Elkezdett esni az eső, csörög a telefon, jönnek a házhoz az emberek, most jut eszükbe, van földjük megaratni valójuk.Pedig tegnap délután óta pihizek. De majd ha az idő engedi újra ringbe szállok.
Üdv!Tegnap,elméletileg végeztem az aratással.Valamivel,200-ha feletti területtel.Ez önmagában nem túl sok,de ha úgy nézzük,hogy a legnagyobb egybefüggő terület 6-ha,akkor már egészen másként néz ki a dolog.Műszaki hibák:1,kaszapenge,1,kaszahajtőmű csapágy csere.Javítási idő:20-perc.
hát igaz ami igaz, odaérhet.
mondjuk nekem ő annyira nem szimpatikus, olyan herélt hangja van, mintha a bécsi fiúkórusba dalolászna
hol van már zabel, ullrich meg a többiek...
üdv nemtudna nekem valaki infót adni olajretek betakarításáról 514 es kombájnal történne! gondolok ez alatt h milyen rosta dörzsbetét kell-e milyen beálításokkal kell és h az asztalra kell e v.mi? előre is köszönöm !
Vagyis ebből az következik,hogy a béraratás nem is "olyan drága" és ha van szabad jó gép a közvetlen közelben azt igen is érdemes dolgoztatni ,még akkor is ha van saját gép a lényeg minél előbb befejezni az aratást és ezzel sokszor a minőséget is meg lehet védeni...( én is minnél több mműveletet bérbe csináltatok és azóta egyre több idő van másra...
Na látod!
ha nincs pénz akkor nincs pénz.
Azért egy új nem annyira ér mint egy 6éves gép.
A 6évesen majd jönnek a csapágyak lassan, felhordó láncok ferde lánc, gumik fáradnak el, defektek egyre gyakrabban, elektromos hibák, panel csere, szíjjak aratás közben, szecskázó felújítás, rosták meghibásodása, facsapágyak cseréje de ennyinél már sokszor tengelyt is kellhet cserélni ésatöbbi.
ismétlem jöhet és lassan fog is jönni.
Szóval azért a költségekhez kicsit hozzá kell tenni ezekre, ha nincs aki beszerelje akkor a szervíz általány díjjat is számold hozzá mert ha nem fizeted akkor a kite nemfog neked menni megcsinálni kb ez a helyzet.
Szóval ilyenekre gondolni kell, ha sok a meló és a bérmeló akkor legyen otthon tartalék szíjj, általánosan csapágyak, relék szenzorok mittudomén ami jöhet. Öregebb wts tulajoktól érdeklődni kell mi vár rá 5-7-10ezer hektároknál.
Egyébként szeretném ha olyan kombájnom lehetne mint a Tiéd, vagy legalábbis annyi idős, 10éves előrelépést jelentene, viszont ha már volna 25-30millerem gépre akkor abból új indulna reggelente.
50-ért van olyan kombájn ami kicsontozza a WTS-t bárhol, oldalkaszával, pelyvaterítővel profi szecskázóval, asztalkocsival mindennel ami kell.
10milla megspórolása nem kevés esetünkben simán vízválasztó főleg hogy olcsóbban komolyabb gépet vehetnénk.
Szerencsére nem, még van hál Istennek!Ma elment egy csapom a cséplés bekapcsolásakor így vacsora, holnap elmaradt Csaba nap, délben, este meg születésnap.
untam ,hogy 5-6ember áll sorba reggelentén a kiskapuban,a régi vevők tudják a rendet(minden időben levágva),agyilag idén nagyon simán ment,aratás fuvar,száritó,eladás leszervezve,xanax-ra se volt szükség
Stimmel az elmélet,ha nincs támogatás,de ha van 1 25-30 %-os géptám,mingyá borul az elmélet,a megát 7 éve vettem 13-ért, levágott 5-6e hektárt tavaly igértek érte 14-et,ennyit az értékvesztésről
