Az MVH végül 14 553 támogatási kérelmet hagyott jóvá, ez mintegy 982 ezer hektáron biztosítja a következő öt évben a környezetkímélő gazdálkodás támogatását. A legtöbb célprogram esetében valamennyi igénylőt támogatták, elhúzódó elbírálást és gondot csak az integrált szántóföldi gazdálkodás célprogram jelentős túligénylése okozott. Több mint 16 ezer kérelem érkezett e célprogramra, mintegy egymillió hektár fölötti területre kérve a plusztámogatást, ebből azonban csak 2507-et támogattunk - mondta Margittai. A célprogramban a jóváhagyott kérelmek 515 ezer hektárnyi területet jelentenek. Az elbíráláskor előnyben részesültek a nagyobb állatállománnyal bíró gazdálkodók.
A 61/2009-es rendelet mellékletébenn megtalálható a pontozási táblázat, mindenki kiszámolhatja magának hány pontja van. A táblázat szerint nincsenek tized pontok a szántóföldi célprogramoknál.
Heló!
A pontokat nem én számoltam, de aki felvilágosított az látta a pályázatomat.
Egyébként mai info: Az a jó, ha nincs határozat, mert a tizedes lemaradásokra keresik a lehetőséget, és azért nem küldik még.
Hát így legyen!!
gondolkodom, hogy átmegyek egy legeltzetőbe, gyümölcsösbe, túzokba vagy tanyásba
a gond az, hogy se gyümölcsös, se tanya, se legelőállat és se túzok
és még gyepem sincs
Abban ,mármint a túzok szántóban én is indultam meg madár apróvadban ugyanez gyepnél + i szántó és nem akarnak meglelni az értesítővel bár én még se az mvh portálon se telefonon nem érdeklődtem mert félek úgy járok mint a NAT 2000 -l megérdeklődtem nov utolsó napján ,a válasz az volt, fel van dolgozva, de a mai napig nem jött pénz igaz ,ez még 2008 és pár tízezer ft , de hát csak engem illetne az minek ülnek rajta!
Gyep túzok programban már láttam nyertest csak nem emlékszem pontosan a ponthatárra de olyan 27 körül lehet,holnap megyek a sráchoz pontosítom , de ő csak gyep programon indult!
Gyakorlatilag aki túzokosra adta be ebben a városban ahol lakom, még senki sem kapott semmit. Ezekszerint 1 túzokos sem nyert, csak az integráltak? Furcsa...
erre a pénzre is azt mondták h le van osztva, és a csókosok kapják meg, aztán én is megkaptam, pedig sajna nincsenek csókosaim!! Persze, ha kijön a határozat h nem nyert, akkor már tényleg nincs remény.
6982 hozzászólás
"Az elbíráláskor előnyben részesültek a nagyobb állatállománnyal bíró gazdálkodók."
Ez most a 12 pont, vagy a csalás beismerése????
Az MVH végül 14 553 támogatási kérelmet hagyott jóvá, ez mintegy 982 ezer hektáron biztosítja a következő öt évben a környezetkímélő gazdálkodás támogatását. A legtöbb célprogram esetében valamennyi igénylőt támogatták, elhúzódó elbírálást és gondot csak az integrált szántóföldi gazdálkodás célprogram jelentős túligénylése okozott. Több mint 16 ezer kérelem érkezett e célprogramra, mintegy egymillió hektár fölötti területre kérve a plusztámogatást, ebből azonban csak 2507-et támogattunk - mondta Margittai. A célprogramban a jóváhagyott kérelmek 515 ezer hektárnyi területet jelentenek. Az elbíráláskor előnyben részesültek a nagyobb állatállománnyal bíró gazdálkodók.
Moderálási elveink miatt törölve.
2010-01-14 20:48:55
Válasz #776. hozzászólásra
Lemondok róla az esélyegyenlőség érdekében! Vagy gyere kölcsönadok pár birkát hogy neked is legyen 1 pontod! :)
az MVH tájékoztata a hajdúsági gazdákat miszerint az új AKG pályázati elbirálásokat mindenki megkapja január hónapban!
A 61/2009-es rendelet mellékletébenn megtalálható a pontozási táblázat, mindenki kiszámolhatja magának hány pontja van. A táblázat szerint nincsenek tized pontok a szántóföldi célprogramoknál.
Válasz #775. hozzászólásra

