Hirdetés
- Massey Ferguson traktorok új
- Kukorica terményárak új
- Fiatal agrárvállalkozók induló támogatása c. pályázat - Minden Fiatal Gazda ide :) új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Napraforgó vetőmag új
- Szója termesztése új
- Ágaprító, ágdaráló készítés új
- Napraforgó ára új
- Őszi mély és középmély szántás vagy forgatás nélkül művelni??? új
Cikkajánló
Hirdetés
Breaking News! KWS OLTENIO a főpálya győztese!
Második éve bizonyítja egyedülálló termesztési értékeit.
Támogatott tartalom
1960 hozzászólás
Válasz #608. hozzászólásra
Jah.Hálistennek eltakarodott az utolsó fríz is!
Válasz #607. hozzászólásra
Ha azt nézed hogy választási"csontleves" fríz bikák 75-85-ig vannak hirdetve/bár nem tudom akad-e aki ennyit ad értük/.Akkor akár .....
Sokkal kevesebbet sem érhet mint egy választási Mt üsző/100-tól vannak azok is hirdetve/.
Ezért kérdeztem én is ,mert hirdetés ugye egy dolog de hogy elkelt-e???
Most vettem Mt üszőket 70e,65eft
limo bika,100e 3-4 hetesek.
Válasz #605. hozzászólásra
mi üszőket 60 ért bikát 80 ért vettünk
láttam árultad a fekete bikákat megvették már ??
Válasz #606. hozzászólásra
Baja környékén 80 ezer ft az 5 napos magyartarka bika. Esetleg tud valaki választási holstein x magyartarka bika árakat? Sok a tej és errefelé kevés a magyartarka, kénytelen vagyok ezeket kis megvenni de nem tudom 8 hét mulva mennyiért lehetne őket értékesiteni.Előre is köszönöm Attila
Válasz #605. hozzászólásra
60-85ig mindent hallottam.
Hy
Valaki adott el mostanában, vagy vett 2-3 hetes mt üszőket,bikákat?Milyen árban mozognak?
Sziasztok!
Nem tudnátok egy kis infóval segíteni hogy ki veszi 1000ft/kg ért a 450kg-os bocikat!címem:petsudo@citromail.hu
köszönöm a segítségeteket
Válasz #595. hozzászólásra
szerintetek ha én a 11 db ot oda adnám vegyesen bika meg üsző akkor kapnék 1000ft ot???
mert olyat halottam egy kamionra rakták és egy árba egyik helyen 920 ft ért!!!
de ha már 450kg osakért adnak 1000ft ot akkor lehet tartom tovább ezek már olyan 320kg osak
csak egy problem... nincs még 40 db
Válasz #601. hozzászólásra
aha értem már kösz
Válasz #600. hozzászólásra
de ha adószámos őstermelő vagy akkor Te is áfás árat kapsz. igen van áfa befizetés viszont ha kérsz számlát az gázolajról, alkatrészről stb akkor annak az áfáját visszaigényelheted.
Válasz #599. hozzászólásra
Ja az az árra rámegy -de be is csengeted az apehnak.
De amit még nem mondtam, h az áfás ár csak a vállalkozóknak jár -nekünk őstermelőknek csak a 7-8%-os komp.
Válasz #598. hozzászólásra
és akkor azt kifizetik vagy csak majd visszaigényelhető?
Válasz #597. hozzászólásra
25% a fa!
Mostanság!
Válasz #593. hozzászólásra
az 1000 plusz áfa az mit is jelent pontosan az árnál??? a plusz áfá az 7 % és azt akkor vissza lehet igényelni??
vagy hogy is van ??
Biztos igaz!!!!
Holnap megyek hozzá És meg kérdezem hogy miért csak ezt a korosztályt vitték
ja meg nagyon kérte a kicsiket 150-250-ig kg
a 700-800kg ra rá se nézett állitólag
Tod, h miért adtak ilyen jó árat érte?
Mert nagysúly már nem igen van az országba!
Pláne nem ennyi és 1ben!
ha ez igaz akkor azt a k.rva!
sziasztok
Most hívott a haver elvittek tőle 40db MT+Limó Bikát 420-as átlaggal 1000+fa a türkis.
sziasztok.Érdeklődni szeretnék hogy 400-450kg-os fekete bikákat mennyiért lehetne odaadni kilóját?KB??
Válasz #590. hozzászólásra
Köszönöm a válaszokat. Felirogatom a szereket, aztán ha megoldódik az oltási hely és odaterelési módszer, akkor kipróbálom.
A nagy tervem, hogy veszek egy kolompot, azt minden abrak kiöntés előtt megrázzuk. Amikor már összekötik a hangot és a darát, akkor kinyitjuk a fejőházat, és ott fogunk kolompolni és ezzel becsalogatni őket, aztán ha bejönnek, akkor ott kapnak majd darát vödörből
Miután ilyen szépen rászedtem őket, akkor pedig pár nap odaszokás után jöhet a darafalás közben a szuri
Elmondva jónak tűnik
Válasz #572. hozzászólásra
IVOMEC vagy hasonló"olcsóbb is jó"!!!Oltsd be bőr alá és egy két hét és már nyoma sem lesz a szőrhiánynak meg a többinek!Meg ez tartósabb mint a permetezés.
Válasz #588. hozzászólásra
Szerintem jó szokott lenni,de akkora nincs, mint a Kőrösi...
Válasz #587. hozzászólásra
csak a lajosmizsei és nagykőrösi vásárba járok.
Dabason nagy vásár szokott lenni?
Válasz #586. hozzászólásra
Köszi! Felírom!
Nem voltál 7végén vásárban?
Válasz #585. hozzászólásra
neostomozan
Válasz #584. hozzászólásra
Mivel permetezitek az istállókat?
