"Gőgös Zoltán felhívta a gazdálkodók figyelmét, hogy a fagy okozta károk miatt az idén valószínűleg nem lehet majd rekordterméssel számolni. Ez pedig akár kínálatcsökkenést is okozhat a piacon"
Komolyan mondom ha nem szól akkor hülye maradok. Vagy ezzel talán arra akar célozni, hogy örüljek mert kifagy a búzám és magasabb lesz az ár? A pofajártatás helyett most már dolgozni is kéne nekik.
A tartósan hideg idő károkat okozott a vetésekben
2009.01.13., 15:51
A tartósan hideg idő, a kemény fagyok károkat okoztak a vetésekben, a kár nagyságát azonban csak február végén, március elején lehet megbecsülni, amikor melegszik az idő, és a növények fejlődése is megkezdődik - mondta Gőgös Zoltán, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára
Elmondta: a Dunántúl egyes részein a homokos talajokon a repcénél már észlelhető a kártétel. Az államtitkár szerint a búzánál is számolni kell a fagykárokkal.
Hozzátette, hogy a kár mértékét jelenleg még megbecsülni sem lehet, arról csak február végén, március elején lehet számot adni, amikor melegszik az idő, és a növények fejlődése is megkezdődik.
Gőgös Zoltán felhívta a gazdálkodók figyelmét, hogy a fagy okozta károk miatt az idén valószínűleg nem lehet majd rekordterméssel számolni. Ez pedig akár kínálatcsökkenést is okozhat a piacon.
Az államtitkár szerint a raktárakat még most célszerű feltölteni, amíg van kínálat. Úgy vélte, az idén ősszel akár hiány is lehet a piacon.
Rendkívül jó a tavalyi ukrán gabonatermés: tisztasúlyban 53,3 millió tonna
Kimagaslóan jó a tavalyi ukrán gabonatermés: tisztasúlyban - nem végleges adatok szerint - 53,3 millió tonna lett, a 2007-es 29,3 millió tonna után
A búzatermés 25,9 millió tonnára nőtt a 2007-es 13,94 tonnáról, az árpa 12,61 millió tonna az egy évvel korábbi 5,98 millió tonna után, az ukrán statisztikai hivatal hétfői közlése szerint.
A kukoricatermés tavaly 11,42 millió tonna lett az előzetes adatok szerint, a 2007-es 7,42 millió tonna után.
Az ukrán mezőgazdasági minisztérium tavalyról 51 millió tonnás gabonatermésre számított, az UkrAgroConsult elemzőcsoport 52,2 millió tonnára.
Az idei gabonatermést a kormány 45 millió tonnára, az UkrAgroConsult 45,3 millió tonnára becsli. Ukrajna saját éves gabonaszükséglete mintegy 26 millió tonna.
Iszonyat sok pénz kell ahoz, hogy hosszútávon tároljon. Tavaj megszívták az állattartók, most benyultja a piac a számlát nekünk. Mellesleg nem elősször.
12850 hozzászólás
Válasz #599. hozzászólásra
Az akkor volt! Azóta szinte nem is vesznek.......
Válasz #593. hozzászólásra
az nem sok,én 3800+fa adtam el aratáskor.
Válasz #596. hozzászólásra
2008-as búza,ma rakták platóra.
Válasz #596. hozzászólásra
bocsi 2009-re értve elütöttem.
Válasz #595. hozzászólásra
Mostani vagy aratási ár 2900-re
Válasz #594. hozzászólásra
Asszem 8 banki nap.
Válasz #593. hozzászólásra
mikorra van az ár amit láttál a 3200+fát??
Ma láttam búza értékesítést.Euro minőség,3200+fa.
Válasz #591. hozzászólásra
"Gőgös Zoltán felhívta a gazdálkodók figyelmét, hogy a fagy okozta károk miatt az idén valószínűleg nem lehet majd rekordterméssel számolni. Ez pedig akár kínálatcsökkenést is okozhat a piacon"
Komolyan mondom ha nem szól akkor hülye maradok. Vagy ezzel talán arra akar célozni, hogy örüljek mert kifagy a búzám és magasabb lesz az ár? A pofajártatás helyett most már dolgozni is kéne nekik.
A tartósan hideg idő károkat okozott a vetésekben
2009.01.13., 15:51
A tartósan hideg idő, a kemény fagyok károkat okoztak a vetésekben, a kár nagyságát azonban csak február végén, március elején lehet megbecsülni, amikor melegszik az idő, és a növények fejlődése is megkezdődik - mondta Gőgös Zoltán, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára
Elmondta: a Dunántúl egyes részein a homokos talajokon a repcénél már észlelhető a kártétel. Az államtitkár szerint a búzánál is számolni kell a fagykárokkal.
Hozzátette, hogy a kár mértékét jelenleg még megbecsülni sem lehet, arról csak február végén, március elején lehet számot adni, amikor melegszik az idő, és a növények fejlődése is megkezdődik.
Gőgös Zoltán felhívta a gazdálkodók figyelmét, hogy a fagy okozta károk miatt az idén valószínűleg nem lehet majd rekordterméssel számolni. Ez pedig akár kínálatcsökkenést is okozhat a piacon.
Az államtitkár szerint a raktárakat még most célszerű feltölteni, amíg van kínálat. Úgy vélte, az idén ősszel akár hiány is lehet a piacon.
