Gázolaj árak 601 Ft Benzin árak 604 Ft EUR 388.05 Ft USD 356.13 Ft CHF 391.85 Ft GBP 452.28 Ft

Fórum

Becenév: Lackó
Csatlakozott: 2008-01-06 23:50:28
Utolsó belépés: 2024-03-26 00:33:11
Fórum hozzászólás: 667

Fórumhozzászólásai

A területek 90%-át lehengereztük, de ebbe már nem engedtem bele

Előzmény: janos.kindl #24343 hozzászólásaKatt a nick nevemre (Lackó) és már tudsz is privátban írni smile wink

Sziasztok márkatársak!
Ha érdekel valakit a 7718S Dyna6-om (lásd, az avatarom), az keressen meg privátban. Ha nem muszáj, első körben nem tenném fel a hirdetések közé. 2020 végi forgalombahelyezés, kb. 1.200 üó, RTK-n, ISOBUS-on és keréksúlyokon kívül full extrás. Nagyobb Ferga (7724S) jönne helyette.

Átszereltem LD kapára. Búza tarló ca. 35 cm mélyen. Itt már csak 8 km/h és 2000es fordulat.

Amúgy Norbitól ez egy bérgép. Mindenkinek csak ajánlani tudom, aki még nem biztos benne, hogy mit szólnak a földjei, traktorai egy gruberhez.


Előzmény: mtz1221 #29253 hozzászólásaA súlya valahol 3 t körül a dupla rögtörővel, de meg kellene egyszer mérnem. Guminyomás, passz, arra is rá kellene mérnem, kolléga most is hajtja a Fergusonnal. Vonulni 40--nel elég, afölött be tud hintázni.

Előzmény: Sk Laci #29251 hozzászólásaIgen, egy 6 soros Kverneland KultiStrip. Még nagyon friss, sok tapasztalat nincs vele, csak beüzemelés volt.
Ami látszik, hogy az augusztus végi csont száraz, kemény földben sok a Kubotának is, az MF-nek is. Csak 5-6-tal viszik 30 centin, de a kések sem akarnak teljes méségen megmaradni. Kíváncsi vagyok, hogy egy novemberi áztató eső után (már ha lesz...) mit mutat. Amúgy az utolsó tarlóápolást gruberrel csinálnám, hogy kicsit rámélyítsek, úgy menni fog.

Előzmény: szanberg #29247 hozzászólásaA 2.7es Performance-al 12 l/ha. A 4 méteres függesztett Kubota rövidtárcsával 10 cm mélyen, 14 km/h-val 6 literre jön ki.

A két traktor pariban van, a Ferguson kényelmesebb. A 10 LE difit leginkább pótkocsizáskor lehet érezni.

Előzmény: szanberg #29242 hozzászólásaPowerShift, a KVT úri huncutság smile flowers
A 6713 nem én voltam, nálam egy 6470 és egy 7718S van a portán. Ez pont jól viszi mindkettő munkagépeit, így mindenre van két traktor.

Előzmény: Praetor #29239 hozzászólásaArany féle kötöttség 45-55 (20 hektáron két nyírócsavar pattant el eddig, egy kő kemény dűlőben), 25 cm mélység, 8 cm kapák beforgatólemezzel, frontsúly 800 kg (legközelebb talán a tonnást tenném rá), dűlőben és dombon felfelé elég neki a 8.5 km/h, amúgy 10 km/h, motorfordulat 1900-re állítva.

Nagyon jó páros: Kubota M7.173 Premium + NorAn Performance 2.7

NorAn

Előzmény: mocsencsi1 #24298 hozzászólásaA legjobb Mv Nádor táblánk 9 t/ha fölött volt, 8.2 hektáros tábla, Baranya, Mohács Pécs között félúton. Fehérje 14.1, sikér 32, hektó 81.5, zeleny 62. Semmi extra nem volt az agrotechnikában, Kukaccsőszéhez hasonló.

Előzmény: RkTomi #1867 hozzászólásaGRANIT Gömbcsukló, 275.518,- Ft+áfa

Előzmény: Staxe1 #6471 hozzászólásaJól néz ki! Csak így tovább Norbi!
Erre is fel lehet majd tenni a tervezett sávfrissítőt? Ha igen, akkor sztem van egy fix vevőtök smile smile

Előzmény: GEORGOSZ #1676 hozzászólásaA 3. pontot röviden korrigálnám: Lehet ÖCSG-n belül kétféle adózás, de természetesen nem úgy működik, hogy az egyik áfásan csak vesz, a másik meg kompenzációval csak elad:

agroinform cikk

Előzmény: tpeti #551 hozzászólásaSzia! Az a ZAV nem az enyém lesz, nálam egy Kubota DSM-W dolgozik.

