Ezt minden vásárlónak tudnia kell: uniós különadó jöhet
Az Európai Bizottság 2026-tól különadót vezetne be a magas zsír-, cukor- és sótartalmú élelmiszerekre, valamint a gyümölcsalapú alkoholokra a szív-érrendszeri betegségek visszaszorítása érdekében.
Ez a jelölés garantálja a legjobb élelmiszereket
Egyre népszerűbb a Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegy, már 70 termékkategóriában elérhető.
Ez az újítás mentheti meg a gyümölcspürék piacát
Egy új, 100%-ban újrahasznosítható PP5 tasak fenntartható alternatívát kínál a saját márkás gyümölcslevek és pürék csomagolására.
A tél legjobb „konyhakert a kamrában” ötletei
Csíráztatás, mikrozöldek, fűszerek – így terem a kamrában is zöldség télen!
Jön az új fogyasztóvédelmi stratégia: ez mindenkit érint
Digitális méltányosság, fenntarthatóság és jogorvoslat kerül fókuszba a következő öt évben.
Gálán ünnepelték a hungarikumok listáját: nem csak ételek szerepelnek rajta
Egy biztos: ezek a kiválóságok tükrözik a magyar lélek és hagyomány gazdagságát.
Grillsajt-vizsgálat: nem minden sajt felelt meg az elvárásoknak
A Nébih friss vizsgálata rámutatott: nem minden „grillsajt” az, aminek látszik – több gyártónál minőségi és technológiai problémák is akadtak.
Tejpiaci offenzíva: vállalkozást építeni olyan, mint felfelé kerékpározni
Nálunk nehezen értelmezhető léptékben terjeszkedik a malajziai Farm Fresh, új üzemekkel, farmokkal és termékkategóriákkal célozva meg több mint 500 millió fogyasztót.
A legédesebb téli receptek a kertből
Birs, sütőtök, káposzta – ínycsiklandó téli receptek a saját kertedből, percek alatt!
A kreativitás a hétköznapok művészete
Kulcs az üzleti eredményességhez éppúgy, mint belső egyensúlyunk megtalálásához. 2025-ben is ünnepelt a Superbrands.
Télen is lehet „farm to table” – ötletek a konyhába
Tartósított finomságokkal télen is varázsolhatsz farm-to-table élményt az asztalra!
A méz új formája: hagyományos akácméz helyett Pilleméz
Egy vasárnap délutáni ismeretterjesztő műsor, néhány kiló akácméz és egy makacs elhatározás: nem szabad főzni a mézet. Így született meg a Pilleméz.
Így lett az angol cider magyar sikertörténet
A Zalában működő Magyar Czider Kft. egy angliai inspirációból nőtt ki: a kisvállalkozás a természetes, 100%-os kézműves almacider hazai úttörője.
Ártalmas, de eladható: miért jövedelmező az egészségtelen élelmiszer?
A feldolgozott termékek ízletesek, de komoly veszélyt jelentenek.
Mit érdemes a kamrában tartani? Ezek az ételek sosem romlanak meg
Vannak olyan alapanyagok, amelyek évtizedekig is megőrzik minőségüket. A cikkben bemutatjuk ezeket – és azt is, hogyan érdemes őket tárolni.
Ezeket a gyümölcsöket kínálja BOB, a barátságos robot
A Fresh Del Monte Franciaországban teszteli új promóciós robotját, amely nemcsak informál, de jutalmaz is.
Változnak az élelmiszer-színezékekre és aflatoxinokra vonatkozó előírások
A Codex Alimentarius új szabályozása többek között a bixin és norbixin használatát, valamint a mogyorófélék aflatoxin-szennyezésének kezelését érinti. A hazai gyártóknak is új kihívásokkal kell...
Változások jönnek a csomagolási szabályokban és a fogyasztóvédelemben
Az új rendelettervezetek az EU-s jogszabályokkal való összhang megteremtésére törekednek, miközben új hatósági kötelezettségeket is előírnak a csomagolásokra és hulladékgazdálkodási engedélyekre...
Célkeresztben a karácsonyi vásárok – indulnak az ellenőrzések
