Üdv.Tegnap letudva a füves tábla,medve nélkül,hiba nélkül 5,5tátlaggal.Apropó,kapni valahol 512-eshez jó minöségü cséplöszijat?Uj,és nyulik mint a gatya.
Lényeg az egyenletes etetés!!Ha emeled a fordulatot,csökken a nyomaték! Még hamarabb medvézik.A füvet,és gazat vágják le kaszával!!! Nem gépbe való.Vagy kérd el a gyomírtózás árát is.Majd legközelebb nem lesz olyan!!
Nekem tikitakiba viccelt meg a vas.Nem medvézett csak leesett a fordulat és befüstölt a motor neki.Még kalászosba nem igen pipált neki a bivaly erös IFA motor.Csak egy szezonba volt 7t-ás árpa szalmája szecskázva ami még elég zöldes volt ott kérte a nitrot meg lehetett volna virslit fözni a hütöbe.
Azt kérdezte mit csináljon,mert tele van füves foltokkal és ott nagyon brummog.Ha füves ott lassitani kell,hogy vékonyabban egye,ki kell tapasztalni.
Majd belejön egy-két medve után...
Te nem is vagy kombájnos csak osztod itt az észt mindenkinek!!!!!!!!!!!Akinek meg nem telik jobb technikára azzal akar boldogulni amilye van.Ez a forum azért van hogy egymást segitsük ,tapasztalatokat megosszunk nem azért hogy a másikat egyböl lefikázzuk.Akinek nem inge ne vegye magára.Nekem pl. jol bevált az itt kapott info hogy ékszijat bele a szalmaládába az 514-esnél,és nem is volt berakodva.
Hehe mit találtam ermikétől. Tavaly ősszel első bevetés a géppel, esett is meg egy rongy szétmállott ékszíjj volt a visszahordó elevátor hajtásnál(ami helyett kaptam újat garanciába utána) Továbbá a rosszul bekalibrált elektromos rosták állását bent mutatta a monitor, hogy 20mm-re van nyitva az alsó valójában 10-re sem volt egészen és megviccelt.
Nagyjából kitömte az egész hasát felhordótól a rostaszekrény végéig
Nekem a powerflow asztal ha csak a kalász felét vágnám le azt is repíti be egyenletesen nincsen torlódási bajom sosem, ha ilyet kellett vágni csak a lényeg ment mindig a gépbe, kalász és kész
Nekem a powerflow asztal ha csak a kalász felét vágnám le azt is repíti be egyenletesen nincsen torlódási bajom sosem, ha ilyet kellett vágni csak a lényeg ment mindig a gépbe, kalász és kész
Lehet pont azért fog jobban dörömbölni mert az anyag összetorlódik és hirtelen meg be a dobba. Az a jó megoldás szerintem is ,hogy emelni a fordulatot és nyitni a kosáron egy picit!
Ne vágjad csak a kalász alatt 20centivel és kész. Minél kevesebb menjen bele szárból főleg gyomból.
A többit leírták.
Egyébként kombájn függő is, ha olyan a gép úgyis fog dohogni mindig ha meg nem akkor csak néha ha igen ződet fog.
Fordulatot emelni a dob hézagot kicsit növelni.Ha sok a zöld benne lehet pörgetni jobban nem fogja törni mert a vizes zöld anyag keni a szemeket.Nekem árpába volt szerencsém ilyen borzalomhoz az egész gép büdös parlagfü illatott árasztott és tiszta kulimálysz volt a bele.Berakta a rostát a zöld nem gyöztem tisztitani hogy ne szorjon.Sikerült levágni aztán a jo száraz buza szépen kipucolta a gépet belülröl.
Na annyira nem nyelte az!!! Lehet látni, középen elég jól torlódott mire bevitte, még 3 km/ óránál is.Nem csak a motolla fordulata sok,hanem mélyen benne jár a gabonában!!Az ilyen anyag nem dől ki a gépből,motolla nélkül sem,tolja be magát!
mondom nem ez volt az általános, de egyébként ahol voltam ott megdicsérték a gépet, van nekik JD is kettő, az egyik vaci új de az többet volt a szervíznél mint a régiek!!!! :)
remélem nem lesz baj a pergéssel jövőre is szeretnénk menni!
Válasz #4573. hozzászólásra
Épp kérdezni akartam ki volt a Kombájnos- ??!! Máskülönben a CLAAS- meg a HOLLAND- kombájnok arrol is hiresek hogy bizony igencsak piszkáltatni kell a motollával az anyagot!! Mig a jó öreg Z kombájnak anyira eltalált a vágó asztala akár le is emelhetnéd a növényröl akor is megenné DE ha pergös búzát vágtál akkor majd nézd meg mit is ütött ki az enyire bele járatott motolla könyedén a vetö mag menyiségét söt ha gyakorlott embernél dolgoztál szóvá is teték volna hogy helló te most mit is csinálsz!!Felénk már ilyenért is ugranak egyböl!!!
na nem nevetni igaz nem sok ezer hektár van mmögöttem, de sokszor megfogta a csigát a sok anyag és azért nem mertem videózás közben gyorsabban menni 5 km/h volt az átlag ott pont jó sebességgel forgott!
helyenként 70 q de átlagban 55 q
egyébként megette 6 km/h val is de akkor a ládákon szórt!!! 140-150 volt a szalma és kellett nekik!!!! úgyhogy csúszott az asztal!
Béraratni akkor a legjobb amikor közepes termés van :-)
Mert ha gyenge akkor lehet nemlesz vagy csak nehezen és későn pénze kifizetni téged a gazdának, illetve a gyenge terményt roszabb aratni általában gazos kicsi túl alacsony...
Az ilyen jó anyagban meg nem haladsz sokkal magasabb a fogyasztásod és kivan feszítve a gép is meg neked is megvan törve a lendületed.
8348 hozzászólás
Válasz #4604. hozzászólásra
Na ettöl voltál megijedve,igaz nem kapkodtad el...a medve majd akkor jön ha nem várod...
Üdv.Tegnap letudva a füves tábla,medve nélkül,hiba nélkül 5,5tátlaggal.Apropó,kapni valahol 512-eshez jó minöségü cséplöszijat?Uj,és nyulik mint a gatya.
kb kéthete befejeződött az aratás:

