csak hülyéskedtem az aprólukuval...Nem baj ha drága a 400forintért...Támogadom ey kicsit az állattartós gazdákat...meg ez a disznó tudom mit evett!!!nem koncit....az öreg tökke,répáva meg ilenekke etette...nem félek hogy vizes lesz a húsa...ha fiatal is...és a disznónak nem a súlyát ke nézni,hanem hogy mikor született...mert ez egy mázsára nem 5hónap alatt ment fe hanem egy év alatt...
kóbi az aránylag jó...a szalámi nem az igazi...apró lukú tárcsát rakok a darálóba...nem csontozom ki..ez olan kóbi lesz hogy még meg sem füstölődik má efogy...mi az egy 100kilós malac..
Nagyal 1000X jobban járnál kolbinak, érettebb a húsa, nem fog folyni, nem szikkad ki, hidd el ez az 1. szakmám......A mázsásért az az itteni állás szerint qva sok.
Itt inkább olyan 180-240 kg szoktak venni saját vágásra és ezért kérnek 400 kitartva, de akad 380-ért is azért de ez mint a fehér holló egyenlőre.
A mázsásra nem nagyon merek tippelni, mert a nagyüzemi és a háztáji disznó ár közt most nagyon nagy a különbség aháztáji javára. Nekünk valamikor jövő hét fele lesz szállítás, osztályozzák vágás után és ha jó a memóriám akkor az U=308,E=314,S=328.
A helyzet az hogy most még lehet ilyet csinálni mert még nincs rá törvény, de a parasztnak kifele áll a rúdja a faluból, ezt előbb utóbb be kell látni. A parasztnak a helye a tanyán van. A gond hogy 60 éve a parasztot beterelték a tanyáról a faluba mert attól féltek hogy legazdul. Az idén 800km-t tettem meg trágyaszóró kocsit húzva, és akkor hol a többi út a falutól a földekig?
Az derék ! Agyalgatok én is egy anyakoca+hízlalda vagy egy húsmarha hízlaldán, mert az épüéet adott csak a faqlak vannak mert magtárt szolgál de anno istálló volt. De mindenki állatnak nézz mikor felemlítem.
Szerbiában még nincs EU, de kezdem kinőni a helyet.A faluban 900 m2-en volt az idén 40 hízóbika mélyalmon. Ez mind szép és jó, de ide több be nem fér, a szomszédok is kezdenek fellátni, a földet meg nem lehet állattartás nélkül művelni. El kell kezdenem gondolkodni, és nem árt ha az ember kicsit előre néz. Úgy gondolom hogy ha az ember beleveri valamibe a pénzét az olyan legyen, hogy megfeleljen azoknak a követelményeknek amiket elvárnak.
Húsmarhatartáson gondolkodom.A 150 kilós szimentáli bikaborju 500-550 euró. A fertőző tüdőgyulladás tarol, a az állatorvosi költségek hatalmasak. A hízott bika 1,6-ra (euró) esett.
nekem itt van egy 50 kocás telep vázlata az asztalomon. elkezdtük az ügyéntézést. összevonattam a földeket is amin lett volna. de olyan követelményrendszer elé állítottak, hogy feladtam.
Figyeljetek !
Ha a szabályzatból ami 50 számos állat fölött van, és azt szóról szóra be kívánjátok tartani, akkor már most azt javaslom, hogy felejtsétek el !!! Én is addig fogom csinálni amíg így megengedett és lehet. Ha be kell azokat tartani már aznap felteszem az egész falkát a kamionra és ágyő !!! Ezt a plusz költséget egyenlőre a jelenlegi állás szerint az unokáink sem fogják vissza kapni ! A 75%-os támogatotság mellett is a plusz ráfordított infrastruktúra egy kidobott pénz volt ha hívatalosan végig csinált mindent az emberke. Az már egy más kérdés, hogy sok mindent kijátszottak az alatt......
A kérdések ott kezdődnek, hogy hány cm és, hány méter a tól-ig? Az istálotól a silósgödörig, a silósgödörtől a trágyarakásig. Hány köbméter levegő kell, és hány cm jászol kell / élősuly? Hasonló kérdésekröl szeretnék olvasni, ha kell a sorok között is, csak még nem találtam meg hol lehet. :)
megnézem azt a családi gazdálkodót, akinek több dolga is van egész nap. fürdésből áll a napja
ez a fekete-fehér, meg lábfertötlenitő arra van, hogy kikerüljék
A fekete öltöző = az utcai ruhád van ott amit levetsz, majd fürdés, átmész a fehér(steril) öltözőbe és felveszed a munkás ruhád. Amikor vége akkor ugyan ez csak pepitában !!!
404 hozzászólás
Válasz #100. hozzászólásra

Akkor még nem volt mangád !!!
Válasz #100. hozzászólásra

biztos rákos.....
Válasz #98. hozzászólásra
van egy hastáncos barátnőm majd szólok neki...

