Fórum
- Zetor 3011 traktor szerelés új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Rövidtárcsák új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Földvétel, elővásárlási jogok új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Mezőgazdasági traktorgumi új
- EB7 - EB8 Pótkocsi új
Cikkajánló

Európa-szerte hatalmas a felháborodás a KAP-reform miatt, az EU biztos szerint nem csökkennek a források
Tüntetések, heves bírálatok és sok bizonytalanság: így reagált Európa a...
Hirdetés

1427 hozzászólás
Válasz #226. hozzászólásra

Úgy két három éve már egyre többször megkapom Én is,hogy" könnyű neked"Gratulálok a kis csávóhoz ,négy évesen az FÚÚÚÚÚL .......biztos gépészmérnök lesz belőle.
Válasz #225. hozzászólásra

- ,s nekem sem sikerült, s akkor felébresztettem a négy éves fiamat, s ő beindította.
Persze, mint mindig mindenhez - alkalmazkodunk. Mert elég birkák vagyunk néha....
No, de míg bírjuk.
Háááát...elég furcsa módját válaszotta a segítségkérésnek. Ez szó szerint BEszólás, nem hozzászólás. Kicsit felkapta a vizet.
S persze legjobb védekezés a támadás.
Állami támogatásból gépet? Hm... Én erre azt szoktam mondani a környezetemben is, hogy meg lehet próbálni, mindenki előtt nyitva az ajtó. Nálunk is voltak olyanok, akik mondogatták, hogy nnna, persze, milyen jól megy egyeseknek, egy utca árán vettünk trakit, meg hasonlók. De amikor látástól mikulásig dolgozunk mindnyájan, valahogy senki sem akar velünk cserélni.
Anno a középső fiam még óvodás volt, nem ment oviba, mert már akkor tudott annyit, hogy amikor kézzel gyűjtöttünk, ment előre a trakival, ahogy pakoltuk meg a kocsit takarmánnyal, hogy ne kelljen ki-beugrálni senkinek. Meg olyan is volt, hogy a tsz traktorosa nem tudta beindítani a trakit, - egy T/25-ös volt
Voltak/vannak "élmények", reggelig sem tudnám felsorolni.
Válasz #224. hozzászólásra

Valami nagyon nem kóser itt ebben a kérdésben de majd a gazdák alkalmazkodnak,így vannak ők ezzel.Mit szólsz a #214-es beszóláshoz??
Válasz #217. hozzászólásra

Az ár stimm. Megérdeklődtem újfent.
Csak azt nem értem, hogy lehet az, hogy nem egyformán dolgoznak az okmányirodákban.
Nálunk két jármű/rendszám. Adatlap-féle nem kell, csak alvázszám.
A franc sem érti ezt.....
Válasz #222. hozzászólásra
Kiváncsi vagyok neked mennyibe lessz, én nem kérdeztem az árakat
Válasz #221. hozzászólásra

Ha nem boldogulok saját erővel akkor elkérem a teló számát ennek a pííííízes gyereknek.
Nekem egy komi intézte 2 pár rendszám 3 gépre mindeggyik gép mehet bármelyik rendszámmal.Semmi papír nem kellett neki csak a píz.
Válasz #218. hozzászólásra

Ennyit mondott a csaje de a végén majd kiderül. Lehet,hogy csak egyszer megy ki a telepről évente de ha megállítanak rögtön elkérik a rendszám árát.
Válasz #214. hozzászólásra

nekünk parasztoknak meg szenvedni kell a kombájnra silózóra a zöldredszámért at ilyen éhenkórászok miatt

Ha -ha,azért vetted meg mert papir nélkül qurva olcsó volt,most idd a levét,nálunk a rendőrök leszedik a zöldet ha 25 felett mész ,és igazuk van
Válasz #217. hozzászólásra
több lesz az
Válasz #215. hozzászólásra

Köszi az infót,de itt az ügyintéző csaje kérne Tőlem műszaki adatlapot aztán mehet a dolog , az ár szűk 20000ft és 3db gépet lehet vele üzemeltetni.
Válasz #214. hozzászólásra

Már két erdészeti támogatás volt 3év alatt ,mért nem ragadtad meg a lehetőségeket,ott volt előtted majd ki verte a szemed,mindenhol fel volt töltve itt a fórumon is sokan beszéltek róla.

