Fórum
- Forgatás nélküli talajművelés új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Kukorica terményárak új
- Tájjellegű ételek új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Erdőtelepítési támogatás új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Milyen traktort érdemes venni? új
- Poénok új
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
Cikkajánló
Hirdetés
Kapcsolja a szója termesztését talajoltással turbófokozatra!
A mikrobiológiai egyensúly javítása, a stresszhatások csökkentése és a...
369 hozzászólás
Válasz rtamas1976 #266. hozzászólásáraA 323 már hathengeres motorral van, ha jóltudom, így annak a teljesítmény és nyomatékgörbéjével nemvagyok beljebb A saját kezelésiében sem hoz táblázatot. Az infókat köszönöm, a turbót azért nem veszem le, max a vizsgára, h nehogy belekössenek.
Válasz Marti Miklós #262. hozzászólásáraEz nem így van. A nyomaték öl nem a fordulat. Szóval váltónak az ajó ha minnél nagyobb a motor fordulat, és 7km/h alatt nem dolgozik fogós munkát .
Válasz Marti Miklós #265. hozzászólásáraAhol az mtz megdöglik ez még megy.
Válasz Marti Miklós #265. hozzászólásáraAz ifában maximum-minimum szabályzó van.
A kombájn és a traktor az teljesítményszabályzós.
Az mtzhez képest jóval erősebb!
Már eleve a tömegemiatt is dominánsabb.
Az 1025mtzét is megeszi.
Csak nemannyira pörgős.
Nemkell arra turbó!
Van annak elégbaja anélkül is!
Ahozhogy erő legyen ahoz kaja is kell! Töblet levegőtől nemfog menni ha kaja nincs.
Lehetneki csavarni csak nembiztos, hogy jótteszneki!
323ashoz van kezelésim és alkatrész katalógusom.
Válasz rtamas1976 #264. hozzászólásáraKombájnban is zt adagoló van, vagy az IFÁé?
Még zt teljesítménygörbét keresnék, de se a könyvében , sem a neten nem találok.Így érzésre sztem ninxs benne 150 ló, de a 80ashoz képest azért rakéta????
Válasz Marti Miklós #263. hozzászólásáraIfán sohanemvolt turbó.
1800f/p
A turbóval bolondított 150le
Gyárilag 100le
A kombájnban2200f/p
120le
Válasz rtamas1976 #261. hozzászólásáraMennyit pörögnek ezek gyárilag? A fordulatot visszább akarom venni, h a váltót ne terhelje túl a +lóerő. Amikor kombájnba tették ezt a motort, ott nem volt rajta turbó?
Válasz rtamas1976 #261. hozzászólásáraMennyit pörögnek ezek gyárilag? A fordulatot visszább akarom venni, h a váltót ne terhelje túl a +lóerő.
Válasz Marti Miklós #260. hozzászólásáraA gyári biztos nemilyen.
Az a turbó úgyhiányzott neki mint mókusnak az erdőtűz.
Válasz rtamas1976 #259. hozzászólásáraSzerintem ilyen felni van rajta, amúgy abszolút kezdő vagyok ezzel a tipussal. Még turbó is van rajta, ami nyilván nem gyári.
Válasz Marti Miklós #255. hozzászólására
Válasz Marti Miklós #257. hozzászólásáraAz tökéletes!
Az olaj nelegyen szürke benne.
Ismeretlen a gép?
Válasz rtamas1976 #256. hozzászólásáraKöszi, még egy kérdés : a 4 bar olajnyomás normális, vagy valami eldugult. Az MTZ-ben 1 barhoz vagyok szokva.
Válasz Marti Miklós #255. hozzászólásáraDomborúfelnis ifa kerék.
Szerintem attól semmi nemmegy beljebb.
Sziasztok! Létezik olyan felni, amivel még szűkebbre lehet venni at első nyomtávot? Zöldségtermesztés miatt kérdem.
Válasz rtamas1976 #250. hozzászólásáraKöszi a segítséget, holnap majd világosba meg csiszoló papirozom
Válasz LovasTomy #251. hozzászólásáraHa nemtúl ragyás sok festékkel nembiztos,hogy lessz ott.
Válasz LovasTomy #251. hozzászólására
Válasz rtamas1976 #250. hozzászólásáraKöszi a segítséget, holnap majd világosba meg csiszoló papirozom
Válasz LovasTomy #249. hozzászólásáraKb ott keresd!