ááá...Van az a régi fajta tőtöm amit hassal ke nyomni...
Válasz #98. hozzászólásra
miért? csak egy jó töltő kell
Válasz #96. hozzászólásra
ott is gondok lehetnek, ha 1 év alatt 1q-ás a disznó. még egy mangalica is nagyobbra nő
Válasz #97. hozzászólásra

ÁÁ nem nagy...csak sokat eszik....
Válasz #95. hozzászólásra
Csak akkor meg szopik a töltéssel !!!!
Válasz #94. hozzászólásra
Ezek szerint nagy a család!!
Válasz #93. hozzászólásra
Nem baj ha drága a 400forintért...Támogadom ey kicsit az állattartós gazdákat...
meg ez a disznó tudom mit evett!!!nem koncit....az öreg tökke,répáva meg ilenekke etette...nem félek hogy vizes lesz a húsa...ha fiatal is...és a disznónak nem a súlyát ke nézni,hanem hogy mikor született...mert ez egy mázsára nem 5hónap alatt ment fe hanem egy év alatt...

csak hülyéskedtem az aprólukuval...
Válasz #93. hozzászólásra
meg, hogy inkább másnap, a hideg húst darálja
Válasz #90. hozzászólásra
van három az ólba.ami 150körűl jár...ez csak előételnek lesz karácsonyig...
Válasz #91. hozzászólásra
Ha túl apró a tárcsád akkor elpépesíted. Ami még fontos: síkköszörűn éleztesd meg a tárcsát és a kaszát !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Válasz #87. hozzászólásra
Majd rákérdek erre is, ha nem megy akkor kijön a nevemen....
Válasz #88. hozzászólásra
ez olan kóbi lesz hogy még meg sem füstölődik má efogy...
mi az egy 100kilós malac..
kóbi az aránylag jó...a szalámi nem az igazi...apró lukú tárcsát rakok a darálóba...nem csontozom ki..
Válasz #86. hozzászólásra
Nagyal 1000X jobban járnál kolbinak, érettebb a húsa, nem fog folyni, nem szikkad ki, hidd el ez az 1. szakmám......A mázsásért az az itteni állás szerint qva sok.
Válasz #87. hozzászólásra

