Válasz Tigris #5519. hozzászólásáraa napraforgó vetése a zsákos vetőmaggal is nehezen megy ,van különben hozzá napra tárcsa vagy próbálgatni kel mint a kukoricánál?esetleg az alkatrész katalógus nem lelhető fel valahol, vagy egy vetési táblázat nincs véletlenül?
Válasz csferri #5522. hozzászólásáraMielőtt valaki félreértené, azért lehetett volna keresztbe hosszába ekézni mert olyan egyenletes gyönyörű vetés volt, keresztbe ,vagy bizonyos szögbe szépen kirajzolódtak az adott tőtávhoz való keskeny sorok.
Válasz Mf-es? #5521. hozzászólásáraÉn 10 körül szoktam vele csapatni, de biztos hogy 8 körül jobb lenne.Vetettek tavaly a környéken újszerű Monosemmel, na azt keresztbe hosszába be lehetett volna ekézni
Válasz F-A-R-M-E-R \ #5512. hozzászólásáraAgrion felveszi a versenyt szerintem akármelyikkel.Wader írja a prosiba,hogy 15 km/ha. sebességnél is szépen vet.Én vetettem 14 km/ha.-val,és semmi különös nem volt.
Válasz vasvarikriszta #5518. hozzászólásáraSzia!
Nekem kb.25 éve van egy 4 soros OLT vetőgépem, amit T-25-tel vontatok. Érzékeny a mag nagyságára, de ha megfelelő tárcsát használsz nagyon pontosan vet. A maglesodrót és kiütőt kopás esetén komplett érdemes cserélni. Magyarországon az AGROSET Kft. Baja forgalmaz hozzá alkatrészeket. Valahol van nekem alkatrészkatalógusom is. Nagyon sokat vetettem vele.Bajáról tudsz rendelni tárcsákat a vetőmagokhoz. Napraforgó vetésben nálam nem volt valami jó, én inkább kukorica vetésére használtam.
Válasz vasvarikriszta #5513. hozzászólásáraA honlapot most találtam nem ismerem őket.Mit szeretnél tudni,mink is használtuk 10 éves koromban,megkérdem az öregem hátha emlékszik még valamire.
Köszi a válaszokat a török szemenkénti vetőgépekkel kapcsolatban. Nekem az jött le, hogy az ár-érték megfelelő. Évi 100-200 ha-t talán be lehet vele vállalni. Özdöken, Özduman, Azim vagy Agrion,vajon melyik a jobb. Az Agrion ára már közelít a Gaspardohoz. Megéri-e az olcsóbb, új névtelen vagy a sok hektáros jónevü.
A haladási tempó kialakítás kérdése. Ha lent a vetőtárcsa akkor "mehet" a gép. Ha magasról ejt akkor már a tempó növekedésével nő a tőtáv is. Mivel idő kell a mag földet éréséhez. Ezért kap nyomó levegőt a VD tempó. Vagy kefés szalagot a JD....pl. A tandem kocsi elhagyásával, magasra kerültek a vető tárcsák. A kialakításnak köszönhetően,lassan létra kell a tankoláshoz...
Válasz Hús Futár #5483. hozzászólásáraOlt néven ma is van. Még felénk is szépen mennek. Tavaly mikor nézegettük a határt. Egy régi Becker tőszáma volt a leg szebb.
Válasz borda77 (Joe) #5477. hozzászólásáraHogy tudod te azokat a kocsikat elcsavarni kézzel?Szerintem nagyon is jó anyaga van! Nekem lagalább 800 de inkább 1000ha -t ment már de még semmi nem volt rajta cserélve a két nyomjelző csapágyon kívül , most kell vetőtárcsákat meg a meghajtóláncokat cserélni, meg a műtrágyadagoló hengert megfordítani vagy cserélni ,majd meglátjuk.
Válasz VDénes #5480. hozzászólásáraHelyre kel kicsit billenteni őket. Tegnap voltunk a haverral alkatrészért. Na.... szinte előre nyitották az ajtót. Természetesen ez nem volt így mindig.
8280 hozzászólás
Válasz SCHLEPPER #5529. hozzászólásáraMinden fajtát 3mm furatúval szoktam
Apró szemű naprát(pios) mekkora lyukú tárcsával szoktátok vetni?
Válasz vasvarikriszta #5527. hozzászólásáraHány hektáron akarsz vetni vele mert ha normális a talajod 6km/h-val az spc-is vet normálisan .
