Július 2-án startolt a világ legismertebb országúti kerékpárversenye a Tour de France, amit világszerte több mint 3 milliárd néző követ, és a helyszínen, az út mellett 10-12 millió szurkoló buzdítja kedvenc csapatát. A francia farmerek minden évben készülnek valami különleges alkotással a versenyzők és látogatók lenyűgözésére, kifejezve ezzel támogatásukat a kerékpáros kultúra iránt. Láttunk már bálákból kirakott óriás kerékpárt, melynek forgó kerekeit köröző traktorok alkották, de a tarlóba tárcsázott gigászi motívumok is feltűnnek évről-évre.

Az alábbi videón a juhok, a győztes mezek színeiben pompáznak, úgymint sárga- zöld- pöttyös trikó, vagyis összetettben első, legtöbb szakaszgyőzelmet bezsebelő és a legjobb „hegyi menő”. A juhnyáj által nyújtott, szemet gyönyörködtető látványt a Farmers Weekly-n fedeztük fel.

Videó: dailymotion.com, by tourdefrance

A háttérben pedig feltűnik Franciaország egyik legismertebb jellegzetessége a Mont-Saint-Michel, ami a Couesnon folyócska torkolatában, a La Manche csatorna árapálysíkságából kiemelkedő gránitszikla alkotta sziget.