Átlag az nagyon változó. Ut2-es Red Scarlet homokba megadna a 300Q-t aprót leszámítva. Na ez nagy szó.
De a kék címkés már 450-et is produkált itt jobb földbe. Csak, hogy a vető többe került tavaly, mint amivel többet adott termést.
300q-ból, ha megadja a nagyot, az már nem olyan rossz nálunk.
Laura, Fabiola (500Q ), Agria, Roko van még.
Úgy szoktam hogy virágzáskor az elsőt, aztán késöbb kb 1-2 hét mégegyszer. ennek a fajtának szeret gyorsan el menni a szára, de amikor kicsit is látom hogy halványul a szép zöld szine, akkor megint. Neked mennyi az átlagod és mien fajta sannye?
Már kirekeszeltem több mint 40q vetőt. Egyedül csináltam tök nyugiban és tök jól esett.
Nekem néha már agygörcsöm van a sok félnótás napszámostól.
Elhatároztam, hogy idén, amit az ésszerűség határain belül meg tudok csinálni egyedül, azt megpróbálom megoldani napszámosok nélkül. Nem kimondottan a pénz miatt, bár az se hátrány.
Nem tom én úgy vettem észre hogy ide a homokra jobb ha csak simán ráfújom a lombra. 2-3 alkalommal kb 2-2.5 liter/heki. Arányosabb lesz tőle a termés, szinte mind megnő. De az arosa nállunk nem tudott többet 380 mázsánál. egyszer volt 400.
Hát ja. Van 1 csávó aki fóliázik, amalgerolt nyomja minden mennyiségbe de valami nagyon sokat. az nagyon mondogatja hogy homokon termel ő is, azt 1000-1200 mázsa akármilyen fajtábol meg van.
Reklám!
1 tonna gumótermésbe van 4-5 kg K2O szárazanyagtól függően és ezt ha nem tudja felvenni, akkor szórhatsz rá akármilyen lombtrágyát is. Kiegészítő mikroelem trágyázásnak biztos jó!
Nem, amarosa az nekem is volt. Most arosa van már 3 éve.
Nagyon szép krumpli. Csak nem vagyok meg elégedve a mennyiséggel. arra lettem volna kiváncsi hogy többieknél mit tudott.
Válasz #5172. hozzászólásra
igen én termeltem a bédalin által kék címkés
nagy sz@r az egész mellette a ut 2.3.Laura Fabiola
100x jobb volt azonos körülmények mellet. igasz án 6átlag ak birtokon termelek intenzív körülmények mellett
Adj' Isten!
Ki mit tippel? A tavalyi "csúcs" év sok embernek elvette a kedvét a krumplitermesztéstől? Mármint szerintetek idénre mi várható vetésfelület szempontjából?
Tudom, csak viccnek szántam, ebben a szürke időben egy kis poénnak. Most néztem a köpönyeget és hétvégére már lehűlést ír, jövőhétre meg -8 éjszakára(nem ártana)
A Dunántúlon amilyen jó idők vannak mostanság lassan lehet ültetni a burgonyát.
Sajnos és Szabolcsban lakom és itt mindig csak 1-2-3 fok van, míg arra 8-10-12.
sajnos van egy kőpad alattunk, 2-3 m mélyen réti mészkő.
Tökéletesen zár. Állt a víz mindenütt, még olyan helyeken is, ahol addig soha. egyszerűen nem volt hova vezetni.
Néha eltűnök, néha előjövök.
350-400q már, ha az égiek is úgy akarják. Egy átlagos kékcimkés mag mellett.
Hát, két éve semmi nem volt, mert elúszott minden , gyakorlatilag egy tó volt a földön.
Már nincsen csak a Force. Nem minden évben azt se, csak ötletszerűen. Gabonavetőgéppel el szoktam vetni, mert nincs adagolós vetőgépem. Nem sok sz.rt és csak a magam megnyugtatására.
9498 hozzászólás
Válasz #5197. hozzászólásra