Saját a terület,2X volt gyomirtozva ,és rendszeresen totálisozva van,de most ez igy sikerült,van ilyen.Valahogy leszedjük.
Lényeg az egyenletes etetés!!Ha emeled a fordulatot,csökken a nyomaték! Még hamarabb medvézik.A füvet,és gazat vágják le kaszával!!! Nem gépbe való.Vagy kérd el a gyomírtózás árát is.Majd legközelebb nem lesz olyan!!
Az természetes,hogy a füvesben 1 leglassubb,medve nem lesz ha ugylátom,megállok és kijáratom kicsit,esöt nem mond ugyhogy ráérünk,szép nyugodtan.
Válasz #4598. hozzászólásra

Nekem tikitakiba viccelt meg a vas.Nem medvézett csak leesett a fordulat és befüstölt a motor neki.Még kalászosba nem igen pipált neki a bivaly erös IFA motor.Csak egy szezonba volt 7t-ás árpa szalmája szecskázva ami még elég zöldes volt ott kérte a nitrot meg lehetett volna virslit fözni a hütöbe.
Válasz #4597. hozzászólásra
Azt kérdezte mit csináljon,mert tele van füves foltokkal és ott nagyon brummog.Ha füves ott lassitani kell,hogy vékonyabban egye,ki kell tapasztalni.
Majd belejön egy-két medve után...
Válasz #4596. hozzászólásra

Akkor bocs.
Válasz #4595. hozzászólásra
Nem fikázok senkit,ezt miböl gondolod,meg 20éve kezdtem parcella kombájnnal,most ez a negyedik...
Válasz #4594. hozzászólásra

Nekem pl. jol bevált az itt kapott info hogy ékszijat bele a szalmaládába az 514-esnél,és nem is volt berakodva.

