Néha nekem is vannak ilyen gondolataim Pl.ma is kimegyek reggel látom,hogy a borjún fekszik a saját anyja ,az ilyenek még mindig érzékenyen érintenek.De később meg jönnek a jó dolgok.
a marhához mondjuk fingom sincs, de tudom milyen, mikor karácsonykor le van fagyva minden és nykamba fújja a szél a havat és etetnem meg szalmáznom kell a dögöket. közben meg káromkodok, hogy minek ez nekem
Van a szomszéd tanyában egy jobarátom kezdő marháskodó.Rábeszélte a purinás,hogy mennyivel jobban kijön ha táppal eteti a bocókat,kiszámolták,hogy naponta megesznek 3kg-ot fejenként ezt napra hónapra és kaptak egy elfogadhato abrak árat.Csak volt egy bibi nem egyeztettek a bocókkak mert azok egy hét múlva 10kg -ot faltak be .
2 éves korig nem szólhatnak nagyon bele még akkor sem ha a tehenek közt látják.Megmondod,hogy folyatóst keresi és aztán kiveszed ,de ezzel nem lesz hivatalos a folyattatás,vagy inszeminátor vagy törzsbika.
Engem rohadtul idegesít, hogy 6000-6500 ft-os abrakot zabálnak, szórnak el és még le is kell darálnom ami még több költség.
Jobban viseltem mikor a 1700-2500-as abrakot ették és volt 320-360 az átvételi áruk
Ha rosszabb a széna menü ,akkor itt is kifalják a darát az etetőből,nem nagyon bosszant van tengeri, meg magam megtermelem ami kell egy évre még van a tavalyiból 200q és sajnos van zsizsik is.Az ideit addig nem viszem ki a tanyára míg el nem fogy.
Tojásos megválaszolt,,,, ez így mehet csak.Esetleg van három törzs bikád és mellette van egy zug de ne legyen 2 évesnél idősebb mert azt nem nézik jó szemmel .
a napi adag engem is érdekelne meg hogy ki mennyi abrakot szokott számolni, mert én sokallom magamnak azt hogy egész nap előttük álljon az abrak mert akkor lucernát meg szénát szinte semmit nem esznek csak a dara de azt meg tömik rendesen én reggel este nyomok nekik bőven de még így is finnyáskodnak néha az ázatlan és elsőosztályú szénából meg lucernából!
A régi öregek azt mondták,hogy vagy 4q vagy 18hónaposnak kell lennie,akkor mehet bika alá.Nálam úgy van leválasztom 2q körül és 4q felett kiengedem legelőre.Télire nem engedem ki soha a tehenek közzé mert tönkre mennek megvárom a tavaszt májusban szoktam kiengedni ha hamarabb azt látom hogy már súlyosabb mint 4q akkor elveszem az abrakot tőlük.
te azokat az üszőket amiket meghagysz tehénnek azokat csak simán kirakod legelőre azt akkor lesznek befolyva amikor a bika ugorja tehát nem várod meg hogy súlyba legyenek vagy nem is kell ?? vagy hogy megy ez ?? nagyban
Sziasztok!
Nem tudtok véletlenül olyat,aki állatgondozót keres Kecskemét vagy Kiskőrös környékén?
Munkát keresek és nagyon el vagyok keseredve...
Fülöpszálláson lakom.
Tisztelt Fórumozó Társaim! Ne bántsuk a törököket hisz a ránk maradt sz@r bikákat üszőket elviszik!! És egész jól fizetnek érte!! Nemrég az ismerős magyar tarkákat adott le úgy tudom 490ft fizetett érte a török!!!!!
404 hozzászólás
Válasz #203. hozzászólásra

mikor megeszed a borjút
Válasz #202. hozzászólásra

Néha nekem is vannak ilyen gondolataim Pl.ma is kimegyek reggel látom,hogy a borjún fekszik a saját anyja ,az ilyenek még mindig érzékenyen érintenek.De később meg jönnek a jó dolgok.
Válasz #200. hozzászólásra
a marhához mondjuk fingom sincs, de tudom milyen, mikor karácsonykor le van fagyva minden és nykamba fújja a szél a havat és etetnem meg szalmáznom kell a dögöket. közben meg káromkodok, hogy minek ez nekem
Válasz #199. hozzászólásra

nem is holnap kezdek bele
jól megfontolom a dolgot
Válasz #198. hozzászólásra
Néha ilyen a képem de legtöbbször ilyen

