Sziasztok! Van egy 4soros vetogep tobb fele tarcsaval de nem vakumos hanem vakum nelkuli! Tudom eleg elavult dolog de megmentettem a szetvagastol! A kerdesem hogy lehet evvel normalisan vetni? Oregek azt modjak "jo ez kissebb a hibalehetoseg":-) ! Vagy mehtelep?
Válasz #4069. hozzászólásra
Belegondolsz az uj "fejlesztésű" gépek ennek a működését alkalmazzák,koppintották(Amaton,Tempo).Nagyon szar nem lehet.
Pontos a mélységtartása,és a magadagolása.Nagy a magtartálya csak a mükaki töltögetéssel ment el sok idő,mert vögrözgettük.De 40ha-on nem tartott sokáig.Ha nem kis-parcelláim lennének nem vettem volna meg ezt az spc-t.
Egyik cimbim vett egyet nagyon patika totálisan felújított állapotban minden forgómorgó alkatrésze új. JAvarészt kukoricát szeretne vetni vele meg egy kis napraforgót, van hozzá minden szerelék.
Válasz #4062. hozzászólásra
Szia Mf-es!
Olvasgattam a hozzászólásaid te elég jó véleménnyel vagy a gépről. Neked is ilyen van (ha igen) a tököt ezzel veted?
Válasz #4059. hozzászólásra
Igen mint minden gépnél. Ezt nem állitgattam mert csak gabona vetésre használtam és ott nem kell ha már egyszer be van állítva.
Ha a vetőgép háta mőgé állok, akkor a bal oldalán, a vetőtengely végén van egy kis kar amivel ha jól látom azt lehet beállítani hogy a vetőkerekek alatt mekkora mag férjen ki? A műanyag vetőelemek alatt lévő szintén műanyag ívet/kosarat állítja vagy közelebb, vagy távolabb a vetőelemektől.... igy gondolom... ezt is állítani kell attól függően, mit vetek?
Táblázatba valóban benne van a kukorica is de erről csak próbavetésel lehet véleményt mondani. Szerintem nem arra való, esetleg silónak.
Mélységet csak lent a rugóerő fokozásával lehet állítani. Ez vagy a lánszemek, vagy kis hurok szerű tagolás állításával lehet attól függően milyen laza a talaj.
Norton szekrényen lévő furatokba kell a hatszögtengelyen odahúzni a vizszintesen mozgatható háromszög tartót melynek a végeiben vannak a kis kerekek. Arra kell figyelni hogy a rugós szem bepattanjon rendesen.
Beállításkor szilikon sprayt lehet rá fújni más kenés nemszükséges.
Köszönöm a választ.
A vetési mélységet lehet valahogyan állítani ezen a géptípuson?
A tartályon belül megtalálható egy táblázat valóban, ott szerepel a beállítás is pl: lucerna, repce, árpa. búza,...és szerepel a táblázatban a kukorica is..!?
Lehet ez? 4m-es fiona, lehetne vele kukit is vetni valóban?
Nem egészen egyértemű a táblázat alapján számomra a beállítás, esetleg kérhetek egy kis segítséget, pár szóban valamikor, akár email-en?
Köszönöm.
Nemtudom milyen tipust néztél ki, nekem volt több évig.
Egyszerű mint a fa ék míg megvolt nem volt vele semilyen probléma.
Vetési táblázatnak kell lenni a gépen.Könnyűgépek,tartály lehetne nagyobb.
Érdeklődnék, van e valakinek FIONA vetőgépe, vagy dolgozott e már valaki ilyennel? Venni szeretnék egy kinézett gépet, de nincs tapasztalatom még vele. Érdekelne mire figyeljek, mit lehet vele vetni, illetve a beállitásai, esetleg vetési táblázat... smile sweatdrop
Érdeklődnék, van e valakinek FIONA vetőgépe, vagy dolgozott e már valaki ilyennel? Venni szeretnék egy kinézett gépet, de nincs tapasztalatom még vele. Érdekelne mire figyeljek, mit lehet vele vettni, illetve a beállitásai, esetleg vetési táblázat... Lehet sokat kérek
Válasz #4044. hozzászólásra
Ő lenne az:
Természetesen csoroszlyás,de hogy mennyi az annyi azt csak a főnököm tudhatja.Műtrágyát soha nem szórt,tehát 1 ici-pici rozsda sincs rajta.
