Válasz Hogel #12580. hozzászólásáraNincs olyan szó, hogy törzsgyökeres.
Tősgyökeres van.
Az etimológiai szótár szerint a tős a tő főnév származéka, a tő és gyökér szavak együtt a növény egészét jelentik. (És persze alapvetően nem növényre vonatkoztatva használjuk a kifejezést, hanem kb. az "ízig-vérig" értelemben.)
Ez már kabaré!!.... sajnos unos-untalan ezt szajkózzuk....."Halló Vas-Edény? Érdeklődnék, hogy az az NDK turmixgép megérkezett-e már??...... és vajon mikor fog már megérkezni?
Bocsi, nem ide tartozik, de egy kis segîtség kellene. 1 Ha-ra mennyi árpa vetőmagot kell számolni, és az kb mennyibe kerül most? Köszi aki tud segiteni!
A zöldités fizetés gombját mikor nyomják már meg? Nagy a csend... Mvh-éknál!
Vihar előtti csend!
Se csipogás, se pénz, se tej se turó?
Se pénz, se posztó?
Se puszi, se pacsi?
Az mvh-tól mára igért hivatalos meghívó még mindig nem érkezett meg a Hajnaltáj szerkesztőségéhez.
Nem hivatalos forrásból: 14.-én Vácszentlászlón lesz a fazekas, cerván sajtótájékoztató.
Akik el tudnak menni esetleg körülnézhetnének.....
Válasz rongyos #12569. hozzászólásáraAnnyira nem csóró már ez a kormány mint jó pár éve.....
Ha akarna tudna adni.
Én azt látom, hogy azért,hogy a tavalyi államháztartási hiány minél kedvezőbb legyen sok átutalást áthoztak erre az évre, és így javul a mutató.
Ha ez így van akkor idén hasonló lesz a kabát majd év végén.
Válasz ural #12565. hozzászólásáraÉs mi van akkor ha a legszerencsétlenebb forgatókönyv valósul meg...pl. közös agrárpolitikából származó támogatás nem lesz...DE!!! Nemzeti a tagállamoknál igen...nevezetesen ha mi nem kapunk semmit, mert ugye csóró a kormányunk...de egy angolt a királynő telepumpol és erős nyomást gyakorolnak a kormánya, hogy változtasson a földtörvényen s tudjon külföldi is itt földet művelni és venni....
A gazdagod akik, meg passzióból vesznek drágán földet...azokat meg lehet, hogy csak annyiban érdekli, hogy ne legyen éppen ellenük vagyonosodási vizsgálat, vagy a vadászatban látnak valamit.....de ne legyen igazam....:/
Válasz borda77 (Joe) #12567. hozzászólására"6000 Ft/q alatt nem lesz gabona :)"
........
.......
.....Jó ne legyen!!!!
de nem attól hogy nem lesz támogatás.
Olvass már vissza!!
Válasz esze-lény #12566. hozzászólásáraSajnos ez saját vízió, hanem a szakemberek és az ország vezetőinek és EU vezetőinek nyilatkozatai + küszöbön az USA szab. ker megállapodás is ami szintén ezt vízionálja elő.
Én örülnék a legjobban ha ebből semmi nem valósulna meg! Persze ez még sok sok év, és ki tudja lehet eljön az EU kánaánja meg a világé is aztán nem is érdekel bennünket a területalapu mert 6000 Ft/q alatt nem lesz gabona :)
Válasz borda77 (Joe) #12556. hozzászólásáraÉs honnan tudod hogy nem lesz vagy minimális földalapu? Ezt a dezinformáciokat most azok terjesztik leglobban akik vásárolják a földeket hogy a kicsiket elbizonytalanitják evvel.Szerinted vennék ilyen hévvel azok a földet akik közel űlnek a tűzhöz.Nekik az volna a jó ha a kicsi eladná neki az összes földjét.Tsz kiválások idején is terjesztették hogy elbukja a nyugdijjat stb, utánna meg akik terjesztették szétosztották a javát maguk közt a vagyonnak.
