Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Talajmegújító Mezőgazdaság új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Búza és árpa vetőmagok a gyakorlatban új
- Forgatás nélküli talajművelés új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Szakmai rendezvények új
- Műhelyfelszerelés, szerszám, berendezés, kellékek, gépek új
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
Cikkajánló

Mire költöttek a gazdák 2024-ben?
A beruházások 94 százaléka a mezőgazdasági vállalkozások alaptevékenységéhez...
513 hozzászólás
Hello
szeretném megkérdezni hogy valaki ért -e az altrnáló fűkaszához mert nekem van egy t4k után való csak az a baj hogy mindig eltörik rajta valami( merevítő,a távtartó,a tengely ) ha valaki tudna adni egy pár jótanácsot megköszönném
Válasz #4. hozzászólásra
De a kombájn nem füvet vág!
Üdv.! Mennyire ismeritek a lóvontatású fűkaszát? Lehet-e pengét venni hozzá,vagy jó-e hozzá valami más kaszáé? Van egy kisdarab lucernám meg egy épített kistraktorom és nincs rajta TLT és megoldani sem lenne egyszerű,ezért gondolkodnám egy ilyen kaszába.
Kaszás az azért érdekelne hogy a füvet menyire jól vágja ugyanis nem csak lucernát akarok vágni vele?!Tudnál képet küldeni a te kaszádrol?mal: menyus02@citromail.hu
igen amiröl irtál az a ZT-152 alternáló fűkasza (megvan a TZ-4k-14/B gépkönyvünk is ott láttam )régebben volt egy vadonatúj hirdetve az expresszen azt hiszem megvan a száma is 90et kért érte a tulaj de még várok egy kicsit hátha találok gyári 3pontost!
Szerintem jó az alternáló kasza csak meg kell vele tanulni dolgozni. Nekem van egy eladó de 3 pontra átt kellene alakítani mert TZ-4K után való. Én azzal használom 152cm széles de szinte észre sem veszi, hogy mögötte van. Elösször én is szoptam vele rendessen de mostmár nagyon megy vele a munka. Még egyetlen pengét sem törtem el rajta. Az alternáló kaszánál nincs rejtett hiba mig a dobos kasza televan vele. / hajtásház, dobok / De ha új dobost veszel és vigyázol rá akkor bíztossan sokáig jó lessz, de ilyen kevés munkáért felesleges venned szerintem. Nézzél egy jó ujjasat 80-100 körül.
Ahogy látom, nálad igazából 2 lehetőség jöhet számításba, egyrészt az alternáló, amelyből ha tudsz sűrű ujjosztásút próbálj venni, de nézd meg az alsó pengék állapotát is. Másik lehetőség az ún. tárcsás kasza, amelynél kb. 40 cm-es kisdobok vannak. A 30 LE 4 tárcsát elvisz. A dobos kaszák a traktorodhoz nagyok.
Azért a kombájnál másabb nekünk van egy de az nagy nulla! Régen sokat használtuk pl herekaszálás udvarkaszálás és az idő múlásával úgy szétkopott,hogy mostmár egy métert kaszálnánk vele akkor azonnal törik valahol! De ha kifogsz egy jó állapotút és nem sokat használod akkor vehetsz én nem akarlak lebeszélni róla,csak leírom a saját tapasztalatunkat vele!
mindkettönek van elönye és hátránya kezdjük az alternáloval:elönye a széles rend és az aránylag olcsóság hátránya ha nincs pontosan beállitva nem vág rendesen ,ha elkap egy vakondurást tördeli a pengéket stb...
a dobkasza elönye gyors pontos munka hátránya hogy még a kistraktorhoz is kb 300.000ft-ba kerül és vastag rendet csinál ami lassabban szárad ki igy nagyobb az esélye az megázásra is!
Szia!Egy Feng-shou 254 kistrakim van jelenleg 29Le-ös ez már a sokadik trakim hobbiból veszem őket felujitással foglalkozom,igazábol pár portám van a másik hobbim a nyultartás nekik akarok takarmányt elöállitani én azt hallottam hogy megbizhatatlanok ezek a tipusu kaszák.De ha azt nézzük hogy a kombájnok a mai napig ezt a technologiát használják az hogy széles rendet csinál valahol elöy is ugyanis igy lényegesen hamarabb szárad meg a rend vagy rosszul gondolom?
Alternálót csak akkor vegyél ha nagyon muszály vagy keveset használod! Mert egy szar! Saját tapasztalat!
Szia!
Nem tudom mire akarnád használni és mennyit
az alternáló kaszát?
Ha csak keveset akkor az alternálót javasolnám,ha viszont többet akkor a dobkaszát!
Az alternáló kasza az tull széles rendet csinál még terelővel is!
ÉS MILYEN TRAKTOROD VAN?
HÁNY LE-S??
sziasztok tanácsot szeretnék kapni alternáló fűkasza ügyében érdemes e megvenni mik a hibái stb nekem 20Le kistraktorhoz kellene!Ha tud valaki kifogástalan állapotú 3pont felfügesztésű kaszát kérem szoljon!menyus02@citromail.hu