A szakra.......t, megink kilyukadt a Cd105 kombájnunk hűtője.(Tavaly lett javítatva) A Spicelést nem fogja meg a legjobb hűtőtömítő sem ???? Az mtz80-n a csöpögést megszüntette!!
Nem hűlyeség a kombájnokon elhelyezni min 5-6 hőérzékelő szenzort és a fülkéből lehetne kontrolálni a egész monstrumot,de ezzeel ill erre csak gabonában kell figyelni a repce meg a többiekben nem gyúladhat ki semmi,kukorica meg pláne...
most megyek még lemosom a gépet, kifújatok mert ez még nem történt meg bevallom úgy mentem ki tegnap próbára, lemosom mégegyszer hogy a javításokkor kikerült olaj zsír akármi lemenjen róla, vizezek kannázok végignézem szíjjakat csapágyakat minden frankó e, guminyomást mert volt defekt is nehogy lassan eresszen valami oknál fogva ésatöbbi...
Tegnap énis megejtettem a próbavágást miután minden sallang felkerűlt a kombájnra.
1hektárról 30mázsa búza jött le, azthittem több lesz, jó nagy szalmás volt de kalász meg alig...
Nekem is volt tűzvédelmi ellenőrzésem, olyanszinten, hogy csak úgy lángolt a kombájn hasa alatt. Kigyúlt a fékem az annya pcsáját! kétnapot keccsoltunk rajta amíg minden fullra szétlett szedve kitakarítva. Úgy mozgott mint egy fínom motorkerékpár fék, és úgy fogott mint az állat. Tárcsát szálrahúztuk hogy ne legyen rozsdás dzsuvás, ne ragadjon tapadjon be. Errefel mégis. Van nálam mindig két nagy kanna víz a gépen,most csak egyikben volt víz azt gondoltam majd hónap feltöltöm a másikat is. Hát még a folyóból merni kellett hozzá eggyel plusz az itóka is ráment. Az a 40centis féktárcsa úgy izzott mint a kohó körülötte meg minden égett
Ma fetöltöm a kannákat plusz mégegyet dobok fel rá elbírja.
Egyébként jól szalad a gép főleg miután elengedtem a fékből az olajat és nem fogott folyamatosan. Talán észre is vettem irányváltáskor hogy olyan feszesen megy de menetközben csak annyit, hogy ha toltam neki 2266-os motorfordúlat helyett lement 2240-re, pedig laposon nem szokott. Kelll a fék a francnak,a kézi megfogja valamennyire ha netán baj van de ennyit nem ér mint ez az akció. Ha a talaj nem lett volna még nedves meg a szalma alja is akkor úgy leégett volna a tábla mint a sicc, így még elbírtam taposni az alatta kigyúlt tarlót.
basszus itt 2-3tonnák lesznek semmilyen sikérrel, nem is érdemes beméretni már most látszik tisztán a dolog.
Pedig piacra megy és 120-130hektár. Ha 5tonna volna legalább aztmondom termeljünk búzát!
de így bakker... őszi gyomírtás, tavaszi, pétisó meg nitrosol meg minden...
Azért egykét táblát várok 4tonnának azok elég jól néznek ki
Válasz #3137. hozzászólásra
Sajnos az dologhoz az is htartozik , h a másik véglet , ua . a vmag , uannyi tápanyag ,csak jóval rosszabb földeken épphogy volt 30 q-ás átlag.Ja és a sikért. pedig 20 alatt.
Ennyit a különböző földek mínőségéről!:)
Válasz #3128. hozzászólásra
Elkell , h mondjam , h itt is volt 93-95 q-ás.
Nekünk is az 1ik 82 q/ha volt.
Igaz , h a sikértartalma csak 30 körüli , de az még bőven elmegy malmiként!:)
Csak úgy "off"-ként bedobom ide (nem tudom melyik topikot olvassák a legtöbben), hogy mielött valaki beugrana a Vektor Holding hirdetéseire, ezek a német partnerei:
www.fricke.de -> újabb, drágább gépek
www.brandt-traktoren.de -> öregebb, olcsóbb gépek
Inkább velük tárgyaljatok, akkor legalább a Vektor nyereségét megspóroljátok!
Nálunk buza 3t/ha ennyi ugyhogy gyenge pedig kapott 200kg nitrogént de kevés lesz a hektár átlag mert sok volt a vizálásos terület.
Ugyhogy 5500 alatt nem adjuk várunk.
Na ma lement a tak borsó kb 3 t lett kb 1 ha on meg vagyok vele elégedve sajnos az elmúlt két hét miatt felgyomosodott rendesen de megoldottuk így is bár holnap fog menni a tisztítóra, ma a pótkocsin alszik!
holnap lehet egy búzának is neki ugrok elég kavicsos a talaj, nameg holnap mennék nyaralni!Irány a balaton szombaton egy lagzi aztán 4 nap pihi a hotelben!!!
13.1 es vizzel mai méréssel hétvégén lehet vágni a buzát??? azt mondják a kombájn mire levágja meg be kerül lesz kevesebb is a vize.... és vasárnaptól meg megint viharokat mond...
A csigákban nem maradt semmi teljesen kicsépelte a magot.Volt olyan is,amit a 105-ös levágott kirostálták a maradékot meg átengedtük az enyémen és még kijött belöle egy pár zsák.A belseje (dob,kosár)újszerü volt,nem volt elkopva.A beállitásokat gépkönyv szerint csináltam,a teljesitmény a sürüségtöl függütt,meg mennyi fü volt benne.A 31 az dizel motoros az enyém VW benzin,meg az asztala is nayobb egy kicsivel.
Istikém. Vedd ki nyugodtan a szűrőt, az enyém is új volt,mégsem dolgozott ha bele tettem.Ha másért nem próbára.De én mondom,11 évig ment hibátlanul,még úgy adtam el,de most is dolgozik.Ha szűrő nélkül dolgozik biztos hogy a szivattyú,a (kicsi)gyenge.
A nagy érdekesség, múlt szombaton voltam kint megsasolni a búzát akkor még a vize 27 volt, ma este megint voltam kint hoztam haza belőle mértem és 12,5!!! Úgyhogy hétvégén ha nem lesz eső aratás ezerrel!!!! Ezt meg hogy csinálta 4 nap alatt bassza meg!!!!
itt nem lesz minőség az biztos és a mennyiség is sovány...
minden nap esik az eső, megfog csírázni a szem kalászban, fel fog gyomosodni az állomány előbb utóbb, csökken a hektoliter tömeg, a sikér, minden megy a levesbe
szerencsétlenek vagyunk ezzel az idővel, április május nagy aszály most pedig megint túl sok víz. Miért nem lehet elosztani!?!?!?!?
Sok az a napi 10-20mm eső folyamatosan már több mint egy hete. Még kombájnt javítani sem jó mert szín alá nem fér be a gép, alatta való kis munkákat csinálgattunk ma is, de már az asztalt kellene átnézni, felvenni megjáratni...
áááááááááá
8348 hozzászólás
A szakra.......t, megink kilyukadt a Cd105 kombájnunk hűtője.(Tavaly lett javítatva) A Spicelést nem fogja meg a legjobb hűtőtömítő sem ???? Az mtz80-n a csöpögést megszüntette!!
Nem hűlyeség a kombájnokon elhelyezni min 5-6 hőérzékelő szenzort és a fülkéből lehetne kontrolálni a egész monstrumot,de ezzeel ill erre csak gabonában kell figyelni a repce meg a többiekben nem gyúladhat ki semmi,kukorica meg pláne...
Válasz #3146. hozzászólásra