Te nem is vagy kombájnos csak osztod itt az észt mindenkinek!!!!!!!!!!!Akinek meg nem telik jobb technikára azzal akar boldogulni amilye van.Ez a forum azért van hogy egymást segitsük ,tapasztalatokat megosszunk nem azért hogy a másikat egyböl lefikázzuk.Akinek nem inge ne vegye magára.
Válasz #4593. hozzászólásra
Meg a cséplö szijat darabokban...
Válasz #4592. hozzászólásra

Azért mert akkor sokkal kisebb az eséje a "medvének" és mivel nyitott a kosáron így el tudja érni rendes a cséplési hatásfokot!! Sok okos ember!!!
Minek forgassa jobban,még nagyobbat szól,sok bolond ember...
Rettenetes 512-es a gép.Jellemzö hogy kárt tesz a gépbe a dohogás?Valami elszabadulhat?Vagy csak a fülnek kellemetlen?
Hehe mit találtam ermikétől. Tavaly ősszel első bevetés a géppel, esett is meg egy rongy szétmállott ékszíjj volt a visszahordó elevátor hajtásnál(ami helyett kaptam újat garanciába utána) Továbbá a rosszul bekalibrált elektromos rosták állását bent mutatta a monitor, hogy 20mm-re van nyitva az alsó valójában 10-re sem volt egészen és megviccelt.
Nagyjából kitömte az egész hasát felhordótól a rostaszekrény végéig
Válasz #4588. hozzászólásra

Az APS rendszer az a két dobot jelenti nem a nem dübörgést, elhiheted az is szól a sok gaztól, igaz kevésbé de szól!!
Válasz #4581. hozzászólásra

Igen és úgy hivják hogy APS
Válasz #4584. hozzászólásra

Lehet pont azért fog jobban dörömbölni mert az anyag összetorlódik és hirtelen meg be a dobba. Az a jó megoldás szerintem is ,hogy emelni a fordulatot és nyitni a kosáron egy picit!
Válasz #4583. hozzászólásra
Ne vágjad csak a kalász alatt 20centivel és kész. Minél kevesebb menjen bele szárból főleg gyomból.
A többit leírták.
Egyébként kombájn függő is, ha olyan a gép úgyis fog dohogni mindig ha meg nem akkor csak néha ha igen ződet fog.
Válasz #4582. hozzászólásra
Ezt tavaszi búza,csak foltokban gyomos,de az eléggé.Köszönöm,én is valami hasonlóra gondoltam.
Válasz #4581. hozzászólásra

Fordulatot emelni a dob hézagot kicsit növelni.Ha sok a zöld benne lehet pörgetni jobban nem fogja törni mert a vizes zöld anyag keni a szemeket.Nekem árpába volt szerencsém ilyen borzalomhoz az egész gép büdös parlagfü illatott árasztott és tiszta kulimálysz volt a bele.Berakta a rostát a zöld nem gyöztem tisztitani hogy ne szorjon.Sikerült levágni aztán a jo száraz buza szépen kipucolta a gépet belülröl.
Üdv.Van valami praktika gyomos gabona vágására hogy a dob ne dohogjon annyira?
Válasz #4567. hozzászólásra

A motollát kijjebb kell tolni, akkor dől egy kicsit, plusz egy kicsit megemelni,s csak úgy vágódik a csiga alá.
Na annyira nem nyelte az!!! Lehet látni, középen elég jól torlódott mire bevitte, még 3 km/ óránál is.Nem csak a motolla fordulata sok,hanem mélyen benne jár a gabonában!!Az ilyen anyag nem dől ki a gépből,motolla nélkül sem,tolja be magát!
Válasz #4569. hozzászólásra

