nem tudunk kimenni csak csónakkal egy táblát néztem abban 3. napra már tekergetett minden gyomot ha kijutok csinálok fotót de szerintem min 3 nap grrr és még van 6 ha vissza
Már második szezonban használlom a DREAM-TEAM ot tavaly 500 Ha idén 750 Ha szerintem szerintem a szer nagyon jó az árárol meg ne is beszéljünk bár tudom minden csak alku kérdése
az az. De elvetettem a Dream Team kipróbálását a repce vetése miatt, illetve a nyári zöldtrágya vetés miatt is. Ma épp a Harmony Extra van soron, nincs tartamhatása, és viszi a veronikát.
Nálam az idei év úgymond hibrid év lesz a buzában, kifujok minden raktáronlévő gyomirtásra alkalmas és visszamaradt szir-szart, csakhogy ne kelljen kerülgetnem.
Idén használtam Taltos-t, hááááát, egy cseppet sem jobb, mint a Pinter Star, viszont csak vmikor szárbaindulásig lehet kiadni. Én talán késtem egy kicsit és a kalászok a szár oldalából bújtak ki, lehet h ez a késői Táltos hatása volt, de lehet h az aszályé.
A geniussal van valakinek tapasztalata?Hallottam hogy jó de még nem próbáltam,idén kuki után lesz buzám aztán van benne néhol egyszikű is (ecsetpázsit).Qrva lassu a komputerem aztán inkább itt válaszolnák a tarlókezelős topicba feltett kérdesre:a glifós linturos koktélt gabonatarlóba használom nyáron ott ahol kuk.lesz utána.Kötött hideg talajon ha nem csökkentem minimumra a gyommagokat akkor tavasszal márciustól júniusig folyamatos gyomkelés van a kukiba ha az alapkezelésem nem ázik normálisan be.
Hát mondom ennyi ami feljött a nád meg ma láttam egy kis szulák féle van benne de nagyon elvétve.Amúgy akkor ezek szerint elviszi a acatot,varjúmákot,parlagfüvet most hirtelen ezek jutottak eszembe amik voltak benne máskor abba a földbe.
2078 hozzászólás
Válasz #176. hozzászólásra

egy táblát néztem abban 3. napra már tekergetett minden gyomot ha kijutok csinálok fotót de szerintem min 3 nap grrr és még van 6 ha vissza
nem tudunk kimenni csak csónakkal
Én attól kezdek parázni, h az eddig Harmony Fullal illetve Granstar Superrel lefújt táblák felgyomosodnak az esőktől.
SAF ???
Na mit látsz a Taltos után ? Vitt mindent ? Gyors hatású ? Acat , galaj ellen?
Gondolkozok rajta néhol...
Válasz #174. hozzászólásra
Próbáld ki a linturt is.Nekünk bevált.Totál gyommentes maradt a tarló utána.Ahol meg mással nyomtuk ott rendesen kizöldült.
Válasz #171. hozzászólásra
Köszi .
Harmony full , vagy Granstar Superstar lesz nagy dózisban...
A Grandstart csak dicsérni tudom,már 4.éve használom ukrajnábol hozom és 1000ft/ha-ban van a költsége
Már második szezonban használlom a DREAM-TEAM ot tavaly 500 Ha idén 750 Ha szerintem szerintem a szer nagyon jó az árárol meg ne is beszéljünk bár tudom minden csak alku kérdése
Válasz #170. hozzászólásra
Gyönyörű, itt nem fogsz spórolni a gyomirtáson. Galaj, veronika, egy-két matricaria. sokat ne vacakolj vele, mert a galajt később nehéz megfogni.
Ezek meg mi a véremkék a búzában? Mik ezek a gyomok ? Zoltán ?
Mert Galaj az tuti qrva sok lesz... De ezek?
Válasz #163. hozzászólásra
Vagyis Pointer Star... tehát az se jó mert van utóvetemény korlátozása a repcére...
Válasz #162. hozzászólásra
Mi is ...
146-os hozzászólás:)
Válasz #161. hozzászólásra

a duplosan piszok jó szer amugy !!!!!!!!!!!!!!!
idén a másik bevált anyagot a mustangot szoróm az is kiváló cuc!!!
Válasz #164. hozzászólásra

Én még tavaly
Válasz #164. hozzászólásra

Épp ideje
Én árpát már elvetetem.
trimer trio

kb 3000 ha -ja
Válasz #161. hozzászólásra
az az. De elvetettem a Dream Team kipróbálását a repce vetése miatt, illetve a nyári zöldtrágya vetés miatt is. Ma épp a Harmony Extra van soron, nincs tartamhatása, és viszi a veronikát.
Válasz #153. hozzászólásra
Ecopart + Ally + Optica(vagy Duplosan KV )
Válasz #159. hozzászólásra

szerintem a legjobb gyomirtószer a Granxstar próbáljátok ki
Válasz #157. hozzászólásra
én még nem használtam, de hallottam már róla és ismerek valakit, aki már látott is olyat
Válasz #156. hozzászólásra
az az!
az a summit agrós?
Válasz #154. hozzászólásra