A JD-t anno 42-ért vettük. Ha öt év alatt esne az ára pl. 25-re, és 20-at kellene belepótolni az újba, akkor az 5000 hekire esne 20 milla ktg, javításokkal együtt ecte 5ropi/ha. Mindent költséget összerázva mondjuk 14 ropiból kijönne az aratás, a béraratáson lenne 3-4 eFt haszon.
Így most: 30-ért hirdetem, mondjuk lealkudható lenne 25-re, akkor nekem 40 millát kellene rápótolnaom az újra (ami még ugyan ennyire ér), így kb. 18e-be lenne egy heki aratás. Ha inkább veszek egy újat magabán, ezt meg hajszolom még 3-4 évig, akkor is fog érni 15-20-at, viszont ez alatt a 10 millás áresés alatt learatok vele még 3-4000 hektárt!
Amikor egy ugyanakkora új kombájn 60+ millió, és ugyan annyira ér, pocséklás lenne eladni! (és még ez fog áremelkedni szeptembertől marhasokkal) Inkább meghagyom, és dolgoztatom!
Akinek 10+ éves kombájnai dolgoznak, azok már az életbe nem tudnak újat venni a mai árakon! Lesz itt mit csinálni a fiatal nyugati gépeknek hamarosan...
"SoooKKKK",nagyon sok ezért is nem veszek akkor inkább 12ért Lexion kintről vagy 15 felett valmivel intthonról...Most(és mindörökké...) a legjóbb vásár a TX ,de csak is a 66-os alattiak ,két ilyent lehet venni a WTS árából(és akkor az már flotta...) nagyon,nagyon aránytalanul drágák ezek a Johnik...Tízennégymillió lenne a reális áruk...
Most lehet lenne egy 19+fa eladó. Kicsit sokallom érte mikor 40% tamogatással vették. Meg a 10 ha-t levágnám egy délelőtt hehe. ( nem tudnék vele bejárni az udvarba se mert szélesebb mint a hídunk)
egyébként ezek két harmadnyi németek. ezek vették meg még évtizeddel ezelőtt a sopronhorpácsi növénynemesítőt, meg ott a környéken mindent. aztán meg azóta más környéken is mindent. nagyon durván nyomják. 2009 telén építették a disznótelepet pusztacsóra, valami 2000 koca, vagy ilyesmi. gsd, ez a nevük, a zsirai polgi, meg többiek...
de mondjuk gondlom neked sem kel magyarázni, hogy mi van itt a nyugati végeken, az alföldi kollégák elképzelni nem tudják, hogy mi megy itt...
így értek sorjában, ez a vége. zöld volt még rendesen, kedd-szerda magasságba bele lehetett volna menni, de akkor azt beszéltük, hogy csüt. tegnap azt, hogy péntek. ma délutén meg hogy szombat.
de lehet hogy mégis meglett ma, azaz csütön.
reggel meló előtt kimegyek, azt megnézem, de igen durva világ volt itt felénk. xxxxxx életbe, még ha ki is moderálják...
Nem, nekem nem ez vágta.
Csak mentem kocsival aztán már látta messziről hogy ez nem szokványos gép, odaértem, na mondom itt meg kell állni.
Nem tok semmit róluk, egy időseb ember hordta ki a kamionokhoz, vele váltottam pár szót.
Csak azt mondta, német cég, Tömördre hordják a búzát a telephelyükre.
Hogyhogy még van repcéd? Vizes volt eddig? Vagy nem volt, aki levágja?
betonon tárcsázni????? Mert nálunk beton van, jó az a 40 körüli átlag, sokan örülnének neki, hallottam én már 2-vel kezdődőket is, örülj hogy lejött a vihar előtt
8348 hozzászólás
Válasz #3303. hozzászólásra
hány hekit vágtál le eddig?
Elkezdett esni az eső, csörög a telefon, jönnek a házhoz az emberek, most jut eszükbe, van földjük megaratni valójuk.

