Válasz #1489. hozzászólásra
Én meg pont akkor akarom húzni mikor olyan kemény mint a beton . Had repedjen minden irányba a föld . A rögoöket meg elintézi a tárcsa bár akarok rá hengert tenni maj ha lessz lazító de szerintem nem egyszerre lessz akettő .
Hát én tuti,h tarlón fogok lazitózni,jobban megy a gép,de útána egyböl kell a gyűrűs henger!Ha az megszárad úgy,akkor cumi!Tavaly volt egy olyan fél Ha körül,ami megszáradt,s a tárcsa lapjai közé szorult,s megfogta a tárcsát.Az szivás volt az a darab!
Ja és azon a táblán egyik részén még nem volt rajta a gyűrűs henger!Útána tárcsáztam meg az egészet vetéshez,s a gép sokkal lassabban birt menni,mert szabályosan ült bele a gép meg a tárcsa a földbe!De a munka is nagyon f..a lett!
mi is a legtöbbször tárcsa+hengerrel mentünk rá a lazításra, igaz azon van dupla rögtörő. Ha már húzzuk a lazítót, miért ne tennénk azt rögtörővel együtt. Bár, azokon a talajokon, amik eddig nem kaptak lazítót, asztallap terjedelmű rögök maradtak.
Válasz #1481. hozzászólásra
A G-s nyúlal meg a 8330-assal nem panaszkodik nagyon a traktoros de a tárcsa az bírja . Lehet nem a legjobb példa volt de azt te is elismered hogy 5-6 éve még nem nagyon volt hengeres lazító csak elvétve mindenki a hagyományosat húzta .
Nem akarok kötekedni,de a 4 Ha-os tábla egyik fele fel volt tárcsázva,s úgy lazitóztam,meg volt olyan ami nem!A tárcsázott földön sokat kapart,de a tárcsázott földön nem jöttek fel akkora rögek!
Válasz #1476. hozzászólásra
Ültél te már tárcsázó traktorban,mélylazitott földön!!!!! Láttam már leszakadni a6.2 tárcsa tartóit a gerendáról lazitott földön!!Na meg az agronómiai dolgokat nem is hozom ide!Egyébként a TSZ gondolkodás árt legtöbbet a mezögazdálkodásnak,kurva rossz példa!
Válasz #1467. hozzászólásra
Feri nem kötekedésből de akkor a régebbenmikor nemvoltak nebgerek a lazító után akkor csak szórakozásból húzgálták ? Itt a tsz a mai napig az IH-t húzza utána meg tárcsáza a 6.2-es IH-val és vet bele a Horsch-al .
Válasz #1468. hozzászólásra
Helló.Munka ügyben jelenleg nem jó hírem van,mert ami volt megrendelés az mostlett kész, újnak meg még semmi látszata.Most mindenki az elkészült szerkezetet festegetik még a heggesztők is.
Válasz #1462. hozzászólásra
Reggeli munka kzben a harmat okozta vizcseppek nedvesítő hatására a föld feltapadt a tarajok közé,ami simahengerként funcionált.Hidd el nem véletlen irom le ezeket a tapasztalatokat,csak jót akarok!Hengerek nélkúl a lazitás 1lóf....sz!
általában nem repeszt át. A haver is húzta, megnéztem pálcával és a kések között le sem ment a pálca!!!! SZntem pénzkidobás. Henger meg nincs utána. Inkább drágábban de hatékony gép kell, ez szinte gázolaj pocsékolás!
én tudom
amugy rakjad sürübbre de be is xarsz töle a szélesség meg összemegy áhh......
amugy figyeltem 2 éve én is mikor csatlizott mellé az öregem a latarral és mikor közelebb mászott hozzá Kb. 50 cm-re na eldobta a földet oldalra mint a xart
Régebben is ahogy kerestem lazítót beszéltem pár eladóval és 10-ből 6 újon volt kis javítás a vázon . Szerintük ez nem baj . A régiekről ilyet nem hallotam még .
Válasz #1452. hozzászólásra
500-ért tudnám amit írtam lejjebb csak 200 kilóméterre van és az régi fajta . Új fajtát nem akarok azokat már megnyaggaták a rábákkal és sajnos engedtek nekik .
a sárkaparók a tarajos hengeren nekem is törtek az iősszel, de megtaltam a megoldást ....... ledobtam róla , ugyanis amikor tördeli a rög akkor nem kell kaparó ( első évben nem tört el egy sem, mert nagyobb volt a talaj nedvességtartalma)
4999 hozzászólás
Válasz #1493. hozzászólásra

