Kukoricával próbálták, faaprítékkal is működik – új szárítórendszer magyar gazdáknak + VIDEÓ
Hogyan működik egy biomassza-alapú szárító és mik az előnyei?
Elfér a magyar konyhában is: 5 dolog, amit nem tudtál a kókuszolajról
Nem kell tőle idegenkedni, nemcsak finom, de egészséges is – mutatjuk, mire jó ez az alapanyag!
Ezért nem készül sajt szamár- vagy sertéstejből – furcsa tudományos okok
A tej nemcsak táplálék, de gyógyhatású és innovációs forrás is – érdekességek, amiket érdemes megismerni.
Prebiotikumos kolbász és antioxidáns sonka: itt az új húsgeneráció
Egészséges, rostban és fehérjében gazdag húskészítményeket fejlesztettek ki Debrecenben.
Miért volt ilyen hideg a tavasz? - Megváltoztak az évszakok!
A tavasz és a nyár hosszabb, a tél már csak nyomokban létezik – új kutatás mutatja az átalakulást.
Új európai nyilatkozat született a vetőmagok védelméért
Granollers városában megrendezett szimpózium célja, hogy 2050-re minden európai önkormányzat fenntartható élelmiszerpolitikát alkalmazzon.
Májusban fordult a piac: az alma lett az új prémium gyümölcs
Az idei szokatlanul hűvös május késleltette a szezonális gyümölcsök piacra lépését, így a lengyel alma lett a sztár.
Elindult a verseny a legzöldebb élelmiszercég címéért
A NAK új díját azok a cégek nyerhetik el, akik körforgásos, digitális és energiahatékony megoldásokat alkalmaznak.
Ezért veszélyesek a gyerekeknek szánt gabonapelyhek reggelire
A gyerekeknek szánt gabonapelyhek cukor-, zsír- és nátriumtartalma nőtt, míg a fehérje- és rosttartalom csökkent, ami egészségügyi kockázatokat jelenthet.
Védjük meg a meggyet! Gombás kórokozók leselkednek a termésre
Az esőzés és a hőmérséklet-ingadozás miatt most különösen érzékenyek a gyümölcskezdemények – a kontakt szerek ideje van.
Termékvisszahívás: nem engedélyezett összetevőt tartalmaz ez a tea
Egynyári üröm miatt figyelmeztet a hatóság – ne fogyassza el a visszahívott terméket!
Nálatok mennyiből jön ki egy palacsinta?
Egy Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei vendéglátóhely 17 ezer forintért kínál egyetlen darabot.
VW kolbász: Új szintre emelte a márkahűséget a Volkswagen
A currywurst júniustól a németországi szupermarketekben lesz kapható.
Mikotoxin: 10-ből 9 távol-keleti minta szennyezett
Ázsia vezeti a szennyezési listát egy friss nemzetközi vizsgálat szerint.
Így jelez a mesterséges intelligencia, mielőtt még bekövetkezne a baj
A mesterséges intelligencia új távlatokat nyit az élelmiszer-biztonságban – korai felismeréssel megelőzhető a szennyeződések terjedése.
A hazai tejtermékek védelmében indul kampány – fókuszban a trappista sajt
A program kiemelten foglalkozik a magyar eredet, a minőség és a hagyomány hangsúlyozásával.
Import tej áraszthatja el a boltokat – veszélyben a magyar tejágazat?
Egyre több szlovák és cseh tej jelenik meg a magyar boltokban – az árréstop az olcsó import felé tereli a kereskedőket, veszélybe sodorva a hazai tejtermelést.
Keksz on the beach, Nyári dallam és más finomságok az év fagylaltja versenyen
Meglepő íz nyert a fesztiválszámba menő megmérettetésen.
Örökre eltűnhetnek az ikonikus francia sajtok
Veszélyben a Brie és Camembert sajtok jövője.
Ételvisszahívás a DM-től: súlyos allergén került a müzlibe
Csillagfürt allergént találtak a dmBio Beeren Crunchy 500 grammos müzliben – az NKFH visszahívta a terméket.
Ezért tűnhet el a csokoládé az európai országok polcairól
Az EU csokoládéválsága egyre súlyosabb a klímaváltozás és a biológiai sokféleség csökkenése miatt – figyelmeztet egy új jelentés.
Ősi magvak, új remények – visszatérnek az elfeledett növények
A klímaváltozás súlyos kihívásokat állít a mezőgazdaság elé – a megoldás azonban nem mindig a jövőben, hanem olykor a múltban rejlik.
Tücsök, pacal, gulyás: hát már mindenből fagyit csinálnak?
Bizarr ízekkel indul a nyári szezon a magyar cukrászdákban.
A biztonságos élelmiszer az ellenőrzéssel kezdődik
Új, mezőgazdasági termények vizsgálatával foglalkozó mintavételi laboratórium létesült Fóton.
Te megkóstolnád? Kívül fekete, belül színes, és a TikTokon már hódít +VIDEÓ
Megérkezett a fekete unikornis: ez lehet az új csokiszenzáció.
Visszahívás! Mérgező anyagot találtak ebben az élelmiszerben
Magyarországra is került belőle, ne fogyassza el!
A MATE és a Pilze-Nagy Kft. megerősítette közös együttműködését
A technológiai fejlesztések célja a fenntartható és hatékony élelmiszertermelés – a szakmai együttműködés ebben kulcsfontosságú.
Egyre nagyobbra nő a tojásipari óriás, mely az élre tör Európában
Az olasz Eurovo cég lendületes terjeszkedésbe kezdett Európában, hogy vezető szerepet töltsön be a kontinens tojástermelésében.
Újraindulnak az MFB agrárhitel-programok!
A kormány döntése értelmében újra elérhetővé válnak az MFB által kínált agrár, élelmiszeripari és TÉSZ forgóeszköz-hitelprogramok, amelyekhez jelentős kamattámogatás is kapcsolódik.
Ez a város lesz Magyarország új élelmiszeripari központja?
Óriási gyárbővítés vidéken: a Kométa logisztikai centrumot visz el Budapestről.
Lassul a boltbezárási hullám – visszatértünk a covid előtti szintre
A kis élelmiszerüzletek, főként a zöldség-gyümölcs szegmens továbbra is nehéz helyzetben van.
Ezért hívta vissza a Nébih a JÁRMI tésztát – veszélyes allergén!
Problémás volt az egyik tétel szélesmetélt.
Luxuscikké válhat az egyik kedvenc gyümölcsünk
Az áprilisi fagyok és a májusi lehűlés példátlan károkat okoztak: mindössze 2-3 ezer tonna termés várható.
Újraindulhat az élőállat-kereskedelem Csehország felé
A cseh állategészségügyi hivatal szerint már nincs szükség állatorvosi igazolásra sem.
Kiemelt témáink
- AKG
- baromfi
- gazdálkodási napló
- búza
- fiatal gazda
- PREGA
- gazdaságátadás
- AÖP
- gyümölcstermesztés
- jogszabály
- kukorica
- közös agrárpolitika
- legeltetés
- madárinfluenza
- napraforgó
- no-till
- növényvédő szer
- ökológiai gazdálkodás
- repce
- sertés
- sertéspestis
- szarvasmarha
- szőlő
- talaj
- termőföld
- TMR
- ukrajna
- zöldségtermesztés
- drón
_fill_540x300_0.jpg)
Szántóföldi gépbemutató – Kiskunlacháza
Látványos szántóföldi gépbemutatóra várja az érdeklődőket a Dorker Kft....