Válasz csuti0 #10591. hozzászólására
Az eper virágzata a gyökértörzs csúcsrügyéből fejlődik. Általában egy hosszú tőkocsány végén alakulnak ki a változó számú virágból álló bogernyők. Ezek eltérő időben virágoznak, így nemcsak az érésük húzódik el, hanem a bogyóméret is változik. A virágoknak 5 csészelevelük, 5 sziromlevelük, 3 porzókörük és számtalan termőlevelük van. Az eper virágai rendszerint hímnősek, de lehetnek csak egyivarúak is. A termők a vacok felületén helyezkednek el.
Találtam egy ilyen leírást. Akkor lehet, hogy mégis van nem termő virág vagy hülyeség ez a cikk.
Válasz clanki #10682. hozzászólásáraEgy harapásból beletrafáltam, hogy alba.
Én még a retket vittem a piacra és egy ismerősnél láttam na mondom adj mán egy szemet he
Válasz Viktor 12045 #10679. hozzászólásáraLegtöbb fóliás okádék.. én meg nem venném, ha nem termelném meg se kóstolnám, de így a név kötelez.. az igazi finom májusban indul a szabad földivel! Ekkor lehet az igazi tételeket is eladni, ha be indul a kereskedők rá se néznek a fóliásra, főleg mikor már folyik a ládában is a kényszer érett finomság..
Válasz lacibakter #10671. hozzászólásáraHa csendben maradtál volna okosabb lettél volna...ha te mutatsz nekem élő mozgó bundásbogarat olyan korán amikor a fóliás virágzott, akkor megeyzem a kalapom!
Válasz lacibakter #10671. hozzászólásáraHa csendben maradtál volna okosabb lettél volna...ha te mutatsz nekem élő mozgó bundásbogarat olyan korán amikor a fóliás virágzott, akkor megeyzem a kalapom!
Válasz Csyzy #10663. hozzászólásáraAkiknek tudom, hogy van, annak a 90%-a ugyanezt mondja. Kevès virág, kevès virág... Nekem 500-as volt, 2-3 rizoma. Rizománkènt egy max kettő termőrügy (de találtam olyat amiben semmi sem volt, csak levèl), igaz van amelyiken 12-15 virág van.
Válasz hasutas1 #10662. hozzászólásáraKöszönöm,a virág nagysággal nincs baj,az nálam is veri a 200-ast,a mennyiségét keveslem...mondjuk még most kezd virágozni.Ami még érdekes számomra,az a dely.Tolja a virágokat ész nélkül,és nem ritka közte,a 200-as méretü,pedig mezei szálas palánta volt.Ez fog elsőnek teremni,már tisztán látszik.Clery is csak most kezd pár virágot hozni,quicky-n nálam nagy virágok vannak,bár az is csak most kezdi nyomni.
Válasz hasutas1 #10661. hozzászólásáracsak a szakirodalom ismételgetése, mert idei éveben kezdődik... én sem vagyok eddig elájuva a virágmennyiségtől, ami most ennyire előre van az augusztus eljén lett ültetve és kicsi, a legérzékenyebb fajta a talajra (biztos alacsony ph kell neki) de tény koraibb mint a Clary a többit meglátjuk...
Válasz Karesz49 #10660. hozzászólásáraHa tudnèk feltenni kèpet a telefonomról megmutatnám, de valamièrt nem megy.
Nálam teljes virágzásban van, szinte mindegyik 200 ft-os nagyságú virágok. Van már pár bogyó. Olyan lepke kinèzetű, a quikcy meg hegyes,kúpos.
Válasz Csyzy #10658. hozzászólásáraAmúgy te biztos sok helyen jársz. Mit mondanak a quickyről? Nem dobok hátast a virágmennyisègètől, viszont ha tènyleg extra korán van, attól mèg jó lehet.
Nálatok milyen az Amy?Szabadföldön van nekem,hatalmas a növény,2-3 tőrózsával,fürt meg eddig csak 1,azon is pár bimbó.Virág még csak pár tövön,de azok hatalmasok.
Válasz pisti817 #10652. hozzászólásáraAz azért van mert a gyengébb töveken előbb kijön a foszfor többlet. Adj neki egy kis nitrogén túlsúlyosat nagyon kevés foszfortartalommal.
Pl 26.5.13 v valami hasonlót.
Válasz zelnikpeti #10648. hozzászólásáramaster 20-20-20 at kapja startert 1 szer kapott de nem mind ilyen csak foltokban 1 tövön látom pár nap mulva megy a másikra
Jó lesz az ne pánikoljatok ha nem esszük meg akkor megisszuk
Jövőhéten befejezem a vetést és elkezdek foglalkozgatni az eperrel.
A ráérésről meg annyit, hogy, vetés közben is szoktam olvasini ezt a fost, sőt még videózok is és nyomom fel fészbúúkra
Válasz csuti0 #10643. hozzászólásáraNa az biztos,nekünk is pont ezért van egy kis szabadosunk,hát nagyon kíváncsi vagyok az idei szezonra
Jó munkát és sikeres szezont Nektek!!
Válasz papjanika095 #10630. hozzászólásáraPedig egyértelmű, hogy porzási probléma. A korai fajtában van több. Ez a február végi -március eleji időjárás eredménye. Gondolom fent volt a fólia télen vagy korán húztátok fel és megindult a tavaszi tél előtt egy kicsit...
Válasz bujdi05 #10640. hozzászólásáraSzia!
Nálunk még csak most kezdett itt ott virágozni a clery,a többi még bimbóban.
Én maradok a klasszikus szabadosnál,mire nekem elkezd érni addigra a görögök spanyolok már a végét szedegetik. Sőt már a magyar fóliások zöme is kifutóban lesz.
Üdv.:Csuti
Válasz csuti0 #10635. hozzászólásáraSzerintem ez pont annyira természetes, mint az, hogy régen újságot olvastak az emberek odabent. Legalább azt az időt is hasznosan töltjük
Válasz ND #10634. hozzászólásáraDe lehetne.
Mire is kellene válaszolni? Nem volt konkrètum, sem az mekkora terület. Ha 50-60 db akkor ültesse el, aztán a többit bizza a jó istenre.
Figyu. Válaszolnèk a többi gondolatodra is, ha nem bánod.
Szóval, nem gondolom hogy egymás konkurenciái lennènk, főleg ha segítjük is nèha egymást. Mifelènk nem így mennek ezek a dolgok. Nem hiába működik pl a palántarendelès, közel 1 millió db-bal, vagy most már a műtrágya-növènyvèdelem rendelès is. Ha gond van, vagy gondban van az ember, akkor segítjük egymást elfogadható kereteken belül.
Itt is ment egy darabig, de már nem.
Válasz L. M. #10623. hozzászólásáraSzia!
Én mennyire perverz vagyok,retyón ülve is képes vagyok fórumot olvasni,sőt még néha írásra is vetemedek.
19380 hozzászólás
Válasz csuti0 #10591. hozzászólására