Én cseréltem malacot takarmánykrumplira...
Válasz #86. hozzászólásra
azért csontozd ki! kis disznóból nincs jó kolbi, mert éretlen a hús még
Válasz #85. hozzászólásra
adják fa nélkül is. kéne 20db hobbiból
Válasz #81. hozzászólásra
Köszi....Itt is azt mondta az ürge hogy 400körűl...Nagy nem ke mert az egészet belerakom egy nagy darálóba mert csak kóbi lesz belőle..
Válasz #84. hozzászólásra
Novemberben 480 volt -2 kg/db
Válasz #83. hozzászólásra
a nagyüzemi malac ára mennyi most? mert 15000 Ft-os malacnól nem lehet haszonnal 30000 Ft-os hízót csinálni
Válasz #82. hozzászólásra
Felénk most ez van és megy lefele.......
Válasz #81. hozzászólásra
az már deficites!
Válasz #79. hozzászólásra
Itt inkább olyan 180-240 kg szoktak venni saját vágásra és ezért kérnek 400 kitartva, de akad 380-ért is azért de ez mint a fehér holló egyenlőre.
A mázsásra nem nagyon merek tippelni, mert a nagyüzemi és a háztáji disznó ár közt most nagyon nagy a különbség aháztáji javára. Nekünk valamikor jövő hét fele lesz szállítás, osztályozzák vágás után és ha jó a memóriám akkor az U=308,E=314,S=328.
Válasz #79. hozzászólásra
akkora disznót nem adunk el! nem gazdaságos
Válasz #77. hozzászólásra
csá.Háznál mennyiért megy felétek a mázsa körüli hízó???holnap veszek egyet de még nem mondtak rá árat...
Válasz #76. hozzászólásra
A helyzet az hogy most még lehet ilyet csinálni mert még nincs rá törvény, de a parasztnak kifele áll a rúdja a faluból, ezt előbb utóbb be kell látni. A parasztnak a helye a tanyán van. A gond hogy 60 éve a parasztot beterelték a tanyáról a faluba mert attól féltek hogy legazdul. Az idén 800km-t tettem meg trágyaszóró kocsit húzva, és akkor hol a többi út a falutól a földekig?
Válasz #74. hozzászólásra
Az derék ! Agyalgatok én is egy anyakoca+hízlalda vagy egy húsmarha hízlaldán, mert az épüéet adott csak a faqlak vannak mert magtárt szolgál de anno istálló volt. De mindenki állatnak nézz mikor felemlítem.
Válasz #75. hozzászólásra
miért nem ezzel kezdted?
nálunk minden szigorúbb, mint nyugaton
Válasz #74. hozzászólásra
Szerbiában még nincs EU, de kezdem kinőni a helyet.A faluban 900 m2-en volt az idén 40 hízóbika mélyalmon. Ez mind szép és jó, de ide több be nem fér, a szomszédok is kezdenek fellátni, a földet meg nem lehet állattartás nélkül művelni. El kell kezdenem gondolkodni, és nem árt ha az ember kicsit előre néz. Úgy gondolom hogy ha az ember beleveri valamibe a pénzét az olyan legyen, hogy megfeleljen azoknak a követelményeknek amiket elvárnak.
Húsmarhatartáson gondolkodom.A 150 kilós szimentáli bikaborju 500-550 euró. A fertőző tüdőgyulladás tarol, a az állatorvosi költségek hatalmasak. A hízott bika 1,6-ra (euró) esett.
Válasz #73. hozzászólásra
nekem itt van egy 50 kocás telep vázlata az asztalomon. elkezdtük az ügyéntézést. összevonattam a földeket is amin lett volna. de olyan követelményrendszer elé állítottak, hogy feladtam.
Figyeljetek !
Ha a szabályzatból ami 50 számos állat fölött van, és azt szóról szóra be kívánjátok tartani, akkor már most azt javaslom, hogy felejtsétek el !!! Én is addig fogom csinálni amíg így megengedett és lehet. Ha be kell azokat tartani már aznap felteszem az egész falkát a kamionra és ágyő !!! Ezt a plusz költséget egyenlőre a jelenlegi állás szerint az unokáink sem fogják vissza kapni ! A 75%-os támogatotság mellett is a plusz ráfordított infrastruktúra egy kidobott pénz volt ha hívatalosan végig csinált mindent az emberke. Az már egy más kérdés, hogy sok mindent kijátszottak az alatt......
Válasz #71. hozzászólásra
pedig ezek részletesen le vannak írva valahol. bár elég értelmetlen, mert nekem is az az érdekem, hogy az állat jól érezze magát
Válasz #69. hozzászólásra
A kérdések ott kezdődnek, hogy hány cm és, hány méter a tól-ig? Az istálotól a silósgödörig, a silósgödörtől a trágyarakásig. Hány köbméter levegő kell, és hány cm jászol kell / élősuly? Hasonló kérdésekröl szeretnék olvasni, ha kell a sorok között is, csak még nem találtam meg hol lehet. :)
Válasz #69. hozzászólásra
egy telephelyen van több kiskapu?
Válasz #68. hozzászólásra

A faxt van külön telephely........vannak kiskapuk....olvass a sorok közt.....
Válasz #67. hozzászólásra
neked bejött az élet, hogy minden családtagodnak külön telephelye van! mi volt apád? TSZ elnök?
Válasz #66. hozzászólásra

E most miért baxam meg
Válasz #65. hozzászólásra

baxdmeg!
Válasz #64. hozzászólásra

De mindenkinek van 1 telephelye.......
Válasz #63. hozzászólásra
állítólag telephelyenként 50 a határ és nem családtagonként
Válasz #60. hozzászólásra

Nincs, nagy a család !!!
Válasz #61. hozzászólásra

megnézem azt a családi gazdálkodót, akinek több dolga is van egész nap. fürdésből áll a napja
ez a fekete-fehér, meg lábfertötlenitő arra van, hogy kikerüljék
Válasz #60. hozzászólásra

A fekete öltöző = az utcai ruhád van ott amit levetsz, majd fürdés, átmész a fehér(steril) öltözőbe és felveszed a munkás ruhád. Amikor vége akkor ugyan ez csak pepitában !!!
Válasz #59. hozzászólásra
nálad is van ilyesmi? miért kell feketére festeni az öltözőt?
Válasz #58. hozzászólásra
Fehér-fekete öltöző,WC,Szociális helység,étkező,mosoda stb....
Válasz #57. hozzászólásra
50 fölött már bonyolódik!
az agrarkamara honlapján ovastam dolgokat. 50 fölött már kell környezetterhelési vizsgálat is. meg a szokásosak
Válasz #56. hozzászólásra
40-nek van hely itt az udvarban ami már olyan amilyen, inkább 50 felett érdekelne.
Válasz #55. hozzászólásra
50 alatt vagy 50 fölött?
Tisztelt fórumozók!
Azt szeretném megtudni, hogy kell kinézni egy húsmarha farmnak, ami megfelel az EU-s szabványoknak?
A válaszokat előre köszönöm! :)