), Agria, Roko van még.
Átlag az nagyon változó. Ut2-es Red Scarlet homokba megadna a 300Q-t aprót leszámítva. Na ez nagy szó.
De a kék címkés már 450-et is produkált itt jobb földbe. Csak, hogy a vető többe került tavaly, mint amivel többet adott termést.
300q-ból, ha megadja a nagyot, az már nem olyan rossz nálunk.
Laura, Fabiola (500Q
Válasz #5196. hozzászólásra
Szia Evo
Hajtatásra csinálod a rekeszelt burgonyát?
Úgy szoktam hogy virágzáskor az elsőt, aztán késöbb kb 1-2 hét mégegyszer. ennek a fajtának szeret gyorsan el menni a szára, de amikor kicsit is látom hogy halványul a szép zöld szine, akkor megint. Neked mennyi az átlagod és mien fajta sannye?
Már kirekeszeltem több mint 40q vetőt. Egyedül csináltam tök nyugiban és tök jól esett.
Nekem néha már agygörcsöm van a sok félnótás napszámostól.
Elhatároztam, hogy idén, amit az ésszerűség határain belül meg tudok csinálni egyedül, azt megpróbálom megoldani napszámosok nélkül. Nem kimondottan a pénz miatt, bár az se hátrány.
Válasz #5193. hozzászólásra

Sajnállak, hogy csak 380 mázsa az átlagotok.
Mikor fújod a krumplira az amalgerolt, milyen fejlettségi állapotba, virágzás után kap-e még.
Válasz #5191. hozzászólásra

1ha-on nem lehet 120t krumplit termelni szerintem.
nem fér el a bakhátban
2ha-on esetleg,de ahhoz mindennek össze kell jönni......
Nem tom én úgy vettem észre hogy ide a homokra jobb ha csak simán ráfújom a lombra. 2-3 alkalommal kb 2-2.5 liter/heki. Arányosabb lesz tőle a termés, szinte mind megnő. De az arosa nállunk nem tudott többet 380 mázsánál. egyszer volt 400.
Válasz #5191. hozzászólásra
Na az még mit ki nem szórhat alá?
Amúgy meg igaza van, mert ezektől az algás dolgoktól efektíve sejtosztódás lép fel.
Hát ja. Van 1 csávó aki fóliázik, amalgerolt nyomja minden mennyiségbe de valami nagyon sokat. az nagyon mondogatja hogy homokon termel ő is, azt 1000-1200 mázsa akármilyen fajtábol meg van.
Scorpio lombtrágya

Ha tényleg ilyen termést lehetne vele produkálni, akkor csak 2 hektár krumplit csinálnék minden évben.
Válasz #5188. hozzászólásra
Reklám!
1 tonna gumótermésbe van 4-5 kg K2O szárazanyagtól függően és ezt ha nem tudja felvenni, akkor szórhatsz rá akármilyen lombtrágyát is. Kiegészítő mikroelem trágyázásnak biztos jó!
Vagy próbált e már valaki ezt a Scorpio lombtrágyát? azt mondták hogy ez nagyon tud. igaz e?
Nem, amarosa az nekem is volt. Most arosa van már 3 éve.
Nagyon szép krumpli. Csak nem vagyok meg elégedve a mennyiséggel. arra lettem volna kiváncsi hogy többieknél mit tudott.
Válasz #5185. hozzászólásra

Arosát nem de Amorosát igen
Arosát termelt e valaki közületek?
Válasz #5183. hozzászólásra

1 hektárra mennyi műtrágyát kap intenzív termesztés mellett a krumplid?

igen én termeltem a bédalin által kék címkés
nagy sz@r az egész mellette a ut 2.3.Laura Fabiola
100x jobb volt azonos körülmények mellet. igasz án 6átlag ak birtokon termelek intenzív körülmények mellett
Válasz #5181. hozzászólásra

