Gabonára mi a legolcsóbb gombaölő? Délután javasoltak egyet de elfelejtettem a nevét. És most kellene összeállítanom a növényvédőszer rendelést. Annyi rémlik hogy 1literes kiszerelésű és 6dl/ha dózissal megy. 'liter ára 10000ft körül van. Mi lehet ez a szer? Ha valaki leírja akkor beugrik. :)
Válasz #424. hozzászólásra
én talán a jövő hét második felében: pointer star illetve sekator lesz. nagyon gyomos, muszáj korábban kezdeni, mint ahogy szoktuk(április eleje)
Válasz #418. hozzászólásra
eleg nagy, es most, hogy kapot egy kis esot, meg jobban meg fognak indulni. az a helyzet, hogy tarcsazott homokba lett vetve. talan meg varok 1-2 hetet, aztan rakuldom a Pointer-t.
szerintem,ha valaki most fog gyomírtózni,szinte tutira kelleni fog még 1x.a szulák,aszat,keserűfü,és az árvakelésű napraforgó miatt.de mindenképp lefújnám,ha nagy a gyomkonkurencia.
Válasz #411. hozzászólásra
ok, csak azert kerdezem, mert ugy nezem, nalam eleg koran ki kell menni a buzara mergezni. rohamosan kelnek a gyomok, es ha koran lenyomom, utana meg johetnek ...ezrevel.
Válasz #408. hozzászólásra
a tartamhatas inkabb a gyomok szempontjabol lenne most erdekes, nem az utovetemeny tekinteteben.
(fogja e, a meg ki nem kelt, de csirazo magokat?)
miért nem volt jó az eredeti mustang?Valamikor nálunk is ezt mondta a növényvédős.Azt mondta,kevés benne az a 3 deci 2.4D,és tett még hozzá valamennyit.
Válasz #396. hozzászólásra
nah, jo. megneztem. tenyleg uaz, es valoban tobb a hatoanyag benne. de ha teszek hozza granstart (a tavaji maradekbol) 8g/ha (tribenuron-metil) akkor mar mindenben jobb lesz Trimmer-nel. kerdes: arban melyik a kedvezobb...
nem nezem, mert csak huzna az agyam:) a pointer meg mar csak arra var, hogy dolgozhasson (ott figyel a garazsban)
inkabb a masikban aggyal tanacsot: Sekator v Granstar?
mind a kettot hasznaltam mar, mindketto jol mukodott, de most tutira akarok menni. jo ara lesz a gabonanak.
(sekator, meg a huszar is kicsit lassan dolgozik, de jo cuccok)
gyerekek, most neztem a buzat, szepen jonnek benne a gazok, foleg veonika.
(a buzanak meg minden fele szine van, csak zoldnek nem latom. pedig a nitrot mar 2 hete megkapta)
gyomok ellen Pointer Starral lesz kezelve(nagyobb reszt) remelem viszi a veronikat?!?
a maradekra, meg a tavajrol megmaradt Sekator v. Granstart-t kapja. vagy mind a kettot:)
Felénk annyira ellenálló aszatfajok vannak, hogy a 0,3 l Lontrel csak tünetkezelésre jó, tarlóhántás után mutatja meg , hogy még ő a legény a gáton.
Ekkor szoktam leglifizni orrba-szájba
2078 hozzászólás
Válasz #426. hozzászólásra
A gyártó sincs meg ?
Válasz #426. hozzászólásra
Ezen még gondolkoznom kell ...
De azt tudom , hogy a DON Q kb 3700/heki -nettó és a MILSTAR 4700/heki-nettó...
Gabonára mi a legolcsóbb gombaölő? Délután javasoltak egyet de elfelejtettem a nevét. És most kellene összeállítanom a növényvédőszer rendelést. Annyi rémlik hogy 1literes kiszerelésű és 6dl/ha dózissal megy. 'liter ára 10000ft körül van. Mi lehet ez a szer? Ha valaki leírja akkor beugrik. :)
Válasz #424. hozzászólásra
én talán a jövő hét második felében: pointer star illetve sekator lesz. nagyon gyomos, muszáj korábban kezdeni, mint ahogy szoktuk(április eleje)
Válasz #423. hozzászólásra
Hali
Én jövő hét közepére tervezem,granstar superrel indulok neki.
fújta már valaki a búzát?
mikorra tervezitek?
Válasz #421. hozzászólásra