Nagy sumák vagy te!!
Válasz #4574. hozzászólásra
ment vissza!
Válasz #4575. hozzászólásra
mondom nem ez volt az általános, de egyébként ahol voltam ott megdicsérték a gépet, van nekik JD is kettő, az egyik vaci új de az többet volt a szervíznél mint a régiek!!!! :)
remélem nem lesz baj a pergéssel jövőre is szeretnénk menni!
Válasz #4573. hozzászólásra

DE ha pergös búzát vágtál akkor majd nézd meg mit is ütött ki az enyire bele járatott motolla könyedén a vetö mag menyiségét söt ha gyakorlott embernél dolgoztál szóvá is teték volna hogy helló te most mit is csinálsz!!Felénk már ilyenért is ugranak egyböl!!!
Épp kérdezni akartam ki volt a Kombájnos- ??!! Máskülönben a CLAAS- meg a HOLLAND- kombájnok arrol is hiresek hogy bizony igencsak piszkáltatni kell a motollával az anyagot!! Mig a jó öreg Z kombájnak anyira eltalált a vágó asztala akár le is emelhetnéd a növényröl akor is megenné
Válasz #4571. hozzászólásra
Postaláda.
Válasz #4570. hozzászólásra
na nem nevetni igaz nem sok ezer hektár van mmögöttem, de sokszor megfogta a csigát a sok anyag és azért nem mertem videózás közben gyorsabban menni 5 km/h volt az átlag ott pont jó sebességgel forgott!
Válasz #4379. hozzászólásra
Jó kombájnod van,ha ennyit megcsinálsz 3 óra alatt!
Válasz #4568. hozzászólásra
helyenként 70 q de átlagban 55 q
egyébként megette 6 km/h val is de akkor a ládákon szórt!!! 140-150 volt a szalma és kellett nekik!!!! úgyhogy csúszott az asztal!
Válasz #4564. hozzászólásra

mindent tudok!!! :)
Jó pénzért el is árulom a titkot!
Ares sajnos ez nem a sajátom neke m 20 ha már a földben csírázik! :(
(márint búza) plusz a többi!
Ez bérunka igaz nem túl messze tőlünk!
Válasz #4561. hozzászólásra
Jól látom,hogy csak 3 km/h a sebesség? Hány t-ás búza volt ez?
öröm volt aratni ezen a napon jó volt nézni a sok szorgos gépet a földeken!
Válasz #4563. hozzászólásra
Ezt nem a jég verte el, hanem a motolla rúd!!!
Béraratni akkor a legjobb amikor közepes termés van :-)
Mert ha gyenge akkor lehet nemlesz vagy csak nehezen és későn pénze kifizetni téged a gazdának, illetve a gyenge terményt roszabb aratni általában gazos kicsi túl alacsony...
Az ilyen jó anyagban meg nem haladsz sokkal magasabb a fogyasztásod és kivan feszítve a gép is meg neked is megvan törve a lendületed.
Ha szecskázni kellett volna meglepődtél volna....
mennyivel több gázolajat kér illetve mennyivel nehezebben megy.
Milyen fajtát vetnek a szlovákok remélem kinyomoztad!?!?!?!?

Na akkor nem is vert mindent el a jég nálatok??????????????

Ez a búza sajátnak jó nem bérmunkába.
kis videó a hétvégi bérmunkáról!!!
Jól vizsgázott a kis TC
Válasz #4555. hozzászólásra
Itt van az igazság,a naprafogóban a 22 a Megát veri...
Válasz #4555. hozzászólásra

Jah ezt nem tudtam.
Válasz #4554. hozzászólásra

igaz volt terület utánna böven
Én egyszer kis hijján ki hajtottam egy beindulással
http://www.youtube.com/watch?v=t1fpdqgorXw&feature=youtu.be
http://youtu.be/t1fpdqgorXw