Műszakin aztmondták az indítónál van.
Válasz rtamas1976 #248. hozzászólásáraTábla előtt vagy mögött? Ott nem találom, önindító alatt meg van, elvileg 5szám
Válasz LovasTomy #247. hozzászólásáraÚgy emlékszem 6-8szám
Válasz rtamas1976 #246. hozzászólásáraHány karakter? Csak számok?
Válasz LovasTomy #245. hozzászólásáraIgen.
Válasz rtamas1976 #244. hozzászólásáraJobb oldalon mind2 akkor?
Válasz LovasTomy #243. hozzászólásáraA kormánymű sarlókarja mellet oldalról a vázba.
A tábla mellett.
És az idítómotor mellett a váz tetejében.
Sziasztok!
Zt 303-ason van be ütött alváz szám, vagy csak a plakett? Ha van akkor hol keressem?
Válasz Georgosz #241. hozzászólásáraNagyon erős nagyonjó vasak!
Nálunkis volt olyan mikor a 3 kést a 180le vel csak nyöszörgött.
De nálunk az 5öt elviszi.
Ez terület függő.
Kíváncsi leszek hogyfogja vinni a kicsi jympát a zetor. 5kés és 180cm széles.
Válasz rtamas1976 #240. hozzászólásáraVan 2 Jympa az udvaron, a 3 késest húztuk 170 lóval, az 5-öst meg Rábával. Mindig a traktor maradt alul, pedig ! (2012-ben mezőhíres "médiasztár" is voltam egy cikk erejéig...
)
Ahogy a spanyol megcsinálta csavarozás nélkül állíthatóra a vázon átdugva a kést, attól jobb megoldást nem sokat láttam. A csavaros megoldásokat nem győzik egyengetni-visszahegeszteni...
Ilyen vas árak mellett küszködne a franc a házi tákolással, de nem vagyunk egyformák!
Válasz LovasTomy #239. hozzászólásáraIs!

A váznak is erősnek kell lenie!
A csavaró hatást kikell bírnia.
Válasz rtamas1976 #238. hozzászólásáraMagához a késhez gondolom!?
Válasz LovasTomy #237. hozzászólásáraS 355 ös anyag kell hozzá!
Válasz rtamas1976 #236. hozzászólásáraIgen, elvileg közel hulladék vas árába tudnám meg oldani hozzá a cuccokat! Ebből az okból szeretnék inkább csinálni
Válasz LovasTomy #235. hozzászólásáraÁtvan fúrva akés és az orrbetét is.

1db sasszeg rögzíti.
Érdemes neked újjat csinálni?
Egy jobb használt?
De ha olcsón sikerül vasat szerzni akkor ok.
Válasz rtamas1976 #233. hozzászólásáraÍgy gondoltam, csak nem tudtam mi a szakszerű megnevezés, csavarral vannak rögzítve, vagy hegesztve?
Válasz LovasTomy #231. hozzászólásáraA kés egy tokba van betolva.
A 3db kikönyítés a kés hosszának az állítására szolgál.
Válasz LovasTomy #232. hozzászólásáraIgen az elejére megy az orrbetét.
Holnap csinálok róla képet.
Az orrbetét folytatása egy vágóél.
Ami a fügőleges részszig tart.
Válasz rtamas1976 #230. hozzászólásáraAkkor erre előre meg az alsó előre álló részre megy lapjaval kopó anyag? Vagy köröm vagy minek nevezzem? Vagy csak így naturba megy és kész?
Válasz rtamas1976 #230. hozzászólásáraKöszi! Tetején az a 3db 25x31es félkövér van a felfogás? miért csak hátul és miért 3db egymás felett?
Válasz LovasTomy #229. hozzászólására

Válasz rtamas1976 #228. hozzászólásáraNa ez már fajin! 5késes?kés formája, mérete lenne a lényeg, vázát már majd össze hozzuk,késről nincs el képzelésem! Ha le rajzolod megköszönöm!
Válasz LovasTomy #227. hozzászólásáraÉn ezt most vettem.

A régit eladtam
Holnap megkérdem a lakatos műhelyben láttam ilyen kést vágtak
Lerajzolva biztos levan csak méretzés digitalizálva van. És nemboztos hogy látható a rajzon.
Ha nemlátható lerajzolom neked.
Válasz rtamas1976 #226. hozzászólásáraGondolkozom kellene egyet csinálni, 3késeset akkor, megvenni elég drága, nagyja anyagot szerintem be tudom szerezni jó áron, késről nincs rajzod, méretekkel? Vagy képed? Mondjuk arról nem tudok méreteket
Válasz LovasTomy #225. hozzászólásáraNincs már meg 4éve mikor megvettem a zetort eladtam a 303ast és a 323a t is.
Én 3késes maszekot húztam
Válasz rtamas1976 #224. hozzászólásáraDolgoztok még ti is a Zt-vel? Vagy nincs már? Lazítót milyet huztok vele?
Válasz LovasTomy #223. hozzászólásáraMivel a gyári max fordulat 1800f/p
1500-1600f on gyengébb munkát megcsinálja. Ha szántunk vagy lazítózunk 1600-1700al. De úgyis ottkell használni ahol kisimul és nemerölködik.
Válasz rtamas1976 #221. hozzászólásáraMilyen fordulaton érzi jól magát ez az IFA motor? Akár tárcsázás akár szántás bármire?
Válasz rtamas1976 #221. hozzászólásáraNem dehogy, csak számolgatom a várható kiadást, meg hogy egyáltalán érdemes e, vagy hagyni kellene úgy a francba aztán kaszálni szenanak!
Válasz LovasTomy #220. hozzászólásáraElőre megakarod venni?
Ezt kiszámolni nemlehet a körülmények majd hozzák.
Válasz rtamas1976 #219. hozzászólásáraKb 200liter /ha megy a permetező, ahogy most van, akkor az meg felel erre is így!
Akkor egy 4-500liter nafta el megy az 5hektarra mire el van vetve, esetleg hengerezve