Az eper virágzata a gyökértörzs csúcsrügyéből fejlődik. Általában egy hosszú tőkocsány végén alakulnak ki a változó számú virágból álló bogernyők. Ezek eltérő időben virágoznak, így nemcsak az érésük húzódik el, hanem a bogyóméret is változik. A virágoknak 5 csészelevelük, 5 sziromlevelük, 3 porzókörük és számtalan termőlevelük van. Az eper virágai rendszerint hímnősek, de lehetnek csak egyivarúak is. A termők a vacok felületén helyezkednek el.
Találtam egy ilyen leírást. Akkor lehet, hogy mégis van nem termő virág vagy hülyeség ez a cikk.
Válasz clanki #10682. hozzászólásáraEgy harapásból beletrafáltam, hogy alba.
Én még a retket vittem a piacra és egy ismerősnél láttam na mondom adj mán egy szemet he
Válasz Viktor 12045 #10679. hozzászólásáraHogy került innen hozzád eper? A barátnőm Mórahalmi.
Válasz clanki #10680. hozzászólására

Válasz Viktor 12045 #10679. hozzászólásáraLegtöbb fóliás okádék..
én meg nem venném, ha nem termelném meg se kóstolnám, de így a név kötelez.. az igazi finom májusban indul a szabad földivel! Ekkor lehet az igazi tételeket is eladni, ha be indul a kereskedők rá se néznek a fóliásra, főleg mikor már folyik a ládában is a kényszer érett finomság..
Én ettem ma magyar epret egyenesen mórahalomból, egy okádék volt
Sziasztok!