Válasz Tigris #5519. hozzászólásáraa napraforgó vetése a zsákos vetőmaggal is nehezen megy ,van különben hozzá napra tárcsa vagy próbálgatni kel mint a kukoricánál?esetleg az alkatrész katalógus nem lelhető fel valahol, vagy egy vetési táblázat nincs véletlenül?
Válasz Sz_Pisti #5520. hozzászólásáraBékés megye, ha lehet képet és árat is rakhatnál fel
Válasz F-A-R-M-E-R \ #5524. hozzászólásáraNem hullik szét,akinek van,az tudja,hogy jó gépek.Amúgy az mtz után a 120 lovas jd vitte mint a rongyot,nehéz volt lassítani.
Válasz Mf-es? #5521. hozzászólásáraHová siettél anyira hogy 15-el tekertél? Nem hullott szét a török

Válasz csferri #5522. hozzászólásáraMielőtt valaki félreértené, azért lehetett volna keresztbe hosszába ekézni mert olyan egyenletes gyönyörű vetés volt, keresztbe ,vagy bizonyos szögbe szépen kirajzolódtak az adott tőtávhoz való keskeny sorok.
Válasz Mf-es? #5521. hozzászólásáraÉn 10 körül szoktam vele csapatni, de biztos hogy 8 körül jobb lenne.Vetettek tavaly a környéken újszerű Monosemmel, na azt keresztbe hosszába be lehetett volna ekézni
Válasz F-A-R-M-E-R \ #5512. hozzászólásáraAgrion felveszi a versenyt szerintem akármelyikkel.Wader írja a prosiba,hogy 15 km/ha. sebességnél is szépen vet.Én vetettem 14 km/ha.-val,és semmi különös nem volt.
Válasz vasvarikriszta #5515. hozzászólásáraSzia!
Merre vagy? Nekünk van egy eladó, monitorral, műtrágyaszóróval
Válasz vasvarikriszta #5518. hozzászólásáraSzia!
Nekem kb.25 éve van egy 4 soros OLT vetőgépem, amit T-25-tel vontatok. Érzékeny a mag nagyságára, de ha megfelelő tárcsát használsz nagyon pontosan vet. A maglesodrót és kiütőt kopás esetén komplett érdemes cserélni. Magyarországon az AGROSET Kft. Baja forgalmaz hozzá alkatrészeket. Valahol van nekem alkatrészkatalógusom is. Nagyon sokat vetettem vele.Bajáról tudsz rendelni tárcsákat a vetőmagokhoz. Napraforgó vetésben nálam nem volt valami jó, én inkább kukorica vetésére használtam.
Válasz Hús Futár #5517. hozzászólásáraa szerintem vacak még sokszor ki fogja dolgozni a nagyon olcsó híg a leve spc -t
Válasz vasvarikriszta #5515. hozzászólásáraAnnyit szarozol itt ezen a vackon hogy inkább azt javasolom add le a méhbe és vegyél egy nagyon olcsó spc-t
Válasz vasvarikriszta #5515. hozzászólásáraNa ebben nem fog senki segíteni.Mink is 25 éve elültettettük mással levegőssel.
Válasz mtz1221 #5514. hozzászólásárami igazából napraforgót szeretnénk vetni vele ezért keresek tárcsát napraforgóhoz illetve jotanácsokat
Válasz vasvarikriszta #5513. hozzászólásáraA honlapot most találtam nem ismerem őket.Mit szeretnél tudni,mink is használtuk 10 éves koromban,megkérdem az öregem hátha emlékszik még valamire.
Válasz mtz1221 #5510. hozzászólásárahonnan ismered a honlapot illetve nincs ismerősöd akinek van olt vetőgépe vagy ismeri a gépet ?
Válasz K. Ákos #5511. hozzászólásáraSzerintem a minőségi és árban csökkenő sorrend:
-Agrion
-Azim
-Irtem
-Özdöken
-Özduman
-Güngör
Köszi a válaszokat a török szemenkénti vetőgépekkel kapcsolatban. Nekem az jött le, hogy az ár-érték megfelelő. Évi 100-200 ha-t talán be lehet vele vállalni. Özdöken, Özduman, Azim vagy Agrion,vajon melyik a jobb. Az Agrion ára már közelít a Gaspardohoz. Megéri-e az olcsóbb, új névtelen vagy a sok hektáros jónevü.
Válasz vasvarikriszta #5509. hozzászólásáraNem tudom.
Válasz mtz1221 #5506. hozzászólásáranem tudod Magyarországról is lehet tőlük rendelni?
Válasz csferri #5502. hozzászólásáraIgen az enyémen lehet. De nem veszem észre a tömörítésben a különbséget. Max egy kis bakhátat húz.
