92-es évjáratú 82-es! Egy hónapja a királycsap bölcsőjét cseréltük, mert jó be volt már repedve, és akkor egy kisebb vagyont költöttem rá, hogy minden jól működjön a szántás idején. A-tól Z-ig mindent átnéztünk, kijavítottuk, cseréltük stb, de ilyet nem lehet előre látni...!
2 fejet húztam csak, hogy meglegyen a kellő mélység, és az egyik darab föld utolsó kerülőjén adta meg magát...
Akkor már ezt is tudom, hogy 1025-öst sem érdemes venni!
Tévedsz! A műtrágyaszórót Franciából hozta egy kereskedő véletlen botlottam bele nagyon jó üzlet volt.A többit neten intéztem egy métert
se mentem sehova.A rapid vetőgépet 3 éve hozattam Németországból
előre utalással ment.A permetezőért ki küldtem egy fuvarozó céget hogy
hozza be nekem,a sofőrnek adtam oda a gép árát és ő rendezte.
Tévedsz! A műtrágyaszórót Franciából hozta egy kereskedő véletlen botlottam bele nagyon jó üzlet volt.A többit neten intéztem egy métert
Decsi!
Már kérdezni akartam hogy láttam hogy most is hoztál be \ vagy hozattál be egy műtrágyaszórót külföldről!
Ezeket a értékesítő helyeket hol találod vagy honnan szeded? Gondolom nem randomra mész ki és lesz ami lesz hanem előre megnézed interneten vagy tévedek?
A héten nem lesz befejezve a szántás... Pedig úgy számoltam ha minden nap kint leszek egész nap, vasárnap estére már "nyugodtan hátradőlhetek" a kanapén, hogy idén végeztem a talajmunkákkal!
Az biztos söt igencsak döcög a kombájn mikor át vergődik rajta!! Felénk nagy múltja van az ilyesminek!! A Legg durvább mikor a tulaj elfelejti azt hogy hová is húzatta és az erös búzában a kombájnal kell megkeresni és a csik húzó logikáját értelmezni hogy ö most vajon merre is húzhatta..Néha igencsak érdekes ivek és alakzatok rajzolódnak ki a le aratott tarlón!! DE mindezt agyagos- kötött agyon taposott földbe.. És nem futó homokba..
Valaki jogban jártas tudna segíteni? Az ügyben fogadjak ügyvédet, vagy nem szükséges.
Idézést kaptam elbirtoklás ügyben mint alperes. 2008-ban vásároltam osztatlan közösben 3/4 részt, a fentmaradót azért nem tudtam megvenni, mert a tulaj meghalt, és az elérhető örökös nem kivánt foglalkozni az örökséggel. Csak anyit mondott, felőle használjam egészséggel. Elmentem a földhivatalba, bejelentettem a földhasználatot az egész területre, és azóta az egészet villanypásztorral lekerítve, legeltetéssel hasznosítom. Persze nagy bozót volt, fákkal vegyesen. A bozóttól már megtisztítottam a nagy részét, mikor a munkákkal idén tavasszal az egyik szomszéd területéig értem. Ekkor ő kivonult és nekiállt a területével határos részről a fákat kivágni, mondván, hogy azokat régebben ő ültette. Korára és korábbi jó viszonyunkra való tekintettel nem hívtam rendőrt, hanem a jegyzőt kértem meg az ügyben járjon el. A jegyző felszólítására abbahagyta a fák kivágását, és idáig csend. Ezek után most kaptam az idézést, mi szerint elkivánja birtokolni a telkével határos részt a földemből, mondván azt, ő 40 éve megszakítás nélkül használja.
Eeeeeezt a második felét most nem tudtam teljesen értelmezni.
Nagynak nagy, de 5-ik éve, hogy megvan. Nem is akartunk ekkorát venni, de jött a lehetőség, úgy hogy inkább ezt, mint egy ismeretlent.
Azt meg kell hagyni, hogy ez az év ilyen szempontból katasztrófa volt. A kombájnnal főleg. Ez az amaz mindig előjött rajta. Aztán a pótkocsi, az MTZ, most a JD. Reméljük a jövő év nyugisabb lesz.
Nincs összesen 100 ha. A többiben kalászos van, a szántottba megy kukorica meg napra. Alkalmi vétel volt a nagy gép, azért került hozzánk, így nem nagy gond, ha nincs leterhelve. Nah meg nem akartunk mindig a barázdában koccintani
31266 hozzászólás
Válasz #15317. hozzászólásra

