na akkor kimondom:
bár a belvízfoltokat beleszámítva(ezek 0,5-5hektáros méretűek) szóval ezzel együtt az árvízsúlytotta fődjeink mennyisége 100hektár!
ennyin áll a víz, vagyis most folyik...
ebből van síma szántás, elmunkált starterezett magágy, búza, olajretek vetőmag, kukorica napraforgó...
Szendrő harmada úszik a vízben, a mélyebben fekvő házakban az ablakig ér(t) a víz, balhé van...
a traktorok húzták a homokot énmeg őket, mert süllyedtek rendesen. Egyet le is kaptam:
Hát én is eddig úgy tudtam hogy meleg kell neki meg esőbe nem nagyon kellene neki jönni de mégis be van kis helyeken települve.Bár mondjuk most itt volt 1 nap hogy nem volt eső de meleg az nem volt csak ilyen 10 fok körüli idő
Én minden nyár előtt és végén a fergát és a nyuszit is szétszedem így, mivel már a napraforgót is a kukorica dobkosárral aratjuk, plussz be is kell lemezelni a dobokat is. Így sokkal tisztább egyébként a napraforgó is! nem szedi annyira porrá a kalapot szármaradványokat, szinte egyben megy ki hátul minden vegetatív növényrész, a szemet pedig tökéletesen kicséplik, persze be kell állítani őket jól.
Ti a jonikat nem lemezelitek??? kosarat sem cseréltek??? vagy miaszösz!?!
a fergán is van szerelőnyílás de nem érek be a közepéig olyan széles az egész bele, nomeg a dobon lemez felfogató csavaroknak menet nincsen csak egy tagnál, ide kell utoljára feltenni a lemezt. Mondjuk ha mindegyiken hegesztett anya lenne akkor bemásznék fentről és onnan lemezelném szépen.
persze kosarat akkoris kell cserélni....
ááá lekell szedni a ferdét mindenképpen ilyen kombájnoknál.
majd az axiáldobos Fortián nem fogom
Válasz #4874. hozzászólásra
Erről a tipusról,egy óra alatt lent van,meg vissza is ennyi! A jobb oldaliból ki kellett venni a kosarat,a bal oldalin pedig dobcsapágyat akarunk cserélni,meg az volt belemezelve,így könnyebb kiszedni,kitakarítani.
nekünk még soha nem kellett. Tavaly hülye fejjel ráhagytam a dolgozónkra, mire délután visszamegyek, le van szedve... EGÉSZ NAP AZZAL SZARAKODOTT! kérdem miért? hát aszongya megnézi a dobot, meg a kosarat, meg mennyivel könnyebb meghúzni a behordó láncot...
aztán persze megint egy nap volt, míg visszarakta... azt hittem megnyúzom... ha csak nem cseréled kompletten a dobot, mindent meg lehet csinálni a szerelőrésen át...
Én áfakörös családi gazdálkodóként ügyködöm,de erről idáig nem hallottam:"Egy hetük van az őstermelőknek!
2010.5.11., 20:44
A Magyar Agrárkamara arra figyelmeztet, hogy hétfőig még bejelentkezhetnek az őstermelők a nemzeti kárenyhítési rendszerbe, amely a nem biztosítható elemi károk, tehát belvíz-, fagy- jégeső és aszálykárok ellen hivatott országos szinten megteremteni a mezőgazdasági termelők kárenyhítési lehetőségét.
Az őstermelők számára választható, míg a piacra termelő üzemek, egyéni és egyéni vállalkozóként családi gazdálkodók számára tavaly óta kötelező rendszer – hívja fel a figyelmet a Magyar Agrárkamara.
Május 15-ig jelentkezhetnek az őstermelők a nemzeti kárenyhítési rendszerbe. Ehhez egy nyilatkozatot kell készíteniük és minden évben az egységes támogatási kérelem benyújtásának határideéig – ez most május 17. - eljuttatniuk a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH), amely dönt a nyilatkozatok befogadásáról.
Az őstermelő ezzel kötelezettséget is vállal arra, hogy befizeti a kárenyhítési hozzájárulást, azaz az általa művelt szántó után hektáronként 800, ültetvény esetén 2000 forintot évenként. Ezt az összeget az őstermelőknek – is – június 30-ig kell átutalni az MVH adott számlájára.
31286 hozzászólás
Válasz #4878. hozzászólásra