Válasz #4015. hozzászólásra
Nekem Pigoli szemenkénti vetőgépem van meg vagyok elégedve vele,egyszerű,pontos vetés. mélység állítos.váltóval állítod a szemtávot,műtrágya és mikroszórós
Szanberg rékérdeztem a simítóra, meg van még az egyik nekik, de leállitották az összes öreg gép eladását a rossz év miatt. Nekik se futja újakra. Anyit mondtak, ha aktuális lessz az eladás szólnak.
Meg kukorica után miért nehezebb szántani???
Szerintem inkább a kiszáradt gabona tarlóval a legnehezebb mindig, ilyenkor ősszel már mindig eseget egy kicsi eső legalább és lehet forgatni jobban mint a 10centi szélesre repedezett nyári tarlókat.
Válasz #4030. hozzászólásra
Tavasszal egy sor simítót adnak neki könnyü fogassal. / olyannal amit még tavaly hajtottál, még keresel még ilyen gépet?/ Utánna mütrágya és a sprinter.
Akkor már rapid nemde!?!?!?!?
A pronto kis nyomású vékonka karozatú szerkezet. Nekem is teccik de énmeg akkoris a sprintert választanám!
FElénk az a baj itt északon, hogy általában későn végzünk a kukoricákkal, közben vetni nincsen kapacitás mert megy a kombájn, szállítójárművek, szárító és minden ember 110%-on megy.
Így szója és napraforgó és ha van akkor repce után vetünk búzát, szóval learatjuk a szóját napraforgót elvetjük a búzákat és utána kezdünk bele a kukoricás szezonba. A kései búza vetések itt xart sem érnek, néha bejönnek de legtöbb esetben mindig alulmaradnak a szeptemberben vetettekkel szemben.
Kukorica után pedig november elejére csapódna a búza vetése azmeg már nem járja
8280 hozzászólás
Válasz #4079. hozzászólásra
Tempozni
Puma 165 márciusban lesz 3 éves 3000 órával eddig hibátlan, ha jól emlékszem 18 körül lehetett
Válasz #4078. hozzászólásra
TEMPÓzni vagy több sor?
Hanyas a case,jól bevált,ára ha szabad tudni mennyi volt és mikor?
Válasz #4077. hozzászólásra
Ha jól emlékszem 31-33q a gép+ 10q műgané megy bele.
Gyorsítani akarnék a vetésen.
Válasz #4075. hozzászólásra
Hány q-a fulra feltankolva?
Válasz #4075. hozzászólásra
Miért válsz meg tőle?
Válasz #4074. hozzászólásra

Nem érdekel valakit egy 1-éves 400 Ha-t vetett Kuhn Maxxima 8rt ?
Válasz #4071. hozzászólásra
Látogass el az azim szemenkénti vetőgép topicba.
Sziasztok! Van egy 4soros vetogep tobb fele tarcsaval de nem vakumos hanem vakum nelkuli! Tudom eleg elavult dolog de megmentettem a szetvagastol! A kerdesem hogy lehet evvel normalisan vetni? Oregek azt modjak "jo ez kissebb a hibalehetoseg":-) ! Vagy mehtelep?
üdv. az ,,irtem,, vetőgépről hallottatok már? esetleg tapasztalat? bármilyen hozzászólás érdekelne.
Válasz #4069. hozzászólásra
Belegondolsz az uj "fejlesztésű" gépek ennek a működését alkalmazzák,koppintották(Amaton,Tempo).Nagyon szar nem lehet.
Pontos a mélységtartása,és a magadagolása.Nagy a magtartálya csak a mükaki töltögetéssel ment el sok idő,mert vögrözgettük.De 40ha-on nem tartott sokáig.Ha nem kis-parcelláim lennének nem vettem volna meg ezt az spc-t.
Válasz #4068. hozzászólásra
A cikló 400-assal milyen volt vetni Laci???