Megdicsérték, tetszett nekik.
Válasz #3147. hozzászólásra
Nem felétek.
Járták a határ közúton voltam eldugodt helyen, 3m út,épp le akartam kanyarodni, mikor tanakodtak merre forduljanak, s elébem jöttek.
Válasz #3148. hozzászólásra

Már nem, lassan szedelőzködök.
most megyek még lemosom a gépet, kifújatok mert ez még nem történt meg bevallom úgy mentem ki tegnap próbára, lemosom mégegyszer hogy a javításokkor kikerült olaj zsír akármi lemenjen róla, vizezek kannázok végignézem szíjjakat csapágyakat minden frankó e, guminyomást mert volt defekt is nehogy lassan eresszen valami oknál fogva ésatöbbi...
Szia Sanyibácsi! Alszol tán még?

Tegnap énis megejtettem a próbavágást miután minden sallang felkerűlt a kombájnra.
1hektárról 30mázsa búza jött le, azthittem több lesz, jó nagy szalmás volt de kalász meg alig...
Nekem is volt tűzvédelmi ellenőrzésem, olyanszinten, hogy csak úgy lángolt a kombájn hasa alatt. Kigyúlt a fékem az annya pcsáját! kétnapot keccsoltunk rajta amíg minden fullra szétlett szedve kitakarítva. Úgy mozgott mint egy fínom motorkerékpár fék, és úgy fogott mint az állat. Tárcsát szálrahúztuk hogy ne legyen rozsdás dzsuvás, ne ragadjon tapadjon be. Errefel mégis. Van nálam mindig két nagy kanna víz a gépen,most csak egyikben volt víz azt gondoltam majd hónap feltöltöm a másikat is. Hát még a folyóból merni kellett hozzá eggyel plusz az itóka is ráment. Az a 40centis féktárcsa úgy izzott mint a kohó körülötte meg minden égett
Ma fetöltöm a kannákat plusz mégegyet dobok fel rá elbírja.
Egyébként jól szalad a gép főleg miután elengedtem a fékből az olajat és nem fogott folyamatosan. Talán észre is vettem irányváltáskor hogy olyan feszesen megy de menetközben csak annyit, hogy ha toltam neki 2266-os motorfordúlat helyett lement 2240-re, pedig laposon nem szokott. Kelll a fék a francnak,a kézi megfogja valamennyire ha netán baj van de ennyit nem ér mint ez az akció. Ha a talaj nem lett volna még nedves meg a szalma alja is akkor úgy leégett volna a tábla mint a sicc, így még elbírtam taposni az alatta kigyúlt tarlót.
Válasz #3145. hozzászólásra