Pedig tegnap délután óta pihizek.
De majd ha az idő engedi újra ringbe szállok.

Üdv!Tegnap,elméletileg végeztem az aratással.Valamivel,200-ha feletti területtel.Ez önmagában nem túl sok,de ha úgy nézzük,hogy a legnagyobb egybefüggő terület 6-ha,akkor már egészen másként néz ki a dolog.Műszaki hibák:1,kaszapenge,1,kaszahajtőmű csapágy csere.Javítási idő:20-perc.

újra rekord magasságokhoz közeledik a kukorica ára..vigyázzat nem eladni!!!!!
Válasz #3299. hozzászólásra
Azok a doppingból éltek, lehet ezek is. Nekem Contador a nem szimpatikus, akkor inkább valamelyik Shleck.
Válasz #3298. hozzászólásra
hát igaz ami igaz, odaérhet.
mondjuk nekem ő annyira nem szimpatikus, olyan herélt hangja van, mintha a bécsi fiúkórusba dalolászna
hol van már zabel, ullrich meg a többiek...
Válasz #3297. hozzászólásra
Evans, ma is erőben volt persze bármi lehet.
Válasz #3296. hozzászólásra
akkor tippre contador, evans, schleck vagy ____?
kíváncsi leszek arra a szotyira.
Válasz #3295. hozzászólásra
szeretem nézni, persze hogy néztem.
Remélem minden oké, két hete nem láttam, holnap határjárás.
3 óra előtt beálltam az udvarra,
Válasz #3294. hozzászólásra
ne szívass, komolyan nézed, vagy csak cinikusan mondod?
másrészt kiderült mi a gondja annak a szotyinak, amit nem oly rég kérdeztél? megállt a foltok szaporodása, növekedése, vagy egyre több lett belőle?
Aratás?

Letudva, 1-2 zab föld még hátra van,meg 1-2 hét múlva most de neki fogok, s nézem a tour de france-t.
üdv nemtudna nekem valaki infót adni olajretek betakarításáról 514 es kombájnal történne! gondolok ez alatt h milyen rosta dörzsbetét kell-e milyen beálításokkal kell és h az asztalra kell e v.mi? előre is köszönöm !

Válasz #3272. hozzászólásra

Vagyis ebből az következik,hogy a béraratás nem is "olyan drága" és ha van szabad jó gép a közvetlen közelben azt igen is érdemes dolgoztatni ,még akkor is ha van saját gép a lényeg minél előbb befejezni az aratást és ezzel sokszor a minőséget is meg lehet védeni...( én is minnél több mműveletet bérbe csináltatok és azóta egyre több idő van másra...
Na látod!
ha nincs pénz akkor nincs pénz.
Azért egy új nem annyira ér mint egy 6éves gép.
A 6évesen majd jönnek a csapágyak lassan, felhordó láncok ferde lánc, gumik fáradnak el, defektek egyre gyakrabban, elektromos hibák, panel csere, szíjjak aratás közben, szecskázó felújítás, rosták meghibásodása, facsapágyak cseréje de ennyinél már sokszor tengelyt is kellhet cserélni ésatöbbi.
ismétlem jöhet és lassan fog is jönni.
Szóval azért a költségekhez kicsit hozzá kell tenni ezekre, ha nincs aki beszerelje akkor a szervíz általány díjjat is számold hozzá mert ha nem fizeted akkor a kite nemfog neked menni megcsinálni kb ez a helyzet.
Szóval ilyenekre gondolni kell, ha sok a meló és a bérmeló akkor legyen otthon tartalék szíjj, általánosan csapágyak, relék szenzorok mittudomén ami jöhet. Öregebb wts tulajoktól érdeklődni kell mi vár rá 5-7-10ezer hektároknál.
Egyébként szeretném ha olyan kombájnom lehetne mint a Tiéd, vagy legalábbis annyi idős, 10éves előrelépést jelentene, viszont ha már volna 25-30millerem gépre akkor abból új indulna reggelente.
50-ért van olyan kombájn ami kicsontozza a WTS-t bárhol, oldalkaszával, pelyvaterítővel profi szecskázóval, asztalkocsival mindennel ami kell.
10milla megspórolása nem kevés esetünkben simán vízválasztó főleg hogy olcsóbban komolyabb gépet vehetnénk.
Válasz #3289. hozzászólásra
Ma elment egy csapom a cséplés bekapcsolásakor így vacsora, holnap elmaradt Csaba nap, délben, este meg születésnap.
Szerencsére nem, még van hál Istennek!
Válasz #3288. hozzászólásra
így át lett téve jöv 7 végére a tisza...
Mi csobbanni mentünk volna a tiszához 7végére...De bejött egy (zsiros maszek)
Olyan tavaszárpát vágtam de,hogy 45mázsa körűl jött le 1 hekiről...!!
Pedig mi nem vagyunk az árpa hazája az bizti!!
Aratás vége???
Válasz #3287. hozzászólásra