Kérlek írjátok meg, hogy ki milyen fúvókát használ, milyen sebességnél, milyen nyomáson, ill. milyen lémennyiséggel a következőkre:
- kalászos (őszi / tavaszi) gyomirtás
- kalászos gombaölő
- kalászos rovarölő
- kalászos kalászvédelem
- kapás pre gyomirtás
- kapás poszt gyomirtás
- kapás rovarölő
- napraforgó gombaölő

Sokunknak nagy segítség lenne, ha a szakemberek tudása egy kupacon lenne. Én most próbálom felöltöztetni az új permetezőt, inkább kevesebb mint több sikerrel.
Persze aki más kultúrákba érdekelt, szója, cirok, stb. bővítse a listát.

Köszönöm

Előzmény: GREVEN #1558 hozzászólásaÉn úgy tudom / gondolom, hogy ez a "vak licitesekre" egyáltalán nem érvényes.

Előzmény: GREVEN #1554 hozzászólásaVan egy módi az új törvényig (mert gondolom mostani kifüggesztésekre gondolsz):
árverés (te, mint elővásárlásra jogosult mit sem foglalkozol vele) --> kifüggesztés (itt beadod az elővásárlási jognyilatkozatod és az eredeti vásárló helyébe lépsz) --> tiéd a föld

Aztán van az új törvény szerinti módi (ilyen árverés tudtommal még nem volt):
árverés (te, mint elővásárlásra jogosult mit sem foglalkozol vele) --> NINCS kifüggesztés --> buktad a földet, vagy
árverés (te, mint elővásárlásra jogosult elmész az árverésre, megvárod a leütést majd azt mondod "ennyiért mint elővásárlásra jogosult viszem én") --> NINCS kifüggesztés --> tiéd a föld (már ha nem volt veled azonos "rangú", vagy nálad még "jogosultabb")

Mint mindig, ha tévedek, mea culpa és javítsatok ki

Előzmény: Bárány #2155 hozzászólásaBent van kérdésem a Kincstárnál, hogy a sávművelést elfogadják e a HMKÁ 5-nél. Elvégre ezért - is - vettem egy KultiStrip-pet. Majd jelzem, ha kapok választ. Vagy ti tudtok konkrétat?

Előzmény: arashan #41 hozzászólásaTisztázzuk a dolgokat. Vannak a HMKÁ előírások és van az AÖP.

A HMKÁ előírásokat kötelezöen be kell tartani. A HMKÁ 8 "Nem termelő területek és tájképi elemek minimálisan előírt aránya szántóterületeken. Valamennyi mezőgazdasági terület tekintetében a tájképi elemek megőrzése." alól van annyi felmentés 2023-ra, hogy jelölheted a területedet parlagként, de bevetheted pl. búzával, napraforgóval (kukoricával, szójával nem).

Az AÖP-t önkéntesen vállalod plusz támogatásért. Ha AÖP-ben a parlagot választod a 2 pontért, akkor azon a területen nemis termelhetsz. Tehát az AÖP-re nem vonatkozik a felmentés.

Mint mindig, ha hülyeséget írtam, akkor mea culpa.

Előzmény: Soma123 #8509 hozzászólásaElőrevetítem, nem néztem utána a számoknak, de lehet mindkettőnek igaza. Feltételezem Fecó búza termés-, míg F.F. export-mennyiségeket írt (csak véletlen búzatermelőnke nevezte). Hozzáteszem, mindkét listából hiányolom Ausztráliát.

Előzmény: MrPoke #5607 hozzászólásaNekem is kétszer kellett elolvasnom, de dec. 31-én lesz 18. éve, hogy annál a cégnél dolgozik. Nem dec. 31-én szórnak smile wink

Előzmény: csontii #7375 hozzászólásaEltarthat egy ideig, de be lehet. Legalábbis nekem sikerült. A kulcsszó "jogalap nélküli gazdagodás".

Előzmény: .Richard. #28725 hozzászólásaEz a sima, nem felrakott kb. 50 hektár után, közel a cseréhez:
sima

Ez az elsö próbálkozás felrakott, ugyanakkora terület után mint a fenti sima (az egyik késre sima kopót, a másikra felrakottat tettünk, hogy követni tudjuk a különbséget):
felrakott

Ez pedig az elsö próbálkozás felrakott amikor megadta magát, valamikor 150 - 200 hektár között:
vége

A páncélozáson szinte semmi kopás nem volt, hanem fölötte ette meg az anyagot. Ebből okulva a második nekifutásnál vékonyabban, de nagyobb felületen hegesztettük fel.