nem mindenben. neked legalább van legelő állatod amire +pontot kaptál, megeelőzve engem 1 ponttal
Válasz #761. hozzászólásra
Én is így fogok tenni! A körülményeink is megegyeznek! :)
Válasz #773. hozzászólásra
Thnx!
Válasz #772. hozzászólásra
regisztrációs szám
Válasz #771. hozzászólásra
Mi kell hozzá? Regisztrációs szám??
Válasz #770. hozzászólásra
igen
Válasz #769. hozzászólásra
ERGO, akkor a megyi MVH me gtudja mondani mennyi a pontom???
Válasz #768. hozzászólásra
Felhívtam a megyei MVH-t és megkérdzetem,utána tételesen átszámoltuk a falugazdásszal is.
Válasz #767. hozzászólásra
Keveset számoltak, ezt te honnan tudod hoyg mennyi? Honnan lehet ezt tudni?
Nekem azt mondta ma a falugazdász,hogy lejjebb viszik a ponthatárokat.Az én pályázatomat felül akarja vizsgáltatni,mert kevés pontot számoltak.
1 db elutasító sem ment még ki? Azért ez érdekes!!!
DE pl. akinek van 25-30 pontja annál mire várnak???
Válasz #763. hozzászólásra
olyat még nem mertek küldeni, mert akkor borul a bili
Válasz #762. hozzászólásra
Én ugy hallottam,hogy várják a visszamondásokat(mert állitólgsokan visszalépnek) és azt osztják szét a majd a pár tizeddel lemaradóknál
Válasz #762. hozzászólásra
Miért, ezek szerint eddig elutasító határozatok nem is mentek még ki???
Válasz #758. hozzászólásra
Heló!
A pontokat nem én számoltam, de aki felvilágosított az látta a pályázatomat.
Egyébként mai info: Az a jó, ha nincs határozat, mert a tizedes lemaradásokra keresik a lehetőséget, és azért nem küldik még.
Hát így legyen!!
Válasz #752. hozzászólásra

gondolkodom, hogy átmegyek egy legeltzetőbe, gyümölcsösbe, túzokba vagy tanyásba
a gond az, hogy se gyümölcsös, se tanya, se legelőállat és se túzok
és még gyepem sincs
Válasz #759. hozzászólásra
nézem
Válasz #758. hozzászólásra

cső nézd már meg a szójás topikot tudsz e segíteni
Válasz #757. hozzászólásra

Üdv. a fórumon Ildikó
a pontokat te számoltad ki?
Válasz #715. hozzászólásra
Üdv mindenkinek!
Én is a napokban tudtam meg, hogy 44,7 pontom van.
De határozatom még nincs.
Válasz #755. hozzászólásra
A falugazdász tartott előadást,ő mondta.
Válasz #752. hozzászólásra
Ez mennyire megbízható információ?
Válasz #753. hozzászólásra
A megyei MVH-t hívtam fel. A telefonkönyvben megtalálod...
Válasz #741. hozzászólásra
Tudsz mondani telefonszámot,ahol lehet érdeklődni?
Mai infóm,hogy az elutasított szántóföldisek,átléphetnek más programba,ahol még van lekötettlen forrás.Erről elvileg később tájékoztatás lesz.
Ma kaptam a határoztott hogy sikerült a integrált,
és a gyep.
Csak az integrált szántóbann lessz elutasítás, a többi célprogram mind nyer.
Lehet, hogy még lesz 1 hónap, mire értesítenek...
Abban ,mármint a túzok szántóban én is indultam meg madár apróvadban ugyanez gyepnél + i szántó és nem akarnak meglelni az értesítővel bár én még se az mvh portálon se telefonon nem érdeklődtem mert félek úgy járok mint a NAT 2000 -l megérdeklődtem nov utolsó napján ,a válasz az volt, fel van dolgozva, de a mai napig nem jött pénz igaz ,ez még 2008 és pár tízezer ft , de hát csak engem illetne az minek ülnek rajta!
Válasz #746. hozzászólásra
Ez túzokos szántó. És azt mondták, hogy minden túzokos nyer.
Gyep túzok programban már láttam nyertest csak nem emlékszem pontosan a ponthatárra de olyan 27 körül lehet,holnap megyek a sráchoz pontosítom , de ő csak gyep programon indult!
Válasz #742. hozzászólásra

Gyakorlatilag aki túzokosra adta be ebben a városban ahol lakom, még senki sem kapott semmit. Ezekszerint 1 túzokos sem nyert, csak az integráltak? Furcsa...
Válasz #743. hozzászólásra
Az EU nem certifikációt kér, hanem olyan pontos meghatározát, amelyen a visszaellenőrzés során a tényleges határ a 3 m-en belül fellelhető lesz.
(erőssen csodálkoznék, ha nem lenne megfelelő, az MVH ugyan ezzel mér...)
Válasz #731. hozzászólásra
Az uniós leírtaknak a mobile mapper nem felel meg mert nincs meg minden certifikációja! Kicsit fura nem?? Bár én is azzal fogom lemérni!
Válasz #741. hozzászólásra
Akkor nem nyert,ez időhúzás.
Most beszéltem az MVH-val AKG ügyben. A nevem mellett a gépben ez szerepel: "Döntésre vár"....
Válasz #738. hozzászólásra

én is ebben a városban lakok!
Válasz #725. hozzászólásra

gratulálok
Válasz #732. hozzászólásra

Én ugyan abban a városban lakom, ahol Pali bátyám!
Válasz #736. hozzászólásra
erre a pénzre is azt mondták h le van osztva, és a csókosok kapják meg, aztán én is megkaptam, pedig sajna nincsenek csókosaim!! Persze, ha kijön a határozat h nem nyert, akkor már tényleg nincs remény.
Válasz #735. hozzászólásra
Őszintén!
Nem nagyon bízok benne, és ha lesz is szerintem már le van osztva!
Válasz #715. hozzászólásra

ez nagyon nagy szívás!!!!!
De hátha lesz még némi korrekció, esetlegesen visszamaradt pénzek miatt.
Válasz #725. hozzászólásra
Nekem is hozzászámolhatott volna még 0,2!!! Fizetnék is érte!
Válasz #731. hozzászólásra
forrást nem, csak az mvh-nál mondták h még nincs álláspont.