- Nem lesz ám pályázati pénz özön (én 2020-ig 1 ft-ot sem fogok kapni mert CSAK növénytermesztő vagyok az meg senki)
- Nem lesz ilyen formában és ennyi közvetlen támogatás (közben meg most a 50-80 ezret fizetjük területalapura)
- Vegyek földet ( ahol kicsi a határ és gazdagok az emberek nem adják el a földet 2 milláért sem GYMS megye...
Válasz rongyos #12559. hozzászólásáraHa valóban nem lenne ennyi kapzsi paraszt (téged idézve) akkor már most sem lenne néhány helyen elviselhetetlen a bérleti díj.
.
.
DE úgy néz ki csak van akarat a földművelésre, pedig a legtöbbnek nem tartanak kést a torkához hogy gazdálkodjon, kockáztasson, veszteségesen állatot tartson stb... mégis van.
Összességében nézve csak megéri!
Válasz boncso #12553. hozzászólásárabolond aki földet bérel, ha nem az hajtja, hogy majd valamikor megvegye. A tulaj meg bolond lenne eladni az aranytojást tojó tyúkocskát.
Válasz boncso #12553. hozzászólásáravan ám ebben is igazság...már gondolkodtam rajta én is hogy bérbe adom a területeimet..amíg egymást ölik érte a kapzsi parasztok...én meg elköltözök Dalmáciába...egy lakást bérelni ott is ennyi mint nálunk egy nagyvárosban....az élet sem sokkal drágább...aztán hajrá...lehet a fuzáriummal meg az esészámmal mag a DON toxinnal..meg az olajsavval szarakodni....
34946 hozzászólás
Moderálási elveink miatt törölve: 2016-01-13 11:41:40
Válasz Traktoros Jani #12599. hozzászólásáraIgen.
Jött egy kis pénzecske, határozat nélkül!
Akármi legyek, ha nem a sajtótájékoztató miatt utalgatnak a népet lecsendesítendő!
Válasz kicsi bihari #12602. hozzászólásáraSzintién itt nálunk is pest megye
de csak egy töredéke....
Ma reggel csíp-csíp zöldités!!

csip-csip de hogy mi lehet azt nem tudom,talán zöldítésnek valamennyi százaléka
aki ezt tudja követni annak gratulálok!
Válasz neotoneva #12597. hozzászólásárahttp://www.agroinform.com/palyazatok/agrartamogatasok-mennyi-is-az-annyi-2015-ben-24871
Ma küldtek ide is,de a novemberi előlegkifizetési határozatnak,az 50%-át se éri el.
Ezeket,szerintem maguk az mvh-ok se értik.
Válasz Rocsli #12598. hozzászólásáraMennyi az alaptámogatás összege zöldítés nélkül?
Válasz honorbi #12596. hozzászólásáraKiszámoltam, nekem is az alaptámogatás 100%-a. Zöldítés semmi....
Mennyi most hektáronként a támogatás??
Nekem is csippant, most utánaszámoltam és a mai + a novemberi pénz = alaptámogatás 100%
Viszont a zöldítés és fiatal gazda pénzből még semmi nincs.
Válasz Pinga #12588. hozzászólásáraHeló! Megtudnád nekem mondani hogy hogy lehet megnézni a területalapunak az összegeit?? Előre is köszi
Nekem is csipogott, de fogalmam sincs, h mi. tájékoztatási rendszerben semmi nincs, ért.tárhelyre nem jött határozat. Kb.12800 Ft/ha.
Most jött valami csip-csip. Még nem néztem mi.
Válasz Gergo55 #12585. hozzászólásáraNa azért annyira nem törték össze magukat.
nekem ma át is utalták a ződítést
Válasz Pinga #12588. hozzászólásáraNekem is valamivel többet ír, de messze nem a teljes összeg!