Akkor tudsz mindent.
Válasz #197. hozzászólásra

Most el kell adni a kukoricát, vétek fel etetni nincs meg benne a pénz
Válasz #195. hozzászólásra
van disznóm folyamatosan. nem kell bemutatni az állattartást
Válasz #194. hozzászólásra

Ne marháskodj már!
Válasz #186. hozzászólásra

Nem a "népművelő tanár úr "?
Válasz #194. hozzászólásra

Onnantól kezdve nincsenek ünnepek vagy legalább is módjával.
Válasz #193. hozzászólásra
gondolkodom, hogy belevágjak én is a marházásba
Válasz #192. hozzászólásra

90%-ban egyszínű piros.
Válasz #191. hozzászólásra
végülis limuzin lesz mindből
Válasz #187. hozzászólásra
Limuzin magyar tarka sarolé És limuzin bikák vannak rajtuk.

De csak azért mert kaptak 10kg-t .

és ha csak napi 3 kilót adtak vna nekik-a többit + a purinás!

nem tudom aki plusz drága tápot ad nekik hogy akar kijönni a végén az árral ??!!!
neked milyen marháid vannak?
Válasz #182. hozzászólásra

Van a szomszéd tanyában egy jobarátom kezdő marháskodó.Rábeszélte a purinás,hogy mennyivel jobban kijön ha táppal eteti a bocókat,kiszámolták,hogy naponta megesznek 3kg-ot fejenként ezt napra hónapra és kaptak egy elfogadhato abrak árat.Csak volt egy bibi nem egyeztettek a bocókkak mert azok egy hét múlva 10kg -ot faltak be .
Válasz #184. hozzászólásra
Téli szünet, karácsony ,szilveszter,még most csámcsogják a bikákat ,január közepe felé többet tudunk.
Válasz #180. hozzászólásra

Hali!Mit tudtok a török-export +állt vna.
Ugyanis a szomszédomat már 1.5 hete nem is hivja a felvásárló.
Válasz #181. hozzászólásra

2 éves korig nem szólhatnak nagyon bele még akkor sem ha a tehenek közt látják.Megmondod,hogy folyatóst keresi és aztán kiveszed ,de ezzel nem lesz hivatalos a folyattatás,vagy inszeminátor vagy törzsbika.
Válasz #180. hozzászólásra

Engem rohadtul idegesít, hogy 6000-6500 ft-os abrakot zabálnak, szórnak el és még le is kell darálnom ami még több költség.
Jobban viseltem mikor a 1700-2500-as abrakot ették és volt 320-360 az átvételi áruk
Válasz #178. hozzászólásra
akkor jól hallottam.
Válasz #175. hozzászólásra

Ha rosszabb a széna menü ,akkor itt is kifalják a darát az etetőből,nem nagyon bosszant van tengeri, meg magam megtermelem ami kell egy évre még van a tavalyiból 200q és sajnos van zsizsik is.Az ideit addig nem viszem ki a tanyára míg el nem fogy.
Válasz #174. hozzászólásra

Abrak előttük áll folyamatosan(kukorica dara semmi táp)Köretetőben lucerna előttük áll,és minden nap széna igény szerint placcon kigurítva.
Válasz #172. hozzászólásra

Tojásos megválaszolt,,,, ez így mehet csak.Esetleg van három törzs bikád és mellette van egy zug de ne legyen 2 évesnél idősebb mert azt nem nézik jó szemmel .
Válasz #176. hozzászólásra
a siló az ki van zárva akkor inkább rakom eléjük az abrakot mint hogy én a silóval szórakozzak!
Válasz #175. hozzászólásra

