Válasz #326. hozzászólásra
a 2011-es kite szf. technológia könyvben írnak erről a dologról, most nincs itt nálam de ha nem tudsz ilyet szerezni akkor később meg tudom benne nézni.
Segítséget szeretnék kérni. Adott egy homokos talaj, le szeretném gyomirtózni Stomp, illetve Fozát keverékével mondjuk a hét vége felé. Az lenne a kérdésem, hogy ha augusztusban palántázunk ebbe a földbe, akkor az esetlegesen visszamaradó anyagok károsíthatják-e a növényt.
De már kb 40-50 centis így is lehet ráfújni?? vagy kitárcsázzam és amikor újrahajt akkor?? gondolom akkor ez a fozát a tarackot is viszi. köszi a segítséget mindkettőtöknek!
Én is utána jártam ennek. Qrva mélyen van a gyökere nem bír leszívódni benne a fozát végig ezért újra hajt. Művelési időszakban intenzív műveléssel ne egyen fotoszintetizáló felülete és akkor előbb illetve utóbb elhal. Ilyenkor pedig ha csak kisebb foltokba van a gabonában akkor fozátozni hátipermetezővel. És figyelni, ahogy megindul az újrahajtás megint fozátozni. Bár pont ma reggel néztem folyékonyműtrágyáztam a zabot (ezelőtt kb 2 héttel gyomirtottam trimmer 50sx el) és szépen le van sárgulva benne a vaddohány.
Bármelyik glifozát az előírt legmagasabb töménységben.
Virágzás előtt(most!!)
Egy kezelés nem elég, nyáron még kell.Kiirtani nem tudod,mert a szomszédból kapsz magot ha kell ha nem.
De egy növényvédős többet tud erről mondani..,de sok jót nem.
Nekem tavaly nem volt elég.
Granstarral lett a búza gyomirtva. Permetező 2x kiöblítve, fúvókák kifujatva.
Pár napra rá repce fújás. Az első tartály ameddig tartott, megfogta a repcét.
Azóta gyomirtó után mindig hipo-val mosom ki
Azt szeretném kérdezni , hogy hallottam olyan növényt aminek a levelei eltakarják a taracktól a fényt és így kiöli a tarackot pl. a takarmányrépa vagy a repce létezik ez így vagy szerintetek nem jó ötlet ilyen célból takarmányrépát vetni?
Válasz #295. hozzászólásra
Az enyemben muanyagok, de nincs semmi, ami megvezesse a zarodo reszt. Szabadon el tud fordulni. Rendeltem mar hozza ujakat, de olyan minosegben faragok is(nem mertem beletenni)... Ha lesz sok penz, lesz uj szivattyu is. Szakaszolokat meg kivaltom sargarez idomokkal.
Üdv, én is irtottam acatot, 5 l fozát / ha+ öt liter oldott nitrogén vagy Nitrosol, de nem egy hét kell neki hanem kettő, így teljesen elpusztult, mondjuk én szeptemberben csináltam mert ilyenkor gyűjti a tápanyagot az acat.
Igen normális ,ha műtrágyára költesz mellé a fozát dózis helyett ami tarlóra bizony nem normális dolog...Egy literrel több dózis az kb 900ft/ha és akor nem zöldül a szuláák sem(vagy fél liter DMApl..)
1hete fozátozott tarlón és ugaron az árvakelést elsöpörte, messziről nézve barna a tarló. Közelről nézve viszont a folyondár szuláknak és az acatnak csak a felső levelei sárgulnak de a töve még zöld a növényeknek. Ez normális jelenség?
Válasz #277. hozzászólásra
Haver is AR szivattyut hasznal. Neki sincs gond a nitrattal. Gondolom komolyabb szelepek vannak benne, mint az en lengyel szivattyumban. Annak eleg egy kis kosz, aztan mar nem nyom. A szelepulekre zarodo lencse alaku resz nincs megvezetve, igy egy kis kosz miatt el tud fordulni mkodes kozben. Es akkor mar nem is tomit. Egyszer hasznaltam sima mutragyat, akkor is szivas volt. Iden haver adott tiszta AN-t , azzal is szivtam ugyanugy. Aztan ilyenkor szivattyu kipucolas,es megint tudja a beallitott nyomast es adagot:-(
Sziasztok!
Napraforgót kénytelen leszek lefújni, tegnap voltam kint és ezzel az esőzéssel a szerbtövistől nem lehet látni belőle semmit. A hidas traktor nagy kárt okoz-e, és mikor, milyen szert használjak?
Ez ugar volt, kb4hete volt guberozva (20-25 mélyen) utána rövidtárcsával elmunkálva. Erős aszat és perje fertőzöttséggel. Most kapott egy fozátot aztán magágykészítésnek kap még egy sor rövidtárcsát és megy bele a repce.
De másnap a búzatarlót is lenyomtam, folyondárszulák kelt benne szépen. És a művelőnyomokba a muhar már "virágzott".
1079 hozzászólás