A haladási tempó kialakítás kérdése. Ha lent a vetőtárcsa akkor "mehet" a gép. Ha magasról ejt akkor már a tempó növekedésével nő a tőtáv is. Mivel idő kell a mag földet éréséhez. Ezért kap nyomó levegőt a VD tempó. Vagy kefés szalagot a JD....pl. A tandem kocsi elhagyásával, magasra kerültek a vető tárcsák. A kialakításnak köszönhetően,lassan létra kell a tankoláshoz...

Válasz vasvarikriszta #5499. hozzászólásáraNem gondoltam volna,de még a tiédhez is van alkatrész.
http://www.plamet.net/sejalica-za-kukuruz-OLT-mehanicka.html
Válasz mtz1221 #5504. hozzászólásárahttp://www.plamet.net/sejalica-za-kukuruz-OLT-pneumatska.html
Válasz Hús Futár #5501. hozzászólásáraAmennyit csak akarsz,tavaszra eljössz topolyára vásárra és lesz minden.Én is bent szoktam lenni majd fordítok.
ww.plamet.net/sejalica-za-kukuruz-OLT-pneumatska.htmlw
Válasz GREVEN #5497. hozzászólásáraNekem ezzel a tempóval is úgy vetett majdnem mint 6-al
Válasz VDénes #5500. hozzászólásáraNem lehet.Az ujabbakon lehet?
Válasz mtz1221 #5496. hozzászólásáraIlyen gabona vetőgéphez keresek alkatrészt
Válasz csferri #5498. hozzászólásáraAkkor a tieden a v kerekek szögét nem lehet állítani ugye? Nem tudom jó e az nekem
olvastam hogy irtatok az olt vetőgépről valaki nem tudna esetleg segíteni mert nekünk is van egy
Válasz SCHLEPPER #5493. hozzászólására2013 tavaszi vetel.4 szezont ment.
Válasz Hús Futár #5495. hozzászólásáraEgy ideig mi 10-el huztuk,aztán láttuk egy kollega vetését, amit 8-al csinált, na azóta mi is.
Válasz Hús Futár #5483. hozzászólásáraEZEKRE gondolsz ?Ezekhez van minden az utolsó csavarig,bagóért.
Válasz GREVEN #5494. hozzászólásáraÉn úgy tapasztaltam hogy 9-9,5-ig jól vet nagyon br gyorsabban nem is próbáltam még
Válasz Vinkó75 #5479. hozzászólásáraMaxima nekünk is 8-al vet a legelfogadhatóbban.
Válasz csferri #5484. hozzászólásáraSzia neked mikori évjárat?Köszi
Válasz Hús Futár #5491. hozzászólásáraEz igaz !
Válasz Vinkó75 #5490. hozzászólásáraKöszi de ez a Olt sigma nem hasonlít a nodetra
Válasz Vinkó75 #5488. hozzászólásárahttp://www.olt.hr/images/products/Olt_katalog.pdf
Válasz Vinkó75 #5488. hozzászólásáraKöszi a linket de amit találtam az nem hasonlít arra amit keresek
Válasz Hús Futár #5487. hozzászólásárahttp://www.olt.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=101&Itemid=156&lang=hr
Válasz Vinkó75 #5486. hozzászólásáraOlt gabona vető néven megy a nodet gougis gabonavető ?
Válasz Hús Futár #5483. hozzászólásáraOlt néven ma is van. Még felénk is szépen mennek. Tavaly mikor nézegettük a határt. Egy régi Becker tőszáma volt a leg szebb.
Válasz bala #5481. hozzászólásáraHasznál ilyet valaki ?
Válasz borda77 (Joe) #5477. hozzászólásáraHogy tudod te azokat a kocsikat elcsavarni kézzel?Szerintem nagyon is jó anyaga van! Nekem lagalább 800 de inkább 1000ha -t ment már de még semmi nem volt rajta cserélve a két nyomjelző csapágyon kívül , most kell vetőtárcsákat meg a meghajtóláncokat cserélni, meg a műtrágyadagoló hengert megfordítani vagy cserélni ,majd meglátjuk.
Válasz mtz1221 #5475. hozzászólásáraÉrtem pont a pneumatikus nodet miatt kérdeztem azt hittem abból is volt licenc véve
Válasz VDénes #5480. hozzászólásáraHelyre kel kicsit billenteni őket. Tegnap voltunk a haverral alkatrészért. Na.... szinte előre nyitották az ajtót. Természetesen ez nem volt így mindig.
Válasz VDénes #5467. hozzászólásárahttp://www.startagro.hu/precizios-vetestechnika.html
őket nézted- kérdezted már?