A tritikálé kimaradt,azután meg tárcsáztunk....
egész jól laktunk.
Válasz #3286. hozzászólásra

Válasz #3284. hozzászólásra

Köszönöm!
Tegnap arattam , tönköly búzát, borsót, rozst, búzát, egy nap alatt , de voltam olyan poros a sok tisztitástól.
Válasz #3282. hozzászólásra

Válasz #3282. hozzászólásra

rosszul csináltam 18
Válasz #3281. hozzászólásra

14
Moderálta: Czanik Sanyi (1178) 2011-07-16 21:40:26
Válasz #3280. hozzászólásra

kérdem a manust learatva
le
menyiért
még nem tudja
de hogy reméli 14né nem több
......merthát a naftát a kombájnos úgy lopja mindet magának
Válasz #3279. hozzászólásra

untam ,hogy 5-6ember áll sorba reggelentén a kiskapuban,a régi vevők tudják a rendet(minden időben levágva),agyilag idén nagyon simán ment,aratás fuvar,száritó,eladás leszervezve,xanax-ra se volt szükség
Válasz #3277. hozzászólásra

emezek nem tudnak alád vágni?
csakelmész nem?
ugyis csak unatkoznátok....
most nem kell hallkítani hehe
Válasz #3276. hozzászólásra
nem vállaltam ,szolt még kb 150heki,de ha maradt még belőle esetleg hétfőtöl,a régi kuncsaftok kielégitve,+ba csak ezután vállalok
Válasz #3275. hozzászólásra

de akkor nem lesz annyi meló mint szokott?
Válasz #3274. hozzászólásra
420 heki letudva,délben végeztünk,kombiné van 12 a kisvárosban,má nem falu
Válasz #3273. hozzászólásra
van most vágni valótok elég?
nem csökkent?
tanyán mennyit vágtok le?
hány komb van a faluba?

Stimmel az elmélet,ha nincs támogatás,de ha van 1 25-30 %-os géptám,mingyá borul az elmélet,a megát 7 éve vettem 13-ért, levágott 5-6e hektárt tavaly igértek érte 14-et,ennyit az értékvesztésről
Válasz #3271. hozzászólásra
Igen, amíg a kopás arányban állt az áreséssel!
A JD-t anno 42-ért vettük. Ha öt év alatt esne az ára pl. 25-re, és 20-at kellene belepótolni az újba, akkor az 5000 hekire esne 20 milla ktg, javításokkal együtt ecte 5ropi/ha. Mindent költséget összerázva mondjuk 14 ropiból kijönne az aratás, a béraratáson lenne 3-4 eFt haszon.
Így most: 30-ért hirdetem, mondjuk lealkudható lenne 25-re, akkor nekem 40 millát kellene rápótolnaom az újra (ami még ugyan ennyire ér), így kb. 18e-be lenne egy heki aratás. Ha inkább veszek egy újat magabán, ezt meg hajszolom még 3-4 évig, akkor is fog érni 15-20-at, viszont ez alatt a 10 millás áresés alatt learatok vele még 3-4000 hektárt!
Válasz #3270. hozzászólásra

mi van???beverted a fejedet???
eddig feszt azt szajkóztad,hogy venni az újat,hajtani 1000-el majd eladni fél áron és venni a következőt!
Válasz #3268. hozzászólásra
most már annyiért sem adja...
Amikor egy ugyanakkora új kombájn 60+ millió, és ugyan annyira ér, pocséklás lenne eladni! (és még ez fog áremelkedni szeptembertől marhasokkal) Inkább meghagyom, és dolgoztatom!
Akinek 10+ éves kombájnai dolgoznak, azok már az életbe nem tudnak újat venni a mai árakon! Lesz itt mit csinálni a fiatal nyugati gépeknek hamarosan...
Válasz #3266. hozzászólásra