Válasz #420. hozzászólásra
Írtam neked a kukorica topikba!!
J . Szabi !
Erre gondoltam:Katt...
Bővebben holnap levélben...
Válasz #418. hozzászólásra
eleg nagy, es most, hogy kapot egy kis esot, meg jobban meg fognak indulni. az a helyzet, hogy tarcsazott homokba lett vetve. talan meg varok 1-2 hetet, aztan rakuldom a Pointer-t.
szerintem,ha valaki most fog gyomírtózni,szinte tutira kelleni fog még 1x.a szulák,aszat,keserűfü,és az árvakelésű napraforgó miatt.de mindenképp lefújnám,ha nagy a gyomkonkurencia.
Válasz #416. hozzászólásra
Nem az miatt. Neki direkt olyan kell aminek van a később kelő gyomokra tartamhatás.
Válasz #415. hozzászólásra
Az utóvetemény miatt(repce)nem kell aggódni.Ha amiatt írtad.
Válasz #410. hozzászólásra
Akkor szerintem inkább valami Ally tartalmú...
Válasz #411. hozzászólásra
ok, csak azert kerdezem, mert ugy nezem, nalam eleg koran ki kell menni a buzara mergezni. rohamosan kelnek a gyomok, es ha koran lenyomom, utana meg johetnek ...ezrevel.
De Sekator után is vettettünk már többször repcét, és csak lazítottunk alá. Jó lett.
A Nufarm-os srác meg azt mondta h a Mezzo Forte( Ally Star) után muszáj szántani. Megoszlanak a vélemények. Én biztos nem szántok.
Nem. Vagy félremondtam. Ally Star után NK 5,5 kultivátoroztunk és úgy nem volt gond. De az sem ment le még 20 cm sem.
Válasz #410. hozzászólásra
A sekator az tökéletesen!
a tartamhatas inkabb a gyomok szempontjabol lenne most erdekes, nem az utovetemeny tekinteteben.
(fogja e, a meg ki nem kelt, de csirazo magokat?)
Válasz #406. hozzászólásra
A leírása alapján , alighanem a legjobb ár-érték arányú egyszikű-kétszikű irtó gabonában , szerintem.
Válasz #407. hozzászólásra
Kb ugyanannyi mint az Ally-nak repcére.
De ha esik rendesen , vagy mély művelsz utána akkor semmi.
Tegnap mondta Cimbike , hogy ő csak tárcsázott Ally után és úgy se volt gond.
Válasz #399. hozzászólásra
Poniernek van talajhatasa is (mert van benne Ally),
a Sekatornak van? mit tucc-tuttok rola?
Genius-t szokott valaki használni? Tapasztalat?
Zabba mi a legnagyobb hatásspektrumú készítmény?
Válasz #404. hozzászólásra
miért nem volt jó az eredeti mustang?Valamikor nálunk is ezt mondta a növényvédős.Azt mondta,kevés benne az a 3 deci 2.4D,és tett még hozzá valamennyit.
Válasz #403. hozzászólásra
Használtuk már , magában gyenge és nem elég komplett...
Ráadásul szerintem az ára is átlagos .
Akkor már inkább EZ ! egy kicsit többért...
Ki gyomírtott már MUSTANG-gal, mennyire jó a hatása mert árviszonyában veri a többi szert.
Válasz #401. hozzászólásra
Azt még nem...
De ismerőseim sokan használnak Pointer Start , és ez ugyanaz csak kb kétszer annyi Granstar hatóanyaggal , olcsóbban...
Válasz #400. hozzászólásra
A trimmer trio-ra gondolsz?használtad már?Vettem én is 4 adagot,remélem jó lesz.
Válasz #398. hozzászólásra
A Trimmer kedvezőbb.
Válasz #397. hozzászólásra
A Sekator komplettebb...
nah, jo. megneztem. tenyleg uaz, es valoban tobb a hatoanyag benne. de ha teszek hozza granstart (a tavaji maradekbol) 8g/ha (tribenuron-metil) akkor mar mindenben jobb lesz Trimmer-nel. kerdes: arban melyik a kedvezobb...
nem nezem, mert csak huzna az agyam:) a pointer meg mar csak arra var, hogy dolgozhasson (ott figyel a garazsban)
inkabb a masikban aggyal tanacsot: Sekator v Granstar?
mind a kettot hasznaltam mar, mindketto jol mukodott, de most tutira akarok menni. jo ara lesz a gabonanak.
(sekator, meg a huszar is kicsit lassan dolgozik, de jo cuccok)
Válasz #395. hozzászólásra
Ha már Pointer ...
Akkor nézd meg a MAHUN - Trimmer Trio-ját is. Annyival különb hogy erősebb és olcsóbb , amúgy a hatóanyagok ugyanazok...
gyerekek, most neztem a buzat, szepen jonnek benne a gazok, foleg veonika.
(a buzanak meg minden fele szine van, csak zoldnek nem latom. pedig a nitrot mar 2 hete megkapta)
gyomok ellen Pointer Starral lesz kezelve(nagyobb reszt) remelem viszi a veronikat?!?
a maradekra, meg a tavajrol megmaradt Sekator v. Granstart-t kapja. vagy mind a kettot:)
Válasz #393. hozzászólásra