Pár mai kép!
Válasz clanki #10676. hozzászólásáraHát,ja...hátha valaki rendelt most tavaszra,és maradt ki esetleg.
Válasz Karesz49 #10675. hozzászólásáraIlyenkor???
Sziasztok!Nincs valakinek esetleg pár száz darab amy és quicky palántája eladó?
Válasz papjanika095 #10630. hozzászólásáraSzerintem meg bundásbogár kártétel.
https://index.hu/tudomany/til/2018/04/20/az_epret_egy_francia_kemnek_koszonheti_a_vilag/
aki nem tudta volna a sztoryt...
Válasz clanki #10633. hozzászólásáraValagro Master
20.20.20
13.40.13
Mikromin 45N
Heti 2-3x 1000L vizhez 1 kg 320 méter eperre
Válasz hasutas1 #10667. hozzászólásáraegy ágban 10-12 ez is érdekes, oldalrügyon 6-8 max 2 rizóma így 15-25 virág...
Válasz Karesz49 #10664. hozzászólásáraMègis mennyi virág van? Elèg a 30 is nem kell mindjárt száz.
Válasz Csyzy #10663. hozzászólásáraAkiknek tudom, hogy van, annak a 90%-a ugyanezt mondja. Kevès virág, kevès virág... Nekem 500-as volt, 2-3 rizoma. Rizománkènt egy max kettő termőrügy (de találtam olyat amiben semmi sem volt, csak levèl), igaz van amelyiken 12-15 virág van.
Válasz Csyzy #10663. hozzászólásáraIgen,nekem is a virág mennyisége a problémás..
Válasz hasutas1 #10662. hozzászólásáraKöszönöm,a virág nagysággal nincs baj,az nálam is veri a 200-ast,a mennyiségét keveslem...mondjuk még most kezd virágozni.Ami még érdekes számomra,az a dely.Tolja a virágokat ész nélkül,és nem ritka közte,a 200-as méretü,pedig mezei szálas palánta volt.Ez fog elsőnek teremni,már tisztán látszik.Clery is csak most kezd pár virágot hozni,quicky-n nálam nagy virágok vannak,bár az is csak most kezdi nyomni.
Válasz hasutas1 #10661. hozzászólásáracsak a szakirodalom ismételgetése, mert idei éveben kezdődik... én sem vagyok eddig elájuva a virágmennyiségtől, ami most ennyire előre van az augusztus eljén lett ültetve és kicsi, a legérzékenyebb fajta a talajra (biztos alacsony ph kell neki) de tény koraibb mint a Clary a többit meglátjuk...
Válasz Karesz49 #10660. hozzászólásáraHa tudnèk feltenni kèpet a telefonomról megmutatnám, de valamièrt nem megy.
Nálam teljes virágzásban van, szinte mindegyik 200 ft-os nagyságú virágok. Van már pár bogyó. Olyan lepke kinèzetű, a quikcy meg hegyes,kúpos.
Válasz Csyzy #10658. hozzászólásáraAmúgy te biztos sok helyen jársz. Mit mondanak a quickyről? Nem dobok hátast a virágmennyisègètől, viszont ha tènyleg extra korán van, attól mèg jó lehet.
Nálatok milyen az Amy?Szabadföldön van nekem,hatalmas a növény,2-3 tőrózsával,fürt meg eddig csak 1,azon is pár bimbó.Virág még csak pár tövön,de azok hatalmasok.
Válasz Csyzy #10658. hozzászólásáraEz mèg mindig picit sárga, ugye?
Quicky ma 1 cmes termések rajta a szabadfödön ez van legelőrébb...
Válasz zelnikpeti #10656. hozzászólásáraHa szèp lombot akarsz akkor adj neki, èn biztos nem adok. Így is akkora, hogy majdnem elrepül, ès nitrogènt nem kapott
Válasz hasutas1 #10655. hozzászólásáraMiért Te mit adnál?
Válasz zelnikpeti #10653. hozzászólásáraNitrogènt??? Vègülis ti tudjátok
Válasz zelnikpeti #10653. hozzászólásáramegpróbálom köszönöm szépen a segitségedet
Válasz pisti817 #10652. hozzászólásáraAz azért van mert a gyengébb töveken előbb kijön a foszfor többlet. Adj neki egy kis nitrogén túlsúlyosat nagyon kevés foszfortartalommal.
Pl 26.5.13 v valami hasonlót.
Válasz zelnikpeti #10648. hozzászólásáramaster 20-20-20 at kapja startert 1 szer kapott de nem mind ilyen csak foltokban 1 tövön látom pár nap mulva megy a másikra
Válasz Viktor 12045 #10649. hozzászólásáraIdèn lesz bőven pálesz az biztos
Válasz csuti0 #10643. hozzászólásáraItt már van a jolyban virág. Semmivel nem volt takarva, ès annyi lesz rajta, mint a sár
Jó lesz az ne pánikoljatok
ha nem esszük meg akkor megisszuk