Válasz Hogel #12580. hozzászólásáraNincs olyan szó, hogy törzsgyökeres.
Tősgyökeres van.
Az etimológiai szótár szerint a tős a tő főnév származéka, a tő és gyökér szavak együtt a növény egészét jelentik. (És persze alapvetően nem növényre vonatkoztatva használjuk a kifejezést, hanem kb. az "ízig-vérig" értelemben.)
Nézzétek meg az összeget, nekem a területalapúnál megjelent a teljes összeg.
Válasz Gergo55 #12585. hozzászólásáraHát úgy látom nem nagy a tolongás
Válasz Gergo55 #12585. hozzászólásáraGombot is nyomnak?Anélkül semmit nem ér.
Már csak kettőt kell aludni a vácszentlászlói Fazekas &Gyuricza sajtótájékoztatóhoz támogatás kifizetés témában!
Add tovább!
Ez már kabaré!!.... sajnos unos-untalan ezt szajkózzuk....."Halló Vas-Edény? Érdeklődnék, hogy az az NDK turmixgép megérkezett-e már??...... és vajon mikor fog már megérkezni?
Válasz Hogel #12582 hozzászóloására

Köszi a gyors vàlaszt! :-)
Válasz megfigyelő #12581. hozzászólására1ha kb 2q ami kb 25000 ft.
Bocsi, nem ide tartozik, de egy kis segîtség kellene. 1 Ha-ra mennyi árpa vetőmagot kell számolni, és az kb mennyibe kerül most? Köszi aki tud segiteni!
amúgy létezik olyan szó hogy törzsgyökeres, vagy én tudom rosszul hogy az tősgyökeres?
Válasz törzsgyökeres #12578. hozzászólásáraezután biztos megnyomják
A zöldités fizetés gombját mikor nyomják már meg? Nagy a csend... Mvh-éknál!

Vihar előtti csend!
Se csipogás, se pénz, se tej se turó?
Se pénz, se posztó?
Se puszi, se pacsi?
Válasz Gergo55 #12575. hozzászólásáraHelyesbítek: Fazekas & Gyuricza satjótájékoztató
Válasz Gergo55 #12575. hozzászólásáraAzok,már hazudtak eleget.Gyuricza mit hazudna??
Az mvh-tól mára igért hivatalos meghívó még mindig nem érkezett meg a Hajnaltáj szerkesztőségéhez.
Nem hivatalos forrásból: 14.-én Vácszentlászlón lesz a fazekas, cerván sajtótájékoztató.
Akik el tudnak menni esetleg körülnézhetnének.....
majd 20 a utan ki fizetik a nyugdijakat es ha marad penz loknek egy keveset ahogy szoktak evrol evre
Tudja esetleg valaki ,mikor szándékoznak végre fizetni? Ügyfélszolgálaton nem mondanak semmi értékelhetőt....
Válasz rongyos #12569. hozzászólásáraAnnyira nem csóró már ez a kormány mint jó pár éve.....
Ha akarna tudna adni.
Én azt látom, hogy azért,hogy a tavalyi államháztartási hiány minél kedvezőbb legyen sok átutalást áthoztak erre az évre, és így javul a mutató.
Ha ez így van akkor idén hasonló lesz a kabát majd év végén.
senki nem kapott pénzt ma sem?
Oké, oké, csak azt megtudja-e valaki mondani végre hogy én mint kistermelő még nem kaptam semmi pénzt.....mikor le
sz legközelebb utalás...?????
Válasz ural #12565. hozzászólásáraÉs mi van akkor ha a legszerencsétlenebb forgatókönyv valósul meg...pl. közös agrárpolitikából származó támogatás nem lesz...DE!!! Nemzeti a tagállamoknál igen...nevezetesen ha mi nem kapunk semmit, mert ugye csóró a kormányunk...de egy angolt a királynő telepumpol és erős nyomást gyakorolnak a kormánya, hogy változtasson a földtörvényen s tudjon külföldi is itt földet művelni és venni....
