aha értem!! a plusz költség meg nem öröm mostanában ! de legalább van eredménye ahogy irtad régebben !! nálunk akkor szükséges ha netán meg van sárban taposva a talaj de amugy a kertek végiben rozsdálnak a lazik!!
Én meg- vagyok Nálunk mindig minden nehéz igy fel sem tünik..A Rába amugy elég takarékos és sosem tudni mikor medig van a tank..Mért eredményem az nincs mert mi csak rátankolni szoktunk..De ojan volt hogy kevesebb ment bele mint amit sacoltunk!!De nekem az a tapasztalatom hogy nálunk önmagában a lazitás nem elég ezért elöte és utánna is szigorúan tárcsázni kell Ih val!! De a legjobb ha fel is van szántva..Tehát önmagába nálunk nem elég igy pluszban növekedik a költség
Válasz #1589. hozzászólásra
Hát igen ott megfelelö anyagméretekel dolgoznak..Igy van miböl kopnia neki.. A rábáé is még aránylag erösnek mondható és az is ki tud kopni sajnos az enyém is kb 14000 van bene de mindig mindig csak a roszat és a nehezet kapta!!
na az jó kis átmérö
érdekes a latar t is gyárilag hasonló kaliberü furatokal látták el / nyilván a kiróvokhoz/ és ahonann hoztuk ott is azok huzták/3 darabb/igy mi a szerényebb átméröjübbre kapcsolodunk
Kinézetre igen de amugy rövidebek valamivel..És ez fügesztet de eben kb 2 rába sem csinálna semi kárt az tuti.. Kb 60-65mm csapokal lehetet fölteni a gépre akor el tudod képzelni mijen erös..Mikor föl akartuk teni a rába után elöbb be kelet persejezni.. Ha akarnám sem tudnám sokal joban leengedni mert igy is a közlekedésnél figyelni kell mert nem anyira sok a rába fügesztö szerkezetnek az útja igya max méjség és a szálitási magaság is adot!!
Szerencsére nem nálunk hanem egy ismerös cégnél..De ami biztos hogy ezel lehetet komojan lazitani!! Manapság nagy divat let lazitani ez tény !!A semitöl ami évekig tartot atol a legsilányabb munka is jobbDe sokan szinte nevetséges amit lazitás cimén csinálnak.. Én manapság egy SZ 100 után kisiparilag gyártotat huzok 50-55 cm méjen amit általában elég jol visz de van ojan is amikor csak radiroz elöte 8kerékel is..
Talán mintha a 100/100 U vas öszeforditva Let volna a késtartó és az oxigénel elvágva úugy hogy csak a váz széleségig tartson..De ugyhiszem elég volt abol anyi is..Néhány éve a JD motoros rába az nap mint nap kitépte vele a szelepet..
Szia Hát nem is tudom..Nekünk régen volt.. de mire meglett a K701' adigra eladtuk.. De ha jol emlékszem anak is ojan volt a késfelfogató anyag mintha le lett volna vágva.. már alig dereng valami..
"úgy hogy , mikor JD ( mindegy milyen traktor ) alkatrészt vesztek és azt mondják, hogy 500 e ft akkor örömmel kifizetitek"
én még soha se fizettem ki 500e huffot örömmel semmiért
úgy hogy , mikor JD ( mindegy milyen traktor ) alkatrészt vesztek és azt mondják, hogy 500 e ft akkor örömmel kifizetitek, mikor idehaza valamelyik cég kitalál valami gépet akkor mindjárt elkezdtek alkudozni, miért nem a drága nyugati alkatrészek árán alkudoztok?
Voltam kint 1 területemen ahol eddig erre az időre már víz szokott állni. Az idén lazítva volt. Az igaz, hogy süppedősebb, de víz állást nem láttam rajta, amíg be mertem menni kocsival. Valszeg még mélyebbre kell mennem, mint eddig, mert most szerintem csak éppen, hogy áttörhette a kérget.
Ivelt kés... Quvugvone, VN, Vertikum, MW, és a többi, mondjuk nem ez a lényeg a képen, hanem a mögé épitett Güttker henger
Általában 50 cm a max müvelési mélységük, a müvelési szélesség szintén 50 cm késenként, lehet szimplán és duplán épiteni.
a talajszerkezetetegy irányba kb 45 fokban emeli...
remélem nyáron. Károly Róbert nagynevű fősulin.
Már vagy 3 éve végeztem, de nem tudtam rávenni magam a diplomaírásra. Ezzel a témával viszont igen. Úgyis e körül forog egész nap az agyam.
4997 hozzászólás
Válasz #1594. hozzászólásra

na RÁBIST is
Válasz #1594. hozzászólásra

azért nem rossz teljesitmény volt az !!LINIBEN !!
Válasz #1593. hozzászólásra
aha értem!! a plusz költség meg nem öröm mostanában ! de legalább van eredménye ahogy irtad régebben !! nálunk akkor szükséges ha netán meg van sárban taposva a talaj de amugy a kertek végiben rozsdálnak a lazik!!
Válasz #1592. hozzászólásra