nem rúkapál az!
legfeljebb kicövekeli ha olyan ja van
Válasz #1492. hozzászólásra
de ha meghántod, akkor esetleg beéredik a talaj, és morzsásabb lesz, mintha a tarlót csinálod.
Válasz #1494. hozzászólásra

az antiszlip testvére
Válasz #1494. hozzászólásra

Amikor KAPAR a traktor!!!!!!!
Én meg pont akkor akarom húzni mikor olyan kemény mint a beton . Had repedjen minden irányba a föld . A rögoöket meg elintézi a tárcsa bár akarok rá hengert tenni maj ha lessz lazító de szerintem nem egyszerre lessz akettő .
Válasz #1491. hozzászólásra

Mi az a szlip?
Válasz #1491. hozzászólásra

Háááááááááááát,biztosan jobban rugkapál....De ha esetleg megázik egy picit a hántás,sokkal jobb a föld minősége!
Hát én tuti,h tarlón fogok lazitózni,jobban megy a gép,de útána egyböl kell a gyűrűs henger!Ha az megszárad úgy,akkor cumi!Tavaly volt egy olyan fél Ha körül,ami megszáradt,s a tárcsa lapjai közé szorult,s megfogta a tárcsát.Az szivás volt az a darab!
Válasz #1490. hozzászólásra

pontosan !! de sokan azzal érvelnek nem jó hántott tarlón lazizni mert hatalmas a szlip!!
mi ezzel nem értünk egyet

Nem véletlenül találták ki a tarlóhántást(lehetőleg zárással egymenetben)
Válasz #1483. hozzászólásra
ez igy van pontosan !
mise a szüz tarló hive vunk ! és mi nem elörtetjük ha száraz a föld mint a beton !!!!!
Válasz #1483. hozzászólásra
lehet h beéredett a talaj, főleg ha lezártátok a tárcsázást.

Ja és azon a táblán egyik részén még nem volt rajta a gyűrűs henger!Útána tárcsáztam meg az egészet vetéshez,s a gép sokkal lassabban birt menni,mert szabályosan ült bele a gép meg a tárcsa a földbe!De a munka is nagyon f..a lett!
mi is a legtöbbször tárcsa+hengerrel mentünk rá a lazításra, igaz azon van dupla rögtörő. Ha már húzzuk a lazítót, miért ne tennénk azt rögtörővel együtt. Bár, azokon a talajokon, amik eddig nem kaptak lazítót, asztallap terjedelmű rögök maradtak.
Válasz #1477. hozzászólásra

erre gondoltál?
A G-s nyúlal meg a 8330-assal nem panaszkodik nagyon a traktoros de a tárcsa az bírja . Lehet nem a legjobb példa volt de azt te is elismered hogy 5-6 éve még nem nagyon volt hengeres lazító csak elvétve mindenki a hagyományosat húzta .
Nem akarok kötekedni,de a 4 Ha-os tábla egyik fele fel volt tárcsázva,s úgy lazitóztam,meg volt olyan ami nem!A tárcsázott földön sokat kapart,de a tárcsázott földön nem jöttek fel akkora rögek!

brutál menettelés lehet az tuti
Válasz #1476. hozzászólásra
Láttam már leszakadni a6.2 tárcsa tartóit a gerendáról lazitott földön!!
Na meg az agronómiai dolgokat nem is hozom ide!
Egyébként a TSZ gondolkodás árt legtöbbet a mezögazdálkodásnak,kurva rossz példa!
Ültél te már tárcsázó traktorban,mélylazitott földön!!!!!
Válasz #1474. hozzászólásra
Nem rossz,de én ennyire már nem akarom túl bonyolitani!
Válasz #1473. hozzászólásra
Szia!Okés,köszi!
Válasz #1475. hozzászólásra
Az biztos ezek már bizonyítottak mikor még az ősemberek a mamutokkal húzatták azóta meg nincs nekik ellenfelük .
Válasz #1469. hozzászólásra
Josey !
Valami hasonló volt a kábelfektető.
Feri nem kötekedésből de akkor a régebbenmikor nemvoltak nebgerek a lazító után akkor csak szórakozásból húzgálták ? Itt a tsz a mai napig az IH-t húzza utána meg tárcsáza a 6.2-es IH-val és vet bele a Horsch-al .
Válasz #1472. hozzászólásra