Egyik cimbim vett egyet nagyon patika totálisan felújított állapotban minden forgómorgó alkatrésze új. JAvarészt kukoricát szeretne vetni vele meg egy kis napraforgót, van hozzá minden szerelék.
Válasz #4067. hozzászólásra
Volt egy 4soros spc-m.Tavaly meg egy 400-as Cikloval.
Válasz #4066. hozzászólásra

Jó nagy telephelyed van

Eddig mivel vetettél
Mai szerzeményem:

Sziasztok!Ha van 5 percetek kérlek válaszoljatok pár kérdésre,sokat segítenétek!Előre is köszi!
https://docs.google.com/forms/d/1Nm4S7z1n1QFqGb_4o1Q22-xhBb08azNkahmvcbeLjAM/viewform
Válasz #4063. hozzászólásra
Igen ilyen van.A tököt is ezzel vetem.
Válasz #4062. hozzászólásra
Szia Mf-es!
Olvasgattam a hozzászólásaid te elég jó véleménnyel vagy a gépről. Neked is ilyen van (ha igen) a tököt ezzel veted?
Válasz #4061. hozzászólásra
Mire odaérsz,el fog kelni.Tuti egy gép.Erős,masszív,pontos.
Sziasztok!
Vélemények erről: http://www.jofogas.hu/bekes/Szemenkenti_vetogep_elado_13589487.htm
Válasz #4059. hozzászólásra
Igen mint minden gépnél. Ezt nem állitgattam mert csak gabona vetésre használtam és ott nem kell ha már egyszer be van állítva.
Válasz #4058. hozzászólásra
Ha a vetőgép háta mőgé állok, akkor a bal oldalán, a vetőtengely végén van egy kis kar amivel ha jól látom azt lehet beállítani hogy a vetőkerekek alatt mekkora mag férjen ki? A műanyag vetőelemek alatt lévő szintén műanyag ívet/kosarat állítja vagy közelebb, vagy távolabb a vetőelemektől.... igy gondolom... ezt is állítani kell attól függően, mit vetek?
Köszönöm az eddigi válaszokat, segítséget.
Válasz #4055. hozzászólásra
Táblázatba valóban benne van a kukorica is de erről csak próbavetésel lehet véleményt mondani. Szerintem nem arra való, esetleg silónak.
Mélységet csak lent a rugóerő fokozásával lehet állítani. Ez vagy a lánszemek, vagy kis hurok szerű tagolás állításával lehet attól függően milyen laza a talaj.
Norton szekrényen lévő furatokba kell a hatszögtengelyen odahúzni a vizszintesen mozgatható háromszög tartót melynek a végeiben vannak a kis kerekek. Arra kell figyelni hogy a rugós szem bepattanjon rendesen.
Beállításkor szilikon sprayt lehet rá fújni más kenés nemszükséges.
Válasz #4056. hozzászólásra
Ez egy régebbi, egyszerű csoroszlyás 32 soros négyméteres vetőgép... a táblázata valamelyest olvasható a tartály fedelének belső felén...
Ha valaki tud segíteni ebben a típusban, megköszönöm...
Válasz #4055. hozzászólásra
Milyen típus?
Nekünk 4 m-es Euro Dr gabonavetőgép van duplatárcsás csoroszlyával.
Válasz #4054. hozzászólásra
Köszönöm a választ.
A vetési mélységet lehet valahogyan állítani ezen a géptípuson?
A tartályon belül megtalálható egy táblázat valóban, ott szerepel a beállítás is pl: lucerna, repce, árpa. búza,...és szerepel a táblázatban a kukorica is..!?
Lehet ez? 4m-es fiona, lehetne vele kukit is vetni valóban?
Nem egészen egyértemű a táblázat alapján számomra a beállítás, esetleg kérhetek egy kis segítséget, pár szóban valamikor, akár email-en?
Köszönöm.
Válasz #4052. hozzászólásra
Nemtudom milyen tipust néztél ki, nekem volt több évig.
Egyszerű mint a fa ék míg megvolt nem volt vele semilyen probléma.
Vetési táblázatnak kell lenni a gépen.Könnyűgépek,tartály lehetne nagyobb.