és ezt pont avegyszer mágus kérdezi?
a 2011-es kite szf. technológia könyvben írnak erről a dologról, most nincs itt nálam de ha nem tudsz ilyet szerezni akkor később meg tudom benne nézni.
Elméletileg ilyen gyári kombináció is van a piacon, méghozzá a nu farm-nál, de a nevét ne kérdezd, mert az nem maradt meg.
Kérdés:

Hallottatok már róla , hogy tarlókezelésnél őszön , pláne ha acat van jelen inkább szabad e tenni hormont(MCPA) is a Glyfo mellé ?
Azt hallottam hogy nem mert bezavar a Glyfo hatásába ?
Ugyanakkor meg többször láttam leírva hogy tenni kell sok acat-nál hormont is ?
Most akkor mi lehet a tuti ?
Egy full adag Roundup Mega
vagy
5liter sima glyfo + 1 liter MCPA ?
Segítséget szeretnék kérni. Adott egy homokos talaj, le szeretném gyomirtózni Stomp, illetve Fozát keverékével mondjuk a hét vége felé. Az lenne a kérdésem, hogy ha augusztusban palántázunk ebbe a földbe, akkor az esetlegesen visszamaradó anyagok károsíthatják-e a növényt.
Válasz #323. hozzászólásra
Köszi szépen! további Jo vegyszerezest:D
Válasz #322. hozzászólásra

talán ez : Mezőgazdasági támogatások - agrárpályázatok
Válasz #321. hozzászólásra
üdv! Tom nem ide tartozik , csak anyi hogy,,,, nem tugya valaki hogy it az agroinformon hol.melyik fejlecbe található a pályázatok ról való ki írás???
Válasz #320. hozzászólásra

De már kb 40-50 centis így is lehet ráfújni?? vagy kitárcsázzam és amikor újrahajt akkor?? gondolom akkor ez a fozát a tarackot is viszi. köszi a segítséget mindkettőtöknek!
Válasz #318. hozzászólásra
Én is utána jártam ennek. Qrva mélyen van a gyökere nem bír leszívódni benne a fozát végig ezért újra hajt. Művelési időszakban intenzív műveléssel ne egyen fotoszintetizáló felülete és akkor előbb illetve utóbb elhal. Ilyenkor pedig ha csak kisebb foltokba van a gabonában akkor fozátozni hátipermetezővel. És figyelni, ahogy megindul az újrahajtás megint fozátozni. Bár pont ma reggel néztem folyékonyműtrágyáztam a zabot (ezelőtt kb 2 héttel gyomirtottam trimmer 50sx el) és szépen le van sárgulva benne a vaddohány.
Válasz #318. hozzászólásra
Bármelyik glifozát az előírt legmagasabb töménységben.
Virágzás előtt(most!!)
Egy kezelés nem elég, nyáron még kell.Kiirtani nem tudod,mert a szomszédból kapsz magot ha kell ha nem.
De egy növényvédős többet tud erről mondani..,de sok jót nem.
A vaddohányt kb hány centis állapotában a leghatásosabb legyomirtózni?? és van e rá vmi tuti szer ami kiviszi egy életre??

Válasz #309. hozzászólásra
Köszi , de ez túlzás...
Valami IKR-es vagy ilyesmi árra gondoltam.
Válasz #315. hozzászólásra

nálam eddig mindig elégséges volt a dupla öblités.
Akinek + szüksége van a lelki nyugalomra, tehet bele Agrocleant, szerintem felesleges pénzkidobás
Az öblítés illetve mosás a hormonnál nem elég, trisó,vagy szalmiák a megoldás.
Válasz #313. hozzászólásra

Nekem tavaly nem volt elég.
Granstarral lett a búza gyomirtva. Permetező 2x kiöblítve, fúvókák kifujatva.
Pár napra rá repce fújás. Az első tartály ameddig tartott, megfogta a repcét.
Azóta gyomirtó után mindig hipo-val mosom ki
Válasz #312. hozzászólásra

...nehogy a dupla öblités ne legyen elég
Válasz #310. hozzászólásra
Hipó-val, vagy trisóval mosd ki
Válasz #310. hozzászólásra

...........igen, én vízzel szoktam.............
Üdv!
Glyfos-t ki lehet valamivel mosni a permetezőből? Hogy utána lombtrágyát tudjak vele permetezni?
Válasz #308. hozzászólásra
http://www.agro-store.hu/novenyvedelem/gyomirto-szerek/glyfos-dakar-10-kg?Itemid=
Nem tud valaki egy nettó Glyfos Dakar árat ?
Mi volt az eddigi legolcsóbb amit hallott ?
Válasz #304. hozzászólásra
mit akarsz ebbe a földbe termelni?

Most ugye viccelődöl velünk...
Mondtuk már hogy őszön TOTÁLIS GYOMIRTÓVAL kezeld és kész !!!