Régen a szomszédos gazdaságban a régebi 701 el napi 10 ha-t tudtak a taposot lineár pálya alat meghuzni.. De akor már a gépésznek meg volt a pénze
Válasz #1591. hozzászólásra

Én meg- vagyok Nálunk mindig minden nehéz igy fel sem tünik..A Rába amugy elég takarékos és sosem tudni mikor medig van a tank..Mért eredményem az nincs mert mi csak rátankolni szoktunk..De ojan volt hogy kevesebb ment bele mint amit sacoltunk!!De nekem az a tapasztalatom hogy nálunk önmagában a lazitás nem elég ezért elöte és utánna is szigorúan tárcsázni kell Ih val!! De a legjobb ha fel is van szántva..Tehát önmagába nálunk nem elég igy pluszban növekedik a költség
Válasz #1590. hozzászólásra

Válasz #1590. hozzászólásra
lazitozásos fogyasztással meg vagy elégedve??
Válasz #1589. hozzászólásra
Hát igen ott megfelelö anyagméretekel dolgoznak..Igy van miböl kopnia neki.. A rábáé is még aránylag erösnek mondható és az is ki tud kopni sajnos az enyém is kb 14000 van bene de mindig mindig csak a roszat és a nehezet kapta!!
Válasz #1588. hozzászólásra

na az jó kis átmérö
érdekes a latar t is gyárilag hasonló kaliberü furatokal látták el / nyilván a kiróvokhoz/ és ahonann hoztuk ott is azok huzták/3 darabb/igy mi a szerényebb átméröjübbre kapcsolodunk
Válasz #1587. hozzászólásra
Kinézetre igen de amugy rövidebek valamivel..És ez fügesztet de eben kb 2 rába sem csinálna semi kárt az tuti.. Kb 60-65mm csapokal lehetet fölteni a gépre akor el tudod képzelni mijen erös..Mikor föl akartuk teni a rába után elöbb be kelet persejezni.. Ha akarnám sem tudnám sokal joban leengedni mert igy is a közlekedésnél figyelni kell mert nem anyira sok a rába fügesztö szerkezetnek az útja igya max méjség és a szálitási magaság is adot!!
Válasz #1586. hozzászólásra
a kések hasonlóak mint a vibróé??
Válasz #1585. hozzászólásra

Szerencsére nem nálunk hanem egy ismerös cégnél..De ami biztos hogy ezel lehetet komojan lazitani!! Manapság nagy divat let lazitani ez tény !!A semitöl ami évekig tartot atol a legsilányabb munka is jobbDe sokan szinte nevetséges amit lazitás cimén csinálnak.. Én manapság egy SZ 100 után kisiparilag gyártotat huzok 50-55 cm méjen amit általában elég jol visz de van ojan is amikor csak radiroz elöte 8kerékel is..
Válasz #1584. hozzászólásra

vazze!!!!
Válasz #1583. hozzászólásra

Talán mintha a 100/100 U vas öszeforditva Let volna a késtartó és az oxigénel elvágva úugy hogy csak a váz széleségig tartson..De ugyhiszem elég volt abol anyi is..Néhány éve a JD motoros rába az nap mint nap kitépte vele a szelepet..
Válasz #1582. hozzászólásra

AZ LESZ AZ !!!!
én is csak 4 késest láttam még !!
Válasz #1581. hozzászólásra

Szia Hát nem is tudom..Nekünk régen volt.. de mire meglett a K701' adigra eladtuk.. De ha jol emlékszem anak is ojan volt a késfelfogató anyag mintha le lett volna vágva.. már alig dereng valami..
Válasz #1580. hozzászólásra

SZIA !
fingom sincs mi a picsa huzta ezeket annó
vagy csak a tervezö asztalon születetek meg de gyártva nem biztos !
Válasz #1577. hozzászólásra

Ez a szerkezet nálunk még a törzscuklós 500le JD-t is megkötné valószinü..
Válasz #1578. hozzászólásra

szó szerint
Válasz #1577. hozzászólásra
Aszondaná a krokkood hogy TROTTTTTTTTYYYYYY!!!!!
Válasz #1575. hozzászólásra