92-es évjáratú 82-es! Egy hónapja a királycsap bölcsőjét cseréltük, mert jó be volt már repedve, és akkor egy kisebb vagyont költöttem rá, hogy minden jól működjön a szántás idején. A-tól Z-ig mindent átnéztünk, kijavítottuk, cseréltük stb, de ilyet nem lehet előre látni...!
2 fejet húztam csak, hogy meglegyen a kellő mélység, és az egyik darab föld utolsó kerülőjén adta meg magát...
Akkor már ezt is tudom, hogy 1025-öst sem érdemes venni!
Válasz #15312. hozzászólásra

Milyen tipusu mtz csak nem 1025???Az szokott ilyet összehozni sürün.
Válasz #15314. hozzászólásra
Válasz #15314. hozzászólásra
Decsi!
Már kérdezni akartam hogy láttam hogy most is hoztál be \ vagy hozattál be egy műtrágyaszórót külföldről!
Ezeket a értékesítő helyeket hol találod vagy honnan szeded? Gondolom nem randomra mész ki és lesz ami lesz hanem előre megnézed interneten vagy tévedek?
Válasz #15311. hozzászólásra
Ennek pont az a lényege hogy keresztbe hosszába húzhatod még a
dzsipóval se veszed észre nem hogy kombájnnal,20 cm széles.
A héten nem lesz befejezve a szántás...
Pedig úgy számoltam ha minden nap kint leszek egész nap, vasárnap estére már "nyugodtan hátradőlhetek" a kanapén, hogy idén végeztem a talajmunkákkal!

Válasz #15310. hozzászólásra

Az biztos söt igencsak döcög a kombájn mikor át vergődik rajta!! Felénk nagy múltja van az ilyesminek!! A Legg durvább mikor a tulaj elfelejti azt hogy hová is húzatta és az erös búzában a kombájnal kell megkeresni és a csik húzó logikáját értelmezni hogy ö most vajon merre is húzhatta..Néha igencsak érdekes ivek és alakzatok rajzolódnak ki a le aratott tarlón!! DE mindezt agyagos- kötött agyon taposott földbe.. És nem futó homokba..
Válasz #15309. hozzászólásra
Tudatlanul hülyeséget beszélni.
Aratáskor is ott lesz az árok
Válasz #15298. hozzászólásra

Hát szerintem sem fog sokat érni, éjjel megfagy reggel kienged és kettő három hét múlva be lesz tömődve az árok!!
100éve első lap alja, második eleje.............http://epa.oszk.hu/01800/01889/03291/pdf/Szentesi_Lap_EPA01889_1913-05-18_40.pdf
Válasz #15301. hozzászólásra

Igen, úgy lett volna kerek a történet
remélem azért nem lesz belvíz
Válasz #15305. hozzászólásra

Mi mindet beforgattuk, mondjuk mi is kacérkodtunk a gondolattal, de aztán inkább nem. Zöldtrágyának megteszi
Válasz #15302. hozzászólásra
Én hagytam ilyet 8 ha,majd meglátjuk tavasszal mire viszi.Volt itt aki már csinált ilyet,6 tonnát aratott.
Válasz #15303. hozzászólásra

Feküdt, mint a szőnyeg. Elég sokat nem sikerült felszedni... mint látszik
Válasz #15302. hozzászólásra

kicsit szórt a kombájn?
Korán és nap közben, fater is beszállt pár körre amíg kajáltam, mellettem a kolléga is pirította és végül pár órája mikor estére fordult a nap...

Le kellett volna fotóznom a másik végét is ami a tábla melletti csatornába
vezet.(belvízelvezető csatorna)
Belvíz elvezető.
autópálya a földigilisztáknak
Válasz #15293. hozzászólásra
Ez mi? Ne haragudj de fogalmam sincs...sokat olvasom a fórumot és olvasok egyéb dolgokat de ez mire jó?
Válasz #15296. hozzászólásra
Kösszzzz !
Válasz #15295. hozzászólásra
Passz! Méret függő 1.3-2.5 mil

Mibe fáj most egy ilyen gép ára ??????