Válasz #582. hozzászólásra
a marhát oltjuk az istállókat meg permetezzük, mert az oltás kivisz minden belső parazitát(májmétely, bélféreg)is.
Sziasztok!
Valaki nem volt a 7végén vásárba? Mondjuk Dabason? Kíváncsi lennék, hogy volt e boci eladó, és hogy mennyiért. Bár sok jóra nem számítok...
mi rüh-re neocidol-t és neostomosan-t használunk nagyon beváltak
Válasz #571. hozzászólásra
Látszik így is, hogy se eleje se vége.
Válasz #579. hozzászólásra
Azt tudni kell,hogy a jó kondiban lévő marhát nemigen támadja vagy legalább is nem ennyire agresszívan.
Válasz #577. hozzászólásra
Valószinűleg tényleg rüh lesz attól félek. Hogy rohadnának meg ezek a kis szaros paraziták. Nálunk korábban a tejelő állományban nem volt (nyoma), de ezek szerint most majd emiatt is fájhat a fejem
Válasz #574. hozzászólásra
PASSZ
Válasz #572. hozzászólásra
-RÜHHIverveto inyekció minden évben kétszer de most sok volt a csapadék és jobban előjön,már megvettem az injekciót várok egy kis jó időt és leoltom az egész bagázst.Máskülönben ha a napsütéses órák száma növekszik és az állomány kondija javul akkor nincs ilyen mérvű fertőzöttség .
Tőlem a múlt héten vittek el bikákat .Nem volt 8%-kos levonás csak 1%a vérvétel díját is átválalta.És így fizetett 600 ft .És frizek voltak 250kilosak.Mentek ezek is törökbe.Amúgy a törökök 1000eurót kapnak 1utántámogatást.Vinni akarta a kicsiket is de nem adtam.Amugy nem kell megijedni egész évre van szerződés.A nagy most megált de azt mondta a muki hogy kicsit várjak mert jövőhéten lehet hogy az is beindul .Mert az meg izraelba megy.Erre heves megyében ez a helyzet.
Válasz #573. hozzászólásra
Köszönöm, észben tartom majd a szer nevét. Vemhes állat kezelésére azért csak óvatosan használható ahogy látom. Úgy nézem, hogy szarvasmarha esetén nincs belőle olyan takarmányba keverhető változat, mint a sertéseknek.
Nálunk ilyen nem volt korábban, de azt hallottam, hogy majd a legelőn a közvetlen napfényben javulhat a dolog magától is.
A vérvételt, krotália pótlást, vemhességi vizsgálatot, stb. még mindig nem tiszta, hogy milyen módon oldjuk meg, ezzel van most a legnagyobb kinom. A tejelő állomány szépen bebandukolt a 6 állásos halszálkás fejőállásba, és ott mindent el tudtunk intézni nagyon könnyen (még a körmözést is). A húshasznúakkal semmi tapasztalatom ilyen téren, de gondolom valahogy valami kezelőt kéne épiteni és behajtani őket egyenként. Ez most a legnagyobb gondom, sokat morfondirozok rajt
Válasz #571. hozzászólásra
Tibor!
Esetleg , nem tod ,h a hízottbika támogatást mikor kezdik utalgatni?
Valószínű gomba, de az biztos hogy ivermectin hatanyagú antiparazita szertől egészséges szőr fog hamar kinőni. Dokim szerint évente kétszer, kihajtáskor és behajtáskor is le kellene oltani az állományt. Ha a szopós borjú foltosodik, anyja beoltása után gyógyul. Él.eü várakozási idő!
Válasz #569. hozzászólásra
Szép, jókora a csapat. Megkérdezhetem, hogy Te merre gazdálkodsz az országban?
Látom a képen, hogy néhány állatnak itt-ott van egy kis területen szőrhiánya. Az én pár darab Angusomnál is látok ilyeneket, mitől lehet ez? Mit lehet ellene tenni?
Válasz #570. hozzászólásra
Felmásztam a kazal tetejére onnan fotóztam ,csak a fele fért bele az állománynak
Válasz #569. hozzászólásra
Szép "kis" csapat!!!
Ezt ma délbe fotóztam.
Válasz #567. hozzászólásra
Igazad van. Felőlem vihetik akár Kinába is csak fizessék meg rendesen a munkámat.
Válasz #561. hozzászólásra
Nekem nem számít ki eszi meg a borjakat az sem ,hogy ki veszi meg ,csak lengesse a júrót és viheti.
Szerintem te vagy a nagy manipulátor .
Válasz #551. hozzászólásra
Nem volt köztes felvásárló ,egyből a töröknek adta el.
Üdv mindenkinek. Ha valakit érdekel mi eladnánk egy kb 2 mázsás magyartarka üszőt. 20/4778646
aki eladja az állatokat annak csak jó ha felfelé manipulálja az árakat aki venni próbálja annak gáz, aki meg eladja szerintem tökmindegy kinek viszik csak mindig lenne ekkora ára a marhának!! csak sajnos egyszer csak el fog fogyni itt is a boci ilyen árak mellett vagy mindenki tehenet tart majd
Válasz #560. hozzászólásra
hááát akkor az már idős egy boci
én ennek az áráról nem tudok de hogy viszonyítás legyen én pont egy éve halottam egy emberke 10mázsás bikát 280ft ért adta oda kiloját de most biztos több
hátha a többiek tudnak még valamit
Nem azt magyarazom hogy nem vasarol a torok, hanem hogy manipulaljak az arakat... Mellesleg ezek a torok felvasarlok Palesztinok, Algirok, stb... A torok kormannyal kizarolagos ertekesitesi joggal rendelkezik egy arab csoport... Valojaban naluk kot ki minden marha...