Vakond talajlazító, robot lézerrel fél mm vastagon felrakott kopó élei. Nagyjából örök élet +2 nap
Vakond

Előzmény: zoli6886 #1781 hozzászólása18031-220KI2R768 --> 21.393 Ft + szállítási költség + áfa
990169 --> 40.282 Ft + szállítási költség + áfa

mindkettő Granitos ár

Azért a Naturán / AKGn kívül is van pár ok, hogy GN-t vezess: Lásd, 19. oldal

Előzmény: lujza0903 #2456 hozzászólásaCsak arra voltam kíváncsi, hogy mennyire tisztességesen váltották forintra a búzát. 40 párezer forintra jön így ki tonnája, az ebben az évben nem reális. Ha kb. 80 - 90 eFt között kaptál volna a 6.5 mázsáér, akkor mondhatnád, hogy OK. Beszélj velük, mondd, hogy viszed vissza a pénzt, adjanak búzát. Ha nem hallgatnak, keress "sorstársakat" és vigyétek gyűjtőperre.

Előzmény: lujza0903 #2453 hozzászólásaÍrd le kérlek, hogy összesen hány kiló búza lenne a bérleti díj. Így nem látom / látjuk a relációkat.

Előzmény: VMisi #5509 hozzászólásaNincs aktuális áram, májusban bevásároltam belőle. Azóta 450 (netto) körül volt az utolsó ár amit hallottam.

Megérkezett ( az országba ) smile loveye

KultiStrip

Előzmény: Gumóka #681 hozzászólásaEzt most vagy nem értem, vagy egy igen életképtelen jogszabály, de beleállok. Tehát, ha üzemképtelen a daru, mert pl. megadta magát egy hidromotor ( van rajta hidromotor? a darukhoz még kevésbé értek mint a mez.gazd.-hoz ), te meg viszed vissza a telepre javítani, akkor ha komolyan veszi valaki ezt a "jogszabályt", bónuszként még a rendszám is ugorhat? smile confused

Előzmény: pe88 #676 hozzászólása83/2003. (VII. 16.) FVM rendelet a mezőgazdasági és erdészeti gépkezelői jogosítvány bevezetéséről és kiadásának szabályairól, 1. számú melléklet

Előzmény: pe88 #670 hozzászólásaTudtommal közúton minden további nélkül. ( Amúgy aggasztó, hogy ez egy friss jogsisra is igaz, aki korábban még távolról sem látott kombájnt. )
Más kérdés az "üzemeltetés". Az csak arató-cséplő gépre ( vagy hogy hívják ezt a kategóriát ) megfelelő gépkezelői jogosítvánnyal szabályos. Magyarul, ha van B jogosítványod, de nincs kombájnra gépkezelőid, akkor kimehetsz vele a földre, de nem arathatsz.

Előzmény: Rabó001 #4703 hozzászólásaIgazad van, elítam, mea culpa. Tehát, többlethasználati megállapodásnál is kell - természetesen - szerződés ( és használati megosztás is ), csak kifüggeszteni nem kell ( erre utaltam minap egy hozzászólásomban smile wink ). Ha megint hülyeséget írtam, akkor önkéntesen offolom magam egy fél évre ( vagy nem smile sweatdrop ).

Előzmény: Büresz #4700 hozzászólásaA földhivatalban kapsz többlethasználati megállapodás nyomtatványt ( pontosabban a többlethasználati részét töltöd ki ), ahoz nem kell szerződés.

Előzmény: rosti1977 #665 hozzászólásaKerek 3 hónapja küldtem be egy igényt ( Stella2-nek innen is köszi az útbaigazítást smile flowers ), még nem jött válasz. Figyelmeztettek is, hogy talán az őszi munkákra küldik.

Előzmény: Büresz #4697 hozzászólásaIgen, köthetsz olyat, hogy most lesz aláírva, de 2023 jan. 1-től él. És igen, először a földhivatalnak küldöd, aláírástól számított (asszem) 8 napon belül. Onnan a hivatalok intéznek mindent, kifüggesztés, stb., stb., aztán ha szerencséd van jan. 1-re meg is lesz a földhasználói bejegyzésed.

Előzmény: GREVEN #24176 hozzászólásaHa nagyon motivált vagy, nekem meg van a 6400as széria komplett szervíz manual-ja (hogy szedjem darabjaira és rakjam megint össze) angolul. A kérdéses fejezet (05-Gearbox) 644 oldal és 636szor fordul elő benne a "clutch" szó. Adsz egy email címet és küldöm (kb. 45 MB).