Ne azt az embert becsméreld amelyik kihasználja a lehetőségeket,inkább nézz körül magad háza táján.
Egy kis tájékoztatás:

M betűjelű ideiglenes rendszámtábla
A rendszámtábla iránti kérelmet bármely okmányirodában be lehet nyújtani a BM rendeletben előírt iratok és dokumentumok csatolásával és bemutatásával, amelyek a következők:
a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal által kiadott külön jogszabályban meghatározott regisztrációs igazolás (továbbiakban: regisztrációs szám),
a kötelező gépjármű felelősségbiztosítási szerződés igazolása,
az ügyfél nyilatkozata a felvinni kívánt ideiglenes rendszámtáblák, valamint az ilyen rendszámtáblára kötelezett járművek darabszámára, azok gyártmányára, típusára és egyedi azonosító adataira (alvázszám) vonatkozóan,
az ügyfél nyilatkozata az M betűjelű ideiglenes rendszámtáblával közúton használni kívánt mezőgazdasági erőgép(ek) biztonságos és szabályos közlekedésre való alkalmasságáról.
Az M betűjelű ideiglenes rendszámtábla jogosítottja köteles a közúti forgalomban részvételkor a mezőgazdasági erőgépen a rendszámtáblát jól látható módon elhelyezni, valamint az indítási napló rovatait tényszerűen kitölteni.
Az M betűjelű ideiglenes rendszámtáblával ellátott jármű vezetője a közúti közlekedés során köteles igazolni az ideiglenes forgalomban tartási engedéllyel és az indítási naplóval a rendszámtábla használatának jogszerűségét, valamint a külön jogszabályban meghatározottak szerint a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás fennállását.
Az M betűjelű ideiglenes rendszámtábla csak olyan járműre szerelhető fel, amely a közúti közlekedésre alkalmas műszaki állapotban van.
Zöld rendszám kiadható az alábbi járművekre:
Arató-cséplő gép
Cukorrépa betakarító gép
Erdészeti kiközelítő
Fakombájn
Magajáró műtrágya, szervestrágya szórógép
Magajáró permetező gép
Mezőgazdasági tevékenységre alkalmazandó magajáró rakodógép
Speciális magajáró eszközhordozó alváz
Szecskázó gép
Szőlőkombájn
Zöldségbetakarító gép
Nekünk pl. egy homlokrakodós mtz-n van, meg a kombájnon. Az okmányirodában azt a tájékoztatást kaptuk, amikor igényeltük, hogy két járműre lehet egy ún. "zöld rendszámot" használni. Indítási naplót is ott állítottak ki. Nem kellett különösebben sehonnan semmiféle papír - gondolok itt Ikr-re, Axiálra stb. -, elég volt az alvázszám,meg kötelező biztosítást kellett kötni előtte a gépekre. Az okmányirodában kellett a fenti nyilatkozatokat megtenni, nekik van hozzá nyomtatványuk.
Úgyhogy, Tibi, nem kell Neked sem felvenni a kapcsolatot az Ikr-rel, tudod az alázszámot - esetleg motorszámot, egyébként ezek kellenek a biztosításhoz is- , bemész az okományirodában, kitöltetnek Veled két-három nyomtatványt, kiállítanak egy "Indítási naplót", s kész. Egy-két hét múlve mehetsz a rendszámért.
A díjak változtak, ezt most pontosan nem tudom megmondani, mennyibe kerül.
sziasztok.ha már ilyen okosok vagytok,hogy tudjátok,teherautó meg,hogy fehér rendszám,akkor ti mit tennétek?ez az erdészeti kiközelitő!!!nem újgazdag csicskagyerek vagyok,hogy qvadra vagy szir-szar terepjáróra kérjek zöld rendszámot!én most is ezzel az autóval dolgozok az erdőn.egyébként 3000km van benne ezért nyilván jó rajta a fék is és minden egyéb.majd ha én is állami támogatásból veszek gépet mint gondolom közületek sokan akkor majd tudok én is okosokat irni.egyébként az autonak nincsenek papirjai,valamikor "m"zárolt volt.140ezer nem egy autora,ugy emlékszek 4-vagy öt autora tud intézni,egyébként ezzel kapcsolatban mindenhol a neten az ö számát találod meg.segitséget kértem volna nem okoskodást,de én itt most befejeztem.
Válasz #212. hozzászólásra
IKR-es matrica van rajta,, akkor vegyem fel a kapcsolatot velük?? és ők adnak ,,,,vajon jó szívvel ,vagy kell valami ismeretség??
Válasz #211. hozzászólásra
a trágyás rakodóm(Komatsu)zöld rendszámos,akkor ezt az ikr forgalmazta,náluk vagy az axiálnál szerintem van ilyesmi
Válasz #209. hozzászólásra