Vibrolaz
Válasz #1575. hozzászólásra

Vicces volt
na szóval mi az ára kilójának a minőségi acélnak?
Válasz #1574. hozzászólásra
offba>
Válasz #1573. hozzászólásra

"úgy hogy , mikor JD ( mindegy milyen traktor ) alkatrészt vesztek és azt mondják, hogy 500 e ft akkor örömmel kifizetitek"
én még soha se fizettem ki 500e huffot örömmel semmiért
Válasz #1571. hozzászólásra
úgy hogy , mikor JD ( mindegy milyen traktor ) alkatrészt vesztek és azt mondják, hogy 500 e ft akkor örömmel kifizetitek, mikor idehaza valamelyik cég kitalál valami gépet akkor mindjárt elkezdtek alkudozni, miért nem a drága nyugati alkatrészek árán alkudoztok?
Válasz #1571. hozzászólásra
OBI van KenOBI JOSI??????
Válasz #1570. hozzászólásra
Na, de most hogy jön, a te otthon barkácsolt lazítódhoz a jd alkatrész?
Válasz #1569. hozzászólásra

nem, a JD alkatrészen 100%-ot
Válasz #1568. hozzászólásra
Szóval azt mondod, hogy 90%ot lehet fogni ezeken a vasakon?
nem rossz
Válasz #1567. hozzászólásra
igy van.. tehát egy JD alkatrész mondjuk 500 e Ft akkor nékem megér 50 e ft-ot akkor annyiért ideadják?
Válasz #1566. hozzászólásra

Az ára annyi, amennyit adnak érte
ez egy alkatrész, ennyi az ára
Válasz #1564. hozzászólásra
Nincs az annyi
Válasz #1563. hozzászólásra
(2-3euró/kg-nál nem lehet több)
Válasz #1561. hozzászólásra
14 mpa az hány forint???
Válasz #1561. hozzászólásra

1400Mpa
Válasz #1560. hozzászólásra
drága , 14 Mpa szakitószilárdságú 48 HRC keménységű ( ekevas minőségű )
Válasz #1557. hozzászólásra
Ennek a minőségi acélnak, mennyi kilója?
Válasz #1558. hozzászólásra
(nyomtam valamiket mind a 2 re)
Válasz #1553. hozzászólásra

Tetszenek, főleg azok a vakondok a végein !
Voltam kint 1 területemen ahol eddig erre az időre már víz szokott állni. Az idén lazítva volt. Az igaz, hogy süppedősebb, de víz állást nem láttam rajta, amíg be mertem menni kocsival. Valszeg még mélyebbre kell mennem, mint eddig, mert most szerintem csak éppen, hogy áttörhette a kérget.
Válasz #1556. hozzászólásra
nem olyan drága az , ha azt vesszük figyelembe, hogy egy 4 késes 623 e ft+ fa az ára és minőségi acélból készül
Válasz #1555. hozzászólásra

Jó drága
Válasz #1554. hozzászólásra
Szia!
Kés késtartóval ugy 110 e Ft+fa körül van.../db
Válasz #1553. hozzászólásra
Az újfajta lazítódhoz mit kóstál 1 komplett kés?
Válasz #1551. hozzászólásra
WIFO
MORO

no ezek mélylazítók
Válasz #1551. hozzászólásra

Szia!
Ivelt kés... Quvugvone, VN, Vertikum, MW, és a többi, mondjuk nem ez a lényeg a képen, hanem a mögé épitett Güttker henger
Általában 50 cm a max müvelési mélységük, a müvelési szélesség szintén 50 cm késenként, lehet szimplán és duplán épiteni.
a talajszerkezetetegy irányba kb 45 fokban emeli...
van aki ezt szereti
Válasz #1550. hozzászólásra
Ezeknek az ívelt késeknek van értelme ????
Milyen mélyen tudnak az ehhez hasonlók max menni ???
Az egyenesek mélyebbre nyúlnak ??
Quigvone Güttler koprodukció terméke
Válasz #1548. hozzászólásra
Ha meg földobod, akkormeg úgyis a talajba kerűlsz.
Jobb megismerkedni vele időben........ehehehheheeeeeee
Válasz #1547. hozzászólásra

remélem nyáron. Károly Róbert nagynevű fősulin.
Már vagy 3 éve végeztem, de nem tudtam rávenni magam a diplomaírásra. Ezzel a témával viszont igen. Úgyis e körül forog egész nap az agyam.