Már 12 éve tartják szem előtt a fogyasztók érdekeit
Számos eredményt értek el.
Ez mindent megváltoztathat: új korszak kezdődik az energiaitalokkal kapcsolatos társadalmi diskurzusban
Stratégia partnerségi- és együttműködési megállapodást írt alá az Agrárminisztérium és a Magyar Energiaital Szövetség.
Te tudod, hogy miként kerülhetnek be a kistermelői alapanyagok, késztermékek a vendéglátásba?
Nagy lenne rájuk az igény a kiskereskedelemben és a közétkeztetésben is.
Elkezdődött a tavaszi élelmiszerlánc-ellenőrzés – fókuszban a húsvéti termékek
A tavaszi akció hangsúlyos része a piacok ellenőrzése.
A kakaó ára rekordmagasságba emelkedett, amit mi fogunk megérezni – és nem csak az áremelésekben
Nem jelenthetik a sorozatos áremelések a megoldást, ezért mást kellett az édességgyártóknak kitalálniuk.
Kóser tejtermékekkel az európai piacot célozza az Alföldi Garabonciás Kft. új tulajdonosa
Tejfeldolgozót vett az EMIH - Magyar Zsidó Szövetség.
Mitől lesz felejthetetlen a magyar bor? A tudomány megadja a választ
Az SZTE tudósai megalapítják Magyarország első Geo Terroir Kutatócsoportját.
Az átlátható folyamatok jelentősen befolyásolják a profitot
Egyre nagyobb szerep jut a vállalatirányítási rendszereknek az élelmiszeriparban.
A hazai baromfiágazat elemi érdeke lenne az ukrán import visszaszorítása
Stabilizálódhatnának az árak, megnyugodhatna a piac, újra megindulhatna a kereslet.
Jön a szintetikus cukor?
Hatalmas területeket szabadíthat fel élelmiszernövények termesztésére.
Akár 1 millió forint is lehet a bírság termékenként, ha nem megfelelő a tájékoztatás
Indul a csökkentett kiszerelésekre vonatkozó kötelező tájékoztatás a boltokban.
Befuccsolt csigafeldolgozó, az állam rohan a pénze után
Töredék áron se kell senkinek a hatalmas telephely.
Hőhullámokat jobban tűrő búza, megoldás az aszály ellen és a közeljövő nagy kihívása
Az Agroinform.hu februári szakcikkeinek és szakmai híreinek összefoglalója.
Ha eddig nem figyelted az élelmiszer csomagolásán, hogy tartalmaz-e E551-et, akkor jobb, ha ezután megteszed
A szilícium-dioxid elősegítheti a cöliákia kialakulását azoknál az embereknél, akiknek genetikai hajlamuk van a betegségre.
A borászat új iránya: natúr- és biodinamikus borok – ezt kell tudni róluk!
Egyre népszerűbbek a natúr-, illetve a biodinamikus borok, sokan azonban szinte semmit sem tudnak arról, hogyan is készülnek ezek.
Érdekel a gasztronómia és az élelmiszeripar? A SIRHA Budapest Szakkiállításon a helyed!
Regisztrálj szakmai látogatóként díjmentes belépőért!
Ha kevés a pénz, az emberek az egészségükön spórolnak először
Hiába csökken az infláció, a fogyasztás nem élénkül.
Ez korunk egyik legnagyobb kihívása: újabb népbetegséggel nézünk szembe
A rezisztens kórokozók már az állatokban is jelen lehetnek, amik az élelmiszerek fogyasztásával átterjedhetnek az emberekre.
Kortyolj néhány cseppnyi Magyarországot!
Kóstolj bele a magyar hagyományokba ezekkel a kézműves ginekkel!
Hogyan érdemes elkölteni a pályázati pénzeket?
Élelmiszeripari gép- és technológiai kiállítást szervez a NAK.
Végéhez érhet a halmentes halrudak korszaka – pontosan tudni fogjuk, hogy mi kerül a kosarunkba
A csomagoláson olvasható információk nem lehetnek megtévesztőek.
Február 29-én nyitja meg kapuit a III. REL EXPO – 2024
Kilencszáz négyzetméteren több, mint hetven kiállító mutatkozik be a Jakabszállási Repülőtéren.
Végleg eltűnhet a polcokról a camembert
A megmentésére jelenleg nem látnak esélyt a kutatók.
Precíziós nemesítéssel állítanak elő betegségekre ellenálló növényeket magyar kutatók
Sürgősen megoldandó probléma az antibiotikum-rezisztencia gyors terjedése.
Betiltották az energiaitalok forgalmazását kiskorúak számára a szomszédban
Az előírások megszegése kihágásnak minősül, amit bírsággal büntetnek.
Az élelmiszer-biztonság alapját a növényvédelem garantálja
A folyamatban kiemelt jelentőséggel bír a növényorvosok tudása.
Eddig a növényi alapú húst sztárolták, most pedig már van húsalapú növény is
Mi lenne, ha hagynánk a hülyéskedést és maradnánk a húsalapú húsnál, meg a növényalapú növénynél?!
Szövettenyésztéssel is készülhet kávé. Megkóstolnád?
Ehhez a kávéhoz nem kell kávébab?
Magyar szarvasgombás libamáj a leginnovatívabb termékek között a dubaji kiállításon
Az Agrármarketing Centrum közösségi standján 23 kiállító mutatkozott be.
Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegy: hamarosan tovább bővül a már meglévő termékkategóriák száma
A sikeres pályázatokat követően a védjegy megjelenése és fogyasztói ismertsége folyamatosan emelkedik.
Nagy lehetőség előtt áll a magyar húsipar, de fejlesztésekre van szüksége
Forrást kell biztosítani többek között a technológiai megújítására, a fenntarthatóság fejlesztésére.
Nem kell indokolni, miért csökken egy élelmiszer kiszerelése?
Ezeket az adatokat kell feltölteni, ha csökken a kiszerelés.
Mostantól bármilyen színűek lehetnek a sajtok
Forradalmi áttörés, ami olyanokkal is megszerettetheti a penészes sajtokat, akik eddig idegenkedtek azoktól.
Hatékonyságmérés, nyomonkövetés, robotizáció az élelmiszeriparban
Az élelmiszeripar digitalizációjával kapcsolatos előadások a PREGA második napján, február 8-án!
Kiemelt témáink
- AKG
- baromfi
- gazdálkodási napló
- búza
- fiatal gazda
- PREGA
- gazdaságátadás
- AÖP
- gyümölcstermesztés
- jogszabály
- kukorica
- közös agrárpolitika
- legeltetés
- madárinfluenza
- napraforgó
- no-till
- növényvédő szer
- ökológiai gazdálkodás
- repce
- sertés
- sertéspestis
- szarvasmarha
- szőlő
- talaj
- termőföld
- TMR
- ukrajna
- zöldségtermesztés
- drón