Kik és hol találtak meg?
Amúgy ami még sosem volt, fateréknál is voltak a kazlakat szemlézni a tűzoltók.
Hol a mezőn???...Biztos nagyon ""vörösen"" ízzik a kombájnod...
Ma kaptam 1 tűzvédelmi ellenőrzést.
Válasz #3139. hozzászólásra

Itt is szarok voltak a kőhátak.
Egy kivétel ez homokhát hehe.:
Van vkinek jó ötlete a mintavételre?A tenyerem(pedig kemény a bőröm)ki v már teljesen a sok dörzsölgetéstől.
orosháza gk kalász 10ha 60t 12-es viz.
Válasz #3140. hozzászólásra
Pici!
Akkor őszre jöhetsz Hozzám süldőkért!:)
ma bekerült a borsó 3t/ha a buza meg 5t/ha én örülök...mert a 10 ak s földeken ez jónak számít de ez is mint minden marad a háznál az állatoknak....
basszus itt 2-3tonnák lesznek semmilyen sikérrel, nem is érdemes beméretni már most látszik tisztán a dolog.
Pedig piacra megy és 120-130hektár. Ha 5tonna volna legalább aztmondom termeljünk búzát!
de így bakker... őszi gyomírtás, tavaszi, pétisó meg nitrosol meg minden...
Azért egykét táblát várok 4tonnának azok elég jól néznek ki
Válasz #3137. hozzászólásra

Sajnos az dologhoz az is htartozik , h a másik véglet , ua . a vmag , uannyi tápanyag ,csak jóval rosszabb földeken épphogy volt 30 q-ás átlag.Ja és a sikért. pedig 20 alatt.
Ennyit a különböző földek mínőségéről!:)
Válasz #3135. hozzászólásra
sztem Csillag volt!
Válasz #3131. hozzászólásra
Sajnos(?) nem. De itt 30 AK körüli földek vannak (Szoboszló)
Válasz #3134. hozzászólásra
Ez szép eredmény!
Milyen fajtával értétek el?
Elkell , h mondjam , h itt is volt 93-95 q-ás.
Nekünk is az 1ik 82 q/ha volt.
Igaz , h a sikértartalma csak 30 körüli , de az még bőven elmegy malmiként!:)
egyáltalán nem elképzelhetetlen...én is várok kb 8-9t-t!

10.5?????????

Az a 10,5 tonna az ugye 2 hektáron van????? Nem vagyunk pali madatrak hapsikám.
Sziasztok!

Csak úgy "off"-ként bedobom ide (nem tudom melyik topikot olvassák a legtöbben), hogy mielött valaki beugrana a Vektor Holding hirdetéseire, ezek a német partnerei:
www.fricke.de -> újabb, drágább gépek
www.brandt-traktoren.de -> öregebb, olcsóbb gépek
Inkább velük tárgyaljatok, akkor legalább a Vektor nyereségét megspóroljátok!
Üdv: Lackó
Te aki csak sasolni szoktál,
de ma ültél a kombájnomban,
kész a defekt?
Mi is belevágtunk, az első darab 3,5 hektár Lupus: 6,5 t/ha, a beltartalmat még nem tudom, de jó eséllyel javító lesz
(érdekesség: a "szomszédban" a fajtasoron csak úgy röpködtek a 9 t/ha körüli hozamok, sőt 10,5 tonnás is volt)
Nálunk buza 3t/ha ennyi ugyhogy gyenge pedig kapott 200kg nitrogént de kevés lesz a hektár átlag mert sok volt a vizálásos terület.
Ugyhogy 5500 alatt nem adjuk várunk.
Tavaszi árpa ma 50 /ha körül adott kb 10 AK-s földben pedig sok pétisót nem látott. szóval pozitiv csalódás
(viszont ebből ne számolgasson senki mert kis tétel és nem is kerül piacra :)
Friis tritikálé felvásárlási árat már fülelt valaki ????
Mi is megkezdtük ma a búzát .