A gazdagod akik, meg passzióból vesznek drágán földet...azokat meg lehet, hogy csak annyiban érdekli, hogy ne legyen éppen ellenük vagyonosodási vizsgálat, vagy a vadászatban látnak valamit.....de ne legyen igazam....:/
Válasz borda77 (Joe) #12567. hozzászólására"6000 Ft/q alatt nem lesz gabona :)"
........
.......
.....Jó ne legyen!!!!
de nem attól hogy nem lesz támogatás.
Olvass már vissza!!
Válasz esze-lény #12566. hozzászólásáraSajnos ez saját vízió, hanem a szakemberek és az ország vezetőinek és EU vezetőinek nyilatkozatai + küszöbön az USA szab. ker megállapodás is ami szintén ezt vízionálja elő.
Én örülnék a legjobban ha ebből semmi nem valósulna meg! Persze ez még sok sok év, és ki tudja lehet eljön az EU kánaánja meg a világé is aztán nem is érdekel bennünket a területalapu mert 6000 Ft/q alatt nem lesz gabona :)
Válasz borda77 (Joe) #12563. hozzászólásáraFigyelj előre nem érdemes betojni!!
Majd akkor lesz időszerű ha tényleg a te víziód jön be.
Válasz borda77 (Joe) #12556. hozzászólásáraÉs honnan tudod hogy nem lesz vagy minimális földalapu? Ezt a dezinformáciokat most azok terjesztik leglobban akik vásárolják a földeket hogy a kicsiket elbizonytalanitják evvel.Szerinted vennék ilyen hévvel azok a földet akik közel űlnek a tűzhöz.Nekik az volna a jó ha a kicsi eladná neki az összes földjét.Tsz kiválások idején is terjesztették hogy elbukja a nyugdijjat stb, utánna meg akik terjesztették szétosztották a javát maguk közt a vagyonnak.
Válasz esze-lény #12560. hozzászólásáraMiért nem ezt írják minden héten valahol?
- Nem lesz ám pályázati pénz özön (én 2020-ig 1 ft-ot sem fogok kapni mert CSAK növénytermesztő vagyok az meg senki)
- Nem lesz ilyen formában és ennyi közvetlen támogatás (közben meg most a 50-80 ezret fizetjük területalapura)
- Vegyek földet ( ahol kicsi a határ és gazdagok az emberek nem adják el a földet 2 milláért sem GYMS megye...
Ennyi realista vagyok nem iilyesztgető
Válasz rongyos #12559. hozzászólásáraHa valóban nem lenne ennyi kapzsi paraszt (téged idézve) akkor már most sem lenne néhány helyen elviselhetetlen a bérleti díj.
.
.
DE úgy néz ki csak van akarat a földművelésre, pedig a legtöbbnek nem tartanak kést a torkához hogy gazdálkodjon, kockáztasson, veszteségesen állatot tartson stb... mégis van.
Összességében nézve csak megéri!
Válasz boncso #12553. hozzászólásárabolond aki földet bérel, ha nem az hajtja, hogy majd valamikor megvegye. A tulaj meg bolond lenne eladni az aranytojást tojó tyúkocskát.
Válasz borda77 (Joe) #12556. hozzászólásáraIme ijesztgető!!!
Válasz boncso #12553. hozzászólásáravan ám ebben is igazság...már gondolkodtam rajta én is hogy bérbe adom a területeimet..amíg egymást ölik érte a kapzsi parasztok...én meg elköltözök Dalmáciába...egy lakást bérelni ott is ennyi mint nálunk egy nagyvárosban....az élet sem sokkal drágább...aztán hajrá...lehet a fuzáriummal meg az esészámmal mag a DON toxinnal..meg az olajsavval szarakodni....
Válasz Ares 826 #12548. hozzászólásáraJahh...1o évente 1x válogatnak....9 ban meg fikáznak mindent...