A hizlalás alapja a kiváló minőségű siló,ha az van kiváltható az abrak ,és jő étvágyal aszi a szálas takarmányt is
a napi adag engem is érdekelne meg hogy ki mennyi abrakot szokott számolni, mert én sokallom magamnak azt hogy egész nap előttük álljon az abrak mert akkor lucernát meg szénát szinte semmit nem esznek csak a dara de azt meg tömik rendesen én reggel este nyomok nekik bőven de még így is finnyáskodnak néha az ázatlan és elsőosztályú szénából meg lucernából!
Válasz #171. hozzászólásra
2-től-4 q-ig bent tartod őket télen-nyáron?
Napi adagban mit kapnak?
Válasz #172. hozzászólásra

megveszed a tenyészbikát és onnantól saját!
Válasz #171. hozzászólásra
a marhánál papirilag hogyan lehet saját bikával fedeztetni?
Válasz #170. hozzászólásra
A régi öregek azt mondták,hogy vagy 4q vagy 18hónaposnak kell lennie,akkor mehet bika alá.Nálam úgy van leválasztom 2q körül és 4q felett kiengedem legelőre.Télire nem engedem ki soha a tehenek közzé mert tönkre mennek megvárom a tavaszt májusban szoktam kiengedni ha hamarabb azt látom hogy már súlyosabb mint 4q akkor elveszem az abrakot tőlük.
Tibor!

te azokat az üszőket amiket meghagysz tehénnek azokat csak simán kirakod legelőre azt akkor lesznek befolyva amikor a bika ugorja tehát nem várod meg hogy súlyba legyenek vagy nem is kell ?? vagy hogy megy ez ?? nagyban
Válasz #167. hozzászólásra
van kocád is? ferit berakhattad volna ugrálni. megnéztem volna
Sziasztok!
Nem tudtok véletlenül olyat,aki állatgondozót keres Kecskemét vagy Kiskőrös környékén?
Munkát keresek és nagyon el vagyok keseredve...
Fülöpszálláson lakom.
Válasz #162. hozzászólásra

Pietrain vagy H-39
Üdv Mindenkinek! Nekünk vannak kocák és Hungahib – 39 stressz mentes kantól van a sperma!!
Mi majd tavasszal kezdünk a borjú nevelésbe! Most épülnek az istállók!
Válasz #163. hozzászólásra
a 650ft-ból számolj le 7 % áfát mert ott helyben is azt fogják és megkapod a 600ft t, én nem áfásat írtam
Válasz #163. hozzászólásra

van még mit elvinnie
akkor az csak jó hír ha marad jövőre is!!!!
csak a borju árakat ne verte volna fel ennyire!!
Fríz 500ft/kg magyar 650/ft .kb 2nappal ezelőtti áfás árak.
Áll.januárban is marad itt körül,mert kapott a török "lehetőséget" jövőre is.
Válasz #161. hozzászólásra

mennyiért???? én pénteken adtam le 600ftért
de ezen a héten már csak 550 et adnak érte
előző kérdésre valaki ki milyen anyaggal állít elő hízókat ??
Tisztelt Fórumozó Társaim! Ne bántsuk a törököket hisz a ránk maradt sz@r bikákat üszőket elviszik!! És egész jól fizetnek érte!! Nemrég az ismerős magyar tarkákat adott le úgy tudom 490ft fizetett érte a török!!!!!
ki milyen fajtájú anyaggal szokta rakni a kocákat??? és mik a tapasztalatok?és milyen kocát?
mert éppen egy kant keresnék!
Válasz #158. hozzászólásra

Mikor 1 vásárra felment a malac ára 13 ezerre ,és mikor készen lett 20-at kapott érte .
Válasz #157. hozzászólásra
gondolj bele aki most beleugrott magas áron a bocókba aztán régi áron viszik majd. . .
Állítólag a török már csökkentette az árakat.De lehet csak pletyka.
Válasz #155. hozzászólásra

eszméletelen
megkérdeztem kéthetes forma bikát: 100
üsző olyan hónapos 80