Vize jó , minőségét nem tudjuk , de valószínű a nagyja Tak. lesz a sok eső miatt.
Terméseredményről csak annyit , hogy jobb lenne most nem dobálózni itt a számokkal mert nézik ezt az oldalt páran akik számítanak...
Nem kéne nekik segítenünk az ár alakulás tekintetében .
Csak annyit mondok hogy annyi kb a termés mint amivel Mikó nyert a KK-ban , vagyis annak úgy a 28-30 %-a...
Na ma lement a tak borsó kb 3 t lett kb 1 ha on meg vagyok vele elégedve sajnos az elmúlt két hét miatt felgyomosodott rendesen de megoldottuk így is bár holnap fog menni a tisztítóra, ma a pótkocsin alszik!
holnap lehet egy búzának is neki ugrok elég kavicsos a talaj, nameg holnap mennék nyaralni!Irány a balaton szombaton egy lagzi aztán 4 nap pihi a hotelben!!!
Válasz #3121. hozzászólásra
ok kössz
péntek a borsó aztán szombat buza...addig még 40 fokot mond....
Válasz #3120. hozzászólásra
Már holnap vághatod,száraz az bőven
13.1 es vizzel mai méréssel hétvégén lehet vágni a buzát??? azt mondják a kombájn mire levágja meg be kerül lesz kevesebb is a vize.... és vasárnaptól meg megint viharokat mond...
máma kezdjük az aratást délben.
Válasz #3107. hozzászólásra
hogy adta az átlagot?
Válasz #3116. hozzászólásra
köszi. kár, hogy olyan kicsi
Válasz #3106. hozzászólásra
A csigákban nem maradt semmi teljesen kicsépelte a magot.Volt olyan is,amit a 105-ös levágott kirostálták a maradékot meg átengedtük az enyémen és még kijött belöle egy pár zsák.A belseje (dob,kosár)újszerü volt,nem volt elkopva.A beállitásokat gépkönyv szerint csináltam,a teljesitmény a sürüségtöl függütt,meg mennyi fü volt benne.A 31 az dizel motoros az enyém VW benzin,meg az asztala is nayobb egy kicsivel.
Istikém. Vedd ki nyugodtan a szűrőt, az enyém is új volt,mégsem dolgozott ha bele tettem.Ha másért nem próbára.De én mondom,11 évig ment hibátlanul,még úgy adtam el,de most is dolgozik.Ha szűrő nélkül dolgozik biztos hogy a szivattyú,a (kicsi)gyenge.
Válasz #3112. hozzászólásra

A nagy érdekesség, múlt szombaton voltam kint megsasolni a búzát akkor még a vize 27 volt, ma este megint voltam kint hoztam haza belőle mértem és 12,5!!! Úgyhogy hétvégén ha nem lesz eső aratás ezerrel!!!! Ezt meg hogy csinálta 4 nap alatt bassza meg!!!!
Válasz #3112. hozzászólásra
Itt aszáj van!
itt nem lesz minőség az biztos és a mennyiség is sovány...

minden nap esik az eső, megfog csírázni a szem kalászban, fel fog gyomosodni az állomány előbb utóbb, csökken a hektoliter tömeg, a sikér, minden megy a levesbe
szerencsétlenek vagyunk ezzel az idővel, április május nagy aszály most pedig megint túl sok víz. Miért nem lehet elosztani!?!?!?!?
Sok az a napi 10-20mm eső folyamatosan már több mint egy hete. Még kombájnt javítani sem jó mert szín alá nem fér be a gép, alatta való kis munkákat csinálgattunk ma is, de már az asztalt kellene átnézni, felvenni megjáratni...
áááááááááá
Válasz #3110. hozzászólásra

Ha nem kell a lé nagyon akkor annyiért ne add oda!!!
Válasz #3109. hozzászólásra
Trigó 4300 at adna.egy másik cég,4150-et.
Válasz #3108. hozzászólásra

Hát nem szakadtak meg az erölködésben, amikor bekínálták ezt az árat!!!!!
Válasz #3107. hozzászólásra
Nettó 4690-et ajánlottak érte.
Ma elkezdtük a búzát,16% víz,30,7 sikér,13,4 fehérje.
Válasz #3099. hozzászólásra
mesélj már arról az mf-ről? miért vágta jól a herét. mennyit vágott le egy nap? van itt most az apróknál egy 31-es
Válasz #3100. hozzászólásra
Ha nem akarsz egy sor kellemetlen meglepetést, a szűrőt soha ne vedd ki! Szűrő nélküli használatkor a szelepek sérülnek, idő előtt berágódnak.