Nébih: sajtos kekszet hívott vissza a forgalmazó
A hivatal arra kéri a vásárlókat, hogy az érintett élelmiszert ne fogyasszák el.
Miben más a konzerv hal, mint a friss?
Jótékony hatásaikat tekintve nem azonosak, de vannak más fontos tényezők is.
Újabb és újabb kellemetlen meglepetés vár minket a boltokban
Az elmúlt két hónapban ismét számos termék kiszerelése csökkent a magyar boltokban. A zsugorinfláció töretlenül halad előre.
Egyre több a fiatalok közt a rákos megbetegedés – ez az oka!
Egyes szakemberek az egészségtelen ételeket és a feldolgozott húsokat sejtik a jelenség hátterében.
Tojásszövetség: túl alacsonyak a tojásárak, áremelésre lesz szükség
A jelenlegi körülmények között nem tartható fenn az étkezésitojás-termelés?
Mutatjuk, mit jelent a "Helyben vagyunk" védjegy
Ez a védjegy a helyi termékek mögé felépített szolgáltatást, élményt minősíti.
Jobb az édesítőszer, mint a cukor?
Természetes és mesterséges édesítőszerek, előnyök és kockázatok. Mit mond a szakember?
Mit mond a tudomány az egyre divatosabb atlanti étrendről?
A mediterrán vagy az atlanti étrend egészségesebb?
Egy jó feketét? Tudtad, hogy ez is magyar találmány?
Bármilyen hihetetlen, az olasz eszpresszót egy magyarnak, a temesvári születésű Illy Ferencnek köszönhetjük.
Ezek lehetnek a jövő ételei
Ha a tudományon múlik, mi kerülhet majd a jövőben az asztalunkra?
Évente 4700-an halnak meg élelmiszer miatt
Pedig az Európai Unió rendelkezik a világ egyik legszigorúbb élelmiszerbiztonsági rendszerével.
Valami, amit eddig nem is sejthettél a sonkáról
A brit The Guardian-ben megjelent kutatási eredmény szerint már napi két szelet sonka elfogyasztása is 15%-kal növelheti a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát.
Örökre eltűnhet a banán
Egy gombás fertőzés az 1950-es években már kiirtotta az akkor legnépszerűbb banánfajtát.
Nem minden egészséges, ami növényi alapú
Hogyan lehet egészségtelen, ami növényi alapú?
Mi a különbség a pasztőrözött, az ESL és az UHT tej között?
Mitől lesz tartós a tej?
Egy marhafajta, mely feláldozza magát azért, hogy nekünk tejet adjon
Az ember az egyetlen élőlény, amelyik rendszeresen egy másik élőlény tejét fogyassza. Hiába no: szeretjük, mindenféle formájában.
Ezért érdemes minél több lila zöldséget vagy gyümölcsöt enni
Nagyon gazdag forrásai az antociánoknak.
A kedvenc ételeinkről kell lemondanunk az EU szabályozás miatt
Minden az egészségünk megőrzése érdekében történik.
Érik már a feketeleves: a hőség miatt drágulhatnak ezek az élelmiszerek
A klímaváltozás kapcsán egyelőre csak a hőségtől szenvedünk, de eztán jön még a feketeleves.
Csak Miskolcon 3000 szelettel terveznek az ország tortájából +VIDEÓ
Szerte az országból többszáz cukrászda jelezte, hogy szeretne az ország tortája készítői és árusítói közé tartozni.
Kiderült, hogy mi okozza a gluténérzékenységet
Milliók életét változtathatják meg az új kutatási eredmények.
Már megint kiderült egy népszerű édesítőszerről valami...
Ezúttal az eritritről mondtak ítéletet a tudósok.
Fagyi kancatejből? Igen, ez is elkészült
Nagyon finom, és rendkívül egészséges.
Megnyílt a kisebb léptékű élelmiszer-feldolgozói fejlesztések pályázata
Az első benyújtási szakasz augusztus 13-tól augusztus 26-ig tart.
Letarolják a piacot az egy összetevőből álló húshelyettesítők?
Mutatjuk, mit jelent a "tiszta címke" az élelmiszeriparban.
Ha kecskesajtot fogyasztunk, azzal csak jól járhatunk
A kecskesajtot az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt mindenképpen érdemes beiktatni az étrendünkbe.
Így vizsgáztak a gyümölcsszörpök
Megszülettek a Termékmustra és a Gyümölcsszörp Minőségmustra eredményei.
Tudtad? 5000-nél is több fermentált élelmiszer létezik
Valamennyi rendkívül egészséges.
Fókuszban az élelmiszer-gazdaság
A szakemberhiány komoly kihívást jelenthet az iparág számára.
5,5 tonna dinnyét kellett kivonni a forgalomból!
A Nébih a görögdinnye értékesítést ellenőrizte mind a kereskedőknél, mind a termelőknél.
Amikor az amerikai gazdák majdnem víziló-tenyésztővé váltak
Volt egy gondolat: tenyésszenek vízilovakat az amerikai gazdák. És ez egy nagyon is komoly gondolat volt. Szerencsére, nem lett belőle semmi...
Fontos az élelmiszerfelesleg mentése a mezőgazdaságból
Az élelmiszerpazarlás csökkentésével megelőzhető a befektetett erőforrások elpazarlása.
Milyen ételekkel növelik a teljesítményüket a sportolók?
5 élelmiszer, amely fokozza a teljesítményt.
Kiemelt témáink
- AKG
- baromfi
- gazdálkodási napló
- búza
- fiatal gazda
- PREGA
- gazdaságátadás
- AÖP
- gyümölcstermesztés
- jogszabály
- kukorica
- közös agrárpolitika
- legeltetés
- madárinfluenza
- napraforgó
- no-till
- növényvédő szer
- ökológiai gazdálkodás
- repce
- sertés
- sertéspestis
- szarvasmarha
- szőlő
- talaj
- termőföld
- TMR
- ukrajna
- zöldségtermesztés
- drón

KARINTIA SZÓJANAP – BODA
Útmutatók az eredményes szójatermesztéshez – Új genetikák, klímaváltozás,...
Ilyen gépkarnevált még nem láttál! – jön a VIII. Hetényegyházi Traktoros Találkozó
Látványos traktoros felvonulás, versenyek, gokartozás és nyeremények várják az...