A szezonális termékeknél magas a biztonsági kockázat, ezért az NKFH teljes körű vizsgálatot rendelt el a piacokon, vásárcsarnokokban és ideiglenes árusítóhelyeken.
Tejben-vajban: érdekes ellentétek a piacon
Emelkedett a nyers tej ára, de a vaj és tejpor visszaesett.
Ez nem vicc: műanyag lehet ebben a népszerű táblás csokiban
Két tételt vont vissza a Mondelez a Milka Caramel 100g táblás csokoládéból.
Ha lehet, hazait, ha lehet, helyit – sikeresen zajlott a IV. REL EXPO
Több mint 110 kiállító, 750 látogató és gazdag programkínálat jellemezte a 2025-ös REL EXPO-t.
Gyomorforgató, amit a Nébih ezekben a húsüzemekben talált +VIDEÓ
A falakon és ajtókon penészes és rászáradt húsmaradványokat találtak, a padlón cigarettacsikkek és rovartetemek hevertek, a ládamosó berendezést rágcsálóürülék borította.
Tevetejipar: milliárdos üzlet és új agrártrend a Közel-Kelettől Amerikáig
A tevetejre épülő iparág értéke 2030-ra elérheti a 13 milliárd dollárt, és már Amerikától Ausztráliáig épülnek köré tejbirodalmak.
Uborkapiac 2025: miért csökkennek az árak a jó terméshozamok ellenére?
A szezonális kereslet csökkenése és a túlkínálat komoly árnyomást okozott több országban. Különösen Dél-Afrika és Németország szenvedett az alacsony áraktól.
Jobb költségkontrollal nagyobb nyereség az élelmiszeriparban
A szektor kiadásainak 65%-át alapanyag és feldolgozás teszi ki. Ezek optimalizálása kulcsfontosságú a stabil működés és a hosszú távú jövedelmezőség biztosításához – hangsúlyozza a K&H...
Rekordszámú nevezéssel zajlott az idei Év bejglije verseny
Mutatjuk, milyen ízek hódították meg a zsűri tagjait.
Mosogatóként kezdte, most a legjobb fagyit főzi
Wilhelm Dávid saját receptjeivel és kitartásával jutott a fagylalt világbajnokság döntőjébe.
Kezdődik az őrület
Idén rekord kereslet mutatkozik a karácsonyi halászlére egy mesterszakács szerint.
Gyenge diótermés, rekordkereslet – karácsonyra kifogyhat a magyar diókészlet
Engelhardt Ádám, a lovasberényi Engelhardt Dióbirtok vezetője szerint az idei diótermés országos szinten gyenge, a kereslet viszont sosem volt ilyen erős.
Van valami, amiben a legjobbak közé tartozunk
A World Cheese Awards történetében először képviselte magyar zsűritag az országot. A megmérettetésen nagyon szép sikereket értek el a hazai szakemberek.
Vigyázat, veszélyes baktériumot találtak ezekben a termékekben!
Listeria miatt hívnak vissza több népszerű halas terméket a SPAR áruházakból – ne fogyassza el!
Kenhetőbb vaj hazai tejből? A technológia a kulcs
A tejzsír szerkezete, a zsírsavláncok hossza és az érlelés módja mind hozzájárulnak a vaj kenhetőségéhez. A cél: a kiváló minőségű, hazai vaj előállításának ösztönzése próbagyártásokkal.
EPR-díj: Évközi díjemelés, dráguló élelmiszerek?
A vállalkozások szerint a csomagolási EPR-díjak további növelése inflációs kockázatot jelent, főként az élelmiszerek és fogyasztási cikkek esetében.
Kiemelt témáink
- AKG
- baromfi
- gazdálkodási napló
- búza
- fiatal gazda
- PREGA
- gazdaságátadás
- AÖP
- gyümölcstermesztés
- jogszabály
- kukorica
- közös agrárpolitika
- legeltetés
- madárinfluenza
- napraforgó
- no-till
- növényvédő szer
- ökológiai gazdálkodás
- repce
- sertés
- sertéspestis
- szarvasmarha
- szőlő
- talaj
- termőföld
- TMR
- ukrajna
- zöldségtermesztés
- drón

Jogszabályváltozások és pályázati lehetőségek 2026 Agroinform webinárium
EGN-könnyítés, gazdaságátadás, támogatási lehetőségek és fontos változások.
_fill_540x300_0.jpg)



_fill_540x300_0.jpg)

_fill_540x300_0.jpg)
_fill_540x300_0.jpg)


_fill_360x200_0.jpg)