8 év használat utáni karbantartás.
Menet hajtó szíj-és vezetőgörgők cseréje,kormánymű felújítás.
Válasz #4869. hozzászólásra
Igen az enyém.
na akkor kimondom:
.jpg)
.jpg)
bár a belvízfoltokat beleszámítva(ezek 0,5-5hektáros méretűek) szóval ezzel együtt az árvízsúlytotta fődjeink mennyisége 100hektár!
ennyin áll a víz, vagyis most folyik...
ebből van síma szántás, elmunkált starterezett magágy, búza, olajretek vetőmag, kukorica napraforgó...
Szendrő harmada úszik a vízben, a mélyebben fekvő házakban az ablakig ér(t) a víz, balhé van...
a traktorok húzták a homokot énmeg őket, mert süllyedtek rendesen. Egyet le is kaptam:
Válasz #4864. hozzászólásra

Hát én is eddig úgy tudtam hogy meleg kell neki meg esőbe nem nagyon kellene neki jönni de mégis be van kis helyeken települve.Bár mondjuk most itt volt 1 nap hogy nem volt eső de meleg az nem volt csak ilyen 10 fok körüli idő
Vizeim :

Itt a messzi távolban lenne egy 15 hekis kuka földem ami tényleg úgy nézz ki, hogy nem kuka hanem kakukk !!!
Válasz #4875. hozzászólásra

ez q. jó
ehhez nem vagyok szokva
itt mi a sztori?

Én minden nyár előtt és végén a fergát és a nyuszit is szétszedem így, mivel már a napraforgót is a kukorica dobkosárral aratjuk, plussz be is kell lemezelni a dobokat is. Így sokkal tisztább egyébként a napraforgó is! nem szedi annyira porrá a kalapot szármaradványokat, szinte egyben megy ki hátul minden vegetatív növényrész, a szemet pedig tökéletesen kicséplik, persze be kell állítani őket jól.
Ti a jonikat nem lemezelitek??? kosarat sem cseréltek??? vagy miaszösz!?!
a fergán is van szerelőnyílás de nem érek be a közepéig olyan széles az egész bele, nomeg a dobon lemez felfogató csavaroknak menet nincsen csak egy tagnál, ide kell utoljára feltenni a lemezt. Mondjuk ha mindegyiken hegesztett anya lenne akkor bemásznék fentről és onnan lemezelném szépen.
persze kosarat akkoris kell cserélni....
ááá lekell szedni a ferdét mindenképpen ilyen kombájnoknál.
majd az axiáldobos Fortián nem fogom
ja életkép:
Erről a tipusról,egy óra alatt lent van,meg vissza is ennyi! A jobb oldaliból ki kellett venni a kosarat,a bal oldalin pedig dobcsapágyat akarunk cserélni,meg az volt belemezelve,így könnyebb kiszedni,kitakarítani.
Válasz #4872. hozzászólásra

Hameg nem,akkor jövőre csak "dörrenteni" kell!!!

Hátha......
A mai elfoglaltság pedig ez volt.
Válasz #4871. hozzászólásra
de minek veszitek le a felhordót???
nekünk még soha nem kellett. Tavaly hülye fejjel ráhagytam a dolgozónkra, mire délután visszamegyek, le van szedve... EGÉSZ NAP AZZAL SZARAKODOTT! kérdem miért? hát aszongya megnézi a dobot, meg a kosarat, meg mennyivel könnyebb meghúzni a behordó láncot...
aztán persze megint egy nap volt, míg visszarakta... azt hittem megnyúzom... ha csak nem cseréled kompletten a dobot, mindent meg lehet csinálni a szerelőrésen át...
Válasz #4870. hozzászólásra
nekem volt a múlt héten 5 leveles kukoricám. most levéltelen
Válasz #4871. hozzászólásra
lesz mit?
Megkezdődött a csépelési felkészülés.

