nem igényel szakértelmet.
Szabolcs,25évnél jóval idősebb az Spc.Amit irtál, lánc kerék&vetőtárcsa fügvénye.
a moldáv gyártymányút árulja valaki Magyarországon?
Savanya akart lenni az elöbb. elnézést!!
Savany
Köszönöm megfogom próbálni mondjuk én edig ugy csináltam hogy huztam a két anyát és a 12-es csavart amig megnem szorult a tárcsa és utánna viszaengedtem kicsit hogy szépen szaladjon de a 12-es kilazult vetéskor,tárcsa ujj a kamrát leszabályoztam ugyhogy remélem jólesz,köszi a segitséget ha vkinek van jó ötlete szivesen fogadnám.