az az igazi
Válasz #1470. hozzászólásra

imhol egy güttler hengeres lazító:
Helló.Munka ügyben jelenleg nem jó hírem van,mert ami volt megrendelés az mostlett kész, újnak meg még semmi látszata.Most mindenki az elkészült szerkezetet festegetik még a heggesztők is.
Válasz #1465. hozzászólásra
Valami igazi öslelet szerintem
Válasz #1469. hozzászólásra
Aha!És te hanyas anyagból csinálod a fővázát?
Jó okés,köszi,de én azzal a lazitóval,amiről tettem fel képet,azzal úgy lazitóztam,h utána volt téve egy tag gyürüs henger,az nem ragadt be!
furcsa módozattal, hiszen én találtam ki, közös fejlesztés
Válasz #1461. hozzászólásra
Ezek jó kis gépek!!!Némelyik pont úgy néz ki mint a Helti féle!
Debreceni vagy ha jól emlékszem!?
Válasz #1462. hozzászólásra

Reggeli munka kzben a harmat okozta vizcseppek nedvesítő hatására a föld feltapadt a tarajok közé,ami simahengerként funcionált.Hidd el nem véletlen irom le ezeket a tapasztalatokat,csak jót akarok!Hengerek nélkúl a lazitás 1lóf....sz!
Válasz #1464. hozzászólásra
általában nem repeszt át. A haver is húzta, megnéztem pálcával és a kések között le sem ment a pálca!!!! SZntem pénzkidobás. Henger meg nincs utána. Inkább drágábban de hatékony gép kell, ez szinte gázolaj pocsékolás!
Válasz #1460. hozzászólásra
szivesen !!
ezek szerint a régiek tényleg jobbak !
a sárga milyen régi lehett ??
Válasz #1458. hozzászólásra
Mert ?
Válasz #1458. hozzászólásra

a szélesség meg összemegy áhh......
én tudom
amugy rakjad sürübbre de be is xarsz töle
amugy figyeltem 2 éve én is mikor csatlizott mellé az öregem a latarral és mikor közelebb mászott hozzá Kb. 50 cm-re na eldobta a földet oldalra mint a xart
Válasz #1453. hozzászólásra
Köszi szépen a képeket!Igy már könnyebb eltervezni a vázamat!És te amúgy merre laksz?
Ui.:Én sárkaparót nem akarok tenni rá,száraz földhöz minek?!
Válasz #1451. hozzászólásra
Agroporta
Válasz #1455. hozzászólásra
Köszi a tippet . Megtaláltam de ez messzebb van mint amaz .
Régebben is ahogy kerestem lazítót beszéltem pár eladóval és 10-ből 6 újon volt kis javítás a vázon . Szerintük ez nem baj . A régiekről ilyet nem hallotam még .
Válasz #1442. hozzászólásra
igen , mind2
Válasz #1457. hozzászólásra
sz@rt sem ér, ha nem teszed közelebb!!!!!
Válasz #1456. hozzászólásra

igen ugy néz ki annyin
Válasz #1447. hozzászólásra
ezen 75re vannak a kések?
Válasz #1454. hozzászólásra
értelek !
Válasz #1452. hozzászólásra
500-ért tudnám amit írtam lejjebb csak 200 kilóméterre van és az régi fajta . Új fajtát nem akarok azokat már megnyaggaták a rábákkal és sajnos engedtek nekik .
Válasz #1448. hozzászólásra

igen, 5 késes HELTI
a sárkaparók a tarajos hengeren nekem is törtek az iősszel, de megtaltam a megoldást ....... ledobtam róla , ugyanis amikor tördeli a rög akkor nem kell kaparó ( első évben nem tört el egy sem, mert nagyobb volt a talaj nedvességtartalma)
itt még rajta van
Válasz #1450. hozzászólásra
790
700 tuti adja !
fiatal ,törésmentes, elmunkáloval annyit megér szerintem bár tudom nem kevés pénz de az új tudod mennyi:))
Válasz #1449. hozzászólásra

Nincs vmi netes oldalad,ahol gépek vannak feltéve?!
Nálad mi pénz egy ilyesmi 3 késes lazitó?
Válasz #1447. hozzászólásra
Ára mennyi ?