Jövőhéten befejezem a vetést és elkezdek foglalkozgatni az eperrel.
A ráérésről meg annyit, hogy, vetés közben is szoktam olvasini ezt a fost, sőt még videózok is és nyomom fel fészbúúkra
Válasz pisti817 #10620. hozzászólásáraMilyen tápoldatot adsz neki?
Kicsit sok a foszfor. Azért deformálódik a levélzet.
Válasz papjanika095 #10630. hozzászólásáraSzia
Poszméheket nem használsz? Sokat javítana a helyzeten.
Kb 15-16000 ft egy kicsi család de gyorsan sokan lesznek.
Válasz csuti0 #10643. hozzászólásáraNa az biztos,nekünk is pont ezért van egy kis szabadosunk,hát nagyon kíváncsi vagyok az idei szezonra
Jó munkát és sikeres szezont Nektek!!
Válasz L. M. #10642. hozzászólásáraKöszönöm LM!
Az olvasásról én is osztom véleményeteket,dettó
Válasz papjanika095 #10630. hozzászólásáraPedig egyértelmű, hogy porzási probléma. A korai fajtában van több. Ez a február végi -március eleji időjárás eredménye. Gondolom fent volt a fólia télen vagy korán húztátok fel és megindult a tavaszi tél előtt egy kicsit...
Válasz bujdi05 #10640. hozzászólásáraSzia!
Nálunk még csak most kezdett itt ott virágozni a clery,a többi még bimbóban.
Én maradok a klasszikus szabadosnál,mire nekem elkezd érni addigra a görögök spanyolok már a végét szedegetik. Sőt már a magyar fóliások zöme is kifutóban lesz.
Válasz bujdi05 #10640. hozzászólásáraAz lenne a csoda, ha nem lenne fodros szem az a faintos márciusi kezdés után
szép az állomány.
Válasz csuti0 #10635. hozzászólásáraSzerintem ez pont annyira természetes, mint az, hogy régen újságot olvastak az emberek odabent.
Legalább azt az időt is hasznosan töltjük
Válasz csuti0 #10637. hozzászólásáraSzia Csuti!

Azt hát nem látod
Van egy pàr “fodros” szem benne de csak nagyon minimális!
Köszönöm!
Nálatok mikor indul?Tudom,Nektek szabados van...
Válasz csuti0 #10635. hozzászólásáraAkkor te is, pont èn is

Válasz ND #10634. hozzászólásáraDe lehetne.
Mire is kellene válaszolni? Nem volt konkrètum, sem az mekkora terület. Ha 50-60 db akkor ültesse el, aztán a többit bizza a jó istenre.
Figyu. Válaszolnèk a többi gondolatodra is, ha nem bánod.
Szóval, nem gondolom hogy egymás konkurenciái lennènk, főleg ha segítjük is nèha egymást. Mifelènk nem így mennek ezek a dolgok. Nem hiába működik pl a palántarendelès, közel 1 millió db-bal, vagy most már a műtrágya-növènyvèdelem rendelès is. Ha gond van, vagy gondban van az ember, akkor segítjük egymást elfogadható kereteken belül.
Itt is ment egy darabig, de már nem.
Válasz bujdi05 #10636. hozzászólásáraSzia!

"Mandulát" termesztesz?
Egyébként epernek szép
Sziasztok!

Április 20-rá saccoltam az első éretteket,jövő héten asszem indul a mandula
Válasz L. M. #10623. hozzászólásáraSzia!
Én mennyire perverz vagyok,retyón ülve is képes vagyok fórumot olvasni,sőt még néha írásra is vetemedek.