Miért vetnél egy másik növényet egy gyom miat!! Nem is értelek..
Üdv!
Azt szeretném kérdezni , hogy hallottam olyan növényt aminek a levelei eltakarják a taracktól a fényt és így kiöli a tarackot pl. a takarmányrépa vagy a repce létezik ez így vagy szerintetek nem jó ötlet ilyen célból takarmányrépát vetni?
Rondoup Mega 2L/ha.
Válasz #300. hozzászólásra
Hát totálissal , őszön , tarlókezeléssel...
a képet nem akarta feltölteni
Üdv!
Szerintetek mivel tudnám kiírtani a tarackot ebből a földből
Válasz #291. hozzászólásra

-és ismét egyet értünk .
6liter vagy semmi. Persze jöhet még mellé a nitro , de az nem helyettesíti a glifo-t !
Aztán még az se baj ha csak 150-180 liter vízzel megyünk és finom porlasztással , SŐT !
Ráadásul a kezelést is érdemes később mondjuk úgy szeptember körül végezni.
Viszont ha megvan a dózis , én nem javaslom a hormont , mert bezavar.
A javaslatom 6liter Glyfos + 2liter Pallos vagy 3,2kilo Glyfos Dakar ...
Válasz #296. hozzászólásra
Aszem hirdetéseim között van egy permetező felrakva. faxa 100/20as comet szivattyú van rajta a többi része nem sokat ér. Ha érdekel csörgess meg.
Válasz #296. hozzászólásra
Az új szipihez egy linket adok, ha ilyet szeretnél.
Szivattyú
Válasz #295. hozzászólásra
Az enyemben muanyagok, de nincs semmi, ami megvezesse a zarodo reszt. Szabadon el tud fordulni. Rendeltem mar hozza ujakat, de olyan minosegben faragok is(nem mertem beletenni)... Ha lesz sok penz, lesz uj szivattyu is. Szakaszolokat meg kivaltom sargarez idomokkal.
Válasz #289. hozzászólásra

Szia, valószínűleg sav álló szelepek vannak benne.
Válasz #290. hozzászólásra
Üdv, én is irtottam acatot, 5 l fozát / ha+ öt liter oldott nitrogén vagy Nitrosol, de nem egy hét kell neki hanem kettő, így teljesen elpusztult, mondjuk én szeptemberben csináltam mert ilyenkor gyűjti a tápanyagot az acat.
Köszönöm a kimerítő válaszod. Csak úgy sugárzik belőled a segítőkészség.
5l/ha mennyiség nem elég?
Igen normális ,ha műtrágyára költesz mellé a fozát dózis helyett ami tarlóra bizony nem normális dolog...Egy literrel több dózis az kb 900ft/ha és akor nem zöldül a szuláák sem(vagy fél liter DMApl..)
1hete fozátozott tarlón és ugaron az árvakelést elsöpörte, messziről nézve barna a tarló. Közelről nézve viszont a folyondár szuláknak és az acatnak csak a felső levelei sárgulnak de a töve még zöld a növényeknek. Ez normális jelenség?
Válasz #277. hozzászólásra
Haver is AR szivattyut hasznal. Neki sincs gond a nitrattal. Gondolom komolyabb szelepek vannak benne, mint az en lengyel szivattyumban. Annak eleg egy kis kosz, aztan mar nem nyom. A szelepulekre zarodo lencse alaku resz nincs megvezetve, igy egy kis kosz miatt el tud fordulni mkodes kozben. Es akkor mar nem is tomit. Egyszer hasznaltam sima mutragyat, akkor is szivas volt. Iden haver adott tiszta AN-t , azzal is szivtam ugyanugy. Aztan ilyenkor szivattyu kipucolas,es megint tudja a beallitott nyomast es adagot:-(
Válasz #287. hozzászólásra

Válasz #286. hozzászólásra
Köszönöm a segítséged.
Válasz #285. hozzászólásra
20% nedvességtartalomnál mert ha magasabb akkor kicsi lesz a fajsúly. legalábbis ezt olvastam valahol.
Válasz #284. hozzászólásra
Milyen érési stádiumban kell fújni? Én úgy gondolom augusztus végén szeptember elején lehetne aratni.
Válasz #283. hozzászólásra
ha kellő magasságba emel a hidas akkor csak forgókban tapos
bármilyen totális gyomirtó megfelel.
Sziasztok!
Napraforgót kénytelen leszek lefújni, tegnap voltam kint és ezzel az esőzéssel a szerbtövistől nem lehet látni belőle semmit. A hidas traktor nagy kárt okoz-e, és mikor, milyen szert használjak?
Válasz #281. hozzászólásra
glyfost fújtam 900körül van literje, 5l+5kg AN/ha ebbe van valami adalék ami nagyban elősegíti a felszívódást.
Válasz #278. hozzászólásra
Ez ugar volt, kb4hete volt guberozva (20-25 mélyen) utána rövidtárcsával elmunkálva. Erős aszat és perje fertőzöttséggel. Most kapott egy fozátot aztán magágykészítésnek kap még egy sor rövidtárcsát és megy bele a repce.
De másnap a búzatarlót is lenyomtam, folyondárszulák kelt benne szépen. És a művelőnyomokba a muhar már "virágzott".
Válasz #279. hozzászólásra