Én mindenesetre a szervízt kérdezném. Azt mondod "belerakták a gyári módosítást", úgyhogy feltételezem valami szakszervíz csinálta. Magam akkor sem biztos, hogy nekiállnék, ha tudom mit csinálok. Nem ér annyit az egész.

Előzmény: csuklosbusz #286 hozzászólásaNézd, írtál ide is és a "Haszonbérleti szerződés" topikba is. Igaz, hogy csak fél szemmel követem ezt a történetet, de egyszerűen nem áll össze a kép. Szerintem egyszer írd le Ádámtól / Évától napjainkig, minden releváns infóval, és biztos lesz aki gondolkodik rajta, vagy - és én ezt ajánlom - keress fel egy ügyvédet és oldja meg.
( amúgy van olyan, hogy két egymásnak vad idegen között jön létre haszonbérlet és mégsem kell kifüggeszteni )

Előzmény: #bandi #284 hozzászólásaEz pár éve megváltozott. A kifüggesztéssel az értesítési kötelezettség le van tudva.

Előzmény: Lada2105 #279 hozzászólásaVannak esetek, amikor kell értesíteni, pl. belterületi ingatlan tulajdonostársa.

Előzmény: Stella2 #277 hozzászólása2013. évi CXXII. törvény a mező- és erdőgazdasági földek forgalmáról
13. § (1) * A tulajdonszerzési jogosultság feltétele - ide nem értve a 11. §-ban, a 17. §-ban, valamint a 36. § (1) bekezdés d) pontjában foglalt eseteket -, hogy a szerző fél a tulajdonjog átruházásáról szóló szerződésben vállalja, hogy a föld használatát másnak nem engedi át, azt maga használja, és ennek során eleget tesz a földhasznosítási kötelezettségének, továbbá vállalja, hogy a földet a tulajdonszerzés időpontjától számított 5 évig - a (3) bekezdésben meghatározott esetek kivételével - más célra nem hasznosítja. smile wink

Az már értelmezés kérdése, hogy a saját használatot életfogytig vállalod és 5 évig más célra nem hasznosítod, vagy mindkét esetben az 5 év érvényes.

Előzmény: Megmondó #22460 hozzászólásaEgy tizedessel elcsúsztál, ~7.5 milliárd

Előzmény: Petyu #22429 hozzászólásaMajd emlékeztess, mert aratáskor - magamat ismerve - ez már nem lesz a fejemben. Továbbá előlegezzük meg a bizalmat, hogy lesz rajta mérhető termés, ill. hogy a ter. képv. kihozza a mérőpapucsokat és nem legyint, hogy ezzel az évvel nem foglalkozunk.

Előzmény: Petyu #22423 hozzászólásaNálunk ez pont fordítva van, pedig pio-ból is, dkc-ből is a jobb / drágább fajtákat használjuk, pió-ból még egy fajtasor is van. Mindenesetre egyelőre a Sy Carioca-ból nézem ki még a legtöbbet, de várjuk meg mit mond a mérleg. Volt már aratáskor nem egyszer bután nézés, hogy ilyen sok / kevés mégis hogyan lett.

Előzmény: Stella2 #2431 hozzászólásaAkkor az első változaton már csavartak egyet és elkerülte a figyelmemet.
Köszönöm az infót! smile flowers

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló


Döbbenetes drágulás: lassan luxus lesz kenyeret és péksüteményeket venni
Döbbenetes drágulás: lassan luxus lesz kenyeret és péksüteményeket venni
2,5 évre is szükség lehet ahhoz, hogy a magyar fizetések visszanyerjék a...
Támogatott tartalom
Mutatjuk, milyen célokat kell elérnie az agráriumnak az új precíziós pályázattal
Mutatjuk, milyen célokat kell elérnie az agráriumnak az új precíziós pályázattal
Dr. Juhász Anikó, az Agrárminisztérium helyettes államtitkára beszélt a...
Lexion 450 vízhűtő
Lexion 450 vízhűtő

250.000 Ft

FELLA TS 295 RDF RENDSODRÓ,  RENDKÉPZŐ ELADÓ
FELLA TS 295 RDF RENDSODRÓ, RENDKÉPZŐ...

520.000 Ft

1 éves Leták 330-as tárcsa dupla rögtörővel. Sürgősen eladó
1 éves Leták 330-as tárcsa dupla...

2.000.000 Ft

Strom PC 5000X tárcsa
Strom PC 5000X tárcsa

1.950.000 Ft

Minden jog fenntartva.
© 2024 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]