A 2013-14-es téli közfoglalkoztatási program november 1-jén 315 emberrel indult, közülük kétszázan december 2-ától az Országos Képzési Jegyzékben is szereplő erdőművelő szakképzésben vesznek részt. A képzés március 31-éig tart, a közfoglalkoztatottak az oktatás idejére is megkapják járandóságukat. A többi 115 foglalkoztatott már az erdőn dolgozik, és melléjük január 1-jével további hatvan embert vesznek fel.

www.ipolyerdo.hu

Az Ipoly Erdő Zrt. területein jelenleg a vágástéri takarítást végzik, megtisztítják a letermelt erdőrészeket, javítják az erdészeti és a turistautakat. Tavaszra a közfoglalkoztatottak feladatai kiegészülnek az erdősítést megelőző talaj-előkészítő munkálatokkal, a gyomnövények irtásával, esőbeállók, erdei padok, asztalok, hulladéktárolók karbantartásával, a vadászházak környezetének rendbetételével.

Barton Gábor hozzátette: április 1-jétől a téli közfoglalkoztatási program ideje alatt képzésben részesülők is az erdőn dolgoznak majd. A későbbi programok során is számítanak munkájukra, a téli képzés során megszerzett ismereteikre.