A támogatás nem számít azt ők kapták, csak a piaci ár,azzal kell hogy számolj. Mért nem veszel világos zöldet jó a fogyasztásuk nagyon??????
Válasz #3267. hozzászólásra
Feco 30milláért adja a WTS-t igaz 2006-os meg I-betűs (ami nemtudom mit jelent)
"SoooKKKK",nagyon sok ezért is nem veszek akkor inkább 12ért Lexion kintről vagy 15 felett valmivel intthonról...Most(és mindörökké...) a legjóbb vásár a TX ,de csak is a 66-os alattiak ,két ilyent lehet venni a WTS árából(és akkor az már flotta...) nagyon,nagyon aránytalanul drágák ezek a Johnik...Tízennégymillió lenne a reális áruk...
Válasz #3265. hozzászólásra
Most lehet lenne egy 19+fa eladó. Kicsit sokallom érte mikor 40% tamogatással vették. Meg a 10 ha-t levágnám egy délelőtt hehe. ( nem tudnék vele bejárni az udvarba se mert szélesebb mint a hídunk)
Válasz #3255. hozzászólásra
Csak nem újjat vettél??? Ezek a WTS-ek tetszenek nekem is ...
Válasz #3263. hozzászólásra
Igen, sajnos én is tudom/tapasztalom, milyen, amikor a kishalat megeszi a qva nagy hal...
Válasz #3261. hozzászólásra
egyébként ezek két harmadnyi németek. ezek vették meg még évtizeddel ezelőtt a sopronhorpácsi növénynemesítőt, meg ott a környéken mindent. aztán meg azóta más környéken is mindent. nagyon durván nyomják. 2009 telén építették a disznótelepet pusztacsóra, valami 2000 koca, vagy ilyesmi. gsd, ez a nevük, a zsirai polgi, meg többiek...
de mondjuk gondlom neked sem kel magyarázni, hogy mi van itt a nyugati végeken, az alföldi kollégák elképzelni nem tudják, hogy mi megy itt...
Válasz #3261. hozzászólásra
így értek sorjában, ez a vége. zöld volt még rendesen, kedd-szerda magasságba bele lehetett volna menni, de akkor azt beszéltük, hogy csüt. tegnap azt, hogy péntek. ma délutén meg hogy szombat.
de lehet hogy mégis meglett ma, azaz csütön.
reggel meló előtt kimegyek, azt megnézem, de igen durva világ volt itt felénk. xxxxxx életbe, még ha ki is moderálják...
Moderálta: (575) 2011-07-20 16:37:30
Válasz #3259. hozzászólásra

Nem, nekem nem ez vágta.
Csak mentem kocsival aztán már látta messziről hogy ez nem szokványos gép, odaértem, na mondom itt meg kell állni.
Nem tok semmit róluk, egy időseb ember hordta ki a kamionokhoz, vele váltottam pár szót.
Csak azt mondta, német cég, Tömördre hordják a búzát a telephelyükre.
Hogyhogy még van repcéd? Vizes volt eddig? Vagy nem volt, aki levágja?
Tegnapi aratás

Válasz #3257. hozzászólásra
ez a lexion volt nálad? ez akkor tömördi? GéeSDés? pusztacsón megy nekik a disznótelep?
Válasz #3257. hozzászólásra
rágom a kefét rendesen
Válasz #3256. hozzászólásra
Igaz, legalább a vihar nem tizedelte meg...
Soknak még a repce sem fogyott le. Annak meg pláne nem használ...
Válasz #3254. hozzászólásra

betonon tárcsázni????? Mert nálunk beton van, jó az a 40 körüli átlag, sokan örülnének neki, hallottam én már 2-vel kezdődőket is, örülj hogy lejött a vihar előtt
Megjött az új rosta. Pont mikor generációt váltottunk kombájnál (e512-ről wts 9640i hehe) . Meg az aratással is majdnem végeztünk.