Érdeklődnék, van e valakinek FIONA vetőgépe, vagy dolgozott e már valaki ilyennel? Venni szeretnék egy kinézett gépet, de nincs tapasztalatom még vele. Érdekelne mire figyeljek, mit lehet vele vetni, illetve a beállitásai, esetleg vetési táblázat... smile sweatdrop
Köszönöm
Érdeklődnék, van e valakinek FIONA vetőgépe, vagy dolgozott e már valaki ilyennel? Venni szeretnék egy kinézett gépet, de nincs tapasztalatom még vele. Érdekelne mire figyeljek, mit lehet vele vettni, illetve a beállitásai, esetleg vetési táblázat... Lehet sokat kérek
Köszönöm
Ez marhára teccik, jó gabona vetőgépnek tűnik!
Válasz #4049. hozzászólásra
Rendben,még nincs meghirdetve sehol.
Válasz #4048. hozzászólásra
Majd vége leszz a szántásoknak aztán viszatérünk rá mert érdekel a dolog.
Válasz #4046. hozzászólásra
3.8+ fa.
Válasz #4046. hozzászólásra
Rendben.
Válasz #4045. hozzászólásra
Tudakold meg légyszives.
Ő lenne az:
Természetesen csoroszlyás,de hogy mennyi az annyi azt csak a főnököm tudhatja.Műtrágyát soha nem szórt,tehát 1 ici-pici rozsda sincs rajta.
Válasz #4043. hozzászólásra
Csoroszjás vagy tárcsás? Képet todsz felrakni? Meg menyiért vesztegetitek?
Válasz #4042. hozzászólásra
6 soros,teleszkópos vázzal.
Válasz #4040. hozzászólásra
6 soros ?
Válasz #4040. hozzászólásra
Még nem tudom de megfontolom mert az új ára horor.
Válasz #4039. hozzászólásra
Nekünk van 1 használt Maximánk eladó,vagy újat akarsz venni?
Válasz #4038. hozzászólásra

Képet tudsz felrakni róla. Nagy döntés előtt állok.
Válasz #4015. hozzászólásra
Nekem Pigoli szemenkénti vetőgépem van meg vagyok elégedve vele,egyszerű,pontos vetés. mélység állítos.váltóval állítod a szemtávot,műtrágya és mikroszórós
Válasz #2525. hozzászólásra
Válasz #4035. hozzászólásra
Szanberg rékérdeztem a simítóra, meg van még az egyik nekik, de leállitották az összes öreg gép eladását a rossz év miatt. Nekik se futja újakra. Anyit mondtak, ha aktuális lessz az eladás szólnak.
Válasz #4034. hozzászólásra
Holnap rákérdezek, itt volt májusban 2 db eladó, lehet meg van még nekik.
Válasz #4032. hozzászólásra
Igen ha lenne valahol ilyen 12méteres smykobrány vennék egyet továbbra is!
Válasz #4029. hozzászólásra
Meg kukorica után miért nehezebb szántani???
Szerintem inkább a kiszáradt gabona tarlóval a legnehezebb mindig, ilyenkor ősszel már mindig eseget egy kicsi eső legalább és lehet forgatni jobban mint a 10centi szélesre repedezett nyári tarlókat.
Válasz #4030. hozzászólásra
Tavasszal egy sor simítót adnak neki könnyü fogassal. / olyannal amit még tavaly hajtottál, még keresel még ilyen gépet?/ Utánna mütrágya és a sprinter.
Akkor már rapid nemde!?!?!?!?
A pronto kis nyomású vékonka karozatú szerkezet. Nekem is teccik de énmeg akkoris a sprintert választanám!
FElénk az a baj itt északon, hogy általában későn végzünk a kukoricákkal, közben vetni nincsen kapacitás mert megy a kombájn, szállítójárművek, szárító és minden ember 110%-on megy.
Így szója és napraforgó és ha van akkor repce után vetünk búzát, szóval learatjuk a szóját napraforgót elvetjük a búzákat és utána kezdünk bele a kukoricás szezonba. A kései búza vetések itt xart sem érnek, néha bejönnek de legtöbb esetben mindig alulmaradnak a szeptemberben vetettekkel szemben.
Kukorica után pedig november elejére csapódna a búza vetése azmeg már nem járja