Figyelj csak ,lelehetne ezt a teleszkópost zöld rendszámozni ha igen ,akkor honnan tudok beszerezni műszaki adatlapot??
De tényleg olyan gépen meg olyan szarokon van zőld rendszám amin se fék se világitás 100 éve nem volt műszakin!
Válasz #208. hozzászólásra

Aki kiadja nem ostoba,bünözö be kell csukni,mert jó pénzért csinálja
az az ostoba aki kiadja rá mert már a fosos talicskán is zőld rendszám van!
Válasz #204. hozzászólásra

szerintem az az ostoba aki gaz 66-ra zöldrenszámot kér,tudtommal az teherautó ,irasd a nevedre és vid el műszakira,és fehérrendszámos
ja és csak egy gépre 140ezer??
Na hát ilyen emberek vannak......
sziasztok.mozes köszönöm a választ!140 ezer a zöld rendszám.felhivtam a szigetvári okmányirodát érdeklödés szinten,a választ egy modortalan ostoba nő adta "mit képzelek én nem volt és nem is lesz bemondás alapján zöld rendszám"én csak érdeklödtem!!!!!!!!ha ugy kezdtem volna,hogy van x ezer forintom a számára lehet,hogy tudott volna kulturált módon válaszolni a feltett kérdésemre!!!!!!!mért ül ott?nem jött össze valami az éjjel?addig még ilyen emberek vannak ebben az országban ez az ország halálra van ítélve!!!!!!!!!!!!!!januárba kimegyek külföldre dolgozni.szégyenlem hogy magyar vagyok!!!!!!!!!!!!!!

Válasz #202. hozzászólásra
Nem. Csak egytengelyes kerti traktor(pl Robi kapa)...
Hali Valaki megtudná mondani hogy mtz 50 est lehet-e m es jogsival vezetni tudom hogy nem ide tartozik de hátha.....
Nalunk hiaba van mar potkocsin, meg ilyeneken... Ha talalkozol rendorrel, nem buntet, de leveszi, es elkuld rendes vizsgara...
Hali Apróhirdető keresőbe beírod hogy zöld rendszám és kiad egy hirdetést zöld rendszámügyintézés címmel ott van telefon szám, e mail cím ő biztos tud.
sziasztok.nekem gaz 66 ra kellene zöld rendszám.az erdöre használom.ha valaki tudna egy olyan okmányirodát mondani ahol el lehet intézni nagyon megköszönném!
ja és felénk kiadják traktorra is a zöld rendszámot!
Hali! Fekete volt a zukon a a rendösség levette v 20 éve és mivel nem volt pénz nem tudtuk visszaszerezni.Ezt nem tom h most nemigen lehetne már visszaszerezni.
Válasz #195. hozzászólásra
Ja, de erdeszeti kozelitore is csak a timberjack fele cuccokra...Gondolom a regi DAC, Raba, Ural, Csepel 750 kiestek mar???
Helló!
Én nem régiben voltam bent az okmányirodába ott mondták
hogy traktorra nem lehet már kérni zöld rendszámot,mert szigoritottak rajta,régen fünek-fának adtak.
Amúgy arató-cséplőgépre,
önjáró-permetező
-trágyaszóró
-csötöröre
-silozóra
erdészeti kiközelitöre,méhész autókra lehet kérni.
hogy tudnám a 32millás Merci Ml-re elintézni a zöld rendszámot,mert tudjátok a költségek?