Hatzenbichler fésűs rétborona ?
Dream Team-et használt már valaki?
Nálam az idei év úgymond hibrid év lesz a buzában, kifujok minden raktáronlévő gyomirtásra alkalmas és visszamaradt szir-szart, csakhogy ne kelljen kerülgetnem.
Válasz #150. hozzászólásra

Ez igy van. A nyári szántásnak én sem vagyok hive inkább egy jo lazito kell és ha szükséges utána még egy hengerezés.
Válasz #149. hozzászólásra
Természetesen...
De ha szánt valaki , az nagy hiba lehet még ha le is zárja...
Válasz #148. hozzászólásra
Mi lazitozni szoktunk az is teljessen jo véleményem szerint. A hangsuly a visszatömöritésen van.
Válasz #147. hozzászólásra
Valószínű... De mostanában egyre kevesebben forgatnak augusztusban repce alá is...
Aki mégis , arra igen csúnya példát láttam 2009-ben is... -a kelés kb 15%os volt!!!
Még egy tárcsa-kombaktor után kb 85%-os!!!
Válasz #144. hozzászólásra
De ha a repce alá valami forgatásos technologia van csinálva akkor nincs probléma én ugy tudom.
Válasz #145. hozzászólásra
Én ebben a szerkombinációban gondolkodnék... Nettó 3600/ha az alap dózis és 4500 a maximum...
http://www.kwizda.hu/harmony_full
Ez a Kwizdának a Super SX -es változata és a partner szerintem jobb mint a DU PONT-nál(Starane).
Sziasztok
Nekem is a búzába szinte csak a veronika jön felfelé arra mi a legjobb szer?A repcébe is szint úgy de azt már elintéztem!
Válasz #143. hozzászólásra
Azt mondják jó.... De vigyázni kell a repce utóvetemény korlátozására...
Pointer Starral mi a tapasztalat?
Mi sekatort használunk már vagy 3 éve nagyon bevált nekünk sok az aszat azt jól fogja idén lehet hogy kipróbáljuk a taltost
Válasz #139. hozzászólásra
viszont most vannak Veronikáim, és arra nem jó. Vmi más kell.
Válasz #138. hozzászólásra
mert a pointert a zászlóslevélig lehet kijuttatni.
Válasz #137. hozzászólásra
A Pointer is egy 3as gyári kombináció:
Granstar-Ally-Starane....
Válasz #137. hozzászólásra
Azt írtad egy cseppet sem jobb... Miért nem tetszett?
Válasz #136. hozzászólásra
nem kombináltam, nem szoktam a gabona gyomirtót kombinálni, max nitrogénnel, illetve árpánál gombaölővel.
Válasz #135. hozzászólásra
Miket vitt és mit nem? Acat tövestül? Kombináltad , vagy lehet egyáltalán , ajánlottak hozzá valamit?
Válasz #134. hozzászólásra
Idén használtam Taltos-t, hááááát, egy cseppet sem jobb, mint a Pinter Star, viszont csak vmikor szárbaindulásig lehet kiadni. Én talán késtem egy kicsit és a kalászok a szár oldalából bújtak ki, lehet h ez a késői Táltos hatása volt, de lehet h az aszályé.
Van valakinek bármilyen véleménye infoja ezekről? Taltos 450 WG
Optica Trio
esetleg kombinálásukról....
A geniussal van valakinek tapasztalata?Hallottam hogy jó de még nem próbáltam,idén kuki után lesz buzám aztán van benne néhol egyszikű is (ecsetpázsit).Qrva lassu a komputerem aztán inkább itt válaszolnák a tarlókezelős topicba feltett kérdesre:a glifós linturos koktélt gabonatarlóba használom nyáron ott ahol kuk.lesz utána.Kötött hideg talajon ha nem csökkentem minimumra a gyommagokat akkor tavasszal márciustól júniusig folyamatos gyomkelés van a kukiba ha az alapkezelésem nem ázik normálisan be.
Válasz #131. hozzászólásra
Miért?
Válasz #130. hozzászólásra
Erre szerintem egy Dow-s területi képviselő (sem) adhat választ! :)
Nálunk miért nem lehet kapni a Starane Super-t? Vagy legalább is a netten alig van róla valami Magyarul.
http://www.dowagro.com/pl/produits/Starane_Super.htm
Válasz #128. hozzászólásra
Hát mondom ennyi ami feljött a nád meg ma láttam egy kis szulák féle van benne de nagyon elvétve.Amúgy akkor ezek szerint elviszi a acatot,varjúmákot,parlagfüvet most hirtelen ezek jutottak eszembe amik voltak benne máskor abba a földbe.