Három évvel ezelőtt indította el az Agroinform.hu a precíziós gazdálkodás gyakorlatával és trendjeivel foglalkozó PREGA Konferenciát, hiszen a korszerű mezőgazdaság kihívásainak kezelésére az egyik leghatékonyabb eszköz a precíziós gazdálkodás. A téma azóta még aktuálisabb lett.

90 hazai és nemzetközi előadó, 30 szakmai kiállító és több mint 600 résztvevő – ez a III. PREGA számokban.

Nézze meg milyen volt a konferencia a látogatók szemszögéből – videó: Agroinform.hu

Az Agroinform.hu és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által közösen szervezett PREGA és PREGA Science azt a célt tűzte ki, hogy áttekintést adjon a precíziós gazdálkodás jelenéről, a hazai és a külföldi trendekről, és minden érdeklődő fontos és hasznos információkkal gazdagodjon a témában.

A konferenciáról rengeteg információ látott napvilágot, cikkünkben mindent megtalál, gondosan kategorizált formában.

PREGA

Rekordszámú előadó és látogató vett részt az idei konferencián – fotó: Agroinform.hu

A rendezvény ebben az évben egy újabb, nagyszabású eseménnyel bővült, a PREGA Science-el, ahol a téma legkiválóbb hazai szakemberei, oktatók, kutatók tartottak előadásokat a precíziós gazdálkodás elméleti és gyakorlati kapcsolatáról.

PREGA

A konferencián a gyakorlatban is hasznosítható információhoz juthatnak a résztvevők – fotó: Agroinform.hu

A rendezvény a délutáni előadások tekintetében három szekcióra bontva folytatódott.

precíziós szántóföldi szekció vezetője Dr. Milics Gábor, a Széchenyi István Egyetem (SZE) docense elmondta, hogy eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a technológia bevezetésével, és következetes alkalmazásával a termésbiztonság növelhető, és a növénytermesztési gyakorlat úgy emelhető egy fenntarthatóbb szintre, hogy a környezeti elemeket megóvjuk.

A precíziós kertészeti szekciót dr. Riczu Péter, a Debreceni Egyetem tudományos segédmunkatársa vezette. Meglátásai szerint a precíziós technológiák szélesebb körben való elterjedéséhez a gazdálkodók szemléletváltására van szükség. Ez magába foglalja azt is, hogy a gazda legyen tájékoztatva, vagy tájékozódjon az elérhető legmodernebb technológiai lehetőségekről, megismerje azok előnyeit és korlátait.

precíziós állattenyésztési szekció vezetője, Dr. Halas Veronika, a Kaposvári Egyetem Agrár- és Környezettudományi Karának egyetemi docense rávilágított arra, hogy a precíziós technológiák nagymértékben hozzájárulnak a fenntartható élelmiszer-termeléshez, hiszen a hatékony termelés az állattartás károsanyag-kibocsájtásának és ökológiai lábnyomának csökkenését is jelenti.

A konferenciáról hírt adó szakmédiumok:

Agro Napló, Heti Válasz, Agrárágazat, MezőHír, Agrofórum, Őstermelő, AgrárUnió, Agrár Élet, Magyar Mezőgazdaság, Farmit, Magro.hu, Mezőgazdasági Technika

Televíziós, rádiós tudósítások:

M1 Magyar Gazda, MTVA, Vajdasági TV, ATV Start, Echo TV, Pápa Városi Televízió, Kossuth Rádió, Rádió1, 90,9 Jazzy Rádió, Klasszik Rádió 92,1

Várjuk Önt is a PREGA 2018 Konferenciára és Kiállításra február 21-én, és legyen részese a február 20-ai PREGA Science rendezvénynek is.