Egy kis határszemlézés ma

Nem tudom meddig lesz ilyen szar az idő, de ha így folytatja nagyobb bajok lesznek vízzel mint eddig
Válasz #4863. hozzászólásra

Szia Gery!
Érdeklődnék a képen lévő NH a tied?
Válasz #4867. hozzászólásra

Szórjatok vlm. fotókat.
Nemtom mit gondolkodtok....
Vizeset azt nem muszáj erőltetni mondjuk..........
Válasz #4866. hozzászólásra

ne is mond!!!!!!!!
még az elsö osztályu lineáros táblákon is tavak vannak!!!!!
Válasz #4865. hozzászólásra
Állnak a vizek waze?
Válasz #4864. hozzászólásra

meg hogy ilyen hidegben már ott vannak a mocskos dögök
Válasz #4863. hozzászólásra

az azért érdekes annak meleg kell az eső hogyhogy nem mosta le
Ma voltam kint szemlézni.Némely búzába jön a fehérítő bogár
de még áll a lábán.A kukoricán imitt amott áll a víz.A többit nem is néztem inkább.
.jpg)

.jpg)
.jpg)
Válasz #4861. hozzászólásra

hátha kuk. akkor látszik
ott az a Q. nyomjelzőnyom
Válasz #4860. hozzászólásra
a második az már a vetés utáni kép , még ha nem is látszik
Válasz #4859. hozzászólásra

igen csak ott
ez a legfekább földünk, olyan kormánylemezhez ragadó fajta
napra után 2 sor tárcsa + lazitó
tavasszal duplafogas + kombi és ilyen lett
Válasz #4858. hozzászólásra
ott ahol ömelted ott ilyen nem?
Válasz #4854. hozzászólásra
BULL

Válasz #4856. hozzászólásra
+m
Itt a jó kis omlósz

Én áfakörös családi gazdálkodóként ügyködöm,de erről idáig nem hallottam:"Egy hetük van az őstermelőknek!
2010.5.11., 20:44
A Magyar Agrárkamara arra figyelmeztet, hogy hétfőig még bejelentkezhetnek az őstermelők a nemzeti kárenyhítési rendszerbe, amely a nem biztosítható elemi károk, tehát belvíz-, fagy- jégeső és aszálykárok ellen hivatott országos szinten megteremteni a mezőgazdasági termelők kárenyhítési lehetőségét.
Az őstermelők számára választható, míg a piacra termelő üzemek, egyéni és egyéni vállalkozóként családi gazdálkodók számára tavaly óta kötelező rendszer – hívja fel a figyelmet a Magyar Agrárkamara.
Május 15-ig jelentkezhetnek az őstermelők a nemzeti kárenyhítési rendszerbe. Ehhez egy nyilatkozatot kell készíteniük és minden évben az egységes támogatási kérelem benyújtásának határideéig – ez most május 17. - eljuttatniuk a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH), amely dönt a nyilatkozatok befogadásáról.
Az őstermelő ezzel kötelezettséget is vállal arra, hogy befizeti a kárenyhítési hozzájárulást, azaz az általa művelt szántó után hektáronként 800, ültetvény esetén 2000 forintot évenként. Ezt az összeget az őstermelőknek – is – június 30-ig kell átutalni az MVH adott számlájára.
Válasz #4853. hozzászólásra

ejjjjj ez a Q. ih .....
Válasz #4847. hozzászólásra

Válasz #4850. hozzászólásra
Válasz #4848. hozzászólásra

B -meg!!! Nekünk kora öszel egy nap alat még a multi tiler is öszetört!!Most meg odafészkelt a vadkacsa...

Lassan "régi szép idő"-ként emlegetjük ezeket az állapotokat

Haaaaaa
Ideqrtál pár taliga hantot
Ez most nagyon vicces
Hú ilyenjeink még asszem nem is voltak A CÉG-nél
Válasz #4847. hozzászólásra

Vízmentes ÉK jó lenne.
Nyomtok máma vagy nem nyomtok?
Válasz #4830. hozzászólásra
csak kérdés h kiszáradnak-e a földek annyira h lehessen lazítózni.
mézga te valami homokháton vagy
Válasz #4834. hozzászólásra
tavaly nem sok kellett, hogy tönkre menjek
Válasz #4842. hozzászólásra

Válasz #4841. hozzászólásra
vele még nem kezeltem.
Veres Janival igen, na most már tudjuk akkor ki az...
Válasz #4840. hozzászólásra

Mondom én h. OV az.
Válasz #4839. hozzászólásra
de olyan is van akivel már mindketten kezeltünk párszor...
Válasz #4838. hozzászólásra
Van hát.
Millió szám.
Pl Orbán Viktor úr is az. háháháááhhááhááááá
Válasz #4837. hozzászólásra

föl bizony!
nomeg ismétlem van közös ismerősünk!!!
Válasz #4811. hozzászólásra

Mivan fölismerted a vakondtúrásos réti fődecskéinket???