Az ülésen a korábban elfogadott feladatok teljesítése, valamint a kétoldalú mezőgazdasági és agrárkereskedelmi kapcsolatok helyzetének értékelése mellett az állattenyésztés és állategészségügy, a növényvédelem és növényegészségügy, a földügy, a növénynemesítés és vetőmagtermesztés, a kertészet és szőlészet, illetve a kutatás és fejlesztés terén való együttműködési lehetőségeket vitatták meg és foglalták jegyzőkönyvbe.

A Magyar-Ukrán Mezőgazdasági Munkacsoport hatodik ülésének elnöke V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkára volt és Kardeván Endre Élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkár is részt vett a tárgyaláson. Az ukrán delegációt Olekszandr Szeny, az ukrán agrártárca miniszterhelyettese vezette.

A tárgyaláson Kardeván Endre kétoldalú megbeszélést folytatott az ukrán miniszterhelyettessel a rókaveszettség elleni vakcinázásban tervezett magyar-ukrán együttműködésről. Emellett bemutatták egymásnak országaik állat- és növényegészségügyi hatósági rendszerét is - olvasható a közleményben.

Fotó: vnemethzsolt.hu