gondoltam..
Válasz #390. hozzászólásra

Tudom...
Nekem a Sekator bevállt főleg mert viszi a ragadós galajt és nem fogja vissza a búzát.
most úgy néz ki, mintha fizetett taltos párti lennék, pedig nem,
de ha valaki látja, és akar fizetni...
Válasz #380. hozzászólásra
a Taltosban is benne van az aminopiralid, hasonló dózisban...
Válasz #386. hozzászólásra
a Taltos is kiviszi a kultúrából, visszafogja, de a tarlón már éledezik utána
Válasz #385. hozzászólásra
Próbáld a Mustang Forte-t , az más.
Válasz #384. hozzászólásra

Ja , mindkettőnél ez a lényeg és az újdonság...
Válasz #385. hozzászólásra
Taltos-ra hogy reagálnak?
Válasz #381. hozzászólásra
Felénk annyira ellenálló aszatfajok vannak, hogy a 0,3 l Lontrel csak tünetkezelésre jó, tarlóhántás után mutatja meg , hogy még ő a legény a gáton.
Ekkor szoktam leglifizni orrba-szájba
Válasz #381. hozzászólásra
Jogos észrevétel, rosszul írtam. De a lényeg stimmel, az acatra van kihegyezve jobban a történet
Válasz #382. hozzászólásra

Indok :
-rezisztencia
-és ha van már olyan is ami gyorsabb , és gyökérre(Acat) is hat , akkor nekem nem kérdés.
Őszintén szólva meg sem tudom jegyezni ezt a sok szert,igaz néha váltani kellene a két nagy gyártó közt, de még hat...addig..
Válasz #379. hozzászólásra
A Lontrelből semmi nincs , az a Colombusban van.
Ez a hatóanyag (aminopiralid) az Ikarusban(repce) van még benne.
Válasz #378. hozzászólásra
Klasszisokkal !!!
Bele raktak még egy az Acat gyökerére is ható új anyagot(aminopiralid ).
Azt állítják ezzel valóban kopik acat gyökere , telepei és nagy részt csökken az újrahajtás.
Válasz #378. hozzászólásra
Elvileg van benne valamennyi a Lontrel-ből is, szóval gyökéren is hat az acatra.