Forrás: MTI
Válasz #589. hozzászólásra
Azoknak? A mezőgazdaságban mossák tisztára! Sose fogy el!
Válasz #586. hozzászólásra
........akkor elfogy a pénzük oszt kész
Fő az optimizmus, egyszer nekik is lehet szerencséjük...
Válasz #586. hozzászólásra
..................GAME OVER!!!!!!!!!!!!!!!!!
Válasz #585. hozzászólásra
Lassan megtanulnak arrafelé is a mennyiség mellet minőséget is termelni, és akkor ...
Na ez sem jó nekünk !
Rendkívül jó a tavalyi ukrán gabonatermés: tisztasúlyban 53,3 millió tonna
Kimagaslóan jó a tavalyi ukrán gabonatermés: tisztasúlyban - nem végleges adatok szerint - 53,3 millió tonna lett, a 2007-es 29,3 millió tonna után
A búzatermés 25,9 millió tonnára nőtt a 2007-es 13,94 tonnáról, az árpa 12,61 millió tonna az egy évvel korábbi 5,98 millió tonna után, az ukrán statisztikai hivatal hétfői közlése szerint.
A kukoricatermés tavaly 11,42 millió tonna lett az előzetes adatok szerint, a 2007-es 7,42 millió tonna után.
Az ukrán mezőgazdasági minisztérium tavalyról 51 millió tonnás gabonatermésre számított, az UkrAgroConsult elemzőcsoport 52,2 millió tonnára.
Az idei gabonatermést a kormány 45 millió tonnára, az UkrAgroConsult 45,3 millió tonnára becsli. Ukrajna saját éves gabonaszükséglete mintegy 26 millió tonna.
BÚZAFRONTON MIUJSÁG?
Válasz #582. hozzászólásra
hello
ez már öreg infó
www.bet.hu
keresd a határidős gaponánánál
Válasz #581. hozzászólásra
Bár most néztem ha rákattintok úgy is bejön.
Válasz #580. hozzászólásra
A szóközt töröldd ki!
Válasz #579. hozzászólásra
http://www.pmak.hu/tozsdeinfo
Válasz #577. hozzászólásra
És hol lehet neten megnézni a gabonák kuki és napra meg búza tőzsdei árait?
Válasz #576. hozzászólásra
meg az, hogy vetni viszik és prima eső elötti árú
Mi volt az augusztus 31.-ei tőzsdei ár?Bérletfizetéshez.
Válasz #574. hozzászólásra
Az emeli az árát, hogy Gézától van:)
Itt most olyan csend van ez ügyben...
Válasz #572. hozzászólásra
te valamit tudsz :)
Válasz #569. hozzászólásra
32-be én is,de nem sok volt a java kenyérgabona,azt 38-ba.
Válasz #570. hozzászólásra
eladtam aratáskor 600q trikit 35-ért
most 40-ért adom
32 nettóért
Azt gyorsan elnyomtam 30-ért,utána meg 32-őt igértek érte..
Egyébbként adott már el valaki tak. búzát az idén? Felénk 1 vevőről se hallottam.:(
Válasz #551. hozzászólásra
Nemtudom,én tavaszig kivárok a búzaeladással.Elméletileg étkezésiből nincs túl sok az országban.
Válasz #566. hozzászólásra
Ez meg az: Írd ahogy mondod stíl.
Ezt is kell néha aplikálni.
Válasz #565. hozzászólásra
Én a "haggyuk"-ra gondoltam.
Válasz #563. hozzászólásra
Minden betűt nem fogok mindig kiírni meg full városi stílben nyomni mindent. Elvégre paraszt vok.
Rövidíteni kell a dolgokat.
Válasz #562. hozzászólásra
Jó, hogy mondod! Van egy söröm rezerva:) Megyek is érte:)))
Válasz #560. hozzászólásra
Azért ez se semmi!
"
Há hívj fel 1-et!
Mit bánom én.
Nem kell Őt bántani.
Haggyuk az egészet."
Nem kellett messzivre visszaolvasnom:))) :
Válasz #561. hozzászólásra
Ez van ha sokat iszik az ember! :-))))))
Válasz #560. hozzászólásra
Még magamat is sikerült alul múlnom:)))
Válasz #559. hozzászólásra
BENYÚJTJA!!! :-)))
Válasz #555. hozzászólásra
tavaly, ahhoz, először, Bocsesz:)!
Válasz #557. hozzászólásra
Ja,amúgy engem nem zavar.
Én rossz helyesíró vok.:)
:-))))))
Válasz #552. hozzászólásra
Jani,te engem oktattál helyesírásra!
Válasz #550. hozzászólásra
A tavalyi ár volt lufi,attól félek. Ki is durrant rendesen.
Válasz #551. hozzászólásra
hol van még a jövő nyár?
majd elöször meglátjuk milyen lesz az ősz, majd a tél és utána a tavasz
Iszonyat sok pénz kell ahoz, hogy hosszútávon tároljon. Tavaj megszívták az állattartók, most benyultja a piac a számlát nekünk. Mellesleg nem elősször.
Válasz #549. hozzászólásra
nem ,pont az ,hogy mindent eladni,mert jövőre még ennyire se kell.ha feléled a tartalékot csőd.