Ezt ma csinálták kb 40-50 cm mély.Szerintem jó!
Válasz #15291. hozzászólásra
Köszönöm.
Válasz #15289. hozzászólásra
Benn van egy másik topikban..............
Osztatlan közös tulajdon megosztása.......ebben.
Valaki jogban jártas tudna segíteni? Az ügyben fogadjak ügyvédet, vagy nem szükséges.
Idézést kaptam elbirtoklás ügyben mint alperes. 2008-ban vásároltam osztatlan közösben 3/4 részt, a fentmaradót azért nem tudtam megvenni, mert a tulaj meghalt, és az elérhető örökös nem kivánt foglalkozni az örökséggel. Csak anyit mondott, felőle használjam egészséggel. Elmentem a földhivatalba, bejelentettem a földhasználatot az egész területre, és azóta az egészet villanypásztorral lekerítve, legeltetéssel hasznosítom. Persze nagy bozót volt, fákkal vegyesen. A bozóttól már megtisztítottam a nagy részét, mikor a munkákkal idén tavasszal az egyik szomszéd területéig értem. Ekkor ő kivonult és nekiállt a területével határos részről a fákat kivágni, mondván, hogy azokat régebben ő ültette. Korára és korábbi jó viszonyunkra való tekintettel nem hívtam rendőrt, hanem a jegyzőt kértem meg az ügyben járjon el. A jegyző felszólítására abbahagyta a fák kivágását, és idáig csend. Ezek után most kaptam az idézést, mi szerint elkivánja birtokolni a telkével határos részt a földemből, mondván azt, ő 40 éve megszakítás nélkül használja.
Új téma nyitásakor, mennyi idő múlva jelenik meg az új téma?
Válasz #15287. hozzászólásra

Állapotól függően 8-12mill az ára!
Válasz #15286. hozzászólásra
Egész számmal szorozz ne törtekkel 
Pont te mondasz ilyeneket, akinek hasonlója van? Ha komolyan beszélnél sem hinném el neked
Válasz #15285. hozzászólásra
Kevesebbet gondoltam érte.
Poénnak szántam a 4.3mat!
Válasz #15284. hozzászólásra
Szorozgasd még azt az összeget egy kicsit
Különben nem eladó. Szeressük
A tsz visszasírja 
Felejtős
Válasz #15283. hozzászólásra

4.3 mill adok érte!
Válasz #15282. hozzászólásra
Eeeeeezt a második felét most nem tudtam teljesen értelmezni.
Nagynak nagy, de 5-ik éve, hogy megvan. Nem is akartunk ekkorát venni, de jött a lehetőség, úgy hogy inkább ezt, mint egy ismeretlent.
Válasz #15281. hozzászólásra
Nagy az nektek!4.3-mal indulok most!Még jól is jártok!
Válasz #15280. hozzászólásra
4.2+fa. Úgy, hogy apám munkahelyén dolgozott, szóval tetőtől talpig tudtuk az előéletét.
Válasz #15278. hozzászólásra
Alkalmi vétel? Mennyi?
Válasz #15277. hozzászólásra
Azt meg kell hagyni, hogy ez az év ilyen szempontból katasztrófa volt. A kombájnnal főleg. Ez az amaz mindig előjött rajta. Aztán a pótkocsi, az MTZ, most a JD. Reméljük a jövő év nyugisabb lesz.
Válasz #15276. hozzászólásra

Nincs összesen 100 ha. A többiben kalászos van, a szántottba megy kukorica meg napra. Alkalmi vétel volt a nagy gép, azért került hozzánk, így nem nagy gond, ha nincs leterhelve. Nah meg nem akartunk mindig a barázdában koccintani
Válasz #15276. hozzászólásra

Sehogy!Vagy bográcsolnak vagy javítanak.
Válasz #15275. hozzászólásra
többi lazitva van, vagy hogy használjátok ki a nagy jd-t?
Válasz #15274. hozzászólásra
Évente 50 hektár körül szántunk.
Válasz #15264. hozzászólásra
mennyi szántótok van?
Válasz #15268. hozzászólásra
mostmár élvezhetjük e luxust 
kép készítésekor még fáztunk
Válasz #15271. hozzászólásra

Óhhh tényleg.
Akkor én is inkább beszegem a jövőhéten
Válasz #15270. hozzászólásra

Ok.De majd legközelebb.Most ha minden rendbe lesz a kézi gáz szabályzot dédelgetem inkább.
Válasz #15269. hozzászólásra

Keress egy szántatlan táblát, én is hagyok a közelében egy kicsit a mienkből, aztán szilveszterkor ott találkozunk
Válasz #15265. hozzászólásra

Szilveszteri szánto buli ilyen még nem volt.