/Szolgálunk és félünk!/
Hali Valaki tudna tanácsot adni hogy zukra mi lenne job piros rendszám vagy zöld rendszám
Hali Valaki tudna tanácsot adni hogy zukra mi lenne job piros rendszám vagy zöld rendszám
Válasz #185. hozzászólásra
Szerintem nem , vagyis ilyent még nem láttam, de olvasd el a 180-as hozzászólásban a zöldel jelölt EZAZ-t.Tartalmazza mire lehet zöld rendszámot kérni.
Sziasztok
EB4-es pótkocsit lehetne zöld rendszámra vizsgáztatni? Olyan pótkocsi amivel régen felénk töltötték a vetőgépeket, másik szerelvényre is fel tudja borítani a rakományt. Tehát nem sima pótkocsi.
üdv
Válasz #183. hozzászólásra

Ha van adás-vétel-id akkor elég körülményesen, de le lehet vizsgáztatni.Mindent árulnak.....ahogy elnézem néha a hirdetéseket.
És papírt lehet hozzá szerezni vagy venni.
Válasz #181. hozzászólásra
Ez könnyű válasz, de Neked nem jó, arra nem lehet igényelni.
Sziasztok!
Én meg arra lennék kiváncsi hogy van egy papír nélküli EB-7 pótkocsim én arra kaphatok-e zöld rendszámot vagy M jelü rendszámot. Fontos lenne.köszönöm előre is.
Válasz #179. hozzászólásra
A helyi okmány irodába kell be menned,annak a gépnek a papírjaival amire kiakarod váltani.Olvasd ezt.EZAZ
császtok!

szeretném megkérdezni hogy elárulná valaki a zöld rendszám igénylésének a menetét hogy hol kell elkezdeni meg ilyenek?
Tisztelt Mindenki!
Látom sok itt a bizonytalanság zöld rendszám terén.
1,Zöld rendszámot pótkocsira nem adnak hivatalosan.
2,A közelmúlttol már csak olyan traktorra hosszabítanak akinek a kezdetekkor adtak műszaki lapot.Olyant pedig az kapott aki bevitte a gépet az NKH-hoz műszaki megvizsgálás céljából(én azért kaptam olyant mert piros rendszámot akartam kérni de csak zöldre voltam jogosult az akkori törvények szerint)A törvény módósításával ez a lehetőség most fordítva érvényes most zöldet nem kapnák csak pirosat.
3,A meglevő zöld rendszám ideiglenes, műszaki érvényességét 5000ft ellenében az okmányirodában elvégzik.Bemutatni nem kell a gépet ha rendelkezik műszaki adatlappal,ha nem rendelkezik bevonják a rendszámot és kérheti a pirosat.
4,Nincs szükség B-s jogosítványra elég a lassújármű jogosítvány mivel csak 25km/h-s járműre adható a zöld hivatalosan.Azok a zöldrendszámok amik nem a 25 ös kategóriába vannak lejártukkor bevonják őket.(nekem egy Zetor 5611-esen van zöldrendszám idén hoszabítottam az engedélyt)