Stratégiai partnerségi megállapodást kötött a Vidékfejlesztési Minisztérium és az Ipartestületek Országos Szövetsége csütörtökön Budapesten. A megállapodás célja a többi között az információcsere, a mikrovállalkozások érdekeinek megjelenítése a jogszabályok előkészítésében, végrehajtásában, a hatások vizsgálatában - tájékoztatta az IPOSZ az MTI-t.

A dokumentumot Németh László, az IPOSZ elnöke és Kiss Zoltán osztályvezető, a VM térségi programok osztályának vezetője írta alá. A megállapodás értelmében a felek együttműködnek a mezőgazdaságot érintő alkatrészgyártó, építő, szerelő és szolgáltató tevékenység területén; az iparosság, a mikrovállalkozások érdekében a helyi és kistérségi vidékfejlesztési koncepciók kialakításában, a LEADER csoportok munkájában; a hungarikumok, a falusi és agrárturizmushoz kötődő kézműves szakmák és szakképzés kérdéseiben; monitoring bizottságok, szolgáltatási és információs rendszerek működtetésében.

Az IPOSZ-t alkotó 180 területi ipartestületbe, 27 országos szakmai szövetségbe tömörülő iparosság, mikro- és kisvállalkozás számára kulcskérdés a vidékfejlesztésbe, a falusi és agrárturizmusba való bekapcsolásuk erősítése, a foglalkoztatás megőrzése és növelése - hangsúlyozta az IPOSZ elnöke.