Jöhetne valami milliomos menyecske aki elvenne és fix lenne!!!
Válasz #5180. hozzászólásra
ok,csak úgy rémlett,hogy fix volt a befejezés.....
Válasz #5179. hozzászólásra
ÁÁÁ még nem..Nem is fogom..Ki tudja hogy mit hoz a jövő..Ha lesz jobb csináljuk azt,ha nem maradunk parasztok..
Válasz #5178. hozzászólásra

felszámoltad az MG-t?
Válasz #5177. hozzászólásra

Sosem volt még 5hekim......
Válasz #5176. hozzászólásra

Szerintem 5 heki még nem is minősül burgitermesztésnek
Csak úgy lendületből
Válasz #5166. hozzászólásra
fogsz.
Pedig azt mondtad hogy
Válasz #5174. hozzászólásra
Ja, azt termeltem. Nagyon jó fajta.

szerintem a rokko az egyik legjobb.

Andersont termeltem volna, de nem hagyta.
PAMELÁT termelt vki?
Válasz #5170. hozzászólásra
Én sem csak árak miatt szoktam nézni.
Válasz #5168. hozzászólásra

én onnan se vennék,most is perlik őket......
Válasz #5168. hozzászólásra
megbizhato ismerös akiad olyat amitnem sokszor vetetek vissza még .
Én a bédalinos honlapon néztem az árakar euro-ban. Tavaly olcsóbb volt tuti. Sz.r most az euro.
Válasz #5163. hozzászólásra
tisztasor másképp nem müködik én ismerek aki visszaveti.
Válasz #5165. hozzászólásra

tervezek
Válasz #5164. hozzászólásra
Picivel olcsobban..Vetsz???
Válasz #5163. hozzászólásra

Szerinem meg olcsóbban
Az elit vetőmag árak a tavalyinál drágábbra jönnek ki. Sokan visszavetik a saját magot szerintem.
Válasz #5160. hozzászólásra
A 2013-mas év lesz jobb krumpliügyben..
Válasz #5160. hozzászólásra
biztos vetnek idénis mindenki azthiszi hogy az idei év jobb.
Adj' Isten!
Ki mit tippel? A tavalyi "csúcs" év sok embernek elvette a kedvét a krumplitermesztéstől? Mármint szerintetek idénre mi várható vetésfelület szempontjából?
Tudom, csak viccnek szántam, ebben a szürke időben egy kis poénnak. Most néztem a köpönyeget és hétvégére már lehűlést ír, jövőhétre meg -8 éjszakára(nem ártana
)
Válasz #5157. hozzászólásra
még egy picit várnikell nehogy még hideg jöjön.
A Dunántúlon amilyen jó idők vannak mostanság lassan lehet ültetni a burgonyát.

Sajnos és Szabolcsban lakom és itt mindig csak 1-2-3 fok van, míg arra 8-10-12.
Válasz #5155. hozzászólásra
sajnos van egy kőpad alattunk, 2-3 m mélyen réti mészkő.
Tökéletesen zár. Állt a víz mindenütt, még olyan helyeken is, ahol addig soha. egyszerűen nem volt hova vezetni.
Válasz #5152. hozzászólásra

Még a homokon is víz volt?
Válasz #5153. hozzászólásra
Tavaly nem vetettem hál'istennek.
Öntözni: szinte folyamatosan megy rajta a dob amikor köt és az intenzív növekedési szakaszban.
Válasz #5152. hozzászólásra
És ezt hányszor öntözöd?
Tavaly se vót több?
Válasz #5151. hozzászólásra

Néha eltűnök, néha előjövök.
350-400q már, ha az égiek is úgy akarják. Egy átlagos kékcimkés mag mellett.
Hát, két éve semmi nem volt, mert elúszott minden , gyakorlatilag egy tó volt a földön.
Válasz #5150. hozzászólásra

Tegnap vagy tegnap előtt azon agyaltam hol van evo......
Nesze és megjelentél hehe
És akkor ha szarrá trágyázod a dolgokat mennyi a terméske???
Válasz #5149. hozzászólásra
Már nincsen csak a Force. Nem minden évben azt se, csak ötletszerűen. Gabonavetőgéppel el szoktam vetni, mert nincs adagolós vetőgépem. Nem sok sz.rt és csak a magam megnyugtatására.